Форум

Інформаційний ресурс

Подготовка к экзамену (продолжение)

Номер повідомлення:#271

Повідомлення Щучка » 24 серпня 2009, 19:22

Все правильно - детям 1/12 пополам(О.Д. жены на 2 детей) и все остальное по завещанию -5/12.
Щучка

Номер повідомлення:#272

Повідомлення Кет11 » 24 серпня 2009, 19:31

Все правильно племяннику -5/12 по завещанию, жене обязательная доля-1/12,(незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка),тоесть 3 наследника по закону-жена и двое детей,1/2:3=1/6, 1/6 :2=1/12 обяз.часть1/2-1/12=6/12-1/12=5/12- племяннику,а 1/12 часть жены наследую дети.
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#273

Повідомлення Стася » 24 серпня 2009, 19:55

157. Чи може нотаріус робити виконавчі написи на договорі позики, укладеного в простій письмовій формі?а) виконавчий напис щодо правовідносин, що випливало з авторського права.б) договір позики, ув’язнений у письмовій простій формі:в) відшкодування шкоди здоров’ю. затрудняюсь ответить :( А/Б?
Стася

Номер повідомлення:#274

Повідомлення Кет11 » 24 серпня 2009, 21:37

відповідь а)відповідно Постанова Кабінету Міністрів України від 29 червня 1999 р. № 1172 [qoute]Про затвердження переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів[qoute].Для одержання виконавчого напису подаються: а) оригінал нотаріально посвідченої угоди б) документи, що підтверджують безспірність заборгованості боржника та встановлюють прострочення виконання зобов'язання.Проста письмова форма допускається тільки до договору лізингу.Стягнення заборгованості, що випливає з відносин, пов'язаних з авторським правом і .д..
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Номер повідомлення:#275

Повідомлення Стася » 24 серпня 2009, 21:58

Дякую, Кет!Також була впевнена у цій відповіді, але збило з толку повідомлення в одній із тем, що відповідь [qoute]А[qoute] комісія не зарахувала як правильну. І чим вони керуються...Ще питання:243. При наявності згоди органів опіки та піклування на вчинення правочину за участю неповнолітньої ди тини чи необхідно нотаріусу витребувати згоду батьків:а) в обов’язковому порядкуб) немає необхідностів) витребується згода тільки одного із батьків. яка відповідь в ключі?Мається на увазі вчинення правочину на загал чи правочину щодо транспортних зас. або нерух. майна?267. Хто і яким чином зобов’язаний давати згоду на прийняття спадкоємця до Т.О.В.?а) збір учасників шляхом ухвалення відповідного рішення простою більшістю голосівб) згодою кожного з товариства шляхом підписи (резолюції) на відповідній заяві спадкоємця.Наскільки я зрозуміла-однозначної думки по цьому питанню немає. А як вважає наша комісія? Що в ключі?
Стася

Номер повідомлення:#276

Повідомлення Стася » 24 серпня 2009, 22:08

Регіна, виходь на зв[qoute]язок!!!
Стася

Номер повідомлення:#277

Повідомлення Regina » 24 серпня 2009, 22:36

Я тут, Стася!!!243. При наявності згоди органів опіки та піклування на вчинення правочину за участю неповнолітньої дитини чи необхідно нотаріусу витребувати згоду батьків:[B]а) в обов’язковому порядку[/B]б) немає необхідностів) витребується згода тільки одного із батьків. Правильна відповідь - а.Згідно п.40 Інструкції, якщо нотаріусом вимагається згода органу опіки і піклування, то наявність згоди батьків є обов'язковою.267. Хто і яким чином зобов’язаний давати згоду на прийняття спадкоємця до Т.О.В.?[B]а) збір учасників шляхом ухвалення відповідного рішення простою більшістю голосів[/B]б) згодою кожного з товариства шляхом підписи (резолюції) на відповідній заяві спадкоємця.
Regina

Номер повідомлення:#278

Повідомлення Regina » 24 серпня 2009, 23:24

Усім привіт!!! Допоможіть, please!!! Приміщення приватного нотаріуса повинно:1. забезпечувати додержання нотаріусом і стажистом таємниці нот. дій.2. надавати можливаість двом нотаріусам здійснювати діяльність незалежно один від одного.?3. надавати можливість для роботи з документами нотаріусу і тех персоналу в окремій кімнаті. Якось зовсім заплуталась.....Для вчинення акту про морський протест нотаріусу подається:а). судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаномб). заява капітана, судновий журнал та заяви чотирьох свідківв). заява капітана, судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаном Оскільки в Інструкції сказано, що виписка з суднового журналу подається нотаріусу на підтвердження обставин, викладених в заяві капітана, то варіанти А і В відпадають. Отже правильна відповідь Б? Які в кого думки???Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреності +б) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреностів) не здійснюється А чи В???Що є обовязковим у договорі купілві-продажу земельної ділянки:1.забовязання сторін2.кадастровий номер3.межі земельної ділянкиСуд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб) незалежно від строку звернення.в) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарження. А чи Б??? В ч.2 ст.325 ЦПК зазначено, що суддя касаційної інстанції за заявою особи яка подала скаргу, може поновити строк. Але на який термін не зазначено, то чому на форумі зазначають, як правильну, відповідь А? Я чогось не дочитала?? Допоможіть розібратись!!!
Regina

Номер повідомлення:#279

Повідомлення mosya » 24 серпня 2009, 23:39

Regina,насчет морского протеста, в законе речь идет о выписке из судового журнала, а в ответах копия выписка. Поэтому варианты а) и в) отпадают.по доверенностям, если руководствоваться Положением, то а), но вроде у кого-то этот вариант не защитали.Що є обовязковим у договорі купілві-продажу земельної ділянки:1.забовязання сторін[B]2.кадастровий номер[/B]3.межі земельної ділянкиПо первому и последнему вопросу, единого мнения нет.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#280

Повідомлення Rolexx » 24 серпня 2009, 23:49

По первому вопросу ответ Б. У знакомой в тестах был этот вопрос она потом смотрела ключ.Я еще нашла ответ на вопрос по поводу передачи спеціальних бланків документів інформаційної системи МЮУ:ПОЛОЖЕННЯ про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків документів інформаційної системи Міністерства юстиції України 2.1. Замовниками бланків є Міністерство юстиції України, приватні нотаріуси, державні нотаріальні контори, а також підприємства, установи та організації, категорії або перелік яких установлюється Міністерством юстиції України (далі - суб'єкти). 3.2. Суб'єкти [B]за погодженням з Держінформ'юстом [/B]чи його філією можуть передавати бланки між собою, [B]про що складається акт про приймання-передавання з одночасним наданням письмового повідомлення про це до Держінформ'юсту [/B]для внесення відповідних змін до Реєстру.
Rolexx

Повідомлення: 110
Дякував (ла): 64 раз.
Подякували: 13 раз.

Номер повідомлення:#281

Повідомлення Стася » 24 серпня 2009, 23:57

Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреності +б) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреності[B]в) не здійснюється[/B] защитали как правильный 100%Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб) незалежно від строку звернення.в) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарженнядив. пост №194-195
Стася

Номер повідомлення:#282

Повідомлення Legal-solutions » 25 серпня 2009, 00:28

В ключі вірно в) - Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреності +б) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреності[U]в) не здійснюється[/U]
Legal-solutions

Повідомлення: 1141
Дякував (ла): 3028 раз.
Подякували: 860 раз.

Номер повідомлення:#283

Повідомлення Regina » 25 серпня 2009, 02:18

Дуже Вам вдячна Natamax, Rolexx, Стася, Legal-solutions. До зустрічі !!!
Regina

Номер повідомлення:#284

Повідомлення Щучка » 25 серпня 2009, 13:33

Сегодня ночью уже выезжаю в Киев, заболела, нет сил ничего читать...Когда же уже закончатся наши мучения??!!
Щучка

Номер повідомлення:#285

Повідомлення Кет11 » 25 серпня 2009, 13:50

Народ будем за вас держать кулаки,УДАЧИ всем на ВКК! не болеть.
Кет11

Номер повідомлення:#286

Повідомлення Щучка » 25 серпня 2009, 13:52

Как ответить?Заява про морський протест щодо події, яка сталася в порту України, має бути подана нотаріусу в порту України протягом: а) 24 год з моменту оформлення приходу судна в порт б) 24 год з моменту події в) 24 год з моменту приходу судна в порт И ссылку пожалуйста!
Щучка

Номер повідомлення:#287

Повідомлення Кет11 » 25 серпня 2009, 14:08

Відповідно до глави 7 розділу IX Кодексу торговельного мореплавства, якщо під час плавання або стоянки судна мала місце подія (наприклад, загальна чи окрема аварія), яка може бути приводом для пред'явлення до судноволодільця майнових вимог, капітан судна, щоб забезпечити докази для захисту прав і законних інтересів судноволодільців, робить у встановленому порядку заяву про морський протест.Морський протест заявляється: в порту України – нотаріусу або іншій посадовій особі, на яку законодавством України покладено вчинення нотаріальних дій в іноземному порту – консулові України або компетентним посадовим особам іноземної держави в порядку, передбаченому законодавством цієї держави.В порту України заява про морський протест подається протягом --24 годин з моменту оформлення приходу судна в порт. Якщо подія, яка зумовила необхідність заяви морського протесту, сталася у порту, його слід заявити протягом 24 годин з моменту події. Якщо немає можливості заявити протест у встановлений строк, причини цього слід зазначити у заяві про морський протест.
Кет11

Номер повідомлення:#288

Повідомлення Кет11 » 25 серпня 2009, 14:18

Стаття 343. Термін для заяви
Кет11

Номер повідомлення:#289

Повідомлення Щучка » 25 серпня 2009, 14:29

Кет, спасибо большое!
Щучка

Номер повідомлення:#290

Повідомлення Кет11 » 25 серпня 2009, 14:38

Щучка держитесь.
Кет11

Номер повідомлення:#291

Повідомлення НЕНУАШО » 25 серпня 2009, 16:20

ВКК ПІСЛЯЗАВТРА!!!!!!!Всі хто йде! Залізної Вам витримки!Перший етап, намагайтеся відповісти правильно на тести, завдання, задачу.Перемоги Вам на першому етапі!!!!!!Якщо не вийшло, на співбесіді ДЕРЖІТЬСЯ!
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#292

Повідомлення Regina » 25 серпня 2009, 16:22

Бажаю усім, хто здає на ВКК 27 успіху. І до зустрічі!!!
Regina

Номер повідомлення:#293

Повідомлення Regina » 25 серпня 2009, 16:23

А коли Ви здаєте, НЕНУАШО?
Regina

Номер повідомлення:#294

Повідомлення НЕНУАШО » 25 серпня 2009, 16:28

Я, як мені здається, йду на ВКК у вересні. 19 серпня від Ященко отримав листа про те, що моя скарга буде розглянута ВКК.Тобто її розгянуть 27.08. та (сподіваюся) допустять до складання іспиту ВКК у вересні.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#295

Повідомлення Regina » 25 серпня 2009, 16:32

Тоді, я щиро бажаю ВАМ успіху!!!! Я впевнена, з Вашим рівнем підготовки та вмінням логічно мислити, у ВАС все вийде!!!!!! :-) Я СПОДІВАЮСЬ на це!!!
Regina

Номер повідомлення:#296

Повідомлення Regina » 25 серпня 2009, 16:37

Я здаю 27, але по легалізації мало що знаю. Якщо є можливість скиньте, будь-ласка, мені щось з цього питання на мою адресу ReginaP@meta.ua. Буду ВДЯЧНА!!!! На скільки мені відомо, є Якісь роз'яснення з цього приводу, в яких дуже зрозуміло і чітко відображена ця тема.
Regina

Номер повідомлення:#297

Повідомлення НЕНУАШО » 25 серпня 2009, 16:59

Regina. Я Вам відправив [qoute]те[qoute] що я вивчаю про легалізацію, а також тести із відповідями.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#298

Повідомлення Busechka :) » 25 серпня 2009, 17:00

Miri, Шучка, и все кто едет на ВКК, желаю успеха, выдержки и безграничной веры в себя! Мы ждем!!!
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#299

Повідомлення Regina » 25 серпня 2009, 18:17

Велике ДЯКУЮ за тести та матеріал. Ще раз безмежно вдячна, НЕНУАШО!!!!
Regina

Номер повідомлення:#300

Повідомлення Bil » 25 серпня 2009, 19:20

ну і все до почтку кінця як мінімум цьогорічного залишилось 40 годин і 43 хвилини
Bil

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]