Форум

Інформаційний ресурс

Зарахування зустрічних вимог як "оплата" по купівлі-продажу

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Доктор ZAZ » 28 листопада 2008, 21:54

Всё, пятница, ничё не понимаю, потому я двинулся в соответствующем пятнице направленииА не понимаю я вот это:у Вас є квартира вартістю 8 000 гривень і мені вона портібна. Ось ми і зараховуємо зустрічні однорідні грошові вимоги[qoute][qoute]2 по кварире должны деньги[qoute]Каким договором переход права сопственности на квартиру охформлять то? Заявой???Поправлю здоровье коньячком, может в понедельник просветлеет
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Ксюха » 29 листопада 2008, 13:15

Про деякі питання практики застосування норм Цивільного та Господарського кодексів УкраїниN 01-8/211, 07.04.2008, Лист, Вищий господарський суд України 31. Згідно з частиною третьою статті 203 ГК України господарське зобов'язання припиняється зарахуванням зустрічної однорідної вимоги, строк якої настав або строк якої не зазначений чи визначений моментом витребування. Для зарахування достатньо заяви однієї сторони. Яким повинен бути предмет позову у разі незгоди іншої сторони, якій подана заява іншої сторони про зарахування, із наявністю зустрічної однорідної вимоги? Згідно з частиною третьою статті 203 ГК України господарське зобов'язання припиняється зарахуванням зустрічної однорідної вимоги, строк якої настав або строк якої не зазначений чи визначений моментом витребування. Для зарахування достатньо заяви однієї сторони. Аналогічні правила містить і стаття 601 ЦК України. Отже, заява однієї сторони про зарахування зустрічної однорідної вимоги є одностороннім правочином, який має наслідком припинення зобов'язань. Якщо друга сторона вважає, що заява першої сторони є нікчемним правочином, а відтак не припиняє зобов'язання (наприклад, за відсутністю зобов'язання другої сторони або в разі недопустимості зарахування зустрічних вимог згідно з частинами четвертою, п'ятою статті 203 ГК України, статтею 602 ЦК України) , то друга сторона вправі звернутися до суду з позовом про примусове виконання зобов'язання першою стороною в натурі або про застосування інших способів захисту, встановлених законом.
Ксюха

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Доктор ZAZ » 01 грудня 2008, 13:06

Хорошее письмо, душевное.Главное в нём, письме, вот в этой фразе - господарське зобов'язання [B]припиняється [/B]зарахуванням [B]1. зустрічної 2. однорідної[/B] вимоги.Как пристебнуть к письмо к заданному вопросу: [qoute]При зарахуванні вимог мої зобов язання по оплаті Вам вартості квартири припиняються, а Ви мені лишаєтися винні 2 000.[qoute]Не нравиться мне категорически мешать в кучу тапки и квартиры и производить зачёт таких [qoute]однородных[qoute] требований в договоре купли-продажи квартиры, путем составления заявления.Потому, храбрецам наилучшие пожелания
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів