Номер повідомлення:#26
Олл
» 16 липня 2009, 18:31
Боцман, МЮ стерпить, тому, що печатки в нас у всіх будуть різні. Точніше, вони вже такими є, тому що свою я вже декілька місяців тому поміняв. Це вже на моєму віці - третя. До речі, сама перша була синя і просто іменна, а потім вже двокольорова. Але ця сьогоднішня мені набагато більше подобається. Чому? Пояснюю. Центральна частина печатки, тобто поле кола за гербом до напису нотаріального округу наказом не визначено. Його можна заповнити любим растровим малюнком. Хоч зірками засипте або просто заштрихуйте. І саме смішне, що ця частина несе основне, так би мовити, зорове навантаження. Як кажуть - кидається в око. Що туди внести - особиста справа нотаріуса. Одне можу сказати того дурнуватого, та й не якісного, растрового малюнку на моїй печатці, на відміну від двокольорової печати, вже не має. Якщо до цього моменту підійти творчо, то, шановний пане Боцмане, можна втулити і стилізований якор. Як Вам така пропозиція.Відбиток моєї печатки вже давно в МЮ, а документи з нею та з апостелем - за межами України.Стосовно відсутності назви держави. Вважаю багатьом доводилося бачити іноземні документи з печатками нотаріусів. Герб держави -так, а от назва, вибачте, але дуже рідко. Тому вже це не є підставою, щоб змінювати її вигляд.Відсутня назва [qoute]рідного[qoute] міністерства - чудово! Все приведено до єдиної логіки. Ми в своїй нотаріальній діяльності, в розумінні вчинення нотаріальних дій, не підконтролі йому. Перед останнє. Якщо вийде наказ про зміну форми печатк, скажімо, з метою внесення до неї назви держави, особисто я з цим так просто не погоджуся. Понесені певні, документально підтверджені витрати на виготовлення печатки у відповідності до наказу. Навіть заради принципа, звернуся в суд по їх відшкодуванню. Просто так, в прямому розумінні слова, свою печатку я не здам.І останнє. Дуже добре, що ця тема на відкритому форумі. Можливо хтось з МЮ загляне та й замислиться, а чи не потрібно припинити пустопорожні розмови про можливість зміни вже затвердженої форми та окремими нотаріусами виготовленої нової печатки.