Форум

Інформаційний ресурс

Прошу поделиться коллег практикой в части заключения договоров дарения престарелыми гражданами,...

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Nonna » 22 травня 2007, 18:42

" Практика одна - разжовываю,вкладываю и стараюсь протолкнуть ""рассказ"" что такое договор дарение и чем он пахнет.Большинство отказывается - делают пожизненное , а если еще протолкнуть и пожизненное получается вообще красиво - делают завещание и уходят."
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення ММ » 22 травня 2007, 18:48

аналогічно з Nonna.
ММ

Номер повідомлення:#5

Повідомлення nots » 22 травня 2007, 18:55

Мне на проверке дали рекомендацию: даритель от руки пишет заявление о том, что понимает безоплатную суть дарения и понимает, что требовать от Одаряемого какого-либо возмещения или выполнения каких-либо действий в пользу Дарителя не будет вправе. Как правило, когда оспаривают дарение, ссылаються на то что я старенький, не читал, плохо вижу, плохо себя чувствовал, когда подписывал, но когда он писал от руки - сказать, что я не читал и не понял смысла - глупо, раз сам писал от руки. Обрашайте внимание на то как пишет Даритель, уверенно или ждет диктовки. Хотя никогда не знаешь чего ожидать, всегда лучше склонить к завещанию.
nots

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Nonna » 22 травня 2007, 19:00

" А если сомневаюсь или деваться некуда выручает палочка-выручалочка - гос.нотариус убеждаю , что лучше сделать там тем более что пожилые люди и так больше гос. доверяют.А если не уходят у меня комп""ютер поламался когда сделаю не знаю.Мне кажется если очень не хочется и Вы не единиственный нотариус - причину можно найти Понимаю что это не очень красиво и непрофессионально ну......"
Nonna

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Nonna » 22 травня 2007, 19:04

просто мне тоже надоело бегать по судам.Сидит бабушка божий одуванчик и смотрит на тебя своими глазками и бессовестно врет, аты потом жди напишет на тебя судья представление в управу или нет.
Nonna

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Риба-Рак » 22 травня 2007, 19:45

І я переконую-переконую, тільки толку мало, стоять на свому, а в мене була ситуація мама зробила на сина довічне утримання на будинок, а на доцю заповіт на гараж, були в той день(все було в один день), присутні всі і доця також замічу доці років 45-47, тепер доця прибігла до мене пройшло вже два роки, чому хата не її буде а брата, ніби і не стара, і розумна виглядає, і була присутня коли все оформлялось, а така от історія вийшла, незнаю була вона погано настроєна напевне з братом щось не поділили, чукаю повістки в суд (тьфу,тьфу,тьфу)
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Олена » 22 травня 2007, 20:24

"""Заробила собі"" судовий прецедент - розірвали договір дарування в суді - бо Дарувальник на момент оформлення договору не був знятий з реєстраційного обліку - раз живе, то квартиру не передав. Після цього до оформлення дарування вимагаю дарувальника виписатися (пардон -знятися з реєстраційного обліку). Отут вони одразу розуміють, що таке договір дарування. З тих пір більше в суд ні один не пішов"
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення ШОКОЛАДКА » 22 травня 2007, 21:44

А я на практиці дію десь як notsПояснивши все стараюсь отримати власноручну заяву від перестарілих (причому пишуть всі незрячі, неписьменні, хворі...) про те, що зміст заповіту, договору довічного утримання їм роз*яснено але вони бажають все таки укласти договір дарування.Крім того дарування на сторонніх осіб стараюсь уникати.А ще насторожує в подібних випадках дублікат правоустановчого документу.
ШОКОЛАДКА

Повідомлення: 634
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Per se » 23 травня 2007, 01:09

тоже уговариваю не делать, расказываю ситуацию, при которой мать подарила сыну дом, он его заложил банку, в итоге не расчитался, дом забрали. теперь мама бегает по съемным квартирам.(в свои 70 лет) ТАКОЙ РАССКАЗ ОЧЕНЬ ПОМАГАЕТ.Хотелось еще по поводу договоров дарения узнать у Вас, колеги, как вы в договорах оговариваете перход права собственности?
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Світлана Ш. » 23 травня 2007, 02:17

п
Світлана Ш.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення СКІФ » 23 травня 2007, 17:01

"Веду спочатку ""допрос с пристрастием"": де будете жити, з ким і т.д. і т.п., потім оформляю і тільки на дітей. Окремим пунктом договору вказую, що фактом передачі квартири є передача екземпляру договору."
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення да » 24 травня 2007, 01:24

"Якщо дужу старі або погано виглядають, або сторонній особі, або підказує щось внутрішній голос, роблю купівлю-продаж з встановленням сервітуту - правом безоплатного, невідчуджуваного, довічного користування квартирою, проживання іт.д.Був випадок коли бабка 85 років хотіла подарувати дочці квартиру, потім в розмові виясняється, що бабка боїться , що квартиру продасть онук, і їй не буде де жити . Пропоную робити довічне, розсердилися і пішли, але бабусю забули - кинули у мене в конторі Потім повернулися і зробили довічне утримання, так я їм зпересердя написала, що вони зобов""язані бабусю раз в тиждень водити в філармонію. "
да

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів