Форум

Інформаційний ресурс

Решаем задачи с экзамена?

Номер повідомлення:#241

Повідомлення Miri » 15 грудня 2008, 20:05

о у меня получилось
Miri

Номер повідомлення:#244

Повідомлення Miri » 15 грудня 2008, 21:16

Помогите разобраться пожалуйста: в форме исполнительной надписи: виконавчий напис має бути пред*явлений до виконання до відділу державної виконавчої служби протягом року з дня його вчинення, но в Законе [qoute]Про нотариат[qoute] Виконавчий напис, за яким стягувачем або боржником є громадянин, може бути пред'явлено до примусового виконання протягом трьох років, а з усіх інших вимог - протягом одного року з моменту вчинення виконавчого напису, якщо законом не встановлено інших строків. Если у меня исполнительная надпись на договоре ипотеки где ипотекодержатель и ипотекодавець- громадяни, какой срок тогда? 3 или 1
Miri

Номер повідомлення:#246

Повідомлення Miri » 15 грудня 2008, 21:37

Я тоже так думаю, но моя знакомая тоже из исполниельной службы ссылаеться на Закон про виконавче провадження Стаття 21. Строки пред'явлення виконавчих документів до виконання Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки: 1) виконавчі листи та інші судові документи - протягом трьох років ( Пункт 1 частини першої статті 21 із змінами, внесенимизгідно із Законом N 327-IV ( 327-15 ) від 28.11.2002 ) ( Пункт 2 частини першої статті 21 виключено на підставі Закону N 1095-IV ( 1095-15 ) від 10.07.2003 ) 3) посвідчення комісій по трудових спорах - протягом трьох місяців 4) постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців 5) інші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не встановлено законом.
Miri

Номер повідомлення:#248

Повідомлення Miri » 15 грудня 2008, 21:48

точно, спасибо большое.Зачиталась я...
Miri

Номер повідомлення:#249

Повідомлення Miri » 15 грудня 2008, 21:50

моя знакомая почему-то отнесла договор ипотеки к пункту 5. Наверное под исполнительными листами имела в виду исполнительные листы исполнительной службы а не виконавчий напис на договоре ипотеки. А почему интересно в форме исполнительной утвержденной МЮ написано 1 год. Я не спорю с Вами ,просто рассуждаю.
Miri

Номер повідомлення:#251

Повідомлення Miri » 15 грудня 2008, 22:00

Я знаю, я не для тестов спрашиваю, просто к отчету о стажировке надо приложить в форме додатка исполнительную надпись, вот сижу ее составляю.
Miri

Номер повідомлення:#252

Повідомлення dmi » 16 грудня 2008, 13:12

При заставі заставна передається:а) у розпорядження заставодержателюб) у користування заставодержателюв) у володіння заставодержателю.
dmi

Номер повідомлення:#253

Повідомлення Tavita » 16 грудня 2008, 13:22

щодо заставної варіант [B]в)[/B]ст. 30 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute]
Tavita

Повідомлення: 26
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#254

Повідомлення Honey » 16 грудня 2008, 14:23

Germes[B]Громадянин К. заповів своє майно 1/2 квартири своєму племіннику в жовтні 2004 року, в січні 2005 року помер. В березні 2005 року з заявою про прийняття спадщини звернувся плимінник і дружина померлого 75 років, в травні 2005 року дружини померла, її спадкоємцями є доє спільних дітей з гр. К. які подали заяви про прийняття спадщини в серпні 2005 року. В 2008 році плимінник звернувся за видачею свідоцтва про право на спадщину. Визначте коло спадкоємців та порядок спадкування. Верный ответ №2 - Спадкоємцями гр. К. є плимінник за заповітом та дружина (обов'язкова частка). Оскільки законодавством срок оформлення спадщин и не встановлений плимінник отримує 5/12 за заповітом, а частка дружини успадковується її дітьми 1/12 в рівних частках.[/B]Germes за спадковою трансмісією обовязкова частка не успадковується!! це по перше, по -друге, я зовсім не розумію звідки такі частки? розкажіть свою логіку. і питання до всіх форумчан! дуже важливо, частки вираховуються від усього спадкового майна як від цілого? чи від заповіданої частини? не зрозумілим є, можливо йому всього належало 1/2 квартири? а можливо, вся, але тільки на 1/2 він склапв заповіт
Honey

Номер повідомлення:#255

Повідомлення Honey » 16 грудня 2008, 14:24

і чому дріб не друкується?
Honey

Номер повідомлення:#258

Повідомлення dmi » 16 грудня 2008, 15:21

Honey, спадкується 1/2 квартири. За законом є три спадкомці - двоє спільних дітей та дружина. Так як дружина є непрацездатною - є обов'язкова частка - половина від майна, яке вона б спадкувала за законом, отже 1/2 ділимо на 3 спадкоємця за законом = по 1/6. Обов'язкова частка дружини 1/2 від 1/6, а тому це 1/12. Від всього майна забираємо обов'язкову частку 1/2 - 1/12 = 5/12 - спадкує за заповітом племінник, а 1/12 - двоє спільних дітей (спадкова трансмісія), тобто по 1/24.
dmi

Номер повідомлення:#262

Повідомлення Germes » 17 грудня 2008, 03:36

Надін, большое спасибо что объяснили вместо меня. Трансмисии нет а доли dmi посчитала верно.
Germes

Номер повідомлення:#263

Повідомлення dmi » 17 грудня 2008, 14:31

Germes, [qoute]посчиталлллл[qoute] верно
dmi

Номер повідомлення:#264

Повідомлення Loky » 17 грудня 2008, 20:53

[qoute]Кстати на http://phillib.com есть книги для сдачи экзамена[qoute] Мавр, вы видели эти книги?!!! Это ужас!!! Выброшенные деньги! Я купила первую и была в шоке от количества ошибок!!! НЕ ПОКУПАЙТЕ КНИГИ phillib.com!!! На сайте еще кто-то заказывал и такая же реакция, как у меня. Правда оформление красивое - ничего не скажешь. Ну что ж - будет стоять для красоты, как ни печально об этом говорить(((
Loky

Номер повідомлення:#265

Повідомлення Элиза » 18 грудня 2008, 00:50

всім привіт, іспит 16.12 ВККН відбувся просто чудовочесно кажучі я кількість не пом'ятаю, але те що більше 12 чоловік з 27 склали це точноя сдавала 03.11 в Харкові не вийшло, а вчора в Києві все вдалосьдокумент-свідоцтво про право на спадщину за заповітомпомилки: дата/ст 1261 та за заповітом/сторони оцінюють майно/свідоцтво на квартиру і автомобіль/ згідно ст 534 ЦК майно підлягає реєсрації/ посвідчувальний напис/держ мито задача:2008 року помер М. спадкоємці син та дружинасин стверджує, що дружина з батьком розлучені за рішенням суду, яке набрало законної чинностіа дружина в свою чергу заявляє, що в органах РАЦС рішення не зареєстроване, а вот син незаконно народженийкому видати свідоцтво?-СИНУ задача для дітячого садочкумайже всі тести були легкі,як на мене, цікаве питання: сторони в договорі управління спадщиною?я маю лише одну пораду, тести які виставлені на форумі мають бути вивчені майже на память, перерішати всі задачі, і ті що старі, і ті що зараз розбираються тут, та приділить увагу юр. особам, ГПК, ЦПКі все вийде, !!!!!!голвне ПОВІРТЕ В СЕБЕ!!!!!!!!!!!!!! це я на власому досвіді переконалась
Элиза

Повідомлення: 20

Номер повідомлення:#266

Повідомлення Tavita » 18 грудня 2008, 01:24

0
Tavita

Повідомлення: 26

Номер повідомлення:#267

Повідомлення Nataly -77 » 18 грудня 2008, 02:24

Складала іспит 16.12 ВККН! Склала! На мій погляд, завдання в мене були більш складні, ніж ті, що були на іспиті вперше! З нотаріальної практики мало питань, більш по ГК, ЦПК, а також юридичні особи, строки оскарження і роз[qoute]яснення рішень суду, підприємства, товариства, цінні папери тощо. Але все закінчилось добре! Задача з тих, що обговорювали на форумі. документ -свідоцтво про право на спадщину за заповітом на земельну ділянку, помилки: невірно розраховане мито, нормативна оцінка землі зроблена БТІ, свідоцтво підлягає реєєстрації...,не вказана дата видачі Державного акту про право власності на землю, в адресі цифри не прописані літерами. Були й нові питання, що не зустрічались раніше. Викладу їх завтра! :-) Всім стажорам вдачі і витримки! :-)
Nataly -77

Номер повідомлення:#270

Повідомлення Nataly -77 » 19 грудня 2008, 01:30

Мавр, іспит проходив так само, як і в регіонах, по тестам, у кожного свій білет. По [qoute]новому[qoute] ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] ще не питали, складали за [qoute]старим[qoute]. Хто виконав тестові завдання, задачу і документ, того на співбесіду не викликали. Я співбесіду не проходила, не знаю про що там питають.
Nataly -77

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів