Номер повідомлення:#1
Dana
» 09 вересня 2009, 15:44
Пів року назад жінка продала квартиру і тепер з/[qoute]явилась до мене і просить копію договору. При оформленні самої угоди к-п Продавцю не видавався на бланку примірник договору а тільки нотаріально засвідчена копія. Я кажу пишіть заяву, вона розізлилася і сказала, що через пошту буде звертатись до мене.Сьогодні отримала по пошті від неї заяву де вона просить видати їй дублікат договору згідно ст. 53 Закону /[qoute]Про нотаріат/[qoute]. Наскільки я знаю, дублікат видається власнику майна в разі втрати оригіналу, а тут... В ст. 53 закону /[qoute]Про нотаріат/[qoute] сказано, що /[qoute]У разі втрати документа посвідченого або виданого нотаріусом, за письмовою заявою осіб, перелічених в ст. 8 цього закону, видається дублікат втраченого документа./[qoute] В нашій інструкції написано:/[qoute]У разі втрати або зіпсування документа, посвідченого або виданого нотаріусом, за письмовою заявою осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна дія, державним нотаріусом державного нотаріального архіву видається дублікат утраченого або зіпсованого документа. До передачі в архів примірників документів, посвідчених або виданих нотаріусом, дублікат утраченого або зіпсованого документа видається нотаріусом за місцем його зберігання. І ще в нашій інсрукції написано, що Дублікат документа повинен містити весь текст посвідченого або виданого документа, оригінал якого вважається таким, що ВТРАТИВ ЧИННІСТЬ.Ну як я їй видам дублікт?! якщо вона Продавець і на самій угоді їй не видавався примірник договору і нащо він їй і т.і. І, як я їй обгрунтую в письмовому виді що дублікат не дам, на які статті пошлюся, якщо мені як червоною стрічко перед очами вказують на ст. 53 нашого закону. Порадьте що робити?