Форум

Інформаційний ресурс

Дуже терміново. Прошу допомоги.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Скорпіон » 28 березня 2007, 23:46

"Шановні друзі-колеги потребую допомоги.Така ситуація:Банк укладає Генеральну кредитну угоду одночасно з двома Позичальниками юридичними особами ""Х"" та ""У"" на суму кредитування 100000 гривень, в якій зазначено, що сума кредиту кожному позичальнику та умови надання (строки, відсотки) визначаються окремими кредитними договорома укладеними в рамках Ген. угоди з кожним із Позичальників.Позичальник ""Х"" приходить до мене для посвідчення договору іпотеки. Приносить Генеральну угоду і кредитний на суму 30000 гривень. В проекті договору іпотеки Банк пише: Цей договір іпотеки забезпечує вимоги Іпотекодержателя, які випливають з Генеральної кредитної угоди між Іпотекодержателем та Іпотекодавцем ""Х"" та боржником ""У"" згідно якої Іпотекодавець ""Х"" разом з Боржником ""У"" зобов""язані повернути кредит у розмірі 100000.Банк пояснює це тим, що Х та у є щей майновими поручителями один у одного майном яке кожен із них заставляє в іпотеку в забезпечення свого зобов""язання. Як Ви вважаєте чи є в цьому проблема? Як це все написать в одному договорі, бо формуліровка Банку мені здається не вірною.Може щось незрозуміло описав ???...Дуже терміново. "
Скорпіон

Повідомлення: 275
Дякував (ла): 54 раз.
Подякували: 12 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Rina » 29 березня 2007, 16:00

Не понимаю в чем смысл Генеральноъ угоди, в экономии бумаги чтоли. Почему не делается в обычном порядке. Или загвоздка в целевом назначении кредита. А если они имущественные поручители один у другого , так это уже следующая ипотека за згодою первого кредитора.
Rina

Повідомлення: 68
Дякував (ла): 43 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення тая » 29 березня 2007, 16:25

Что то действительно не так,как могут они вернуть оба 100000,когда кредитній договор у одного из заеммщиков на 30000 грн.,значит этот заемщик должен вернуть как по кредитному,а второй,остальную сумму,если они имущественные поручители то в каждом договоре так и указать,что они имущественные поручители,в одном договоре Вы не сможете к Вам же пришёл пока один заемщик,даже если они вместе придут каждый со своим кредитним договором,два разных заемщика все равно я бы сделала два ипотечных.
тая

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Rio » 29 березня 2007, 18:33

Така ситуація виникає дуже часто, якщо Х та Y є партнерами (чи у них спільні засновники), в яких в є тільки обігові кошти (то в одного, то в другого) якими вони будуть віддавати кредит, і потрібні вони то одному, то другому. В таких випадках банк укладає з ними разом генеральну угоду (на укладення якої потрібно багато зусиль, за участю кредитного комітету основного банку), а в її межах можна укладати купу маленьких кредитних договорів (це робиться без особливих зусиль, бо рішення про це може прийняти, наприклад, керуючий філією). І крім того за генеральною угодою позичальники скоріше за все є солідарними боржниками, і немає потреби кожен раз укладати договір поруки.Мені особисто здається, що формулювання банку є цілком прийнятним, і Ви сміливо можете використовувати її в договорі іпотеки. В практиці я такі договори зустрічав разів зо п’ять.
Rio

Повідомлення: 154
Дякував (ла): 76 раз.
Подякували: 13 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Скорпіон » 29 березня 2007, 21:20

Дуже дякую всім за думки.Вдалося переконати Банк про необхідність посвідчення іпотеки з Х на 30000, а потім договір іпотеки де х майновий поручитель у У на 70000. Банк не ЗАДОВОЛЕНИЙ але не міг посвідчити у іншого нотаріуса.
Скорпіон

Повідомлення: 275
Дякував (ла): 54 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів