Номер повідомлення:#1
Машмала
» 05 серпня 2009, 14:27
Звернулась особа,з бажанням посвідчити заповіт, але у нього (дідусь)не скільки бажання розпорядитись майном, а скільки визначити спадкоємців. Тобто він, як каже, прочитав наш ЦК і знає про 5 черг спадкоємців і теперь хоче зробити таке розпорядження /[qoute]на випадок моєї смерті роблю таке розпорядження: всіх моїх можливих спадкоємців як живих на даний час, так і майбутніх, права на спадщину позбавляю/[qoute]! Я йому розповіла про обов'язкову частку, якої він позбавити не може, він зрозумів і всеж наполягає саме на такому варіанті і каже, що відповідно до ЦК це його особисте розпорядження на випадок смерті, що і визначається як заповіт! Хотілось би почути вашу думку, мені здається, що закон не містить заборони на заповіт з таким змістом, але як правило заповіт - це розпорядження майном, а тут йде просто позбавлення права на це майно, а кому це залишиться - різниці не має, головне як він мені каже, щоб жоден з 5 черг нічого не отримав.Буду рада почути ваші думки, раніше якось не задумувалась над цим питанням...