Форум

Інформаційний ресурс

Статут ЖБК

Номер повідомлення:#1

Повідомлення nion » 08 вересня 2009, 17:46

Подскажите пожалуста:- заверяет ли нотариус подписи на уставе ЖСК, если заверяет то кого?Принисли устав ЖСК (новая редакция)подпись лишь Председателя правления, я считаю, что подписи заверяем всех членов ЖСК или уполномоченых членовЖСК, если общее колличество членов ЖСК более 100.Пожалуста изложите свое мнение, устав ЖСК очень редко бывает, боюсь запутаться.Заранее спасибо всем.
nion

Номер повідомлення:#2

Повідомлення N » 08 вересня 2009, 18:13

А ви подивіться, чи засвідчено підпис нотаріально на старій редакції статуту.Законодавство по ЖБК стареньке, на сайті Верховної Ради можна знайти.
N

Повідомлення: 509
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 73 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення nion » 08 вересня 2009, 18:20

На старом подписи нотариально удостоверены уполномоченых членов, их 26 человек, но єто біло в 1975 году, Примерный устав, я на сайте ВР почитала.
nion

Номер повідомлення:#4

Повідомлення OLNIK » 08 вересня 2009, 18:27

У них сегодня новая редакция старого-престарого кооператива, который как ЮЛ уже есть.Потребуйте протокол общего собрания по старому Уставу, убедитесь что они решили обновить устав,кто должен его подписать и кто должен заниматься регистрацией новой редакции.Полномочия председателя, устав, свидетельство о регистрации, справка статуправления,вытяг из госреестра и- свидетельствование подлинности подписи.Честно говоря, никогда не попадался устав такого старого ЖСК, где еще и имеются нотариально засвительствованные подписи каких-то уполномоченных членов, тогда о нотариусе вспоминали, когда нужно было копию заверить)))
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення N » 08 вересня 2009, 20:06

[QUOTE]Житлово-будівельний кооператив діє на підставі статуту, прийнятого відповідно до цього Примірного статуту і зареєстрованого у виконавчому комітеті Ради народних депутатів, який затвердив рішення про організацію кооперативу. Зміни і доповнення, що вносяться до статуту кооперативу, також підлягають реєстрації. З дня реєстрації статуту кооператив набуває прав юридичної особи. [/QUOTE] (ПОСТАНОВА РАДИ МІНІСТРІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР Про затвердження Примірного статуту житлово-будівельного кооперативу )Думаю, що зміни та доповнення реєструються виконкомом відповідної Ради, а потім до держреєстратора.Колись звертались з подібним питанням, але той статут був без нот. засвідчених підписів, то я роздрукувала цей абзац з ПОСТАНОВИ, потім із Закону про Держреєстрацію, де було посилання на реєстрацію в установленому порядку, а не на нот.засвідчення підписів і вони більше не повертались.
N

Повідомлення: 509
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 73 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів