Номер повідомлення:#63
Аріна
» 30 травня 2007, 13:01
"Вже так багато написано, але спеціально для lampachka. Працюю нотаріусом близько 3 років (погодьтеся, небагато), до того - робота помічником судді.Надивившись на ображених в суді, чітко усвідомивши, що кваліфікована порада ЮРИСТА може запобігти багатьом проблемам, свою нотаріальну діяльность я починала з гасла :""ДОПОМОЖУ ВСІМ"" (такий собі ""юнацький максималізм""). І допомагала. Люди ж приходять і за нот. дією, і просто отримати пораду. Згадуючи, як на стажуванні мій керівник, коли його запитували, щось, що виходило за межі договору або довіреності, зазвичай відмовчувався, я напавпаки всім єством кинулася допомагати - постійні дзвінки в управління юстиції, БТІ, земресурси, в суд, до адвокатів, просила за людей, яких бачила вперше, пропонувала найкращі законні варіанти і т.д. - ВСЕ БЕЗКОШТОВНО (що погодьтеся більше, ніж працювати після 17-ої і тримати нижчі ціни). Забуваючи про власну сім'ю і дім, більше переймалася клієнтами, їздила на виїзди власним коштом, шкодуючи людей (яким на нотаріуса ніколи не буде вистачати грошей) вчиняла дії за мінімальну плату. Мені здавалося, якщо ці люди прийшли до мене, а я можу допомогти і не зроблю цього, то це буде гріх.Чим все це закінчилось?Тут на форумі писали, що для переосмислення всього, потрібен 1 рік. Мені знадобилося 2 роки.В один прекрасний день, я помітила, що для утримання контори, мені не вистачає власних коштів. Моя благодійність обернулась для мене витратами і втратами. Ви скажете, - все правильно, високу місію - служіння людям - було виконано. Можливо і так. Але на пальцях однієї руки можна порахувати тих, хто прийнамні щиро подякував.Свіжий приклад - протягом 4 місяців за різними консультаціями приходила жінка. Проконсультувалася сповна і, звичайно, безкоштовно ( і грошей немає, і з сестрою проблеми, і мама за кордоном з новою ""любов'ю""). Останнього разу сказала: буду продавати квартиру і будинок (ріелтор підсказав другого нотаріуса, який, до речі, і 5 хвилин на неї не витратив), так потім прийду до Вас ""завірити розписку про оплату"". Я на неї красномовно подивилася, і більше вона, крім ""до побачення"", нічого не сказала.Так що прийміть ВСІ повідомлення колег до уваги - вони правдиві, щирі, без прикрас. А від себе можу додати, що не так шкода витрачених грошей на все те, що описували колеги вище, як потраченого серця і душі. Але тим не менше, для мене нотаріат- життя, розчаровуватися не буду, працюватиму далі і з оптимізмом дивлюся в майбутнє, чого і Вам (бо, повірте, ще дуже багато прийдеться пережити) бажаю."
Но а я из повиновения вышел,
За флажки: жажда жизни сильней,
Только сзади я с радостью слышал
Изумленные крики людей.