Форум

Інформаційний ресурс

Подготовка к экзамену (продолжение)

Номер повідомлення:#781

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 15:08

Желаю Вам хорошего билета, у Вас все получится! А госконтора первый годик - это совсем неплохо. Лучше там учиться, чем как частному шишки набивать.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#782

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 15:20

Скажите, пожалуйста, какие мнения по этому вопросу? Договір про задоволення вимог іпотекодержателя не може передбачати:а) передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотекиб) право іпотекодержателя на право переважної купівлі предмету іпотеки:в) право іпотекодержателя на продаж предмета іпотеки.Думаю, что Б, но не могу найти, где написано?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#783

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 15:22

Busechka :)Договір про задоволення вимог іпотекодержателя [B]не[/B] може передбачати:-б) право іпотекодержателя на право переважної купівлі предмету іпотеки:
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#784

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 15:34

Кстати, мне звонили из Ктева люди, и среди прочих вопросов, которые уже называли на сайте был еще такой - Что -то вроде: [B]Чи можуть права та обов'язки правоволодільця за договором комерційної концесії у випдку його смерті перейти до його спадкоємця? [/B]1. не можуть, оскільки предмет договору кк повязаний с честю, діловою репутацією правоволодільця2. можуть якщо спадкоємець є СПД або зареєструється в 6 місяців3. еще какой-то Правильный ответ 2 по ст. 1127 ГК

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#785

Повідомлення DarynaEva » 10 вересня 2009, 15:57

Busechka :) на пост 782. Ст 36 ЗУ Про іпотеку[qoute]...Договір про задоволення вимог іпотекодержателя або відповідне застереження в іпотечному договорі, яке прирівнюється до такого договору за своїми правовими наслідками, може передбачати: { Абзац перший частини третьої статті 36 в редакції Закону N 800-VI ( 800-17 ) від 25.12.2008 } передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки в рахунок виконання основного зобов'язання у порядку, встановленому статтею 37 цього Закону право іпотекодержателя від свого імені продати предмет іпотеки будь-якій особі на підставі договору купівлі-продажу у порядку, встановленому статтею 38 цього Закону. [qoute]Правильна відповідь Б)
DarynaEva

Номер повідомлення:#786

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 16:01

[B]на п. 771[/B]НЕНУАШО, я буду згодна з Вами, якщо в питанні дійсно буде зазначено [qoute]спільна часткова власність[qoute], тоді відповідь однозначно Б). А поки не відомо яка спільна часткова, або спильна сумісна, залишається тільки здогатдуватися. Розпорядження спільною сумісною власністю передбачає виділ у натурі своєї [B]частки[/B] із майна, і поки питання залишається у такому вигляді, відповідь В) - ч.2 ст.747
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#787

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 16:08

Tash, вы из Николаева?
Mileno4ka

Номер повідомлення:#788

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 16:09

DarynaEva, благодарю! Я тоже искала именно в этой статье. Получается, что правильный ответ подбирается методом исключения.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#789

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 16:14

Milena. Тобто, якщо Ви вважаєте, що з ФРАЗИ, [QUOTE] При відчуженні частки[/QUOTE] не випливає, що це саме ЧАСТКОВА, а не сумісна власність, тоді дійсно, ми по різному сприймаємо фактичний зміст цього питання.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#790

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 16:19

НЕНУАШО, якщо ви є власником квартири, яка знаходиться у спільній сумісній власності і хочете нею розпорядитися шляхом укладення договору довічного утримання, ви будете розпоряджатися всією спільною сумісною власністю, чи тільки тією часткою яка належить Вам? Думаю, що часткою, і будете це робить згідно ч.2 ст. 747
Mileno4ka

Номер повідомлення:#791

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 16:25

MilenaЯкщо я є співвласником квартири, яка належить мені та іншим співвласникам на ПРАВІ СПІЛЬНОЇ СУМІСНОЇ власності, то мені НЕ НЕЛЕЖИТЬ [qoute]ЧАСТКА[qoute], мені НАЛЕЖИТЬ [qoute]ПРАВО[qoute] на майно (квартиру) у спільній власності.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#792

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 16:27

Milena, боюсь Вы смешиваете понятия частка (как документальноопределенная доля имущества, скажем 1/3 частка квартиры) и виртуальная частка (как доля жены в совместном имуществе супругов, которая есть, но она не определна, априори считается, что это 1/2, но может таковой и не быть при ряде обстоятельств).

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#793

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 16:48

Busechka :), я ничего не путаю, речь идёт лишь о том, что подразумевается в вопросе - подрозумеваемая часть имущества в общей совместной собственности, которая подлежит определению для дальнейшего распоряжения (ч. ст.747 ЦК) или же часть имущества в спільній часткові власності, при которой в нашем случае не нужно ничего делать, ни определять частку, ни брать согласие для заключения договора довічного утримання (тогда ст.362 ЦК и п. 54 Инстр. не применяется) . Этот вопрос каверзный. Может кому-нибудь он уже попадался на экзамене, разрешите пожалуйста наши разногласия, указан вид собственности в тестах или нет.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#794

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 16:57

Milena, прочитайте внимательно название раздела 2 Инструкции - [B]Посвідчення правочинів щодо розпорядження часткою нерухомого майна в спільніій власності. [/B] Обратите особое внимание, что нет словосочетания [qoute]часткова власність[qoute], но есть слово [B]частка. [/B]А теперь попробуйте найти в этом разделе слово [qoute][B]сумісна[qoute][/B]. Не найдете. Потому что если идет речь об отчуждении частки, то это всегда часткова власність.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#795

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 17:01

НЕНУАШО, я мала на увазі, що Ви як співвласник у праві спільної сумісної власності можете розпорядитися своєю власністю, у даному випадку укласти договір довічного утримання, тільки після виділення свєї частки - це і зазначено у відповіді В) - ст.747. Питання звучить [qoute]при відчуженні частки у праві спільної власності[qoute], можливо тут і закладено, що співвласник у спільній сумісній власності хоче розпорядитися належним йому майном, відповідь В) саме і відповідає при яких умовах можливо це здійснити.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#796

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 17:07

Вопрос точно повторяет название раздела Инструкции - чатски нерухомого майна в спільній власності. И речь идет в разделе исключительно о частковой власності. Теперь мы Вас убедили, Milena?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#797

Повідомлення Аnn » 10 вересня 2009, 17:07

387. Державній реєстрації не підлягає:а) договір найму будівлі, укладений не менше ніж один рікб) договір пожертви нерухомого майнав) договір управління нерухомим Майном.Почему Б?
Аnn

Номер повідомлення:#798

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 17:17

Ann, потому что к договору пожертвования применяются положения о догоовре дарения, а в ст. 719 ГК нет требования о госрегистрации.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#799

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 17:20

MilenaЯкщо я маю частку, то це - спільна часткова властність, і про всі інші норми права, які регулюють правовідносини пов'язані із [U]колишньою[/U] спільною сумісною власністю, ми можемо [qoute]забути[qoute].Тобто, якшо є ЧАСТКА, тобто вже існує спільна часткова власність (у який би спосіб вона не виникла, хай навіть з спільної сумісної), норми права визначені ст. 747 - не застосовуються.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#800

Повідомлення Busechka :) » 10 вересня 2009, 17:24

НЕНУАШО, предлагаю закрыть эту бесконечную дискуссию .У каждого на экзамене еще будет время обдумать и решиться на правильный ответ :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#801

Повідомлення DarynaEva » 10 вересня 2009, 17:29

[B]На пост 797[/B] До договору пожертви застосовуються положення договору дарування. А згідно ст. 719 ЦКУ Договір дарування укладається у простій формі і підлягає нотаріальному посвідченню.Згідно ст. 1031 Договір управління майном підлягає нотаріальному посвідченню і державній реєстраціїЗгідно ст. 794 Договір найму будівлі укладений на строк не меньше ніж на три роки, підлягає державні реєстраці.[B]Я думаю, що вони поміняють пункт А) [qoute]Не менше ніж один рік[qoute] на [qoute]Не менше ніж три роки[qoute] і тоді всім все стане зрозумілим.[/B]І буде єдина вірна відповідь Б)
DarynaEva

Номер повідомлення:#802

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 17:34

Busechka :) Нет, я пока остаюсь при своём мнении, после 30 сентября напишу, как звучит вопрос в экзаменационных тестах и какой ответ в ключе. Всем удачи. Я думаю, что ещё есть тесты, которым нужно уделить особое внимание и задачки есть весёлые.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#803

Повідомлення Tash » 10 вересня 2009, 17:36

Milena,я теж з Миколаєва. Вітаю вас з наступаючим днем міста!!!А щодо частки, я с колегами згодна у спільній сумісній частки немає, а у запитанні мова йде саме про частку(тобо вона вже визначена). Та і мій керівник, теж вважає, що правильна відповідь [B]Б[/B] у тесті 300.
Tash

Номер повідомлення:#804

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 18:11

Tash, спасибо за поздравление, я Вас тоже поздравляю с наступающим Днём города!!! Что касается теста 300, то я думаю, что правильнее будет если кто-нибудь уже из здававших напишит какой ответ в ключе. Потому что мы [qoute]предпологаем[qoute], а КК [qoute]распологает[qoute]. У нас есть много каверзных тестов, неточно сформулирован вопрос или ответ есть по ГК и по Инструкции. Рассматривая такие тесты, нужно предусмотреть всё, что могли иметь ввиду те, кто [qoute]сочинял[qoute] подобные тесты. По поводу тестов в которых есть ответы по инструкции и по ГК - мне написала уже нынешний нотариус, которая в этом году сдавала и на КК и на ВКК, так вот она на КК отвечала по инструкции, что и было ошибкой.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#805

Повідомлення DarynaEva » 10 вересня 2009, 18:31

67. Нотаріус може не вимагати кожного разу з’явлення відомих йому посадових осіб юридичної особи, якщо він має зразки підписів цих посадових осіб, одержані при особистому зверненні, і справжність їх підписів не викликає сумніву:а) при вчиненні будь-якої нотаріальної діїб) тільки при засвідченні справжності підписів під банківськими карткамив) при вчиненні будь-якої нотаріальної дії, крім посвідчення правочинів, тексти яких викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів).Не знаю как отвечать, тут нет правильного ответа после внесения изменений в инструкцию или я не правильно себе решила
DarynaEva

Номер повідомлення:#807

Повідомлення DarynaEva » 10 вересня 2009, 19:40

на пост №8061. А) ст 55 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] [qoute]Посвідчення правочинів щодо відчуження, іпотеки житлового будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, а також правочинів щодо відчуження, застави транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, провадиться за місцезнаходженням (місцем реєстрації) цього майна або за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін відповідного правочину[qoute]2. А) ст 88 ЗКУ
DarynaEva

Номер повідомлення:#808

Повідомлення Mileno4ka » 10 вересня 2009, 20:17

DarynaEva На п. 805 Тест старый , [B]пункт 17 Инструкции [/B][qoute]Нотаріус може не вимагати кожного разу з'явлення відомих йому посадових осіб юридичної особи, якщо він має зразки підписів цих посадових осіб, одержані при особистому зверненні, і справжність їх підписів не викликає сумніву.[qoute] - [B]исключён [/B]
Mileno4ka

Номер повідомлення:#809

Повідомлення НЕНУАШО » 10 вересня 2009, 20:32

Друзі як на Ваш погляд таке ПИТАННЯ -118. Гр. А зобов’язаний виконати своє зобов’язання по поверненню грошової суми у м. Херсоні. Гр. А виїхав на постійне місце проживання у м. Миколаїв. Чи може нотаріус м. Миколаєва прийняти в депозит грошові суми від гр. А для передачі її гр. Б.а) можеб) не можев) може за згодою гр. Б. з огляду на пункт 4. ст. 532 ЦК яка визначає, що МІСЦЕМ ВИКОНАННЯ ЗОБОВ'ЯЗАННЯ - за грошовим зобов'язанням - за місцем проживання кредитора, а якщо кредитором є [I]юридична особа, - за її місцезнаходженням на момент виникнення зобов'язання. Якщо кредитор на момент виконання зобов'язання змінив місце проживання (місцезнаходження) і сповістив про це боржника, зобов'язання виконується за новим місцем проживання місцезнаходженням) кредитора з віднесенням на кредитора всіх витрат, пов'язаних із зміною місця виконання [/I]
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#810

Повідомлення Tash » 10 вересня 2009, 20:58

ч.3ст.85 Закона [qoute]Про нотаріат[qoute] [QUOTE]за місцем виконання зобов'язання,[/QUOTE] правильній ответ[B] Б[/B]
Tash

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]