Форум

Інформаційний ресурс

Подготовка к экзамену (продолжение)

Номер повідомлення:#691

Повідомлення Tash » 04 вересня 2009, 19:42

[QUOTE][B]В якому випадку робиться нормативна грошова оцінка земельної ділянки:[/B][/QUOTE] на этот тест по прошлому году было несколько вариантов ответов, в которых нужно было выбрать максимально приближённый к ст. 5 ЗУ [qoute]Про оцінку земель[qoute] , что вроде такого:[B]В якому випадку робиться нормативна грошова оцінка земельної ділянки:[/B]1) для визначення розміру земельного податкувтрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництваекономічного стимулювання раціонального використання та охорони земельпри визначенні державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянокпри визначені орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.2)втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва економічного стимулювання раціонального використання та охорони земельпри визначенні державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянокпри визначені орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.Поэтому ст.5 лучше выучить как стих по грошовий оценке
Tash

Номер повідомлення:#692

Повідомлення Tash » 04 вересня 2009, 19:50

natamax, так и я про тоже. А в коментариях так и написано, что [QUOTE]речовими правами на чуже майно є, зокрема, право постійного користування земельною ділянкою та право користування нерухомим майном строком не більше як один рік.[/QUOTE] Я только процитировала в недоумении.Может кто-то из коллег найдет подтверждение обратного. Хотя, если смотреть ещё один коментарий к ГК Харитонова Е.О. 2004года, то он пишет следующее в коментарии к ст. 395 :[QUOTE]под правами на чужое имущество понимаются такие классические права на чужие вещи, как сервитут, эмфитевзис и суперфиций, а также владение, которое по сущуствующим классификациям не может быть признано классическим правом на чужую вещь[/QUOTE]
Tash

Номер повідомлення:#693

Повідомлення Юлія-s » 04 вересня 2009, 20:33

Привіт всім!Після численних змін в законодавстві тепер не маю впевненості у відповідях які раніше не викликали сумніву. Можливо хтось із форум чан вже розібрався, то допоможіть у ліквідації правової ….Ось перша партія питань:Як відповідати у зв’язку із змінами до Спадкового реєсту. До змін було б) П.3.3. Положення про спадковий реєстр : Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними Спадкового реєстру здійснюється за прізвіщем ім’я по батькові спадкодавця, ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та ін. обов. Платежів та датою смерті спадкодавця 149. Заходи до охорони спадкового майна державний нотаріус вживає:а) в день одержання заяви про наявність спадкового майнаб) не пізніше наступного дня з дати надходження доручення або заяви про наявність спадкового майна, яке потребує охорони.в) протягом шести місяців з дня відкриття спадщиниРаніше було б) тепер цю норму в Інстукції виключено 161. У разі виявлення помилок у нумерації нотаріальних дій в реєстрі для реєстрації нотаріальних дійа) нотаріус кожну помилку в нумерації виправляє і застережує це своїм підписом та печаткою на кожному виправленніб) нотаріус робить запис про виправлення нумерації нотаріальних дій по закінченні записів реєстрації нотаріальних дій за деньв) нотаріус складає акт за своїм підписом на останній сторінці реєстру чи на внутрішньому боці титульної сторінки реєстру.163. Засвідчуючи справжність підпису однієї особи на двох примірниках одного документа:а) нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію і на кожному примірнику проставляє один і той же номерб) нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два різних номерав) нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два однакових номера через кому.166. У разі відмови Реєстратора заборон в унесенні відомостей до Реєстру, віна) виносить постанову про відмову у реєстраціїб) надає заінтересованій особі відмову у письмовій формі із зазначенням причин відмови в)відмовляє усно а на вимогу заінтересованої особи надає письмову відмову187. Приміщення для роботи одного приватного нотаріуса має складатися: а) не менше як з двох кімнатб) не менше як з трьох кімнатв)кількість кімнат не має значення, якщо в приміщенні забезпечуються збереження таємниці нотаріальної дії та умови зберігання документів.188. Приймальна кімната приватного нотаріуса може використовуватись:а) для розташування робочого місця помічникаб) для надання правових консультацій загального характерув) для розміщення металевих шаф для збереження архіву 189. Приміщення приватного нотаріуса може бути розташованеа) в цокольному поверсі будинкуб) на четвертому поверсі житлового будинку в) в житловій квартирі на першому поверсі будинку без окремого входу з вулиці.191. У разі витрачання коштів на відшкодування заподіяної шкоди приватний нотаріус зобов’язаний поповнити страхову суму до встановленого розміру:а) протягом одного рокуб) протягом одного місяцяв) до кінця року, в якому було здійснено витрачання коштів
Юлія-s

Номер повідомлення:#694

Повідомлення НЕНУАШО » 04 вересня 2009, 20:58

149 - б (Методичка мінюста по спадщині).161-в163-б166-б187-в188-б (це точно застарілий тест)189-а191-б
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#695

Повідомлення Q10 » 05 вересня 2009, 12:22

У меня стаж работы почти 30 лет. И моя дочь сдавала экзамены (кстати сдала), и я знаю, что такое сдача экзамена. Учитесь,будьте хорошими нотариусами, но только не пишите, что вы все умные учили, учили и сами сдали. Это все неправда. Форум для того, чтобы помочь друг другу. Вот и помогайте честными советами. Без денег или супер близкого знакомства не сдашь. А мне КК и ВКК уже давно не грозит (это для MIRI).
Q10

Номер повідомлення:#696

Повідомлення НЕНУАШО » 05 вересня 2009, 13:31

Q10.А за Вашу дочь тоже подчеркивали ответы?
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#697

Повідомлення НЕНУАШО » 05 вересня 2009, 13:44

Q10 [QUOTE] Вот и помогайте честными советами [/QUOTE]Дайте честный совет. Я иду на ВКК. Кому и сколько я должен дать в ВКК, за то, чтобы год не ждать следующую КК?
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#698

Повідомлення Marta » 05 вересня 2009, 14:14

Q10, может знакомством поможете?Ребята, что слышно про ВКК, кому-то приглашение пришло.
Marta

Повідомлення: 209
Дякував (ла): 48 раз.
Подякували: 67 раз.

Номер повідомлення:#699

Повідомлення Miri » 05 вересня 2009, 14:15

0
Miri

Номер повідомлення:#700

Повідомлення НЕНУАШО » 05 вересня 2009, 14:26

Miri, Q10 реально жалко уплоченых денег.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#701

Повідомлення Stonehenge » 05 вересня 2009, 14:29

Уважаемы стажёры (нынешние и бывшие). Пожалуйста, подскажите, где можно разыскать([qoute]скачать[qoute]) примерные(тренировочные) тесты, если такие имеются в природе.От отсутствия работы уже тошно - хочу пыль и плесень с мозгов стряхнуть :)
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#702

Повідомлення Miri » 05 вересня 2009, 14:32

Stonehenge, в темах про єкзамен полно всего, их 4 самых популярных.
Miri

Номер повідомлення:#703

Повідомлення Marta » 05 вересня 2009, 14:50

НЕНУАШО, согласна с ответами.На 166. ответ б- согласно (Положення про Єдиний реєстр заборон відчуження об'єктів нерухомого майна) 2.4. Відмова в унесенні відомостей до Реєстру заборон надається Реєстратором у такій самій формі (паперовій або електронній), у якій складено заяву про реєстрацію (вилучення) обтяження об'єкта нерухомого майна, із зазначенням причин відмови????На 191-б, НПА какой.
Marta

Повідомлення: 209
Дякував (ла): 48 раз.
Подякували: 67 раз.

Номер повідомлення:#704

Повідомлення 1612 » 05 вересня 2009, 17:17

Я слышала что на ВКК больше шансов сдать без денег и поддержки, если знаешь то все получиться.
1612

Номер повідомлення:#705

Повідомлення Юлія-s » 05 вересня 2009, 17:53

Доброго дня! Дякую за відповіді НЕНУАШОНа питання №161 Ви дали відповідь Б), поясніть чому, враховуючи, що ця норма змінена …Прошу допомоги у вирішенні наступних питань:Можливо я багато запитую, але з цими питаннями (та і ін) у мене реальні сумніви:56. Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними спадкового реєстру здійснюється :а/. за датою смерті спадкодавцяб/. за ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та/або/призвіщем ім’ям по батькові (за наявності) спадкодавцяв/. за прізвіщем ім’я по батькові спадкоємця135. Нотаріус приймає для пред’явлення до платежу чеки:а) подані не пізніше 12-ї години дня, наступного за днем, зазначеним в чеціб) подані після закінчення десяти днів з дня видачі чека, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дняв) подані після закінчення десяти днів з дня видачі чека в межах загального строку позовної давності 201. У разі втрати уповноваженим представником нотаріально посвідченої довіреності, йому за його заявою:а) видається дублікат цієї довіреності б) видається копія довіреності із справ нотаріусав) не видається нічого204. Якщо нотаріальна дія вчиняється поза приміщенням державної нотаріальної контори, державного нотаріального архіву, приміщенням, яке є робочим місцем приватного нотаріуса, запис про місце вчинення нотаріальної дії, адреси, а також причин, з яких нотаріальна дія була вчинена поза вказаними приміщеннями вчиняється а) у посвідчувальному написі та в реєстрі для реєстрації нотаріальних дійб) тільки у посвідчу вальному написів) тільки в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій229. До перевірок дотримання приватними нотаріусами вимог законодавства під час виконання ними своїх обов’язків, які проводять управління юстиції, можуть бути залучені:а)приватні нотаріусиб)приватні та державні нотаріусив) державні нотаріуси 232. Дії нотаріуса як податкового агента при посвідченні договору міни одного об’єкта нерухомості на інший, якщо один об’єкт-квартира має загальну площу 70 кв.м., інший об’єкт - житловий будинок має загальну площу 135 кв.м. Нерухомість обома сторонами відчужується в звітному році вперше.а) нотаріус нараховує та перевіряє сплату податку в розмірі 50 відсотків від суми податку, розрахованої в тому ж порядку, якщо б кожна із сторін продавала свій об’єкт.б) нотаріус нараховує та перевіряє сплату податку в розмірі 50 відсотків від суми податку, розрахованої в тому ж порядку, якщо б кожна із сторін продавала свій об’єкт за умови, якщо відчужувані об’єкти були набуті сторонами до набрання чинності Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб”.в) нотаріус нараховує та перевіряє сплату податку в розмірі 1 відсотків від вартості 35 кв.м. житлового будинку.281. До якої групи відносяться дії, спрямовані на забезпечення правовідносин?А) Накладення заборони відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража.Б) Видача свідоцтво про право власності на частку у спільному майні подружжя.В) Тотожності громадянина з особою, зображеною на фотокартці.VladNik - а яка правильна відповідь на Вашу задачу??? Чи можна Вас привітати...
Юлія-s

Номер повідомлення:#706

Повідомлення Юлія-s » 05 вересня 2009, 18:04

Miri Вы говорите, что [qoute]в темах про єкзамен полно всего, их 4 самых популярных[qoute], это Вы о этой теме и той котарая была раньше или я просто не знаю где искать. Подскажите, времени Совсем-Совсем мало осталось!
Юлія-s

Номер повідомлення:#707

Повідомлення Miri » 05 вересня 2009, 18:16

Іспит, відповіді на тести і знову про іспит іспит, тести, враження
Miri

Номер повідомлення:#708

Повідомлення Miri » 05 вересня 2009, 18:20

Іспит 2 /тести/. А проще всего набрать в верху в [qoute]пошук по форуму[qoute] слово іспит, и Вам сразу все темы про экзамен высветяться. Перечитайте их, там куча всяких тестов, задач, заданий с экзамена.
Miri

Номер повідомлення:#709

Повідомлення Юлія-s » 05 вересня 2009, 20:04

Miri дуже-дуже вдячна.
Юлія-s

Номер повідомлення:#710

Повідомлення НЕНУАШО » 05 вересня 2009, 21:07

MartaНа 166. ответ б, потому что точно не постанова и точно не устно.На 191 НПА - (В старой редакции Закона Про Нотариат, конечно ответ - А), а сейчас за 30 дней нужно ПОПОЛНИТЬ, иначе буде [qoute]припинення[qoute] :-) -ЗАСТАРІЛИЙ ТЕСТ.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#711

Повідомлення НЕНУАШО » 05 вересня 2009, 21:11

Юлія-s [QUOTE] На питання №161 Ви дали відповідь Б) [/QUOTE]Це не Я, Я на 161 - дав - В[QUOTE] 161-в [/QUOTE] пост № 694
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#712

Повідомлення Mileno4ka » 06 вересня 2009, 00:03

Добрый вечер, форумчане. Я хотела бы ещё раз вернуться к тесту о протесте векселя:403. Нотаріусові поданий вексель, по якому була часткова оплата, на протест про неплатіж нотаріус:а) відмовляє в протестіб) опротестовує вексель на суму несплатив) опротестовує вексель на всю суму.Всё-таки, может кому-нибудь попадался уже этот тест на КК или на ВКК, какой же правильный ответ? Напишите пожалуйста.
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#713

Повідомлення ТаШ » 06 вересня 2009, 21:41

56- Б135- А201-В204-А229-Б232-А281-А
ТаШ

Номер повідомлення:#714

Повідомлення Busechka :) » 07 вересня 2009, 13:34

ТаШ, на вопрос [QUOTE]135. Нотаріус приймає для пред’явлення до платежу чеки:а) подані не пізніше 12-ї години дня, наступного за днем, зазначеним в чеціб) подані після закінчення десяти днів з дня видачі чека, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дняв) подані після закінчення десяти днів з дня видачі чека в межах загального строку позовної давності [/QUOTE] полагаю, что правильный ответ Б - ст. 93 ЗУ Про нотариат
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#715

Повідомлення vesta » 07 вересня 2009, 14:20

согласна с Busechka :), на 135 ответ Б)на 232 как-то сомневаюсь, кто может пояснить, на что вы ссылаетесь???
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#716

Повідомлення Юлія-s » 07 вересня 2009, 16:03

Привет всем!ТаШ спасибо большое за помощь!Milena403. Нотаріусові поданий вексель, по якому була часткова оплата, на протест про неплатіж нотаріус:а) відмовляє в протестіб) опротестовує вексель на суму несплатив) опротестовує вексель на всю суму.я встречала на паралельных темах Busechka :) и НЕНУАШО просили помощи у практиков и большинство согласны с ответом б).
Юлія-s

Номер повідомлення:#717

Повідомлення НЕНУАШО » 07 вересня 2009, 16:53

Юлія-s.А я все ще не ЗГОДНИЙ! Варіант -В, бо при протесті нотаріус НЕ ПРОВОДЕ розслідування, а фіксує ФАКТ неоплати, і вказує в протесті ПОВНУ СУМУ ВЕКСЕЛЯ.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#718

Повідомлення Tash » 07 вересня 2009, 18:52

НЕНУАШО, по поводу векселя я с тоже думаю, что правильный ответ В, но как это законодательно подвести?
Tash

Номер повідомлення:#719

Повідомлення НЕНУАШО » 07 вересня 2009, 19:13

TashОпротестування ВЕКСЕЛЯ, це процедура, яка передбачає складання ПРОТЕСТУ (Акт про протест векселя) і сума вказана в протесті є ПОВНОЮ СУМОЮ ВЕКСЕЛЯ. І сюди підводиться ВСЕ наявне законодавство.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#720

Повідомлення Tash » 07 вересня 2009, 20:07

Згодна з Вами. Нехай би ще і з нами були всі згодні на КК.
Tash

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot], Yandex [Bot]