Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#1

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 04:18

0
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#2

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 04:24

[B]это новая ветка наших горячих дискуссий[/B]БУДУЩИМ НОТАРЯМ - ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ!!!
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#3

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 04:39

Громадянин Г. помирає у 2007 році. У 2005 році він склав заповіт, за яким заповів житловий будинок громадянину К. У 2006 році гр.Г. склав заповіт, за яким все майно (квартиру та автомобіль) залишає гр.В.. Після смерті гр.Г. до нотаріальної контори звернулися за прийняттям спадщини гр.К, дочка померлого повнолітня та дієздатна та гр.В. До нотаріальної контори дочкою заповідача надано рішення суду про те, що гр. Г. заповіт у 2006 році був складений під впливом насильства з боку гр.В.Які свідоцтва і кому може видати нотаріус?с учетом того, ч.3 ст. 1254 и ст. 231 ГКУ — предыдущее завещание восстанавливает силу и в силу этого:дочке — по закону (1261 ГКУ) квартира и авто (2 отдельных свидетельства)гр.К - по завещанию (1223 ГКУ) жилой домКто-то думет иначе???
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#4

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 04:48

Івананко помер 10.11.2003 року, зробивши заповідальне розпорядження на вклад в банку на доньку.Після нього залишилось спадкове майно: житловий будинок, що йому належав на підставі свідоцтва про право на спадщину, неприватизована земельна ділянка, вклад в банку, на який нараховувалася пенсія.За оформлення спадкових прав до нотаріуса звернулися: 1. дружина покійного (1937 р.н.) з заявою про видачу свідоцтва про право власності на спільне майно: будинок і вклад,2. син (1967р.н.),3. донька.Дружина відмовилася від спадщини за законом в порядку ст.1241 ЦК.Які свідоцтва і кому будуть видані нотаріусом в яких частках щодо спадкового майна.[B]ответ в параллельной ветке выкладывали, но давайте ПОРАЗМЫШЛЯЕМ.... [/B]
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#5

Повідомлення НЕНУАШО » 16 вересня 2009, 12:58

На пост №3 Вас підтримую. На пост №41. Дружина отримує половину Банківського вкладу, як переживше подружжя.2. Донька отримує половину Банківського вкладу за заповідальним розпорядженням (нотаріус видає відповідне свідоцтво).3. На Будинок три спадкоємці - дружина,син та донька ПОРІВНУ, кожному своє свідоцтво..
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Анчик » 16 вересня 2009, 13:02

Доброго дня!Форумчани, хто як рятується від переживання перед іспитом? я вже 2 тижні ніяк не можу себе в руки взяти(((РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, якщо не важко, скиньте на мою адресу свої задачі, будь ласка. 8822@ua.fmІ ще:Право власності на земельну ділянку підтверджує:а) Рішення органу виконавчої владиб) договір відчуженняв) державний акт...ст. 126 ЗК передбачає і Б) і В)
Анчик

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Busechka :) » 16 вересня 2009, 13:23

Анчик, это старый тест. По нему правильный ответ был В. В свете новых изменений, конечно оба правильные. Если такое попадется - как будете сдавать билет попросите комиссию обратить внимание на этот вопрос, т.к. он морально устарел. А по поводу переживаний - больше гуляйте на свежем воздухе, особенно перед сном и занимайтесь спортом хотя бы 30 минут в день . Очень помогает - все мысли из головы улетучиваются. Остается только позитифф! )
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення nata-m » 16 вересня 2009, 13:26

Анчик, я вважаю, що на іспиті це питання повинно бути сформульовано по іншому з врахуванням змін, а дві вірні відповіді не можуть бути
nata-m

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Анчик » 16 вересня 2009, 13:33

Форумчани, я за тести не дуже переживаю, правильні відповіді вже справді сняться, а от з задачами навпаки.Допоможіть!!!! Скиньте все, хто що має по задачах і документах. 8822@ua.fmВ процесуальних документах суду знайшов би не 7, а 27 помилок. Стаж дозволяє, а тот в договорах...
Анчик

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Busechka :) » 16 вересня 2009, 13:33

Кто-то писал в сатрой ветке, что у него этот вопрос звучал так: [QUOTE]Підстави виникнення права власності на земельну ділянку: а) цивільно-правова угода, свід-тво про право на спадщину, державний акт на землюб) державний акт на землю.[/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Busechka :) » 16 вересня 2009, 13:35

Анчик, Вы - мужчина? :) [QUOTE]В процесуальних документах суду [B]знайшов[/B] би не 7, а 27 помилок. Стаж дозволяє, а тот в договорах[/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Busechka :) » 16 вересня 2009, 13:41

Какие есть мнения по такому вопросу? Договори про відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів посвідчуються нотаріусами: а) за місцем їх реєстраціїб) незалежно від місця їх реєстраціїв) за місцем реєстрації фізичної особи-покупця.Ведь раньше было Б по Инструкции, а теперь норму изменили- ст. 38 .

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Анчик » 16 вересня 2009, 13:50

на № 11Busechka :), мене так в суді називали 6 років. Андріан я.це на щось впливає?)))) задачі не скинете?)))
Анчик

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Mileno4ka » 16 вересня 2009, 13:53

Busechka :), п.138 Инструкции [qoute]Посвідчення договорів про відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів, які підлягають державній реєстрації, провадяться нотаріусами за [B]місцем їх державної реєстрації [/B]або за місцезнаходженням [B]однієї із сторін правочину[/B][qoute]. Вважаю, що тут відповідь а), т.я. у в) тільки за місцем реєстраціїї покупця, а в Інструкції зазначено [qoute]або за місцезнаходженням однієї із сторін[qoute]
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення 01.10здаю » 16 вересня 2009, 13:58

Згідний з Milena.це тест з тої ж когорти, що і в пості № 6
01.10здаю

Повідомлення: 45
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Mileno4ka » 16 вересня 2009, 14:02

01.10здаю, а в якому місті буде екзамен 01.10?
Mileno4ka

Номер повідомлення:#17

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 14:05

Анчик, у меня все задачи с форумаеще кто-то выкладывл
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#18

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 14:05

0
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#19

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 14:07

и еще вот есть:
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#20

Повідомлення 01.10здаю » 16 вересня 2009, 14:13

Milena, 01.10 здаю у Лємбергу
01.10здаю

Номер повідомлення:#21

Повідомлення НЕНУАШО » 16 вересня 2009, 14:18

01.10здаю. Місто Лева здає 01.10. ???
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Mileno4ka » 16 вересня 2009, 14:42

01.10здаю, ви здаєте на 1 день пізніше за мене
Mileno4ka

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Busechka :) » 16 вересня 2009, 15:51

Просматривала старые темы и нашла тест - [QUOTE]Предметом заповідального відказу може бути:а) право користування речами особистого вжиткуб) право власності на майнові права або речі, що входять або не входять до складу спадщини в) право користування житловим будинком, квартирою або іншою будівлею. [/QUOTE] Сначала не задумываясь ответила В. Потом задумалась.. открыла кодекс и с удивлением обнаружила, что правильный ответ Б. Я в шоке. Скорее бы экзамен, а то так и все остальное позабываю...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Busechka :) » 16 вересня 2009, 15:59

Вот еще нашла вопросик из ряда [qoute]приятненьких[qoute] :[QUOTE]Застава рухомого майна може бути зареєстрована з внесенням запису до Державного реєстру обтяжень рухомого майна на підставі: а) заяви заставодержателя б) заяви заставодавця в) заяви заставодержателя або заставодавця. В тестах правильным отмечен в),в Положении о реестре:[qoute]6. Відомості про обтяження рухомого майна вносяться до Реєстру на підставі заяви обтяжувача чи уповноваженої ним особи або рішення суду.[qoute] , т.е. а)[/QUOTE]Как отвечать?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Busechka :) » 16 вересня 2009, 16:21

хм.. нашла еще и в ГК ч.3 ст.577 ЦКУ Застава рухомого майна може бути зареєстрована на підставі заяви [B]заставодержателя або заставодавця[/B] з внесенням запису до Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Наверное, поэтому будет В правильно.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#26

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 16:28

Busechka :), В Положении о ДРОРМ нигде не обозначено, что [qoute]обтяжувач[qoute] - это обязательно [qoute]заставодержатель[qoute]...думаю, там [qoute]обтяжувач[qoute] понимается, как лицо, подающее заявлени о внесении записи в реестр, поэтому исходим из того, что:Стаття 577. Нотаріальне посвідчення договору застави та реєстрація застави1. Якщо предметом застави є нерухоме майно, а також в інших випадках, встановлених законом, договір застави підлягає нотаріальному посвідченню.2. Застава нерухомого майна підлягає державній реєстрації у випадках та в порядку, встановлених законом.3[B]. Застава рухомого майна може бути зареєстрована на підставі заяви заставодержателя або заставодавця[/B] з внесенням запису до Державного реєстру обтяжень рухомого майна.4. Моментом реєстрації застави є дата та час внесення відповідного запису до Державного реєстру обтяжень рухомого майна.хотя на практике, обчно это делает заставодержатель.... это тот случай, когда еще практика не дает дословно ссылаться на теорию...Так например и в случаях, когда человек подет заявление о принятии наследства.Обчычно перед [qoute]відкриттям спадкової справи[qoute] нотарь проверяет в Сп.Р. сведения о завещаниях и открытых сп.справах, имея перед глазами свидетельство о смерти, хотя согласно законодательства предоставление свидетельства о смерти при подаче заявления [qoute]про прийняття[qoute] - не предусмотрено.Т.И.Баранова приводила пример, когда две сестры, услышав от соседей, что те их [qoute]отца давно не видели[qoute], подумали, что он умер и по дороге к нему домой забежали в ДНК, подав заявления о принятии наследства. Нотарь открыл сп.справу, а на следующий день выяснилось, что [qoute]папаша живой[qoute]... Вот и получается, что сп.справа открыта на живого, а механизма в таком случае ее закрыть нет.
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#27

Повідомлення НЕНУАШО » 16 вересня 2009, 16:57

[QUOTE]Т.И.Баранова приводила пример, когда две сестры, услышав от соседей, что те их [qoute]отца давно не видели[qoute], подумали, что он умер и по дороге к нему домой забежали в ДНК, подав заявления о принятии наследства. Нотарь открыл сп.справу, а на следующий день выяснилось, что [qoute]папаша живой[qoute]... Вот и получается, что сп.справа открыта на живого, а механизма в таком случае ее закрыть нет.[/QUOTE]Механізм ЗАВЖДИ Є.По-перше профі-нотарь допитає так, що на практиці такого не станеться.По-друге. Якщо хтось подав офіційну, належним чином оформлену заяву, про те що хтось ПОМЕР, при цьому контрагент живий!!!. То треба викликати міліцію, та належним чином повідомляти про порушення ЗАКОНОДАВСТВА! Чи нема наміру вбивати БАТЬКА??? у потенційних спадкоємців. Міліція хай розслідує.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#28

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 16 вересня 2009, 17:47

НЕНУАШО, а что вы сделаете, если Вам такое заявление прийдет по почте в простой письменной форме? Неужели найдете основание не открыть сп.справу???И какое нарушение законодательства Вы тут усмотрели? - Ну действовали дочери [qoute]під впливом помилки[qoute]... это же не криминально)))
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#29

Повідомлення 01.10здаю » 16 вересня 2009, 17:53

НЕНУАШО, Львів здає 1 жовтня. але ми вже і в липні здавали. Сподіваюсь, що на цей раз це остаточна дата.
01.10здаю

Номер повідомлення:#30

Повідомлення НЕНУАШО » 16 вересня 2009, 17:53

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ.По почте все понятно, справу треба заводити.Ви ж не про пошту кажете.Ви кажете, що дві сестри прийшли до нотаріуса, і замість того, щоб батька шукать чи ховати, ЗАЯВУ ДО НОТАРІУСА ПОДАЮТЬ. Це або маячня, або сестри хворі психічно або злочин прихований.Ми ж не з МІСЯЦЯ впали, щоб маячню обговорювать. :-))).
НЕНУАШО

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів