Форум

Інформаційний ресурс

Бессрочная доверенность

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Александр » 02 квітня 2007, 13:34

Семинар в Донецке. Опять прозвучало - по бессрочным доверенностям передоверять нельзя! Так все таки делаем или нет??? И доверенности на 5, 10, 15 лет????
Александр

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Альвиора » 02 квітня 2007, 13:45

Я делаю только на 3 г. Думаю, что по бессрочным передоверять нельзя.
Альвиора

Номер повідомлення:#3

Повідомлення *Женская Логика* » 02 квітня 2007, 13:52

ну почиму нельзя то?....она ведь такая же как и со сроком....а еси отказать..на что ссылаться?...на чьито личные взгляды???
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Александр » 02 квітня 2007, 14:04

В том то и дело, что официальных разьяснений нет и не будет наверное! А кого уже проверяли - передовереие по бессрочной и довереннолсти на 5, 10 лет - пишут ли в ошибку????
Александр

Номер повідомлення:#5

Повідомлення тая » 02 квітня 2007, 14:57

кОНЕЧНО НЕ БУДЕТ,ОБОСНОВАНИЕ КАКОЕ, НИКТО НЕ УКАЗЫВАЕТ КОНКРЕТНО СТАТЬЮ ЗАКОНА ГДЕ СКАЗАНО,ЧТО ЭТИ ДОВЕРЕННОСТИ ДЕЛАТЬ НЕЛЬЗЯ,У МЕНЯ БЫЛА ПРОВЕРКА В АВГУСТЕ ПРОШЛОГО ГОДА НИЧЕГО МНЕ НЕ СКАЗАЛИ,ЕДИНСТВЕННОЕ АРХИВ ТАКИЕ ДОВЕРЕННОСТИ ПРИНИМАТЬ НЕ ХОЧЕТ И МРЕО МЕНЯ ПРОСИЛО УКАЗЫВАТЬ ХОТЬ КАКОЙ-ТО СРОК,Я ТЕПЕРЬ ПРОСТО ПИШУ НА ДВАДЦАТЬ-ТРИДЦАТЬ ЛЕТ.
тая

Номер повідомлення:#6

Повідомлення проводник » 02 квітня 2007, 15:16

"Пишу в бессрочных фразу "" ... з правом передовіри на будь-який термін"""
проводник

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Доктор ZAZ » 02 квітня 2007, 15:27

Вот который раз уже эта тема. Кто нибудь внятно может ответить зачем удостоверять бессрочные? Вот зачем? Чем они лучше 5-ти,10-ти летних? Зачем загонять себя и клиента в этот пробел в законодательстве, на который пока нет ответа?
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення *Женская Логика* » 02 квітня 2007, 15:40

А це чия головна біль......??? Не по майдану треба бігати та голосити а про народ думати....а то вони все владу ділять, а ми за них думаємо....дякую скажуть?...Скажуть так що мало нам не буде...... 3025 ось їх вдячність за всі попередні роки..... Що вони понаписували, понаприймали те й будемо вчиняти.... вчиняла я і буду вчиняти....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Сергей » 02 квітня 2007, 16:01

У мене реальна ситуація: батько видає довіреність на матір, щоб та подарувала дочці його частину квартири, але за однієї умови, якщо матір дає йому розлучення. Розлучення він отримає, довіреність видасть, а поки мати з цією довіреністю приїде додому, отримає Витяг із БТІ, прийде до нотаріуса, БАТЬКО тим часом СКАСУЄ цю довіреність. Як у цьому випадку обійтися без безвідкличної довіреності?Умови в цій ситуації незмінні, іншої домовленості сторони категорично не приймають, та ще й живуть у різних частинах України!!!(((
Сергей

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Nonna » 02 квітня 2007, 16:23

Мое мнение такое , что надо смотреть по ситуации в жизни всякое бывает я еще не далала , но если бы возникла проблема как у Сергея - сделала , но на небольшой термин . Делает у меня клиентка доверенность на продажу дома ,т.к.срочно надо уезжать , получает деньги - затем у меня ее же через несколько дней отменяет и говорит что покупатели отказались от сделки и делает доверенность на адвоката (и на адвоката бывает проруха) , который тоже ей платит деньги (думая что дом продаст дороже) ,Теперь заявление обоих сторон в милиции, прокуратуре и т.д. А найти ее не могут. Вот тут и можно было бы сделать такую доверенность.
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення *Женская Логика* » 02 квітня 2007, 16:33

Сергей не путайте народ БЕССРОЧНОЙ И БЕЗВИТЛИЧНОЮ))) спасибо заранее..... мы уже с вами обсуждали проблему безвытклычных....есть единственный закон, которым она предусмотренна...в вашем случае это полный бред.....наша инструкция между прочим тоже отсылает только на этот закон.....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#12

Повідомлення *Женская Логика* » 02 квітня 2007, 16:36

а вот такой вариант как Вы предложили Сергей, ..... я бы порекомендовала вашему мужу-отцу отменить таки эту доверенность ...и при этом прийти к вам с заявлением..... вы бы отказали...написли постанову и в суд....дабы не порождали Вы уродливые доверенности не понятно на чём основанные)))
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Таня » 02 квітня 2007, 16:51

Сергей- у Вашому випадку спірна ситуація-нотаріусу в ній немає що робити
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21401 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Сергей » 02 квітня 2007, 17:17

Ця ситуація не спірна, а реальна при наявнсоті такої довіреності.ХБУ, я не плутаю одне з другим, і будьте, будь ласка, трошки коректнішою)))
Сергей

Номер повідомлення:#15

Повідомлення *Женская Логика* » 02 квітня 2007, 18:33

Сергей, буду...я даже буду белой нежной и пушистой..... и даже извинюсь...але тільки після того як ви доведете свою правоту, на підставі законодавства.....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Доктор ZAZ » 02 квітня 2007, 18:50

Сергей, я бы предложил отцу-мужу сделать договор дарения с обязанностью передать часть квартиры в будущем ну или нечто подобное, уж подумал бы хорошо, но никак не безотзывную доверенность. А вообще Таня права на все 100, нечего тут нотариусу заведомо делать, пусть адвокаты с судьями думают.Говорят лучше скучный нотариус чем весёлый суд. Но здесь будет весело всем.
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Сергей » 02 квітня 2007, 19:34

ХБУ, я не доводжу нічого, а викладаю свою позицію. Якщо отримаю офіційну відповідь, то розміщу її тут, незалежно від її змісту.)))
Сергей

Номер повідомлення:#18

Повідомлення *Женская Логика* » 02 квітня 2007, 20:09

"а я вам і сама розкажу.....почнемо з цивільного кодексу.Стаття 249. Скасування довіреності1. Особа, яка видала довіреність, за винятком безвідкличної довіреності, може в будь-який час скасувати довіреність або передоручення. Відмова від цього права є нікчемною.2. Особа, яка видала довіреність і згодом скасувала її, повинна негайно повідомити про це представника, а також відомих їй третіх осіб, для представництва перед якими була видана довіреність. 3. Права та обов'язки щодо третіх осіб, що виникли внаслідок вчинення правочину представником до того, як він довідався або міг довідатися про скасування довіреності, зберігають чинність для особи, яка видала довіреність, та її правонаступників. Це правило не застосовується, якщо третя особа знала або могла знати, що дія довіреності припинилася. 4. Законом може бути встановлено право особи видавати безвідкличні довіреності на певний час. ітак п.4 вказаної статті - ЗАКОНОМ.... на це ми маємо доречі Закон (Сергію ви це знали?? ні???) А ось і законЗАКОН УКРАЇНИ Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю Із змінами і доповненнями, внесеними Законом України від 15 грудня 2005 року N 3201-IV(У тексті Закону слово ""угода"" в усіх відмінках і числах замінено словом ""договір"" у відповідному відмінку і числі згідно із Законом України від 15 грудня 2005 року N 3201-IV)Стаття 10. Особливості забезпечення виконання зобов'язань забудовника за договором перед управителем фонду Виконання зобов'язань забудовника за договором, укладеним між ним та управителем фонду, забезпечується встановленням іпотеки. Предметом іпотеки за іпотечним договором можуть бути майнові права на нерухомість, яка є об'єктом будівництва, або, за згодою управителя, об'єкт незавершеного будівництва, або нерухоме майно. Іпотечний договір має бути укладений у письмовій формі та нотаріально посвідчений відповідно до закону. (частина перша статті 10 у редакції Закону України від 15.12.2005 р. N 3201-IV)В договорі має бути передбачене зобов'язання забудовника уступити управителю майнові права на нерухомість, яка є об'єктом будівництва, у разі виникнення обумовленого цим договором ризику невиконання забудовником своїх зобов'язань перед управителем. (частина друга статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законом України від 15.12.2005 р. N 3201-IV)За кожним об'єктом будівництва забудовник та управитель укладають: (абзац перший частини третьої статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законом України від 15.12.2005 р. N 3201-IV)договір уступки майнових прав на нерухомість, яка є об'єктом будівництва, з відкладальними умовами договір доручення з відкладальними умовами, за яким управителю у разі порушення забудовником умов договору доручається виконувати функції забудовника, у тому числі шляхом передоручення цих функцій іншим особам. При цьому забудовник на час дії договору має право надавати безвідкличну довіреність управителю на право делегування третім особам функцій забудовника у разі порушення останнім умов договору з управителем. У разі виявлення управителем визначеного договором ризику порушення забудовником умов договору договір уступки заставленого майнового права набирає чинності і забудовник повинен передати управителю фонду майно та майнові права на нерухомість, яка є об'єктом будівництва. У разі невиконання забудовником умов договору управитель має право звернути стягнення на предмет іпотеки відповідно до законодавства. Посилання на цю статтю ми маємо і в нашій інструкції в п. 154. І все...більше жодного посилання на такий вид довіреностей......ні в якому законі немає.....і чого Ви чекаєте.....Ви думаєте до того часу поки Вам дадуть відповідь відкопається ще якийсь закон??? Чи управління надасть Вам відповідь яка виходить за межі закону???ще раз повторюсь ТАКА ДОВІРЕНІСТЬ ВИДАЄТЬСЯ НА ПІДСТАВІ ЗАКОНУ.... а не тоді коли вирішить нотаріус...."
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#19

Повідомлення *Женская Логика* » 02 квітня 2007, 20:14

і ще питання....а Ви доречі в самій довіреності писали...на підставі чого вона у Вас видана??? усного договору дорученні??? Я там вище обоснувала на підставі якого договору вона видається та посвідчується......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Летучая Мыша » 03 квітня 2007, 11:25

у нас в Днепропетровской области, клиент подал в суд на нотариуса, который отказался сделать бессрочную доверенность, суд постановил: выплатить истцу моральный ущерб и сделать бессрочную доверенность. Так что я не удивляюсь, если клиенты по бессрочным доверенностям, побегут в суд с заявлениями на наши отказы, и в судебном порядке потом мы их будем делать. Закон не запрещает по бессрочной доверенности делать передоверие, почему же мы тогда сами себе создаем проблемы.
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10655
Дякував (ла): 9974 раз.
Подякували: 9859 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення *Женская Логика* » 03 квітня 2007, 12:53

ДАВАЙТЕ ЯКОСЬ ОПРИДІЛЯТИСЬ....МИ ТУТ ПРО БЕЗСТРОКОВІ.....ЧИ ПРО БЕЗВІДЛИЧНІ..... БО В МЕНЕ ВЖЕ РОЗДВОЮВАННЯ ОСОБИСТОСТІ ПОЧИНАЄТЬСЯ......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Оksana » 03 квітня 2007, 16:36

"В данном случае согласна с теми, кто считает что тут произошла подмена понятий бесрочной на ""безотзывную"" доверенность, безотзывная в которой указано что она не может быть отозвана, и выдаваться она может как на определенный так и на неопределеннный срок, но выдаваться она может только в четко определенных законом случаях, их привела ""Хочу быть умной"", бесрочная доверенность это доверенность в которой не указывается срок ее действия или указывается что она действует до отмены доверителем. Безотзывную не делала ни разу не было случая, бессрочные делала сразу после вступления нового ГК в порыве эйфории сама же еще предлагала клиентам, потом поразмыслила, какая это головная боль с хранением таких доверенностей ( архив не принимает), и перестала предлагать если клиент хочет я называю заведомо очень большую стоимость в 5-10 раз больше срочной доверенности, на вопрос почему обясняю что ваш автомобиль ( бессрочные просят в основном на автомобиль)еще проживет 5 максимум 10 лет, а доверенность мне хранить всю жизнь ( потом еще наследники мои с ней намаются (шучу надеюсь), клиент обычно соглашается с моими аргументами и соглашается на 3 годичную доверенность. Только один клиент согласился делать бессрочную доверенность за названную мною цену."
Оksana

Повідомлення: 101
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів