Номер повідомлення:#11
КОС
» 13 лютого 2006, 22:43
"У мене особисто проблема в тому, що якщо йти по процедурі законів про приватизацію, то ст.4 З-ну ""Про ...малу приватизацію"" вказує, що: ""продавці:.... органи приватизації, створені місцевими радами."" Крім всього іншого, яке мені надала рада: і протокол проведення аукціону є (який забезпечує захист інших громадян на купівлю чи називати вже- приватизацію), і рішення сесії ради є, і висновок про вартість майна є, та все інше) і термін ми дотримали -посвідчувалося не пізніше 5 днів з моменту аукціону, але не було лише єдиного - при органах місцевого самовряд. не створено органу приватизації і від імені продавця виступати хотіла місцева рада в особі голови. Я згодна робити по законах про приватизацію, але якщо дотримуватися їх строго, то вимагала створити орган приватизації. Наше ж управління юстиції стоїть на тому, що - не за законами про приватизацію. Я переглянула всі рішення Конст.суду. Знайшла рішення, яке регулює це питання : ріш. від 01.07.1998 р. за № 9-рп. Однак, хоча в ньому і не визнали неконституційними положення З-ну ""Про ...малу приватизацію"" відповідно до КонституціЇ України (дивись п.1), але самі ""роздуми"" суддів, які викладені в цьому рішенні, вказують на те, що судді самі точно не вирішили: за якою ж процедурою відчужувати комунальне майно (оскільки в резолютивній частині немає рішення про це питання) Суд лише вказав в п.1 що ""за умови відсутності окремого з-д-чого акта про приват. об""єктів комун. вл. включення цих питань до закону, що реглам. приватизацію держ.майна, не є підст. для визнання його відповідних положень неконстит-ми, оскільки право суб. комун. власності не порушено."" Але ж не просто так у законі про місцеве самовряд. написані дві окремі дії :прийняття рішень щодо відчуження відповідно до закону комунального майна визначення доцільності, порядку та умов приватизації (п.30 ст.26). І ще: ""доцільність, ПОРЯДОК та УМОВИ відчуження .... визначаються відповідною радою"".Ще одне: як у випадку відчуження по закону при приватизацію Ви, Нотар, застосовуєте нові примірні договори купівлі-продажу, затв. 22.08.2005 ФДМУ наказом №2411, адже в них (наприклад стосовно продажу індивідуально визаченого майна за конкурсом) вказано: ""... за адресою ...., які є ДЕРЖАВНОЮ ВЛАСНІСТЮ на підставі...."" а про комунальні власність ""забули""?Звичайно, більше схильна вже до варіанту, що способом продажу є приватизація (адже сам конституційний суд не визначив ці положення неконституційними) Дуже важко визначатися нам, якщо і управління, і представник МЮУ в цьому судовому спорі вважали одне, а голова верховної ради - інше, а судді - взагалі ..."