Форум

Інформаційний ресурс

Подготовка к экзамену (продолжение)

Номер повідомлення:#751

Повідомлення vesta » 09 вересня 2009, 14:47

Marta, читайте всю статтю повністю :Передача в іпотеку об'єктів незавершеного будівництва здійснюється шляхом передачі в іпотеку прав на земельну ділянку, на якій розташований об'єкт незавершеного будівництва, обєктів незавершеного будівництва та майнових прав на них. (частина друга зі змінами від 25.12.2008)
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#752

Повідомлення НЕНУАШО » 09 вересня 2009, 14:50

Marta [qoute]Даю[qoute] ПОВНУ ВЕРСІЮ ч. 1, ст. 16 Про іпотеку.Передача в іпотеку об'єктів незавершеного будівництва здійснюється шляхом передачі в іпотеку прав на земельну ділянку, на якій розташований об'єкт незавершеного будівництва, [U][B]об'єктів незавершеного будівництва та майнових прав на них.[/B] [/U]
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#753

Повідомлення Marta » 09 вересня 2009, 15:04

Да, точно. Так и доверяй поисковикам, закон постоянно загружался в старой редакции, а ядаже внимания не обратила. Пользуюсь НАУ. СПАСИБО!
Marta

Повідомлення: 209
Дякував (ла): 48 раз.
Подякували: 67 раз.

Номер повідомлення:#754

Повідомлення vesta » 09 вересня 2009, 16:08

Я уже начинаю путаться....помогите решить :300. При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду)а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договоруб) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається [U]в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в натурі[/U] Или відповідь б) ???
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#755

Повідомлення Phillib » 09 вересня 2009, 16:55

Книга [qoute]Іспит нотаріуса [qoute]http://www.phillib.com/dok/acc/t2.pdfцены издательские http://phillib.com/dok/acc/order.pdfЭлектронная версия книги на CD, цена на 70 грн дешевле (355 грн), - материала в два раза больше (2000 стр) Работает под XP. Удобней как тренажер- любое искомое слово/фраза по всей базе законодательства Украины.Принимается оплата за том 3. [qoute]Зразки документів[qoute]www.phillib.com 8(056)7342459: 8(056)3731101ICQ 350723325 Skype: phillib-1
Phillib

Номер повідомлення:#756

Повідомлення Busechka :) » 09 вересня 2009, 17:03

vesta, добрый день! На ваш вопрос - правильный ответ Б. По ст. 54 Инструкции (последний абзац)
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#757

Повідомлення Юлія-s » 09 вересня 2009, 17:27

vesta, спасибо за ответы на пост №745 - да я так и делаю, но при копировании отметки пропадают, а в нете коректировать не получается. Сейчас сделаю по другому.еще вопросы:512. Протест простого векселя здійснюється:а) про неоплатуб) в неакцептів) в неакцепті або про неоплату.А)517. При посвідченні якого виду заповітів нотаріус має витребувати для огляду правовстановлювальні документи на нерухоме майно:а) при посвідченні заповіту з умовоюб) при посвідченні заповіту подружжяв) при посвідченні заповіту з підпризначенням спадкоємця.Б)523. Нотаріус при засвідченні вірності перекладу:а) засвідчує вірність перекладу і справжність підпису перекладачаб) засвідчує вірність перекладув) засвідчує справжність підпису перекладача.Б)531. Які із перелічених нотаріальних дій не вчиняються приватними нотаріусами:а) видача свідоцтва про придбання арештованого нерухомого майна з прилюдних торгівб) видача свідоцтва про передачу заявв) видача свідоцтва виконавцю заповіту.В)595. Свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю після реєстрації приватної нотаріальної діяльності повертається:а) Міністерству юстиції Україниб) кваліфікаційній комісії нотаріатув) особі, яка його подала.В)630. Нотаріусом за місцем відкриття спадщини видається свідоцтво виконавця заповіту за заявою:а) особи, яка заповідачем або спадкоємцями заповідача призначена виконавцем заповзятуб) особи, яка бажає бути призначена виконавцем заповітув) прокурора в інтересах держави.Б)660. Не забороняється засвідчення вірності копії:а) паспортуб) військового квиткав) депутатського посвідченняг) пенсійного посвідченняд) довідки про народження дитини.Г)720. Чи може нотаріус засвідчити справжність підпису особи на договорі?а) нотаріус може засвідчити на договорі справжність підпису особи, яка діє від іншої особи - сторони по договору на підставі довіреностіб) справжність підпису особи на договорі не може бути засвідчена нотаріусом в жодному випадкув) нотаріус може засвідчити на договорі справжність підпису особи, що підписалася за іншу особу зі сторін по договору, якщо остання не може підписатися власноручно внаслідок фізичної вади, хвороби або з інших причин.Не знаю 728. Номенклатура справ державного архіву погоджується з:а) Територіальним управлінням юстиціїб) Мінюстомв) Відповідною державною архівною установоюВ)749. Суб’єктами права спільної власності на землю можуть бути:а) громадяни та юридичні особиб) громадяни, юридичні особи, на землі територіальних громад районні та обласні радив) громадяни, юридичні особи, держава, на землі територіальних громад районні та обласні ради.Б)785. Присутність свідків при посвідчені заповіту необхідна у разі:а) складання заповіту малолітньою особоюб) складання заповіту недієздатною особоюв) складання заповіту особою, яка через фізичні вади не може підписати заповіт самостійно.Не знаю
Юлія-s

Номер повідомлення:#758

Повідомлення Busechka :) » 09 вересня 2009, 17:53

Юлія-s, по этим пунктам не согласна: 512 В630 А - ст 200 Инструкции720 В785 В (но это, видимо, тест с ошибкой или старый)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#759

Повідомлення Busechka :) » 09 вересня 2009, 17:57

Завтра сдает Полтавская область. [B]Очень прошу полтавчан написать на форуме, как прошел экзамен. Удачи всем! [/B]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#760

Повідомлення DarynaEva » 09 вересня 2009, 18:10

Знаю, что на форуме где-то читала что були зміни щодо резервного фонду підприємства. Скажіть мені скількі відсотків він складає зараз
DarynaEva

Номер повідомлення:#761

Повідомлення Busechka :) » 09 вересня 2009, 18:22

сейчас 15, было 25

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#762

Повідомлення Busechka :) » 09 вересня 2009, 18:28

В Хозяйственном Кодексе Ст. 87 часть 4. У господарському товаристві створюються резервний (страховий) фонд у розмірі, встановленому установчими документами, але не менш як [B] п'ятнадцять [/B]відсотків статутного фонду, а також інші фонди, передбачені законодавством України або установчими документами товариства. Розмір щорічних відрахувань до резервного (страхового) фонду передбачається установчими документами, але не може бути меншим п'яти відсотків суми прибутку товариства.{ Частина четверта статті 87 із змінами, внесеними згідно із Законом N 514-VI ( 514-17 ) від 17.09.2008 } Однако, в ЗУ Про хоз.общества так и осталось : Стаття 14. Фонди товариства У товаристві створюється резервний (страховий) фонд у розмірі, встановленому установчими документами, але не менше [B]25 [/B]відсотків статутного (складеного) капіталу, а також інші фонди, передбачені законодавством України або установчими документами товариства. Розмір щорічних відрахувань до резервного (страхового) фонду передбачається установчими документами, але не може бути меншим 5 відсотків суми чистого прибутку.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#763

Повідомлення DarynaEva » 09 вересня 2009, 19:04

наверное буду отвечать 15%, как по кодексу. Спасибочки Busechka :)
DarynaEva

Номер повідомлення:#764

Повідомлення Busechka :) » 09 вересня 2009, 19:08

Пожалуйста! просто имейте ввиду, что такого ответа как 15 может и не быть.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#765

Повідомлення Tash » 09 вересня 2009, 19:16

А в Законе [qoute]Про господарські товариства[qoute] так и осталось не менее 25 % резервный фонд. Кто знает, что в ключе может попадалось кому-то?Busechka :), приятно что Вы снова с нами, давно Вас не было видно.
Tash

Номер повідомлення:#766

Повідомлення wart » 09 вересня 2009, 19:21

Для Busechka :). 512-АПротест простого векселя не потребує акцепту, на відміну від переказного.
wart

Номер повідомлення:#767

Повідомлення Marta » 09 вересня 2009, 21:54

300. При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду)а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договоруб) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в натуріBusechka :), а мне кажеться что ст. 747 ЦК Якщо відчужувачем є один із співвласників майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, договір довічного утримання (догляду) може бути укладений після визначення частки цього співвласника у спільному майні або визначення між співвласниками порядку користування цим майном.Ответ В
Marta

Повідомлення: 209
Дякував (ла): 48 раз.
Подякували: 67 раз.

Номер повідомлення:#768

Повідомлення mosya » 10 вересня 2009, 00:04

Marta, все зависит от того , о какой общей собственности идет речь. Если об общей совместной, то правильный ответ В), если об общей долевой, то Б). Раз доля определена (в вопросе), собственность общая долевая.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#769

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 00:20

При посвідченні договорів довічного утримання (догляду).....правила пункту 54 Інструкції - не застосовуються. Відповідь - Б. + ст. 361 ЦК
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#770

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 04:35

[B]На пост 767 [/B], согласна с Marta - ответ В) ст. 747 ЦКУЗгідно ч.2 п.82 [qoute]При посвідченні договорів довічного утримання не застосовуються правила ст. 362 ЦКУ [qoute]Переважне право купівлі частки у праві спільної часткової власності[qoute], а також п. 54 Інструкції Тобто, все питання зводиться до 747 ЦК
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.

Номер повідомлення:#771

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 10:50

Milena.Питання поставлене: При відчуженні [B]частки[/B]....., тобто йдеться ПРО спільну ЧАСТКОВУ, а НЕ Сумісну власність. Тому ст.747 ЦК не підходить.Відповідь - Б.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#772

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 12:56

[B]wart[/B], спасибо, буду иметь ввиду. А я почему-то даже не задумывалась над этим вопросом, полагаю, что к простому векселю применяются положения о перевожном. Я запомню :)НЕНУАШО, natamax, доброе утро! Согласна с вами полностью в вопросе №300. Ключевое слово ЧАСТКИ.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#773

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 12:57

Tash, доброе утро! Спасибо за теплые слова :) И я рада видеть вас здесь. Когда у вас экзамен?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#774

Повідомлення Tash » 10 вересня 2009, 13:39

Busechka :), и Вам доброе утро. У меня экзамен 30 сентября.
Tash

Номер повідомлення:#775

Повідомлення Tash » 10 вересня 2009, 13:52

[QUOTE]При посвідченні договорів довічного утримання (догляду) спадкового договору дарування ренти (якщо майно передається безоплатно) пожертви міни частини майна або відчуження [QUOTE]частини майна, виділеної за згодою співвласників чи за рішенням суду[/QUOTE], а також у разі продажу частини майна з публічних торгів (аукціону) правила цього пункту не застосовуються. [/QUOTE] А мне кажется, что ключевое слово в ч.8 п.54 Инструкции [B]частини майна, виділеної[/B] и подтверждение тому ч.2 ст. 747 ЦК [QUOTE]2. Якщо [B]відчужувачем є один із співвласників[/B] майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, [B]договір довічного утримання[/B] (догляду) [B]може бути укладений після визначення частки цього співвласника у спільному майні або визначення між співвласниками порядку користування цим майном[/B].[/QUOTE] На мой взгляд правильный ответ будет В на тест 300.
Tash

Номер повідомлення:#776

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 14:09

Tash Питання СТОЇТЬ ТАК:[QUOTE] При відчуженні [B]частки [/B]у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду) [/QUOTE].Значить частка ВЖЕ Є, і місця СУМІСНІЙ ВЛАСНОСТІ в умовах питання НЕМАЄ! Тут є СПІЛЬНА ЧАСТКОВА ВЛАСНІСТЬ.Тому діють норми ст 361 ЦК та П. 54 Інструкції, Відповідь - Б
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#777

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 14:17

Tash, так Вы порадуете нас новостями 30 го сениября? Здорово. Кстати, по поводу этого вопроса, мне кажется, что рассуждать надо так: Раз есть частка, то ее выделили либо за згодою совладельцев, либо по решениб суда :) какой же еще может быть вариант? А значит, это уже и не совместная, а долевая собственность. Кому хочу, тому и отдаю за обязанность ухода за мной.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#778

Повідомлення Tash » 10 вересня 2009, 14:25

НЕНУАШО, а может Вы и правы, что правильный [B]Б[/B][QUOTE]в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови [B]виділення[/B] частки в натурі[/QUOTE], а ЦК написано [B]визначення[/B] частки. Можно действительно предположить, что в вопросе имелось ввиду - частка уже определена. Надо будет на экзамене внимательно читать вопрос, я так понимаю он написан не дословно с теста.
Tash

Номер повідомлення:#779

Повідомлення DarynaEva » 10 вересня 2009, 14:28

Привіт всім! На тест 300 я думаю однозначно Б). Тут часткова власність.
DarynaEva

Номер повідомлення:#780

Повідомлення Tash » 10 вересня 2009, 14:29

Busechka :), я тоже очень надеюсь, что порадую. Правда в случае удачной сдачи есть перспектива идти в госконтору, такое мнение ГУЮ в нашей области. Уже имея большой стаж госслужбы как-то не очень тянет опять на госслужбу. Хотя наследству это факт, лучше чем в госконторе нигде не научишся. Я всем желаю успешной здачи!!!
Tash

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів