Форум

Інформаційний ресурс

Подготовка к экзамену (продолжение)

Номер повідомлення:#511

Повідомлення mosya » 31 серпня 2009, 20:49

Busechka :), спасибо большое за дату экзамена.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#512

Повідомлення wart » 31 серпня 2009, 20:58

Добрий день. Допоможіть з тестом:Нотар. поданий вексель, по якому часткова оплата, на протест про неплатіж нотаріус:а) відмовляє в протестіб) опротестовує вексель на суму несплатив) опротестовує вексель на всю суму.
wart

Номер повідомлення:#513

Повідомлення НЕНУАШО » 31 серпня 2009, 22:08

Нотар. поданий вексель, по якому часткова оплата, на протест про неплатіж нотаріус:а) відмовляє в протестіб) опротестовує вексель на суму несплати[U][B]в) опротестовує вексель на всю сум[/B][/U]у.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#514

Повідомлення wart » 01 вересня 2009, 11:39

Для НЕНУАШО, дякую.Напишіть, будь ласка, на який правовий акт Ви посилаєтися.
wart

Номер повідомлення:#515

Повідомлення Busechka :) » 01 вересня 2009, 12:47

НЕНУАШО, нельзя так однозначно писать ответ на этот тест, потому что он очень и очень спорный. У меня в Информационном Вестнике нотариальной практики (Министерство юстиции разъясняет ) черным по белому написано -[B] Якщо відбулася часткова сплата за векселем, то протест вчиняється на несплачену за векселем суму. [/B]
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#516

Повідомлення Busechka :) » 01 вересня 2009, 13:18

Вот также что я нашла в нете по этому вопросу: [QUOTE]Условно можно выделить три группы фактов, нарушающих нормальное вексельное обращение и требующих совершения протеста: — нарушения относительно акцепта — нарушения относительно платежа — иные нарушения вексельного обращения. К первой группе относятся: - полный или частичный отказ в акцепте (в последнем случае протест совершается в неакцептованной сумме) — акцепт не в эффективной валюте при наличии в векселе оговорки эффективного платежа в какой-либо иностранной валюте — неуказание даты при акцепте векселя сроком «в определенный срок от предъявления» (в этом случае совершается протест в недатировании акцепта) — отсутствие плательщика в указанном месте. Вторая группа включает: — отказ от оплаты векселя или частичную его оплату ([B]в последнем случае протест совершается в неуплаченной сумме) [/B][/QUOTE]Поэтому мне кажется логичным и обоснованным ответ - нотариус совершает протест на сумму неуплаты.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#517

Повідомлення wart » 01 вересня 2009, 14:45

Я також знайшов у юридичному словнику, що протест вчиняється на суму несплати, але немає жодного посилання на правовий акт. Можливо комусь подався цей тест на екзамені!? Цікаво, яка відповідь у ключі.
wart

Номер повідомлення:#518

Повідомлення НЕНУАШО » 01 вересня 2009, 15:33

Busechka :).Тобто, якщо, наприклад, Ви праві, то давайте ВІДКОРЕГУЄМО (відредагуємо) форму № 71.Як редагувати? Для мене - велике питання. Особливо ось у цій частині - Я, Пупкін В.В., приватний нотаріус Московського міського нотаріального округу Київської області, на прохання ТОВ [qoute]ГЕНДЕЛЬ[qoute], законного векселедержателя переказного (простого) векселя N 13, складеного ТОВ [qoute]ГАЗПРОМ[qoute], 20 лютого 2009 року в місті Москва Київської області, із строком платежу тридцятого серпня дві тисячі девятого року, на суму десять мільйонів гривень[B][U] (сума, на яку виданий вексель) [/U][/B] акцептованого ХХХХХХХХХХХХХХХХДе тут писать про часткову оплату?Порушувать форму???
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#519

Повідомлення grenouille » 01 вересня 2009, 15:39

Добрий день)))Підкажіть коли в Києві екзамен після прох. стажування, в управі мовчать, а вже залишилося пару місяців?
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#520

Повідомлення Юлия-кота » 01 вересня 2009, 15:57

Доброга дня!!!Величезне прохання скиньте мені будьласка все що Ви назбирали до іспиту на електронку kota-kotin@yandex.ru ДЯКУЮ
Юлия-кота

Номер повідомлення:#521

Повідомлення Юлия-кота » 01 вересня 2009, 15:58

а щодо іспиту кажуть що до 26 вересня точно не буде готуйтесь до жовтня.питала в управі
Юлия-кота

Номер повідомлення:#522

Повідомлення Busechka :) » 01 вересня 2009, 16:12

НЕНУАШО, Вы ,мабудь, знаєте, що наше законодавство недосконале :) здогадуєтесь, напевне :)А вообще, на практике, нотариусы часто комбинируют несколько форм в 1. Так что теоретически и логически надо опротестовать на неуплаченную сумму, а как там Юстиция полагает - суслик его знает...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#523

Повідомлення Viski » 01 вересня 2009, 16:40

Добрый день! Busechka, а вы были на семинаре когда всех собирали в управлении, не помню точную дату? Мне письмо поздно пришло и я не смогла приехать. Что там говорили?
Viski

Повідомлення: 91
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#524

Повідомлення НЕНУАШО » 01 вересня 2009, 16:47

Busechka :)Тобто, Ви пропонуєте, у Формі№ 71 додати речення, що ВЕКСЕЛЬ ОПРОТЕСТОВУЄТЬСЯ на ТАКУ-ТО суму??Я в свою чергу пропоную форму № 71 залишити недоторканою, а при вчиненні ВИКОНАВЧОГО НАПИСУ, РОЗРАХУВАТИ суму неоплати та внести її у виконавчий напис.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#525

Повідомлення НЕНУАШО » 01 вересня 2009, 16:50

Шановні НОТАРІУСИ, ВИРІШИТЬ наш спір про протест векселя.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#526

Повідомлення grenouille » 01 вересня 2009, 17:10

9. Согласно подпункту 5.5 пункта 5 Правил ведения нотариального делопроизводства (утвержденных приказом Министерства юстиции Украины от 31 декабря 2008 года № 2368/5): «При совершении нотариальных действий нотариусы применяют удостоверительные надписи, выдают свидетельства и совершают исполнительные надписи, акты о морских протестах и протесты векселей по формам, установленным этими Правилами (приложение 7)». Согласно статье 24 Инструкции о порядке совершения нотариальных действий нотариусами Украины, установлено, что нотариусы должны использовать удостоверительные надписи в соответствии с формами, установленными Правилами ведения нотариального делопроизводства.
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#527

Повідомлення НЕНУАШО » 01 вересня 2009, 17:12

Busechka :)/Класно ми з Вами придумали, звернутися до практиків.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#528

Повідомлення Busechka :) » 01 вересня 2009, 17:24

Viski, не переживайте, Вы абсолютно ничего не пропустили - сказали всем удачи, идите снова на работу, а то все забудете до осени. Длилось 3 минуты. НЕНУАШО, да, мысли у нас совпали, Надо бы одну стереть темку, а то одинаковые получились:) Кстати, я не говорила про то чтоб дописать что-то в форме. Я писала, что нотариусы часто комбинируют, объединяют 2 формы в одну.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#529

Повідомлення wart » 01 вересня 2009, 17:26

Для НЕНУАШО.Виконавчий напис вчиняється на оригіналі документа, який встановлює заборгованість.Якщо вексель буде опротестований на всю суму, відповідно і вик. напис повинен вчинятися на такуж суму. Можливо я помиляюся!?
wart

Номер повідомлення:#530

Повідомлення НЕНУАШО » 01 вересня 2009, 17:50

wartМені здається, що ці суми не повинні бути обовязково тотожніми.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#531

Повідомлення wart » 01 вересня 2009, 17:56

НЕНУАШОНезнаю, треба подумати.
wart

Номер повідомлення:#532

Повідомлення Viski » 01 вересня 2009, 19:16

Подскажите как кто ответил на такой вопрос:107. Посвідчення факту, що неповнолітня дитина, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, є живою посвідчується: А) на прохання цих осіб Б) на прохання законних представників цих осіб В) на прохання цих осіб та за згодою на це їх законних представників.Я думаю, что ответ В, согласно п.270 Инструкции, но ст.80 ЗУ [qoute]О нотариате[qoute]: Стаття 80. Посвідчення факту, що громадянин є живим Нотаріус на прохання громадянина посвідчує факт, що громадянин є живим. [B]Посвідчення факту, що неповнолітній є живим, провадиться на прохання його законних представників[/B](батьків, усиновителів, опікуна або піклувальника). На підтвердження зазначеної обставини нотаріус видає заінтересованим особам свідоцтво.
Viski

Повідомлення: 91
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#533

Повідомлення wart » 01 вересня 2009, 19:21

ViskiЦей тест мені здається вже обговорювався на форумі. Однозначної відповіді немає, але, на мою думку, закон має вищу юр. силу, тому правильним буде варіант Б. Але Мін`юст може це трактувати по-своєму.
wart

Номер повідомлення:#534

Повідомлення wart » 01 вересня 2009, 19:27

При посвідченні якого виду заповіту нотаріус має витребувати для огляду правовстановлювальні документи на нерухоме майно:а) заповіт з умовоюб) заповіт подружжяв) заповіт з підпризначенням спадкоємця.Мій варіант відповіді: заповіт подружжя (щоб перевірити спільну сумісну власність).
wart

Номер повідомлення:#535

Повідомлення dosent » 01 вересня 2009, 19:29

Коллеги, кто стажировался у частного нотариуса, подскажите форму записи в трудовой после окончания стажировки?
dosent

Повідомлення: 80
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#536

Повідомлення Кет11 » 01 вересня 2009, 19:51

на №534 -б)для dosent:Звільнена з посади стажиста в звязку з закінченням строку трудового контракту на підставі п.2 ст.36 КЗОт
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#537

Повідомлення dosent » 01 вересня 2009, 19:57

Кет, спасибо! Но меня больше интересует кто ставит подпись и печать - юрист центра занятости или частный нотариус, либо и первый и второй?
dosent

Номер повідомлення:#538

Повідомлення Кет11 » 01 вересня 2009, 20:13

после записи .Приватний нотариус печать подпись, Юристконсульт ЦЗ печать подписьв графе 4-Трудовой контракт №........... зареестрований(дата),знятий з реестрации (дата). Наказ №2 вид (дата)
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#539

Повідомлення dosent » 01 вересня 2009, 20:21

Щиро дякую!
dosent

Номер повідомлення:#540

Повідомлення Юлия-кота » 01 вересня 2009, 22:56

dosent У мене в трудовій такий текст:Звілнена у зв`язку з закінченням строку трудового договору згідно ст.36 п.2 КзПП України посада ПІБ працівника центра цайнятості підпис (печатка)данні про приватного нотаріуса ПІБ № свідоцтваПечатки приватного нотаріуса немає і сказали що не потрібно.
Юлия-кота

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]