Форум

Інформаційний ресурс

Продажа здания с неоформленной землей

Номер повідомлення:#1

Повідомлення IrenP » 25 листопада 2008, 19:47

Добрый день! Помогите разобраться в таком вопросе: продаем часть здания, собственник юр.лицо. Договор аренды на землю под зданием есть у предыдущего собственника, нынешний собственник на себя землю не оформил. Вопрос - что будет с землей в процессе продажи здания целиком или частично и нужно ли эти моменты прописывать в договоре купли-продажи? Заранее благодарна за ответы!
IrenP

Номер повідомлення:#3

Повідомлення IrenP » 25 листопада 2008, 19:55

Я, ув. Олимпус, не нотариус, потому и обращаюсь.
IrenP

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Veдьмо4ка » 25 листопада 2008, 19:59

Олімпус, земля не в собственности, а в пользовании.. есть договор аренды:)...IrenP, лучше со всем пакетом документов обратиться к нотариусам Вашего региона, они Вам и подскажут... практика применения нашего [qoute]идеально[qoute] законодательства Украны различна:)
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Клер. » 25 листопада 2008, 20:02

IrenP, послухайте пораду Нулевого Аркана.
Клер.

Повідомлення: 1381
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 254 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення IrenP » 25 листопада 2008, 20:08

Мой регион это город Киев :)Может хоть по возможным вариантам решения вопроса подскажите, чтоб знать [qoute]откуда рыть[qoute], так сказать? Т.е. есть здание, есть свид-во про право собственности на него, а продать как? Может были у кого-то подобные случаи?
IrenP

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Vivat » 25 листопада 2008, 20:08

Олимпус [qoute][B]ещё заявление берём о том что земля под зданием не в залоге, не продана и не в оренде и т.п[qoute][/B], а як може бути земля під приміщенням в заставі якщо вона не знаходиться у власності, як може буди продана окремо від приміщення? Моя думка точно така сама, зверніться до свого нотаріуса і він вам все скаже, як правильно.
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення IrenP » 26 листопада 2008, 17:04

2 trew - так а что надо сделать чтоб можно было оформить, подскажите, пожалуйста.
IrenP

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Vivat » 26 листопада 2008, 17:13

Олімпус, я розумію, що бувають всякі випадки, але якщо Ви взяли довідку, що земля не приватизована, а в дійсності окажеться навпаки, то це вже не Ваші проблеми. Тоді всіх в суд і нехай несуть відповідальність самі та такі дії. А на рахунок того, що я трактую закони, то мені здається моя професія така, вміти їх трактувати та приміяти на практиці.
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення dus » 26 листопада 2008, 17:17

Vivat++[QUOTE]...я розумію, що бувають всякі випадки, але якщо Ви взяли довідку, що земля не приватизована, а в дійсності окажеться навпаки, то це вже не Ваші проблеми.[/QUOTE]Еще неплохо взять заявление о том, что документы (заявление) на приватизацию не подавались, а то больно хитрая формулировка в справках УЗР.
dus

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Veдьмо4ка » 26 листопада 2008, 17:28

IrenP, если Вы из Киева, я конечно могу ошибаться, но все-таки, наши клиенты оформляли (правда здание целиком), где договор аренды на землю был на предыдущего собственника. так нотариус из Киева просила справку из земресурсов и еще заявление предыдущего собственика (т.к. земля еще на нем) о том что оно отказывается от права пользования земельным участком... сделку удостоверили... а так лучше общаться с конкретным нотариусом, Успехов в продаже:-)
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення IrenP » 26 листопада 2008, 17:46

Нулевой Аркан, спасибо, такие мысли и были изначально, думали что может есть уже четко сложившаяся практика у кого-то из нотариусов.
IrenP

Номер повідомлення:#18

Повідомлення aleksey 0401 » 27 листопада 2008, 14:37

А как вам ситуация: земля в постоянном пользовании предыдущего собственника (комунального предприятия), а здание, на ней стоящее, продано с акциона новому, а новый (не оформив землю)продаёт 1/2 часть здания (БТИ дало вытяг для продажи 1/2) ещё одному юр. л. И как в тком случае отразить земельный вопрос в договоре к-пр 1/2 части? Интересно мнение! Не отражать же, что земля находиться в постоянном пользовании КП, которое, кстати, в состоянии ликвидации. К тому же тепершний собственник не заинтересован оформлять аренду на весь участок под зданием и около него, поскольку в будущем ему будет принадлежать 1/2 здания. Есть мнения ?
aleksey 0401

Повідомлення: 2543
Дякував (ла): 413 раз.
Подякували: 1960 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Dali » 29 листопада 2008, 02:52

У нас в договорах оренди написано приблизно наступне: при переході права власності на н/майно, яке знаходиться на земельній діл., що є предметом договору оренди орендар зобов'язаний повідомити про це одендодавця протягом _ днів, а новий власник звернутися за укладанням договору оренди.Тому до № 20: а для чого розривати договір, для чого справка? Ви повинні перевірити правовий статус землі. Я пишу в договорі, що н/майно знаходиться на зем. діл., яким продавець користується згідно договору оренди... Покупець зобов'язується звернутися у відповідні органи для оформлення права власності або користування зем. діл.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Dali » 29 листопада 2008, 02:58

Якщо земля не оформлена на продавця, а на попереднього власника, то 2 варіанти. Якщо продають майно повністю, то договір оренди з колишнім власником втратить чинність, укладуть договір з новим власником. Ясна річ, що з тим хто останній продав, вже договір нніхто не заключить. Якщо новий власник продає частину, то договір заключать з обома.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Dali » 29 листопада 2008, 03:05

Ще почитайте раніше була тема http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=11300
Dali

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Dali » 29 листопада 2008, 03:08

Враховуючи, що для оформлення документів по землі, по крайній мірі у нас, потрібно не один рік. То що тепер робити, має життя зупинитися, нічого не продавати, не заставляти?
Dali

Номер повідомлення:#23

Повідомлення IrenP » 01 грудня 2008, 16:53

О.Я. - дякую за Вашу думку!
IrenP

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів