Форум

Інформаційний ресурс

Решаем задачи с экзамена?

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Elis » 07 листопада 2008, 13:23

Моя задача: Громадянин К. помер в березні 2005 року, залишивши заповіт на все майно на сина та доньку, яка проживала разом з батьком. Син, не встигнувши прийняти спадщину, помер в червні 2005 року, залишивши дружину та двох неповнолітніх дітей. Хто буде спадкувати після сметрі К. та які частки вони отримають. Відповіді всі не пам`ятаю, але правильна: 1/2 частина - донька за заповітом, по 1/6 - дружина та діти померлого сина згідно ст.1276 ЦК України в порядку спадкової трансмісії.У декількох осіб була задача: в яких випадках є обов`язковим проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки (приблизно так і звучала).Задачі повторювались у різних стажистів однакові, а от правильні відповіді були під різними номерами, звертайте на це увагу, необхідно вчитуватись в зміст відповідей.
Elis

Номер повідомлення:#32

Повідомлення alena_77 » 07 листопада 2008, 13:31

[B]О.Я.[/B]Не спешите с выводами и госнотариусе, Вы можете ошибаться. Спадщина - это слежнейшее нот.действие, с мега-ответственностью, потому что при оформлении спадщины - только нотариус подписывает и принимает решение о выдаче. Это не договор, где действуют всё-таки стороны. А выходцы той школы (опытные нотариусы) - они всё-равно ПРОФИ. Если надо - с любым вопросом разберуться, вычитают, посоветуются с колегами (и не считают это зазорным) и понимая всю ответственность сделают всё как положено. По крайней мере - те кого я знаю.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Elis » 07 листопада 2008, 13:42

[B]О.Я.[/B], не треба всіх рівняти під одну гребінку, всі люди різні, в т.ч. і стажисти, і нотаріуси. Маю стаж активної юридичної практики біля 20 років, за рік стажування, спілкування на форумі та здачі екзамена, зрозуміла наскільки робота нотаріуса не проста. Приємною несподіванкою для мене стало те, що деякі нотаріуси, які спілкуються на форумі, такі досвідчені, а найголовніше дружні, в будь-який час приходять на допомогу один одному (на сьогодні, нажаль, це рідкість). Ми, новачки, будемо намагатись брати з вас приклад. І ті, хто прийшов в нотаріат випадково, сьогодні, почуваються некомфортно і вимушені або ж працювати над собою, або залишити цю ідею.......Так що не хвилюйтеся, кожен отримує за заслугами, таке життя!!!!!!!!!!!!
Elis

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Добрая фея с топором » 07 листопада 2008, 14:20

Хочу рассказать о своей [qoute]супер[qoute] задаче и обратить всех внимание разобраться с этим вопросом! [U]В якому випадку робиться нормативна грошова оцінка земельної ділянки? [/U] Правильній ответ:[U][I]Відповідь №1 [/I][/U](только этот ответ не на первом месте был и вообще надо смысл знать!) [U] [I]а) для визначення розміру земельного податку б) втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, в) економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель г) при визначенні державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок д) при визначені орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності[/I][/U]Обратите внимание на п.3 ст.201 Земельного кодекса:[QUOTE]3. Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель тощо. [/QUOTE]и на абзац 5 ст.5 Закона [qoute]Про оцінку землі[qoute][QUOTE]Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель. [/QUOTE]В остальных вариантах ответов - - отсутствовал пункт [qoute]а)для визначення розміру земельного податку[qoute] - в п.г) кроме міни, спадкування та дарування земельних ділянок вказано ще якийсь договір (не помню який)- есть пункт про сумісну власність держави на з/д (дословно не помню) - такого не может быть (ст.89 ЗК 1. Земельна ділянка може належати на праві спільної сумісної власності лише громадянам.)- есть пункт о внесении земли державної власності в уставной фонд (дословно не помню) - такого не может быть
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 80 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Добрая фея с топором » 07 листопада 2008, 14:20

И еще одна задачка соседки:Дословно не помню но смысл вот в чем:Гр.К написал завещание в 2002 году на гр.М, потом в 2005 году написал на гр.О. Умер в 2007 году. В госконтору обратились гр.М с решением суда о признании второго завещания недействительным так как оно было написано под воздействии силы, гр.О и дочь наследодателя инвалид 1 группы. Кто и в каких долях получит наследство. Там были бредовые ответы два даже похожи но правильный - так как завещание 2 было признано недействительным из-за применения силы, то согласно п.4 ст. 1254 и ст. 1241 ЦКУ первое завещание сохраняет юр.силу, поэтому - гр.М - на 1/2 - по завещанию и дочь - 1/2 - по закону (обязательная доля)
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Skoda L » 07 листопада 2008, 14:32

[B]Lula[/B] если бы я отвечала на этот вопрос на экзамене то ответила бы [QUOTE]г) при визначенні державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок[/QUOTE].Скажите какой правильный ответ был на экзамене.А какая у Вас была задача?
Skoda L

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Skoda L » 07 листопада 2008, 14:35

[B]Lula[/B] спасибочки Вам!Это задача у Вас такая была по земле или я чего то не понимаю.У соседки задача бредовая конечно.
Skoda L

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Dali » 07 листопада 2008, 16:45

До №№ 32, 33. Я за свої слова відповідаю, і нікого ні під що не стрижу. Я нотаріус з 1990 року. Крім того, що є спадщина, є ще дуже багато нотаріальних дій, яких треба навчити. І боюсь що на пальцях не покажеш.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Skoda L » 07 листопада 2008, 17:25

[B]notariatex[/B] Вы вообще сдали или как?
Skoda L

Номер повідомлення:#41

Повідомлення нгх » 09 листопада 2008, 14:11

0
нгх

Повідомлення: 51
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 82 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення нгх » 09 листопада 2008, 14:35

Добрий день всім! Я здавала іспит, та не здала, буду йти на ВККН. У мене в питаннях на іспиті було тільки 4 питання з тестів на Форумі, але і за це велике спасибі.У мене було буже багато питань з ЦПК, сторони в цивільному процесі, ухвала та рішення апеляційного суду, строки на апеляційні оскарження рішень судів першої інстанції, додаткове рішення суду- сторони ,що мають право на заявлення вимог, що до винесення додаткового рішення. Крім того у мене були питання : -припинення сервітуту на земельну ділянку - вірна відповідь: сервітут припиняється в разі невикористання зем. ділянки протягом 3 років. І ще у мене було притання про -особи, що мають право спадкування за законом і за заповітом . В самому запитанні було після слова [qoute]спадкування за[qoute] дописано олівцем [qoute]і[qoute], яке в істотно змінило суть питання. Коли я побачила цю дописку і зрозуміла її [qoute]смисл[qoute] - було пізно, я вже підкреслила відповідь без врахування цієї дописки. В результаті - набрала 41 бал. Задача у мене була точнісінька з повідомлення № 36, я її вирішила вірно. Вибирала з двох відповідей - який вибрала не пам ятаю, вибирала суто механічно, тому що настільки запутаними були відповіді, що смисл вловити тяжко, дуже хочеться поспілкуватися з юристами , які це вигадували та закручували. Документ у мене був не скаладний - свідоцтво про право на спадщигу за законом- найшла всі 7 помилок. Всі випадки описані в повідомлені № 14 . Всім удачі, зустрінемось на ВККН (коли ще не знаю).
нгх

Повідомлення: 51
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 82 раз.

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Добрая фея с топором » 10 листопада 2008, 12:52

НАРОД, АУ, Я ЖЕ НАПИСАЛА В №34, ЧТО [B][U]ЭТО ВЕСЬ ПРАВИЛЬНЫЙ ОТВЕТ[/U][/B]!!!! А В ДРУГИХ ВАРИАНТАХ ТОЖЕ ПО 5-6 ПУНКТОВ, НО ОНИ НЕ ПРАВИЛЬНЫЕ!!!! (ПО ПОВОДУ №36 И №37) Попыталась, как смогла, выделить в своем сообщении правильный ответ, что бы было понятно.
Добрая фея с топором

Номер повідомлення:#45

Повідомлення оксана84 » 11 листопада 2008, 01:48

[B]стажист н[/B] Скажіть скільки дається задач на іспиті, чи є варіанти відповіді та їх кількість, скільки тестових питань і скільки допускається помилок, який документ для експертизи вам попався і яким чином шукати помилки (мотивувати свої виправлення чи просто назвати) Вибачте, що так багато питань, просто справді це важливо для мене взнати. Наперед вдячна за відповідь
оксана84

Номер повідомлення:#46

Повідомлення notabena » 11 листопада 2008, 02:15

[B]notariatex[/B]Чоловік залишив заповіт в 2002 році на 1/3 частку квартири на дружину та дочку (яка має право на обов. частку) та онуку, батько якої (син спадкодавця) проживав за кордоном. Дружина померла в 2003 році. Спадкодавець в 2005 році. Візначити долі в спадковому майні. Відповів правильно, але варіанти відповідей не пам`ятаю.[B]ВІДПОВІДЬ ТАКА: ДОЧКЕ 2/3, СИНУ 1/6 І ОНУКЕ 1/6[/B]
notabena

Номер повідомлення:#47

Повідомлення Добрая фея с топором » 11 листопада 2008, 13:18

[B]оксана84[/B]Билет состоит из 3 частей:1 - 50 тестов с 3-4 вариантами ответов - выбрать нужно ТОЛЬКО ОДИН!!!2 - задача с 5 вариантами ответов - выбрать нужно ТОЛЬКО ОДИН!!!3 - проект документа - нужно найти 7 ошибок (минимум 5) - ТОЛЬКО ПОДЧЕРКНУТЬ!!! НИЧЕГО ДОПИСЫВАТЬ И ОПИСЫВАТЬ НЕ НУЖНО!!! Если будет больше - не ошибка, но в разумном количестве (8-9 шт.)Мой совет - возьмите с собой простой карандаш, резинку, линейку и ручку. Сначала легонько отметить карандашом, а потом внимательно перечитывать и когда точно уверены в ответе - вытереть пометку и подчеркнуть ручкой! Я на ВКК с пеналом была и никто мне ничего не сказал. Только штрихом пользоваться - ни в коем случае, у нас одному мальчику не зачли работу полностью (за подтирку и замазывание ответов) - ее даже не проверяли!
Добрая фея с топором

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Добрая фея с топором » 11 листопада 2008, 13:30

0
Добрая фея с топором

Номер повідомлення:#49

Повідомлення Miri » 11 листопада 2008, 14:27

а причем тут обязательная доля дочки, она ведь итак наследник по завещанию после отца, а после матери по закону.Если считать что сын наследодателя это и сын жены наследодателя, то выходит он тоже наследник по закону после матери.
Miri

Номер повідомлення:#51

Повідомлення Miri » 11 листопада 2008, 19:03

Надин, с решением я согласна, а вот дроби вы посчитали неверно, там же всего завещали 1/3 долю квартиры а не целую.
Miri

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Miri » 11 листопада 2008, 19:04

Ее и надо делить
Miri

Номер повідомлення:#53

Повідомлення Miri » 11 листопада 2008, 19:08

т.е. 1/9 онучка, 1/18 сину, 3/18 дочке.
Miri

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Skoda L » 11 листопада 2008, 19:21

Девочки задачка така хороша ще:Громадянин А.заповів все майно підприємству, після його смерті за офлрмленням спадкових прав звернулися син який вийшов на пенсію у 53 роки,, а на момент відкриття спадщини вже п[qoute]ято років як був пенсіонером, на 2 син інвалід 3 групи, який працює.Хто має право на обов[qoute]язкову частку.
Skoda L

Номер повідомлення:#55

Повідомлення Miri » 11 листопада 2008, 19:23

син пенсіонер
Miri

Номер повідомлення:#57

Повідомлення Nataly -77 » 11 листопада 2008, 20:23

В задаче к № 46, НАДІН, я поддерживаю Ваше решение, если завещано ВСЕМ троим по 1/3 части квартиры. Тогда часть матери, будут наследовать по закону в равных долях сын и дочь. (ст. 1245 ЦК). Я с Вами полностью согласна! А если учитывать, что завещание на ВСЁ имущество, которое состояло из 1/3 квартиры, без выделения частей каждому из указанных наследников,то наследовать будут только внучка и дочка, т.к. нет части неохваченной завещанием (как в первом варианте)!!! Это очень существенный момент! И сын тут наследовать не будет! Т.е. по завещанию получат дочка и внучка по 1/6 части квартиры (1/3 :2)!!!! _________________________________________________Мы уже решали подобную задачу: гр.Р в 1998 г. заповів все свое майно дружині, дочці та онукі, батько якої проживає за кордоном.в 2007 році спадкодавець помер, в 2005 році дружила померла.Питання:визначте порядок спадкування та коло спадкоемців і частки??Дочка за заповітом: 1/2внучка за заповітом:1/2_____________________________________________________ Надо внимательно читать исходные данные в задаче, очень много бывает нагромождений в условии. Эти задачи я обсуждала с моим руководителем, на практике в госконторе я видела такое каждый день! А у нас у всех, похоже, уже ГОРЕ ОТ УМА! :-)
Nataly -77

Номер повідомлення:#58

Повідомлення Skoda L » 11 листопада 2008, 20:26

Надін.Я так тоже думаю...а права или нет не знаю.
Skoda L

Номер повідомлення:#59

Повідомлення Nataly -77 » 11 листопада 2008, 20:29

Сину, який на пенсії, на момент смерті батька 58 років - він не має права на обов`язкову частку. Інвалід 3 групи МАЄ. Это 100%!!!!
Nataly -77

Номер повідомлення:#60

Повідомлення Miri » 11 листопада 2008, 20:47

в задаче же написано на 1/3 часть квартиры на дочку внучку и дружину... т.е. я понимаю что это всего 1/3 на троих, или не так..??? И почему сын не наследует часть своей матери?? Объясните пожалуста никак не пойму...
Miri

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів