Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (ТЕСТИ, ЗАДАЧІ, ВРАЖЕННЯ)

Номер повідомлення:#691

Повідомлення Lilu » 28 червня 2009, 02:44

для Sovil на №683Экзамен на ККН можно перездать через год с момента сдачи на том же ККН. Это написано в Постанове про ККН.И моя просьба ко всем, кто готовится к экзаменам - Я Вас умоляю, будьте внимательними, перечитывайте по нескольку раз свой билет и каждый тест по нескольку раз, и не спешите подчеркивать ответы...ВСЕМ УДАЧИ!!!!
Lilu

Номер повідомлення:#692

Повідомлення Зебра » 28 червня 2009, 16:57

помогите пожалуйста какой ответ правильный и где это искать381. Номенклатура справ державного архіву погоджується з:а) Територіальним управлінням юстиціїб) Мінюстомв) Відповідною державною архівною установою389. При припиненні приватної нотаріальної діяльності, приватний нотаріус зобов’язаний передати до держнотархіву нотаріальні документи у строк:а) протягом місяця незалежно від строку їх зберіганняб) протягом місяця залежно від строку їх зберіганняв) окремі картки.
Зебра

Повідомлення: 756
Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 82 раз.

Номер повідомлення:#693

Повідомлення elir » 28 червня 2009, 17:50

381 – п. 6.4. Номенклатура справ (нарядів) державного нотаріального архіву затверджується завідуючим архівом і узгоджується з відповідною державною архівною установою (додатки NN 9 - 10). [B]Но это старая редакция инструкции о деловодстве [/B]или п. 7 Методичних вказівок щодо застосування примірної номенклатури справ державної нотаріальної контори та приватного нотаріуса, Примірну номенклатуру справ державної нотаріальної контори та Примірну номенклатуру справ приватного нотаріуса, [B]но они уже тоже не действуют[/B]389 - аст. 30-1 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] Особа, нотаріальна діяльність якої припинена, зобов'язана протягом одного місяця з дня одержання копії наказу передати до відповідного державного нотаріального архіву [B][I]всі [/I][/B]документи нотаріального діловодства та архіву приватного нотаріуса.
elir

Повідомлення: 33
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#694

Повідомлення redgressy » 28 червня 2009, 23:47

aksunat, я не ознайомлювалася з усіма результатами, їх оголошували!! І у Харкові результату 49 не БУЛО, і я не дивилася, хто сидів поруч, було не до того, хоча знаю, що багато достойних іспит не склали,от тільки не розумію навіщо собі лаври чіпляти...
redgressy

Номер повідомлення:#695

Повідомлення sugar » 29 червня 2009, 00:16

[B]redgressy[/B] особисто Вам не все одно?! Навіщо афішувати? Захотіла і написала так! Правда це, чи ні, абсолютно вже не важливо! Не здала ось, що зараз важливо і для Вас і для [B]Rolexx[/B], вона на відміну від Вас виставила тести! Давайте не сваритися, а допомагати собі здати на ВККН та іншим стажистам на ККН! Ось така моя думка! Виставляйте те що у Вас було в білеті. Задачку, тестики які памятаєте, документик..... :-)
sugar

Повідомлення: 223
Дякував (ла): 74 раз.
Подякували: 28 раз.

Номер повідомлення:#696

Повідомлення Зебра » 29 червня 2009, 01:57

elirСпасибо
Зебра

Повідомлення: 756
Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 82 раз.

Номер повідомлення:#697

Повідомлення redgressy » 29 червня 2009, 18:29

З ВККН у мне не має потреби спілкуватися... І не вважаю себе розумнішою від інших, а от ті хто свій результат зумисне перевищують - більшого і не варті. Завтра піду в управління за протоколом, і навмисне поцікавлюся, якщо не права - щиро вибачуся.
redgressy

Номер повідомлення:#698

Повідомлення К.М. » 30 червня 2009, 11:10

Люди, подскажите, пожалуйста, кто что слышал о следующем заседании ВККН?Хоть приблизительно когда это планируется? Даже спать уже невозможно....
К.М.

Повідомлення: 383
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 215 раз.

Номер повідомлення:#699

Повідомлення Rolexx » 30 червня 2009, 13:13

Еще вспомнила вопросы соседей:Кем подписывается протокол ККН:(что-то в этом духе) надо в положении четко посмотретьа. всеми членами[U]б. головою та секретарем[/U]в. не помню Это новое положение.При затвердженні графіку перевірки діяльності нотаріусів графік перевірок затверджується:всех вариантов не помню, но правильный - затверджується головою управління юстиції, [U] копія[/U] надсилається до Мінюсту для затвердження, потім розсилається всім нотаріусам. Четкую формулировку нужно посмотреть.
Rolexx

Повідомлення: 110
Дякував (ла): 64 раз.
Подякували: 13 раз.

Номер повідомлення:#700

Повідомлення aksunat » 01 липня 2009, 03:48

Наконец отдохнула от экзамена и выкладываю то, что было у меня.Начну с задачи: Некто Царьков Б.В. был единственным наследником по завещанию после отца. Через 5 месяцев после того, как открылось наследство он отказался от его принятия. Еще через два его брат Царьков В.В. решил подать заявление о принятии, нотариус отказал, пояснив тем, что срок прошел и наследство будет признано выморочным.Три варианта сразу отпадают, так как завязка в них именно на выморочности. Остались такие:1.-Натариус должен объяснить о возможности обратиться в суд для дополнительного срока, т.е. это по ч.1 ст. 1270ЦК.2-Нотариус должен принять заявление по ч.2 ст. 1270, где у наследников другой очереди есть три дополнительных месяца.Только вот из условия задачи не понятно чей же это брат. Так как, если наследника, то это часть 1 ст. 1270, а если наследодателя, то ч.2 ст. 1270.Прояснить ситуацию мне отказались, сказали сидите думайте, в итоге решила, что второй вариант более сложный и надо выбирать его, и Слава Богу угадала! Ответ там три дополнительный месяца.Касательно вопросов из теста, многие попались из тех, что здесь крутятся, но были и другие: Про акции ЗАТ - ответ: [U]не розповсюджуються шляхом підписки і не можуть купуватися та продаватися на біржі.[/U]Хто може бути повним учасником командитного товариства:а)фізичнф особиб)юридичні особи[U]в)особи зареєстровані як cуб’єкти підприємницької діяльності[/U]Якщо майно дружини, чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або другого з подружжя:[U]б) у разі спору може бути визнане за рішенням суду об’єктом права спільної сумісної власності подружжя. [/U]Не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення для суспільних потеб:а) до 1 січня 2009 рокуб) до проведення розмежування земель державної та комунальної власності[U]в) до набрання чинності законами України про державний земельній кадастр та про ринок земель. [/U]До створення єдиного реєстру каких-то там земель (не помню формулировку, вопрос большой) хто має право проставляти відмітку про віджучення на державному акті:а) Комітет земельних ресурсівб) Управління земельного кадаструв) нотаріус[U]г) нотаріус та якийсь орган[/U]Право власності на земельну ділянку, що знаходиться у приватній власності без зміни її цільового призначення підтверджується:[U]а) Свідоцтво про право на спадщину[/U]б) державний актв) ще щосьЗа результатами перевірки діяльності нотаріуса комісія складає:а)доповідну розпискуб) акт[U]в)довідку[/U] Яке рішення суду виконується негайно:[U]а)відібрання дитини та повернення її тому з ким вона постійно мешкає[/U]б)аліментив) не помнюКуди сплачується плата за Свідоцтво на право займатися нот. діяльністю:[U]а) державний бюджет[/U]б) місцевий бюджетв)на рахунок Мін’юстаБыл вопрос об исполнительных надписях, о том, в течении какого срока предъявляются к исполнению, так как речь шла о физ лицах выбрала три года, а надо было год. Посмотрите, вроде есть разница между «если должником и/или взыскателем является физическое лицо».Много вопросов по наследству, все что и на форуме, еще учить надо определение ипотеки и апостиля.Третье задание Свидетельство о праве собственности после умершего:1. завідувачка2. районної державної (районної лишнее)3. засвідчую. а надо посвідчую4. ст 70 ЗУ „Про нотаріат”, а надо 71 5. квартира принадлежит на основании договора дарения + нет даті регистрации в БТІ6. св-во подлежит регистрации по ст 11707. наследственное дело 28(2007)
aksunat

Повідомлення: 5

Номер повідомлення:#701

Повідомлення sevityana » 01 липня 2009, 05:38

Всем здраствуйте. Зарегистрирована на форуме уже давно, но все время была пассивным пользователем. Но вот никак не могу разобраться с задачей, может кто подскажет?)))16.09.2007 померла Ляшенко О.Д., яка 30.07.1996 склала заповіт, відповідно до якого все своє майно спадкодавиця в рівних частинах заповідала дітям Віктору та Валентині. Спадкове майно складається з житлового будинку. Син спадкодавиці Віктор помер 07.03.2006 до відкриття спадщини, тобто до 16.09.2007.До нотаріальної контори із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину (на житловий будинок) звернулася Валентина.Померлий Віктор має сина.Яким чином буде видана спадщина?Варіанти відповідей:1. На весь житловий будинок буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині2. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, а на 1/2 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину сину Віктора 3. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, на 1/4 частину житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом Валентині та на 1/4 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом сину Віктора.
sevityana

Повідомлення: 1

Номер повідомлення:#702

Повідомлення Busechka :) » 01 липня 2009, 12:12

sevityana, среди ваших ответов нет еще 2 и правильного в том числе. Правильный ответ - Валентина получит 1/2 дома по завещанию и 1/2 дома по закону (т.к. из условия получается, что других наследников первой очереди по закону нет)
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#703

Повідомлення Tash » 01 липня 2009, 13:45

Уважаемые коллеги по несчастью, хочу обратить ваше внимание на то, что правильные ответы в задачах иногда переставляются местами. Поэтому лучше запоминать суть правильного оствета в задаче, а не номер. Знаю по опыту прошлого года. Желаю всем удачи при пересдаче на ВКК. И советую вести себя на собеседовании не агрессивно, комиссия на это реагирует аналогично. Отстаивайте свою точку зрения, но спокойно.
Tash

Номер повідомлення:#704

Повідомлення Danaya » 01 липня 2009, 19:02

на №703Правильный ответ: все Валентине.Моя помощница сдала 25.06 экзамен в Харькове, была похожая задача.гр.Марков составил завещание на все принадлежащее ему имущество на дочь Светлану и сына Петра, который умер до открытия наследства. За выдачей свидетельств обратились: Светлана, сын, дочь, жена умершего Петра, и жена гр.Маркова (57 лет), которая отказалась от обязательной части в пользу детей покойного Петра.т.к. завещание было на все майно, оно переходит к наследнику по завещанию, адресный отказ от обязательной части, считается просто отказом. Правильный ответ: Св-во на все имущество Светлане
Danaya

Номер повідомлення:#705

Повідомлення LCVL » 01 липня 2009, 20:31

повторяю задачу, т.к. к единому мнению прийти не удалось.гр. О. обратилась к нотариусу для продажи квартиры в киеве, которая принадлежала ей, мужу и несоверш. дочке. предоставила все документы для продажи, а также согласие опеки, где сказано, что одновременно должен быть заключен договор дарения дочке 1/3 дома, принадлежавшей бабушке, который находится в г. Борисполь.я выбрал неправильный вариант: нотариус отказывает на основании ст. 12 ЗУ [qoute]Про основи соц. захисту...[qoute], т.к. орган должен быть вынести решения отдельно по каждому договору - не правильно.правильный вариант, видимо: отказывает отказывает на основании ст. 12 ЗУ [qoute]Про основи соц. захисту...[qoute], т.к. согласие должно быть без условий. [I]Люди сдававшие на ВКК подтвердили, что этот вариант правильный[/I]Но теперь, подняв постановление КМУ о порядке деятельности органов опеки и попечительства, я уже сомневаюсь, а мог ли нотариус вообще отказать в удостоверении такой сделки, т.к. в порядке нигде не сказано, что органы не могут давать согласие с условиемУ кого какие мнения?
LCVL

Повідомлення: 913
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#706

Повідомлення MMV » 01 липня 2009, 23:06

для [B]sevityana[/B] на №703Вважаю, що правильна відповідь: 1. На весь житловий будинок буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом ВалентиніБули сумніви щодо частин (склала заповіт, відповідно до якого все своє майно спадкодавиця в [B]рівних частинах[/B] заповідала дітям Віктору та Валентині), але вони чітко не визначені, тому майно не переходить до спадкування по закону і залищаеться охопленим заповітом!!!!!! Якщо в заповіті було б чітко визначене майно яке заповідаеться Віктору і яке Валентині, тоді б частина Віктора спадкувалась по закону!!!!!!
MMV

Номер повідомлення:#707

Повідомлення mosya » 02 липня 2009, 00:33

[B]MMV [/B]Вот ОЧЕНЬ похожая задача с форума, которая тоже была решена правильно (цитирую в оригинале).Чоловік залишив заповіт в 2002 році на 1/3 частку квартири на дружину та дочку (яка має право на обов. частку) та онуку, батько якої (син спадкодавця) проживав за кордоном. Дружина померла в 2003 році. Спадкодавець в 2005 році. Візначити долі в спадковому майні.[B]Ответ: Дочь получает 1/9 по завещанию, внучка 1/9 по завещанию, доля умершей распределяется между ее наследниками ПО ЗАКОНУ - т.е. дочь и сын получают по 1/18[/B]В чем разница?Или представим, что в завещании из задачи в посте №703 были бы определены доли - [qoute]1/2 всего своего имущества завещаю Валентине, 1/2 - Виктору[qoute], наследство распределось бы по-другому?
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#708

Повідомлення MMV » 02 липня 2009, 03:23

для [B]natamax[/B] Я считаю, что задача (message №709) решена неправильно!!!!! Если в завещании указаны несколько наследников и их части в имуществе не определены, то при смерти наследника по завещанию до открытия наследства или [qoute]усунення його від спадкування[qoute] его часть наследства по завещанию делится между остальными наследниками по завещанию в равных частях!!!!!!! А если части были бы определены как 1/2 одному и 1/2 другому - наследство распределось бы по-другому!!!!!!!!!! Такой подход в распределении наследства излагается почти во всех книгах по наследственному праву ( например: [qoute]спадкове право[qoute] Фурса С.Я.) и я считаю этот подход правильным т. к. по нашему законодательству, составляя завещание, гражданин не только назначает наследников определённого имущества, а и лишает права наследования остальных наследников по закону (особенно если завещание на ВСЁ)!!! Поэтому перевод наследства из завещания в наследование по закону противоречит воле [qoute]спадкодавця[qoute] лишить права наследования наследников по закону!!!!!!!!Такой перевод возможен только в случае определения конкретного майна (его части) конкретному человеку!!!!
MMV

Номер повідомлення:#709

Повідомлення mosya » 02 липня 2009, 10:35

[B]MMV[/B]В том то и дело, что задача из пост 709 на экзамене была решена правильно. [qoute]Если в завещании указаны несколько наследников и их части в имуществе не определены, то при смерти наследника по завещанию до открытия наследства или [qoute]усунення його від спадкування[qoute] его часть наследства по завещанию делится между остальными наследниками по завещанию в равных частях!!!!!!![qoute] - а вот этот момент как раз в законодательстве и не прописан. Точнее прописаны случаи отказа или непринятия наследства (живым наследником), а вот что делать с долей отпавшего наследника нигде не сказано. Есть только мнения, причем мнения разные. Например, я задавал этот вопрос нескольким госнотариусам с очень приличным стажем - они считают, что в новом ГК прирощения долей нет и доля отпавшего наследника переходит к наследникам по закону. Вот так вот )
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#710

Повідомлення Busechka :) » 02 липня 2009, 12:57

natamax, MMV, я тоже долго в этих вопросах сомневалась, но проанализировав ответы на задачи, которые комиссия засчитывает как правильные, стало понятно , что доля наследника по завещанию, умершего до наследодателя, во всех случаях делится между наследниками по закону. Лично я на экзамене буду этим и руководствоваться, потому что там все равно никому ничего не объяснишь.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#711

Повідомлення Busechka :) » 02 липня 2009, 14:07

кстати ,вот меня еще мучает этот вопрос : Право власности за нотаріально посвідченим договорм купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту :а)нотаріального посвідченняб) державної реєстраціїв) отримання акту на земельну ділянку і відповідної державної реєстраціїНе знаете, какой ответ считается правильным?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#712

Повідомлення MMV » 02 липня 2009, 15:50

На экзамене ответил:в) отримання акту на земельну ділянку і відповідної державної реєстрації!!!! (визнали вірним)А задачи (№703,709) я решал исходя из законов, коментариев и постановления пленума Верховного судо «Про судову практику розгляду цивільних справ про спадкування»!!!!!!Я уверен в правильности своего решения, но єто совсем не значит, что комиссия считает так же!!!!!!После того как на экзамене мой ответ на вопрос про [qoute]Момент набуття права власності за договором відчуження нерухомого майна[qoute] - [qoute]Г[qoute] з моменту державної реєстрації, [B]визнали неправильним[/B]!!!! я уже ничему не удивляюсь!!!! Тем более, что их вариант [qoute]з моменту нот. посвідчення і державної реєстрації[qoute]!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ч.4 ст.334 ЦК)[B]Вы только вдумайтесь в это - [U]момент[/U] нотаріального посвідчення і державної реєстрації !!!!!![/B]
MMV

Номер повідомлення:#713

Повідомлення Мэм » 02 липня 2009, 15:59

в виду новых изменений я бы ответила Б, какие еще мнения?
Мэм

Повідомлення: 591
Дякував (ла): 43 раз.
Подякували: 54 раз.

Номер повідомлення:#714

Повідомлення Luna » 02 липня 2009, 16:52

Других мнений быть не может - ст. 125 ЗКУ в редакции от 05.03.09 г.Ответ В был верен до 05.03.2009 г.
Luna

Повідомлення: 432
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 59 раз.

Номер повідомлення:#715

Повідомлення MMV » 02 липня 2009, 17:06

Если такой вопрос попадётся на экзамене - остаётся только угадывать какой из ответов в ключе!!!(по новому или старому зак-ву)!я сдавал экзамен в июне (3 месяца после изменений в закон!!!!!!!), перед экзаменом ходили слухи, что в вопросах по земле нужно отвечать по старому зак-ву, я так и сделал - ответил:в) отримання акту на земельну ділянку і відповідної державної реєстраціїприняли как правильный ответ! хоть я с этим и не согласен, но с комиссией не поспоришь!!!!!
MMV

Номер повідомлення:#716

Повідомлення Фарт » 02 липня 2009, 17:16

Вопрос с тестов. Ув.стажисты, будущие коллеги у кого какие будут соображения с сылкой на закон? Договір набирає чинності з:а) моменту його укладенняб) моменту його підписанняв) моменту його нотаріального посвідченняг) моменту його нотаріального посвідчення та державної реєстрації.
Фарт

Номер повідомлення:#717

Повідомлення Luna » 02 липня 2009, 17:28

на пост 711Когда работала в госконторе, так и делали - [QUOTE]доля отпавшего наследника переходит к наследникам по закону.[/QUOTE] . Согласно ст. 1245 - считали, что это часть наследства, не охваченная завещанием.
Luna

Повідомлення: 432
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 59 раз.

Номер повідомлення:#718

Повідомлення Tavita » 02 липня 2009, 17:41

на № 718п. 2 ст. 631 ЦК з моменту його укладення
Tavita

Повідомлення: 26

Номер повідомлення:#719

Повідомлення Rolexx » 02 липня 2009, 19:46

Дорогие форумчане, подскажите кто сдавал экзамен на ВКК - нужны ли какаие-либо дополнительные документы готовитьдля пересдачи: заяву, справку о несудимости и т.д. Подскажите пожалуста, буду очень благодарна!!!!
Rolexx

Повідомлення: 110
Дякував (ла): 64 раз.
Подякували: 13 раз.

Номер повідомлення:#720

Повідомлення LCVL » 02 липня 2009, 20:44

[B]Rolexx[/B], нет. Только жалобу (заявление), которую Вы подаете.
LCVL

Повідомлення: 913
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 47 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів