Форум

Інформаційний ресурс

виконавчий напис

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ларис » 14 вересня 2009, 13:26

Эта тема уже неоднократно поднималась на форуме, но начала ее вновь, так как мой вопрос возник в связи с внесением изменений в ИнструкциюВозможно ли совершить исполнительную надпись на ипотечном договоре, если срок погашения кредита еще не настал?Кредитным, а также ипотечными договорами предусмотрено, что в случае нарушения условий кредитного договора в части погашения кредита, оплаты процентов, банк имеет право требовать досрочно погасить весь кредит. В моем случае так и было, банк потребовал досрочно погасить кредит в течении месяца, т.е. – до 15 сентября . Имеем ли мы право в случае не погашения досрочно кредита совершать исполнительную надпись.Смущают новые изменения в инструкцию,которые явно противоречат закону:/[qoute]Виконавчий напис на іпотечному договорі вчиняється у зв'язку з простроченням виплат обов'язкових платежів у разі закінчення строку основного зобов'язання та іпотечного договору./[qoute]Совершаете ли Вы исполнительные надписи?
ларис

Повідомлення: 268
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення яна » 14 вересня 2009, 13:45

Виконавчий напис вчиняється у безспірному порядку, а досрочне стягнення виключає безспірність, + нашою інструкцією передбачені умови вчинення виконавчого напису. А умови дострокового стягнення по іпотеному договору це для суду має значення.
яна

Повідомлення: 126
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення ларис » 14 вересня 2009, 13:54

Я не усматриваю наличие спора, когда досрочно взыскивается кредит, ведь это прямо предусмотрено ипочетным и кредитными договорами
ларис

Номер повідомлення:#4

Повідомлення irene » 14 вересня 2009, 14:24

Ситуація: у кредитному та іпотечному договорі передбачено, що у випадку невиконання позичальником(іпотекодавцем) умов п.п...... кредитного договору, строк погашення заборгованості за кредитом вважається таким, що настав, на 30 день із дати одержання позичальником письмового повідомлення банку з вимогою про усунення порушень, у випадку невиконання вимоги. Я вважаю, що в цьому випадку можна робити виконавчий напис, оскільки. згідно умов договору, це не дострокове стягнення. Чи я не права?
irene

Номер повідомлення:#5

Повідомлення ларис » 14 вересня 2009, 19:53

колеги, кто делает исполнительные, отзовитесьХочется узнать Ваше мнение
ларис

Номер повідомлення:#6

Повідомлення irene » 16 вересня 2009, 12:21

Змін до закону про іпотеку ніяких (тобто виконавчі написи ніхто не відміняв). Закон (антикризовий) про те, що не можна робити виконавчі написи на нежитлову нерухомість, не прийнято. Якщо у кредитному та іпотечному договорах прописано, що у випадку невиконання Позичальником певних умов строк повернення кредиту вважається таким, що настав, то (я так думаю) про дострокове стягнення тут не йдеться (адже строки бувають конкретно визначені, або із прив'язкою до певних умов, і ніхто не відміняв свободи договору). Тому, на мою думку? порушення Інструкції тут нема. Чи я не права?
irene

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів