Форум

Інформаційний ресурс

Відказ від дитини ТЕРМІНОВО!!!

Номер повідомлення:#2

Повідомлення проводник » 05 квітня 2007, 14:32

Компетентному органу гр. П. І. Б що мешкаю за адресою: З А Я В А Я, ПІБ, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам”яті, розуміючи значення своїх дій, діючи добровільно,відмовляюся від виховання та утримання моєї малолітньохї доньки – ПІБ 24 липня 2001 року народження, та не заперечую проти усиновленні її, в майбутньому будь-якою особою на розсуд матері дитини –ПІБ. Суть відмови від утримання та виховання, згоди на усиновлення, умови та наслідки її надання, зміст. ст. 217, 232 СК України, мені нотаріусом роз”яснені. Нотаріусом також роз”яснено, що угода про надання усиновлювачем плати за згоду на усиновлення дитини є нікчемною і може бути підставою для кримінальної відповідальності за ст. 149, 169, КК України.24.09.2005 року.Підпис : ___________________________________
проводник

Номер повідомлення:#3

Повідомлення проводник » 05 квітня 2007, 14:32

Заявление правда 2005 года и от отца но у нас проходило
проводник

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Александр » 05 квітня 2007, 16:14

"Если оставляют в роддоме ну примерно так..З А Я В А Я, ==, повідомляю, що усвідомлюя значення своїх дій та матиму можливость керувати ними, розуміючи обставини, які мають для мене істотне значення, без застосування до мене будь якого примусу з боку інших осіб, за своєю справжньою волею, ВІДМОВЛЯЮСЬ від своєї дитини – ===, що народилась === року у ==міському пологовому будинку, та залишаю її у вказаному медичному закладі. При цьому свідчу що батько дитини мені достовірно не відомий та записан в свідоцтво про народження дитини з моїх слів відповідно до ст.ст. 125, 145, 146, 147 Сімейного Кодексу України, зміст яких мені нотаріусом роз’яснено. Моя відмова є безумовною та викликана моїм та моїх близьких родичів матеріальним станом, неможливостю утримувати дитину і забеспечити їй відповідні умови життя та виховання. Свідчу, що мій намір залишити дитину у Луганському міському пологовому будинку відомий усім моїм родичам, попередньо з ними узгоджений, та вони, відповідно до ч.4.ст.143 Сімейного Кодексу України не усно не у письмовій формі не виказали свій намір забрати мою дитину замість мене. Зміст ст.ст. 143, 144, Сімейного Кодексу України мені нотаріусом роз’яснено. Оськількі моя дитина, на момент підписання цієї заяви не досягла 2-х місячного віку - довожу, що мені роз’яснено зміст ст.ст. 209, 217 Сімейного Кодексу України. СУПРУГИ Ми, батьки, ===, що усвідомлюя значення своїх дій та матиме можливость керувати ними, розуміючи обставини, які мають для нас істотне значення, як для подружжя так і окремо один від одного, без застосування до нас будь якого примусу з боку інших осіб, або друг до друга, за своєю справжньою волею, ВІДМОВЛЯЄМОСЯ від своєї дитини – ====, що народилась === року у Луганському міському клінічному пологовому будинку, та залишаемо її у вказаному медичному закладі. Наша відмова є безумовною та викликана недоліками фізічного та психічного стану дитини. ===== АБО ЩО =====. Свідчемо, що наш намір залишити дитину у === міському клінічному пологовому будинку відомий усім нашим родичам, попередньо з ними узгоджений, та вони, відповідно до ч.4.ст.143 Сімейного Кодексу України, не виказали свій намір, не усно не в письмовій формі, забрати нашу дитину замість нас. Зміст ст.ст. 143, 144, Сімейного Кодексу України нам нотаріусом роз’яснено. Оськількі наша дитина, на момент підписання цієї заяви не досягла 2-х місячного віку - доводимо, що нам роз’яснено зміст ст.ст. 209, 217 Сімейного Кодексу України. "
Александр

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Щаслива » 05 квітня 2007, 16:16

Зараз відмови від дітей НЕ ОФОРМЛЯЮТЬСЯ заявами, а тільки через опікунську раду, може йти мова тільки про заяву щодо згоди на усиновлення моєї дитини!
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Александр » 05 квітня 2007, 16:54

"Согласен! Сейчас Закон вроди бы и запрещает это делять - но ведь оставляют! Да и ч.4.ст.143 Сімейного Кодексу України говорит ...а вот если не забрали.... и ст 209 - ..оставленный...Но кому от этого легче, если такая горе-мамаша ""добросовестно"" выполнит требования ст. 143 и заберет ребенка в ""бомжатник""... а завтра вообще выкинет ребенка на мусорник????Я, если, чесно не пойму, процедуру.Ст. 217 говорит о 2 мес. - усыновление возможно, но ведь, кто оставляет детей в роддомах???... Где эту мамашу потом искать что бы привести к нотариусу???? А если и приведут, то в дупель бухую!Считаю, что тут что то не так...Ну давайте разберемся. "
Александр

Номер повідомлення:#8

Повідомлення проводник » 05 квітня 2007, 17:27

для того щоб опікунрада розглянула це питання та принйняла рішення все одно потрібно надати заяву вищевказаного змісту підпис на якій засвідчено нотаріально.
проводник

Номер повідомлення:#9

Повідомлення igor » 05 квітня 2007, 17:48

"Вважаю що зразок заяви ""проводник"" відповідає чинному законодавству. почитайте форум там це питання вже обговорювалось стосовно відмови від дитини, а відмова від виховання, це інша справа."
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення irina » 05 квітня 2007, 18:03

А как же статья 155 Семейного кодекса ???!!!!! Ведь сказано, что отказ родителей от ребёнка является неправосоответствующим, противоречит моральным основам общества. А разве нотариус может заверить подпись на заявлении, в котором изложены факты, которые противоречат моральным основам общества ???!!!
irina

Повідомлення: 362
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Щаслива » 05 квітня 2007, 18:15

Згідно ст. 155 СК (про що також пише Ірина), але навіть якщо б і не було цієї статті - я б не посвідчувала справжність підпису на такій заяві принципово
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Nonna » 05 квітня 2007, 18:27

" Отказа от ребенка такого нет. Лишение родительских прав суд с подачи опекунского - тогда подлиность подписи на заявление , что я такой-то не возражаю и прошу рассмотреть .... без моего участия если вопрос стоит сразу же об усыновлении - ""не возражаю против усыновления таким то ... с присвоением ф. о. """
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення sello » 06 квітня 2007, 16:00

"На мій погляд пункт 2.31 Правил реєстрації актів цивільного стану України не передбачає участі нотаріуса у випадку, коли мати ""...відмовилась узяти дитину з полового будинку ..."". Адже у Правилах сказано: ""У тих випадках коли мати, яка не перебуває в шлюбі з батьком дитини, померла або передала дитину на утримання і виховання за рахунок держави, тобто відмовилась узяти дитину з пологового будинку ..."" У нашому випадку, мати, слава Богу, не померла, але відмовилася то і хай працівники полового будинку своїми внутрішніми процедурами і формляють факт відмови матері забрати дитину. А так виходить що мати пішла, залишивши немовля, з пологового будинку до нотаріуса оформляти заяву, а потім, що, принесе її до будинку?"
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Риба-Рак » 14 травня 2007, 02:29

Згідна з sello, мене один раз просили піти в роддом підписати таку заяву причому адвокат! вже були бажаючі усиновити іноземці які все оплачуали, я відмовилась із за моральних принципів, я сама тоді була вагітною і напевне довго б мучилась ще після такого посвідчення, незнаю може я не права
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення kina » 11 березня 2009, 14:55

Ко мне обратилась мать 15-летнего мальчика, который болен психическим заболеванием и причем в острой форме. Говорит, что хочет отказаться от воспитания ребенка, так как он находится дома, а с возрастом его болезнь прогрессирует и он становиться сильным, но абсолютно неуправляемым, и справиться она с ним уже не в силах, а он бросается на нее, учителей, которые приходят на дом, в последнее время у него появилась склонность к суициду. Мама хотела направить его в специальное учреждение, но в соответствующих органах ей пояснили, что они принимают только совершеннолетних, а в ее случае посоветовали ей отказаться от ребенка, после чего его вроде бы могут принять в такое спецучреждение, и направили к нотариусу оформить такое заявление. Но... статья 155 ч.3 СК... Я считаю, что подпись на таком заявлении я не могу заверить. Но что же делать матери?
kina

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів