Номер повідомлення:#16
V
» 23 травня 2007, 00:36
Ша – внимание господа, что за вздор. Как это так, недействительный, на основании чего, богохульного рассуждения об обложке? Паспорт всегда остается паспортом и это мое твердое убеждение. Даже когда ЛИЦА уже нет, уничтожаемый паспорт считается паспортом.Так, згідно п.1 Постанови Верховної Ради України від 2 вересня 1993 року N 3423-XII1,- «паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України». Тобто, до 25 років це саме ця особа, а у 25 років стала наша особа іншою особою, миттєво стається таке собі перевтілення. Ні, а може хтось мені хоче сказати що через день після виповнення 25 років я миттєво втрачаю громадянство України – че-пу-ха! Тільки вклеїв – зразу став... .Дальше. Той самий п.1, продовження – «паспорт є дійсним для укладання цивільно-правових угод, здійснення банківських операцій, оформлення доручень іншим особам для представництва перед третьою особою лише на території України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України». Жодного обмеження щодо фотографій.Ваше збентеження це Пункт 8, починається ч.1 так, - «Термін дії паспорта, виготовленого у вигляді паспортної книжечки, не обмежується». А потім ні з того ні з сього пряме заперечення ч. 2, - «До паспортної книжечки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку вклеюються нові фотокартки, що відповідають його вікові. Паспорт, в якому не вклеєно таких фотокарток при досягненні його власником зазначеного віку, вважається недійсним». І тепер міліцейська хохма – що важливіше № 1 або № 2? Так не обмежується або недійсний? Таке враження, поки міліціянти встигли написати частину другу, пишучи забули про що написали в частині першій. Краще було б не писати, не вміють вони гади думати, заплутали нотаріуса.Можна також посміятися із заборони п. 6 та п. 7 Положення вносити до паспорта записи і відмітки будь-ким іншим, окрім паспортної служби. Згадайте, податкові, сільради, банки, лікарні ...На мій погляд, невчасне вклеювання до паспорта фотографії є тільки адміністративним порушенням і зовсім не визначає недійсності документа особою, кому він наданий, в нашому випадку нотаріусом. Не наша це побратими парафія.