Номер повідомлення:#10
Ані Ло
» 06 червня 2009, 15:09
Natawa, з Вашого запитання не зовсім зрозуміло: хто подавав заяви про прийняття спадщини, чи був заповіт і на яке майно, хто спадкує, скільки спадкоємців. - Якщо заповіт був на все майно і лише на одного, а тепер спадкоємці між собою домовилися, що той на кого заповіт успадкує все, а від паю відмовиться в користь іншого, то нотаріус Вам каже правду, - якщо спадщину прийняв лише один із спадкоємців, а інший пропустив строк, або написав заяву, що він від прийняття спадщини відмовляється, то нотаріус Вам каже правду, - якщо кілька років тому один із спадкоємців оформив на себе будинок, а інші відмовилися від спадкування, а тепер пройшов час і прийшли ще з паєм, то оформлятися тепер цей пай буде на того, хто перед цим оформив на себе житловий будинок, і т ому знову ж таки нотаріус Вам каже правду.Alla31, Ваше запитання звучить трішки [qoute]сумбурно[qoute], але якщо :в 2003 році Ваша мати подала заяву про прийняття спадщини після смерті людини, після якої маєте право спадкувати і Ви ( можливо , це Ваш батько (чоловік матері), або людина, яка залишила на Ваше з мамою ім[qoute]я заповіт, хоча такий варіант, ніби й не зовсім підходить), а тепер Ви разом із мамою прийшли оформляти нарешті свої спадкові права, то дійсно заяву про прийняття спадщини відкликати (відмовитися від неї) не можна, тому нотаріус і не дозволяє тепер писати заяву про відмову (справедливості заради варто сказати, що з 2004 року можна писати заяву, що хочу спадкувати, потім писати заяву, що передумав і не хочу вже спадкувати, але все рівно писати таки заяви можна лише протягом шести місяців з дня смерті того, після кого бажають спадкувати, тобто в любому випадку, я так розумію, що цей шестимісячний строк у Вашій ситуації вже давно закінчився). Тому, у Вашому випадку, Вам прийдеться таки спадкувати так, як каже нотаріус - в рівних частках, а потім або дарувати те майно, яке чи Вам чи Вашій матері не потрібне, чи складати щодо такого майна заповіт, чи продавати.