Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (ТЕСТИ, ЗАДАЧІ, ВРАЖЕННЯ)

Номер повідомлення:#151

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 14:49

а) ст. 14 ЗУ [qoute]Про оренду землі[qoute]
Miri

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 14:58

Merci, Miri! Вы не будете против, если я буду обращаться к вам, как к Гуру сайта, за разрешением своих сомнений? :)
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#153

Повідомлення semerka » 17 червня 2009, 15:06

Уже писала , но все куда-то пропалоСдавала в Донецке , сдала Впросы : 80 % с форума , земля (срок аренды , эфитевзис) , ГПК ( доверенность на представителя ), ипотека ( заставная , ее форма , порядок обращения взыскания , до какого момента можно заключить доп. договор , если дело в суде ), апостиль ( полномочия Минюста , на каких документах не проставляется ) , срок действия смежных прав , можно ли продолжить удостоверительную на чистом листе или надо спец. бланк
semerka

Повідомлення: 50
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#154

Повідомлення mosya » 17 червня 2009, 15:10

semerka, поздравляю Вас! а задача какая была?
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#155

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 15:10

Спасибо, да какой там гуру, хахаха, обращайтесь конечно, мне самой интересно лишний раз себя проверить.
Miri

Номер повідомлення:#156

Повідомлення semerka » 17 червня 2009, 15:10

Документ непонятный , свидетельстов на часть в майни подружжя , выдано умершему супругу , я считю , что документ вообще не корректный, выдавать нало было супруге , но сказали от этого отвлечься и ве равно искать ошибки . Ошибки общее майно а супруг получил по договору дарения - не может быть , не те статьи ГК и Закона о нотариате , вместо гос. нотариус - завидуюча , 1-2 остается у супруги в общей долевой собст-ти , какая- о непонятная путаница с дата , свид-во в 2007 году , а умер в 1997 , толи это ошибка , то л так надо.
semerka

Номер повідомлення:#157

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 15:11

semerka! поздравляю :) а про задачку и док-т, пожалуйста, расскажите!!!!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#158

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 15:12

Вот еще мой вопрос с экзамена:Какой документ не являеться правоустанавливающим:1. Договор купли-продажи2. Инвестиционный договор3. Договор про подил
Miri

Номер повідомлення:#159

Повідомлення semerka » 17 червня 2009, 15:13

Задача : продажа совместной долевой собственности , было заявление от совладельца но не за ту суммуспасибо за поздравления вы обязательно сдадаите , именно в большей части вы на форуме и помогли , добрые дела зря не проходят
semerka

Номер повідомлення:#160

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 15:16

semerka, вы- молодец, вот счастье-то, наверное... а скажите, пожалуйста, если не секрет - какой у вас стаж работы и сколько учили вот именно каждый день (месяц, 2, 3)? И если можно еще по задаче -какой ответ?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#161

Повідомлення MMV » 17 червня 2009, 15:16

для Busechka :) и Miriв этом тесте:Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонамив) державної реєстрації договоруг) нотаріального посвідчення та державної реєстрації договору.комиссия считает, что правильный ответ - Г!!!!!! я ответил В - защитали как ошибку и даже слушать меня не захотели!!!!!
MMV

Номер повідомлення:#162

Повідомлення MMV » 17 червня 2009, 15:17

[B]для Busechka :) и Miri[/B]в этом тесте:Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонамив) державної реєстрації договоруг) нотаріального посвідчення та державної реєстрації договору.комиссия считает, что правильный ответ - Г!!!!!! я ответил В - защитали как ошибку и даже слушать меня не захотели!!!!!
MMV

Номер повідомлення:#163

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 15:20

[B]MMV[/B], вот черт, а! значит у меня в ответах в тесте правилный ответ... Спасибо вам, огромное!!!! запомню...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#164

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 15:22

Значит ГК не для комиссии. Что Вам еще сказать?
Miri

Номер повідомлення:#165

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 15:23

А для кого тогда ст. 640 ч. 3?
Miri

Номер повідомлення:#166

Повідомлення semerka » 17 червня 2009, 15:25

стаж юридической работы у меня 11 лет, в нотариате не работала , ну кроме стажировки , потихоньку все читала все шесть месяцев , активно последнюю неделю , но опять же очень помог форум , он задал направление и ключевые моменты куда смотреть , потому что на мой взгляд , запомнить наизусть все все невозможно , да на мой взгляд и не нужно , тем более что все меняется очень часто .А счастье- это точно , я когда объявляли результаты где-то на 50-том человеке уже да слушать перестала , когда мня объявили даже засомневалась правильно ли услышала , домой приехала и думаю точно или нет
semerka

Номер повідомлення:#167

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 15:26

semerka, поздравляю!!!! Представляю какое это счастье!!!!!!
Miri

Номер повідомлення:#168

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 15:29

:) Да, Донецку вообще тяжело.. столько-то людей сдавало! Вот у нас в Крыму точно будет ждать недолго - нас всего около 30 стажеров, а как показывает практика, сдают 4-6 человек :) раз два и обчелся.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#169

Повідомлення MMV » 17 червня 2009, 15:33

Ну, вообщето, у меня был не точно такой же вопрос, а про [B]момент набуття права власності на нерухомість[/B] за договором відчуження!!!! теже варианты ответов: а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонамив) державної реєстрації договоруг) нотаріального посвідчення та державної реєстрації договору.я ответил В - ч.4 ст 334 ЦК, а дальше всё как рассказывал!дуваю в вашем случае тот же подход!!! иначе я даже не знаю чем они там руководствуются!!!!хотя уже перестаю чему-либо удивлятся!!!
MMV

Номер повідомлення:#170

Повідомлення mosya » 17 червня 2009, 15:37

Договори про відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів посвідчуються нотаріусами: а) за місцем їх реєстраціїб) незалежно від місця їх реєстраціїв) за місцем реєстрації фізичної особи-покупця.Сначала без промедления отметил б), инструкция же как никак. А потом посмотрел ст.55 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute]:[qoute]Посвідчення правочинів щодо відчуження, іпотеки житлового будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, а також правочинів щодо відчуження, застави [B][U]транспортних засобів[/U][/B], що підлягають державній реєстрації, [B]провадиться за місцезнаходженням (місцем реєстрації) цього майна[/B] [B]або за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін[/B] відповідного правочину.[qoute]И какой правильный?
mosya

Номер повідомлення:#171

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 15:41

natamax, я думаю, что по инстр, потому что вопрос звучит как в инстр, а ЗУ про нотариат не написано про нших самохідних машин і механізмів... Поэтому Б я бы выбрала.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#172

Повідомлення semerka » 17 червня 2009, 15:42

у меня в сообщениях куда-то буквы пропадают
semerka

Номер повідомлення:#173

Повідомлення mosya » 17 червня 2009, 15:45

Busechka :) дело в том, что это норма введена 01.10.08. Ответ [qoute]незалежно від місця їх реєстрації[qoute] как бы предполагает, что транспортное средство о котором идет речь подлежит регистрации. А тогда нужно использовать норму закона. Для всех остальных транспортных средств, этот ответ тоже подходит не очень. Вы же не ответите, что договор отчуждения велосипеда удостоверяется независимо от места регистрации велосипеда.
mosya

Номер повідомлення:#174

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 15:46

засновниками об'єднань громадян могут біть тольк физ лица? Подскажите, где это написано? ГК?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#175

Повідомлення mosya » 17 червня 2009, 15:51

MMV, мда составители билетов не перестают удивлять. Мало того, что игнорируют нормы закона (ст.334) так еще и простую логику. Интересно как они себе представляют [B]момент[/B] набуття права власності - нотаріальне посвідчення [B]та[/B] державна реєстрація договору. Момент он на то и момент, чтобы быть связаным с чем-то одним. Пусть поделяться как можно одномоментно удостоверить договор и его зарегистрировать.
mosya

Номер повідомлення:#176

Повідомлення Busechka :) » 17 червня 2009, 15:55

semerka, попробуйте написать в ворде, а потом вставить в сообщениеЛюбі друзі, і ще питання:) Земельні спори вирішуються:а) виключно судамиб) виключно органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсівв) судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів.Земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб вирішуються:а) органами місцевого самоврядування і судомб) виключно судамив) судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.Как отвечать?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#177

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 15:56

ст. 11 ЗУ [qoute]Про обїединение граждан[qoute] Стаття 11. Засновники об'єднань громадян Політичні партії створюються за ініціативою громадян України, які досягли 18 років, не обмежені судом у дієздатності і не тримаються в місцях позбавлення волі. Засновниками громадських організацій можуть бути громадяни України, громадяни інших держав, особи без громадянства, які досягли 18 років, а молодіжних та дитячих організацій - 15-річного віку. Рішення про заснування об'єднань громадян приймаються установчим з'їздом (конференцією) або загальними зборами. Засновниками спілок об'єднань громадян є об'єднання громадян.
Miri

Номер повідомлення:#178

Повідомлення mosya » 17 червня 2009, 15:58

Busechka :), 1) в)2) б)Все по ЗК
mosya

Номер повідомлення:#179

Повідомлення devjuli » 17 червня 2009, 15:59

посвідчуються нотаріусами: а) за місцем їх реєстраціїб) незалежно від місця їх реєстраціїв) за місцем реєстрації фізичної особи-покупця.Схиляюся до Б через те, що тести побудовані на дослівному цитуванні статті , як Ви вже встигли помітитиЗемельні спори вирішуються:а) виключно судамиб) виключно органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсівв) судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів.ВЗемельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб вирішуються:а) органами місцевого самоврядування і судомб) виключно судамив) судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.В СТАТТЯ 158 ЗКУ
devjuli

Номер повідомлення:#180

Повідомлення Miri » 17 червня 2009, 16:00

Бучечка, по земельным спорам ст. 158 ЗКЗемельні спори вирішуються:а) виключно судамиб) виключно органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів[B]в) судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів.[/B]Земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб вирішуються:а) органами місцевого самоврядування і судомб[B]) виключно судами[/B]в) судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.
Miri

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів