Форум

Інформаційний ресурс

Подготовка к экзамену (продолжение)

Номер повідомлення:#601

Повідомлення НЕНУАШО » 02 вересня 2009, 21:11

2008.Тількі паспорт.А Ви на ВКК? Я також на ВКК. Яка у ВАС є інфа?
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#602

Повідомлення sergii » 02 вересня 2009, 23:55

Busechka :), по-моєму це у Вас виникала чудова ідея перерахувати нормативно-правові акти, які потрібно використовувати......дак, може давайте ще раз, або скажіть який дивитись номер повідомлення, або ссилку на
sergii

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#603

Повідомлення 1612 » 03 вересня 2009, 02:47

НЕНУАШОЯ надеюсь, что попаду на ВКК, жалобу подавала 20 июля, приходило письмо, что жалоба будет рассмотрена и пока все, звонила в Минюст, говорят, что жалобы рассматривались, ждите ответа, но намекнули, что в конце сентября, хотя как я не допытывалась больше ничего не сказали... Боюсь, чтобы не сообщили за несколько дней до экзамена. Если что-то узнаете сообщите! Я смотрю мы пока только вдвоем на ВКК?
1612

Номер повідомлення:#604

Повідомлення НЕНУАШО » 03 вересня 2009, 11:10

2008.Радо ВІТАЮ, Колего!Дякую про інформацію, про те, що ВКК призначений на кінець вересня, хоча все може і змінитися в останню мить.Боже допоможи нам!
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#605

Повідомлення 1612 » 03 вересня 2009, 13:27

Доброе утро! НЕНУАШО дата экзамена назначена и жалобы рассмотрены, осталось узнать допущены к экзамену или нет, интересно, а допускают всех кто подает жалобы?
1612

Номер повідомлення:#606

Повідомлення Юлія-s » 03 вересня 2009, 14:06

"Привіт всім ФОРУМЧАНАМ. Давно читаю Ваші повідомлення. Нарешті вирішила і сама включитися в обговорення. Пропоную для обговорення задачу, яка минулого року була в одніє із наших колег (стажистів). Задача була вирішана не правильно. У мене особисто практити роботи в системі нотаріату не було, тому в задачі, вініше у питанні чомувідповідь №2 вірна, не розібралася. Допоможіть ... Зазделегідь вдячна.Гр. К. у 2001 році зробив у банку заповідальне розпорядження на грошові вклади на матір. У 2002 році громадянин К. зробив заповіт на все майно на гр.. С., з якою перебував у фактичних шлюбних відносинах протягом 4 років. У вересні 2003 року гр.. К помирає. Гр. С у листопаді 2003 року звернулася до державної нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини. Мати гр. К, якій виповнилося 73 роки, подала заяву про прийняття спадщини у січні 2004 року.Визначте, які свідоцтва і на які частки повинен видати нотаріусу.Відповідь 2 (правильна) Так як спадщина відкрилась у 2003 році, то свідоцтво про право на спадщину буде видаватися за нормами Цивільного кодексу УРСР (1963 року). Згідно зі ст..564(8) ЦК УРСР мати одержить грошові вклади у банку за заповідальним розпорядженням. На підставі ст..231 ЦК УРСР, якщо особа до дня смерті спадкодавця прожила з ним однією сім’єю більше одного року, то вона має спадкувати за законом. В такому випадку матері буде видано свідоцтво про право на спадщину на 1/3 спадкового майна за законом, а дружині на 2/3 спадкового майна за заповітом. Відповідь 5 (не правильна) Так як спадщина відкрилась у 2003 році, то свідоцтво про право на спадщину буде видаватися за нормами Цивільного кодексу УРСР (1963 року). Згідно зі ст..564(8) ЦК УРСР мати одержить грошові вклади у банку за заповідальним розпорядженням. На підставі п.5 Прикінцевих та Перехідних положень ЦК України правила книги шостої застосовуються також до спадщини, яка відкрилася, але не була прийнята ніким із спадкоємців до набрання чинності цим Кодексом. В такому випадку матері буде видано свідоцтво про право на спадщину на 2/3 спадкового майна за законом, а дружині на 1/3 спадкового майна за заповітом."
Юлія-s

Номер повідомлення:#607

Повідомлення Юлія-s » 03 вересня 2009, 14:45

Отакої. Наприкінці підготовки наважилася поспілкуватися і на тобі ......
Юлія-s

Номер повідомлення:#608

Повідомлення Ксана » 03 вересня 2009, 15:19

Люди, огромный всем респект за ваши умные мысли!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Я стажируюсь уже три месяца, но после прочитаного на форуме, уже второй день у меня в голове все перепуталось. А уменя через год экзамен.
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#609

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 15:40

[B]Юлія-s,[/B] доброе утро! Ответ 5 неверен потому что п.5. Переходных полжений применяется в том случае, если [B]никем [/B]до января 2004 года наследство не было приянто. А по условию задачи гр. С обратилась в ноябре 2003, значит применяются положения ГК 63 года. Мать получает по завещательному распоряжению вклад, а также имеет право на обязательную долю - не менее 2/3 от того, что причиталось бы ей, если бы не было завещания. А это состалвяется 2/3 от половины (еще и С. есть) . 2/3 от 1/2 = 3/6 или 1/3. Оставшееся полагается С. = 2/3.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#610

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 15:42

[B]sergii[/B], посмотрите в этой теме в посте №1016 и далее. http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=14962

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#611

Повідомлення mosya » 03 вересня 2009, 16:02

Юлія-s, из приведенных 2-х ответов - оба неверные. В ответе, отмеченном как правильный, указана ст.231 ГК, которая к наследству не имеет никакого отношения (наверное имелась ввиду ст.531, но она тоже неприменима к данной ситуации). Вариант под №5 не подходит по причинам, указанным Busechka :). Скорее всего в экзаменационных вопросах, ответы звучат несколько по другому.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#612

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 16:11

ребята, просматривала я старые ветки и наткнулась на такой вопрос в тестах (кому-то попался ) Что думаете? Право власності на земельну ділянку, що знаходиться у приватній власності без зміни її цільового призначення підтверджується:а) Свідоцтво про право на спадщинуб) державний актв) ще щосьи подчеркнуто А как правильный

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#613

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 16:13

natamax, приветствую! А почему вы считаете, что доли неверные? Какой ваш вариант долей? Про статью - наверное, и правда опечатка...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#614

Повідомлення Кет11 » 03 вересня 2009, 16:16

natamax согласна.Решаем по нормам Цивільного кодексу УРСР (1963 року).Згідно зі ст..564 ЦК УРСР мати одержить свідоцтво про право на спадщину за заповідальним розпорядженням грошові вклади. Свідоцтво про право на спадщину на обовязкову частру -1/3(мати).Свідоцтво про право на спадщину за заповітом на все майно-2/3(гр.С)
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#615

Повідомлення mosya » 03 вересня 2009, 16:24

Busechka :), день добрый! Это я не туда посмотрел. Дроби вы посчитали верно.
mosya

Номер повідомлення:#616

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 16:49

Один із співвласників нерухомого майна, частка якого належить йому на праві спільної часткової власності , звернувся до нотаріуса за посвідченням спадкового договору, згода співвласників на посвідчення цього договору нотаріусом: а) вимагається[U]б) не вимагається[/U]в) на розсуд нотаріусаЗасомневалась в вопросе. Если была бы совместная соб-ть, то необходимо было бы согласие супруга, а если здесь долевая соб-ть, то так как отчуждения вроде нет (право соб-ти перейдет только после смерти), значит и не надо согласие сособсвенников?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#617

Повідомлення Miri » 03 вересня 2009, 17:18

Busechka :) п. 54 Инструкции ч. 8. Согласие не требуеться.
Miri

Номер повідомлення:#618

Повідомлення 1612 » 03 вересня 2009, 17:19

Ребята, кто сдавал на ВКК, подкажите, сколько допускается ошибок для собеседования и спращивают по допущеным ошибкам или вообще по всему материалу?
1612

Номер повідомлення:#619

Повідомлення Юлія-s » 03 вересня 2009, 17:20

Busechka :) спасибо огромное за разяснение. Посылка на статьи переписана стажером из своего билета после екзамена, поэтому должно быть все верно. Меня смущает то что с С. (з якою спаднодавець перебував у фактичних шлюбних відносинах протягом 4 років) не жена или ГК 1963 года считает что это и есть брак. Я ненашла такой номы. Может подскажете. На Ваш вопрос:Право власності на земельну ділянку, що знаходиться у приватній власності без зміни її цільового призначення підтверджується:а) Свідоцтво про право на спадщинуб) державний актв) ще щосьст.126 ЗК Право власності на земельну ділянку посвідчується державним актом, крім випадків ч.2 ст.126 ЗКПраво вланості на земельну ділянку, набуту у власність із земель приватної власності буз зміни її меж, цільового призначення, посвідчуються:1) цивільно-правовою угодою щодо відчуження земельної ділянки ...2) свідоцтвом про право на спадщину
Юлія-s

Номер повідомлення:#620

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 17:27

Все, сама нашла:) п.54 Инструции в самом конце. Правила щодо згоди співвласників не застосовуються при спадковом договорі.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#621

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 17:29

О:) все подключились уже, только увидела! Спасибо всем! Я сегодня что-то еле соображаю... погода такая пасмурная.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#622

Повідомлення Busechka :) » 03 вересня 2009, 17:41

Юлія-s, вы знаете, мне кажется, что здесь просто сработал испорченный телефон. Ответы, да и само условие задачи приведены не дословно. Поэтому мы и не можем дойти до истины, там ведь каждое слово важно. Посмотрите сами - в условии написано - состоял в [B]фактических брачных отношениях[/B], а в ответах - есть слово [B]дружина.[/B]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#623

Повідомлення Tash » 03 вересня 2009, 17:54

В старом семейном такого понятия не было как [QUOTE][qoute]состоял в фактических брачных отношениях[qoute][/QUOTE], т.е. С. точно не может быть женой.[B]Кет[/B], обратите внимание на то, что по строму ЦК 1963 года вклад по заповидальному розпорядженню не входил в состав спадщины и на него нотариус не выдавал свидетельство. Вклад просто получался в банке после смерти.
Tash

Номер повідомлення:#624

Повідомлення Tash » 03 вересня 2009, 18:24

"Коллеги, какой правильній ответ в этой задаче: Громадянин Г. помирає у 2007 році. У 2005 році він склав заповіт, за яким заповів житловий будинок громадянину К. У 2006 році гр.Г. склав заповіт, за яким все майно (квартиру та автомобіль) залишає гр.В.. Після смерті гр.Г. до нотаріальної контори звернулися за прийняттям спадщини гр.К, дочка померлого повнолітня та дієздатна та гр.В. До нотаріальної контори дочкою заповідача надано рішення суду про те, що гр. Г. заповіт у 2006 році був складений під впливом насильства з боку гр.В.Які свідоцтва і кому може видати нотаріус?Варіанти:1. Свідоцтва про право на спадщину отримають дочка заповідача та гр.К. кожен по 1/2 від житлового будинку та по 1/2 від автомобіля та квартири.2. гр.К. отримає будинок за заповітом, дочка не спадкує, гр.В отримає майно за заповітом 2006 року. Нотаріус не враховує рішення суду, оскільки воно надійшло не від суду, а надано дочкою спадкодавця.3. гр.К. отримає свідоцтво на будинок за заповітом, дочка спадкодавця отримає свідоцтво на все майно(автомобіль та квартиру). 4. гр.К. отримає свідоцтво на будинок за заповітом, дочка спадкодавця отримає свідоцтва на автомобіль та квартиру. 5. ….."
Tash

Номер повідомлення:#625

Повідомлення Paula » 03 вересня 2009, 18:25

ПРИВІТ. Я РАНІШЕ НЕ ПИСАЛА АЛЕ МЕНЕ ЗАРАЗ ДУЖЕ ЗАЦІКАВИЛА ЗАДАЧА №606 НЕ РОЗУМІЮ ЧОМУ ПРИ ВИРАХУВАННІ ОБОВ. ЧАСТКИ ЗА ЦК1963Р. БРАЛАСЬ ДО УВАГИ ЖІНКА З ЯКОЮ СПАДКОДАВЕЦЬ ПЕРЕБУВАВ У ФАКТИЧНИХ ШЛЮБНИХ ВІДНОСИНАХ АДЖЕ ВОНА НЕ ВХОДИТЬ ДО СПАДКОЄМЦІВ ЗА ЗАКОНОМ . НА МОЮ ДУМКУ В ДАНІЙ ЗАДАЧІ СПАДКОЮМЦЯМИ ЗА ЗАКОНОМ Є ЛИШЕ МАМА ТОМУ, ЖІНКА ОТРИМАЄ 1/3 ЗА ЗАПОВІТОМ. А МАТИ ОТРИМАЄ 2/3 ОБОВ. ДОЛЯ + РОЗПОРЯДЖЕННЯ В БАНКУ. дО РЕЧІ УМОВИ ЗАДАЧІ ЦІЛКОМ ВІРНІ . ЦЯ ЗАДАЧА ВХОДИЛА У ЧИСЛО ТИХ ЗАДАЧ ЩО ДАВАЛАСЬ НА ПІДГОТОВКУ ПРИВАТНИМ НОТАРІУСАМ ПРИ ЗДАЧІ ІСПИТУ ПО СПАДКОВОМУ ПРАВУ У ЗИМКУ ЦЬОГО РОКУ ПІД №50.
Paula

Номер повідомлення:#626

Повідомлення Tash » 03 вересня 2009, 18:31

На задачу с п.624 я думаю или 3 или 4, но более правильным мне кажется №4. Кто что думает?
Tash

Номер повідомлення:#627

Повідомлення Paula » 03 вересня 2009, 18:36

Я думаю що відп. до ст. 1254 ч. 4 ЦК буде мати чинність заповіт складений у 2005 році тому. моя відповідь . гр.К - отримає свідоцтво на ж/б. а дочка отримає свідоутво на все інше незаповідане майно в даному випадку це квартира і авто.
Paula

Номер повідомлення:#628

Повідомлення Tash » 03 вересня 2009, 18:52

Paula, по старому ЦК Ст.524.[QUOTE] Підстави спадкоємства Спадкоємство здійснюється [B]за законом і за заповітом.[/B][/QUOTE], поэтому наследниками будут и мама и женщина гр.С. Экзаменаторы специально путают народ, это ловушка такая. Завещание то свё равно было, от фактического пребывания в браке или нет суть завещания не меняется. В завещании вообще, не обязательно писать родственные связи(практически не совсем удобно потом оформлять наследство- теряются документы и т.д.).
Tash

Номер повідомлення:#629

Повідомлення mosya » 03 вересня 2009, 18:54

Paula, на №625 - условия задачи не могут абсолютно верными, т.к. в ответе №2 (отмеченном как правильный) приведена ст.231 ГК 63-го года, которая к наследованию не имеет никакого отношения. Далее в условии [qoute]фактические брачные отношения[qoute], в ответах [qoute]жена[qoute]. Если [qoute]фактические брачные отношения[qoute] рассматривать как незарегестрированный брак, то правильных ответов нет, т.к. гр. С не относится ни к какой очереди наследников по закону по старому кодексу и доли в [qoute]правильном[qoute] ответе под №2 распределятся по-другому (2/3 матери обязательная доля, 1/3 - гр. С. по завещанию). Если же [qoute]фактические брачные отношения[qoute] - это зарегистрированный брак (в ответах фигурирует жена), то доли в ответе №2 указаны правильно, но причем тут ст. 231?
mosya

Номер повідомлення:#630

Повідомлення mosya » 03 вересня 2009, 18:56

Tash, от того в зарегистрированном браке пребывала С. или нет, зависит размер обязательной доли (2/3 от всего имущества либо от половины), так что это очень важное условие. Плюс из условия непонятен правовой статус имущества - является ли оно общей совместной собственностью или нет.
mosya

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів