Номер повідомлення:#862
Вікторія
» 15 вересня 2009, 13:44
Всем, добрый день. Очень давно читаю форум, но никак не могла написать. Летом сдавала экзамен, подала аппеляцию в Мин'юст, сказали 21 сентября пересдача. Осталось совсем мало, а вопросов тисячи.Нашла задачи для частных нотариусов, что сдавали зачет по наследству, почти все эти задачи были на квалиф.экзамене.Может порешаем? Гр.М уклав з СК [qoute]Дністер[qoute] договір змішаного страхування, за яким одержувачем страхових сум на випадок смерті був призначений його батько (гр.О).У січні 2008 року гр. М загинув у автокатастрофі. У червні 2008 року до гр. О з вимого про повернення наданого померлому крудиту у розмірі 350 тис. грн звернувся банк. У вимозі зазанчалося, що, оскільки страхова компанія виплатила гр. О страхову суму, то останній зобов'язаний нести відповідальність за боргами спадкодавців як особа, що прийняла спадщину.Дайте правову оцінку.Я решила так, что гр. О на основании ч.2 ст.1229 ГК не будет нести ответственность перед кредиторами, так как эта сума не входит в [qoute]спадкове майно[qoute], но я не знаю как быть со смешанным страхованием.