Форум

Інформаційний ресурс

НОНСЕНС

Номер повідомлення:#2

Повідомлення =L.M= » 06 грудня 2008, 14:31

[QUOTE]А завтра такі секретарі почнуть посвідчувати інші правочини.[/QUOTE] - не переживайте, згіно ЗУ [qoute]Про Нотаріат[qoute], секретарі мають право повідчувати тільки заповіти.
=L.M=

Повідомлення: 559
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 63 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Vatson » 06 грудня 2008, 14:54

Я вот одного не пойму:доверенности и свидетельствование подлинности подписи в с/советах новым законом убрали, а завещания оставили, в чем логика? как заявления и доверки с/советы делали от[qoute]растений[qoute] (по-другому таких людей не назовешь, и подписывали эти документы родственники, не скрывая даже этого), так и завещания будут подписываться неизвестно кем.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення N » 06 грудня 2008, 17:52

Зустрічались з подібним. Але покруче. В моєму випадку секретар с/ради приїхала до м. Києва, де як ми знаємо, нотаріусів багато, і посвідчила заповіт від громадянки, яка зареєстрована в селі, а була в родичів в Києві. Так от, коли я їй натякнула, що то не законно, вона щиро здивувалась, так як не знала про це і почала переживати з цього приводу.Крім того, багато заповітів, посвідчених сльрадами не відповідають вимогам ЦК щодо свідків, прочитання тексту вголос і т.д. Тому, я особисто, хоч і не прихильник [qoute]сільського нотаріату[qoute], але переконана, що дуже добре, що в них забрали право вчиняти інші нотдії. А от щодо заповітів, то велимишановних секретарів сільрад треба навчати, консультувати і напрягати цими питаннями не лише районних нотаріусів.
N

Повідомлення: 509
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 73 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення notarius 71 » 06 грудня 2008, 18:17

А от щодо заповітів, то велимишановних секретарів сільрад треба навчати, консультувати і напрягати цими питаннями не лише районних нотаріусів.NНавчати, консультувати і напрягати [qoute] БЕСПОЛЕЗНО[qoute] деякі секретарі нормально оформляють заповіти,але це одиниці. А інші, як я висловлююсь [qoute]Дерево[qoute] є по -пояс, а це взагалі [qoute]дерево[qoute]. І зразки довідок та рішень опікунської ради давала, збирала, роз'ясняла, посібник роздали, а в результаті - пишуть заповіти , довіреності від [qoute]овочів[qoute], переписують дублікати заповітів та інше. Був випадок коли новообраний секретар придумала посвідчувальний напис на засвідченні справжності підпису на заяві від особи,яка не може розписатися в наслідок хвороби. Відповідь була достойна [qoute]А що? я не знайшла відповідного [qoute]документа[qoute] і написала,як могла. Одеса відпочиває (( Мені страшно буде приймати їх заповіти після 01.06.2009 року.
notarius 71

Повідомлення: 578
Дякував (ла): 56 раз.
Подякували: 55 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Ellia » 06 грудня 2008, 18:59

Я зустрічалась і з випадками, коли заповіти були посвідчені після смерті спадкодавця, зареєстровані останніми номерами в реєстрі за рік, що передував рокові смерті, а в Спадковому - взагалі хто зна коли. Також часто зустрічаються випадки коли чомусь мешканці міста, де достатньо нотаріусів, невідомо яким чином опиняються Бог зна в якому селі, і там начебто складають заповіт. Дійсність заповітів, посвідчених у виконкомах до 01.12.2008, і в тому числі тих, про які писали notarius 71 та ARTEM, оспорити дуже складно, оскільки до внесення змін до ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] повноваження щодо їх посвідчення мали посадові особи виконкомів у населених пунктах, де немає державного нотаріуса, а Інструкція про порядок вчинення ними нот.дій визначала, що заповіт може бути посвідчений посадовою особою будь-якого виконкому на території України, а щодо посвідчення за межами приміщення виконкому - обмежень адміністративними межами населенного пункту не було передбачено, просто було зазначено, що дія може бути вчинена поза приміщенням. Зараз, сподіваюсь, такого безладу не буде, бо вказано чітко: у населених пунктах, де немає нотаріуса..... посадовими особами[B] відповідного[/B] органу місцевого самоврядування.
Ellia

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Dali » 07 грудня 2008, 03:59

Мене просили завірити копію договору оренди майнового паю, укладеного між фіз. і юр. особами, справжність підпису фіз. особи засвідчив голова сільради. Страшно дивувалися - чому ми не можемо на договорі завірити підпис, це ж добре, що підпис завірений!, чому ми не можемо завірити копію будь-якого документа?, це ж тільки копія.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення notaOV » 07 грудня 2008, 17:28

А моя сільрада - всім сільрадам СІЛЬРАДА!Ще у 1997 році посвідчено заповіт подружжя ((((((( Від двох, два підписи, посв.напис..... - на стороннього.А зараз, у 2008 році мені принесли цей заповіт для оформлення спадщини, довго не вірили, що заповіт недійсний, заглядали у вічі нотаріуса та питали - нічого не можна???? Нічого....????Добре що є діти, які в курсі, та не заперечують проти вирішення питання згідно волі заповідачів, то кінцевий результат має бути той, що потрібен спадкоємцю за заповітом, а був би він єдиний, і що....?Бескінечний судовий серіал - спадщина....... І нотаріуса запрошують - то у якості екперта, то третьої сторони, а то взагалі - [qoute]...ну будь ласка, це спадкове право, я навіть не знаю як сформулювати...[qoute] ))))))
notaOV

Повідомлення: 1378
Дякував (ла): 596 раз.
Подякували: 502 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Вика С » 08 грудня 2008, 16:00

06 грудня 2008 року Баранова Тетяна Іванівна повідомила нам, про те, що в подальному в новому законі про нотаріат планується взагалі сільських рад позбавити від посвідчення навіть і заповітів. Але коли він буде цей новий закон нікому не відомо.
Вика С

Повідомлення: 179
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення теріна » 08 грудня 2008, 17:38

Так, альо, колеги!! А де ви вичитали, що у секретарів с/рад є щось на зразок нотаріального округу?? В законодавстві прогалина - не визнано якесь обмежене місце посвідчення. Так що, на законних підставах секретар с/р може приїхати до будь-кого в місто на території всієї України і посвідчити заповіт. Я не секретар с/ради, ніколи нею не була і родичів там немає :)) - нічого особистого... Якщо вже чесно, я також потерпаю від них не мало. Але з другого боку їздити по селам засвідчувати справжність підпису від бабусь на заявах про згоду на тимчасову реєстрацію - вибачте мене, краще сидити на копіях.. і слухати, що раніше заяви були 34 коп., а тепер привези нотаря, відвези її і ще й гроші плати.
теріна

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Ellia » 08 грудня 2008, 22:02

Посмотрите мой пост №6. Я там об этом же и писала. После изменений в законе написано:[qoute]у населених пунктах, де немає нотаріуса..... посадовими особами відповідного органу місцевого самоврядування[qoute]. мы с районным нотариусом обсуждали, что теперь им тоже придется мотаться.... У меня за этот год около 200 выездов по городу (не в банки, фирмы, а к бабушкам/дедушкам - отдельное спасибо КМУ за выплату компенсаций!!).
Ellia

Повідомлення: 228
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення N » 09 грудня 2008, 15:41

Стаття 37. Нотаріальні дії, що вчиняються посадовими особами органів місцевого самоврядування [B]У населених пунктах, де немає нотаріусів[/B], уповноважені посадові особи відповідного органу місцевого самоврядування вчиняють такі нотаріальні дії: 1) вживають заходів щодо охорони спадкового майна 2) посвідчують заповіти (крім секретних) 3) видають дублікати посвідчених ними документів. - [U]це нова редакція ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute][/U] [U]Їх Інструкція [/U]1. У відповідності зі статтею 37 Закону [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ) у населених пунктах, де немає [B]державних нотаріусів[/B], посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів (далі - посадові особи виконавчих комітетів) вчиняють такі нотаріальні дії: 1) вживають заходів до охорони спадкового майна 2) накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна. [B]У населених пунктах, де немає нотаріусів[/B], посадові особи виконавчих комітетів окрім дій, передбачених у частині першій цієї статті, вчиняють також такі нотаріальні дії: 1) посвідчують заповіти 2) посвідчують довіреність 3) засвідчують вірність копій документів і виписок з них 4) засвідчують справжність підпису на документах.Так от, я завжди читала ту статтю дослівно [B]у населених пунктах де немає нотаріусів[/B].
N

Повідомлення: 509
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 73 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів