Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#451

Повідомлення wart » 22 вересня 2009, 15:45

Всі привіт.Для vesta, щодо 786 тесту, відповідь [qoute]в[qoute] за методом виключення. У перших варіантах присутність свідків є обов`язковою. Зверніть увагу на частку [qoute][B]Не[/B][qoute] у запитанні.далі, щодо пожертви.Я також погоджуюся з варіантом: нотаріальне посвідчення, але в ключі закладена відповідь: з моменту прийняття пожертви. Про це вже говорили на форумі.
wart

Номер повідомлення:#452

Повідомлення ртл » 22 вересня 2009, 16:07

[B]Busechka :)[/B]Я думаю, що тут невірно сформульовано питання, але якщо думати логічно, то, напевно -: оскарження в апеляційному порядку, отже, керуватись потрібно [B] ЦПК Стаття 319. Законна сила рішення і ухвали апеляційного суду [/B] 1. Рішення або ухвала апеляційного суду набирають законної сили з моменту їх проголошення.
ртл

Номер повідомлення:#454

Повідомлення ртл » 22 вересня 2009, 17:27

[B]notariys2009[/B]У Вас, що, депресія???
ртл

Номер повідомлення:#455

Повідомлення nata-m » 22 вересня 2009, 17:30

А ще хто-небудь є на форумі хто здавав на ВКК і здав або не здав? поділіться ВПЕЧАТЛЕНИЯМИ, ПРОЗОРО ТА НЕУПЕРЕДЖЕНО БУДЬ-ЛАСКА
nata-m

Номер повідомлення:#456

Повідомлення Вікторія » 22 вересня 2009, 17:56

0
Вікторія

Номер повідомлення:#457

Повідомлення DarynaEva » 22 вересня 2009, 17:58

296. Заява учасника спільної часткової власності про відмову від права переважної купівлі або фактична відмова учасника спільної часткової власності:а) не має обмеження терміну її діїб) дійна протягом одного місяця з дня її подання[B]в) дійсна протягом трьох місяців з дня її подання, ст. 55 Інструкції[/B]п. 55 Інструкції [qoute]Заява учасника спільної часткової власності про відмову від права переважної купівлі або фактична відмова учасника спільної часткової власності, який протягом строку, установленого цим пунктом Інструкції, [B]не здійснив свого права на переважну купівлю, дійсна протягом трьох місяців[/B]. Цей строк обчислюється з дня подання заяви про відмову або з дня, наступного за останнім днем зазначеного місячного (десятиденного) терміну.[qoute]А чого у вас А)
DarynaEva

Номер повідомлення:#458

Повідомлення Черрі » 22 вересня 2009, 18:01

Всім привіт, давайте поговоримо про безвідкличні довіреності, хто знає, що це таке і з чим його їдять.
Черрі

Номер повідомлення:#459

Повідомлення Черрі » 22 вересня 2009, 18:04

0
Черрі

Номер повідомлення:#460

Повідомлення ртл » 22 вересня 2009, 18:50

[B]Вікторія[/B]Рада за Вас, вітаю, і щиро дякую за те, що поділились з усіма.Але [QUOTE]Наказ МЮУ від 14.09.2004 №105/5 Порядок здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства приватними нотаріусами під час виконання ними своїх обов'язків. [/QUOTE] [B]втратив чинність[/B]а зараз є новий [B]ПОРЯДОК перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодства [/B] і згідно цього порядку , працівники державного підприємства [qoute]Інформаційний центр[qoute] Міністерства юстиції України [B]залучаються до перевірок [/B]і ще За наслідками проведеної перевірки роботи контори, архіву, нотаріуса комісія протягом п'яти робочих днів з часу закінчення перевірки складає [B]довідку [/B]у двох примірниках про результати проведеної перевірки з викладеними у ній висновками. Особливе дякую за фермерське господарство.
ртл

Номер повідомлення:#461

Повідомлення Вікторія » 22 вересня 2009, 18:57

вибачте за помилки.
Вікторія

Номер повідомлення:#462

Повідомлення wart » 22 вересня 2009, 19:39

notariys2009 якщо Ви хочете доказати, що кращий, будь ласка, вступайте в дискусію. На форумі обговорюється маса цікавих проблемних питань. Ви лише з`являєтеся з критикою в чиюсь адресу. Поспілкуйтеся з нами, ми Вас запрошуємо.P.S. враховуючи як Ви себе назвали [qoute]notariys2009[qoute], я Вам можу порадити лише одне: з комплексами слід боротися.
wart

Номер повідомлення:#463

Повідомлення mosya » 22 вересня 2009, 19:40

[QUOTE]Всім привіт! Давайте ще посперечаємось.354. Договір пожертви нерухомого майна є укладений з моментуа) прийняття пожертви та нотаріального посвідчення передачіб) нотаріального посвідчення?????в) прийняття пожертви.[/QUOTE]А я за вариант в). В соответствии с ч.1 ст. 729 пожертва - дарения движимых и [B]недвижимых вещей[/B]. Т.е. пожертва нерухомого майна - частный случай пожертви вообщем. Ч.2 ст. 729 не содержит каких-либо исключений и четко указывает именно на момент заключения договора. В соответствии с ч.3 ст. 729 (об аналогии с договором дарения) договор пожертви нерухомого майна должен быть нотариально удостоверен, но моментом заключения будет прийняття пожертви.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#464

Повідомлення firchik » 22 вересня 2009, 19:42

хочу повернутися до тесту 356 - Цінні папери за формою виписки можуть бути: ... [B]Wart[/B] в пост. 400 посилається на ст. 3 ЗУ [qoute]Про цінні папери та фонд.рин.[qoute], тобто на представника, іменні або ордерні (відповідь - а). В ст. 4 ЗУ [qoute]Про Національну депозитарну систему та особливості електрон. обігу цін. паперів в Україні[qoute] зазначено наступне: (цитую з сайту ВРУ) Стаття 4. Форми випуску цінних паперів 1. Цінні папери, обіг яких дозволено на території України, і цінні папери, на які поширюється дія законів України, можуть випускатися в документарній та бездокументарній формах. тобто виходить, що відповідь - в. Хто, які думки має з цього приводу? Яку відповідь обрати?
firchik

Номер повідомлення:#465

Повідомлення Busechka :) » 22 вересня 2009, 19:43

Вікторія,поздравляю!! Спасибо за выложенные тесты. Скажите, пожалуйста, если не секрет, сколько Вы баллов набрали? А то я не согласна по этим вопросам - и хотела бы знать, может в ключе были другие ответы... 17.Нотаріальна діяльність здійснюється:а) в межах нотаріального округуб) відповідно до адміністративно-територіального поділу України, в межах нотаріального округу.У вас подчернуто А, а мне кажется, что правильно Б и этот6.За результатами перевірки нотаріуса складається:а)доповідна записка про результати перевіркиб)довідка про результати перевіркив)акт про результати перевіркиУ вас подчеркнуто А, а я полагаю, что Б.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#466

Повідомлення Busechka :) » 22 вересня 2009, 19:44

да.. и еще вот этот. Как Вы ответили? Извините что спрашиваю, но это очень важно - какой в этом тесте правильный ответ. 15. Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб)незалежно від строку зверненняв) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарження

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#467

Повідомлення Busechka :) » 22 вересня 2009, 19:50

natamax, здравствуйте! Как дела? Будете с нами сдавать или Вам тоже назначили экзамен?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#468

Повідомлення Busechka :) » 22 вересня 2009, 19:56

согласна с Вами по пожертве. - думаю, что все таки правильно с момента принятия пожертвы. Это аналогично случаю со згодою выконавця заповиту. Мне нотариус сказала, что секретный заповит - это вообще редчайший отдельный случай и его нельзя принимать во внимание при ответе на этот вопрос. Так что згода - только после открытия наследства.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#469

Повідомлення firchik » 22 вересня 2009, 20:02

Busechka :), ви плутаете визначення поняття нотаріального округу з межами здійснення нот. діяльності. В ст. 13-1 ЗУ [qoute]Про Нотаріат[qoute] Нотаріус не вправі здійснювати нот. діяльність за межами свого нот. округу...
firchik

Номер повідомлення:#471

Повідомлення wart » 22 вересня 2009, 20:11

firchikЯ теж відразу відповів, як і Ви. Коли перечитав коментарі до ЦКУ, то переконався, що правильна відповідь [qoute]А[qoute].Київський коментар за редакцією Дзери стор. 330. Одеський коментар за ред. Харитонової стор. 132.
wart

Номер повідомлення:#472

Повідомлення wart » 22 вересня 2009, 20:15

Для нотаріус2009.Тоді спілкуйтеся, поважаючи інших. Хто кому платив і скільки - це справа особисто кожного. Ми живемо в системі, яка змушує нас приймати її правила, але ми повинні ставитися до цього з розумінням і залишатися [qoute]людьми[qoute]. Перепрошую за попередню різкість.
wart

Номер повідомлення:#473

Повідомлення mosya » 22 вересня 2009, 20:22

Busechka :), добрый день! У нас дата экзамена по-прежнему не определена. Ответа по допуску к сдаче у Вас тоже пока не получил. Вообщем неопределенность полная. А вы документы уже подали?
mosya

Номер повідомлення:#474

Повідомлення ртл » 22 вересня 2009, 20:23

[B]natamax[/B]Я ж казала давайте посперечаємось.Якщо слідувати ходу Ваших думок, [QUOTE]договор пожертви нерухомого майна должен быть нотариально удостоверен,[/QUOTE] , то п.3 ст.640 ЦК чітко вказує на момент укладення: Договір, який підлягає [B] нотаріальному посвідченню [/B]або державній реєстрації, [B]є укладеним з моменту його нотаріального посвідчення [/B].А тепер Ви.
ртл

Номер повідомлення:#475

Повідомлення Busechka :) » 22 вересня 2009, 20:27

[B]natamax, [/B]я заказала справку о несудимости, сказали, к концу недели будет. Документы у нас принимаются до 5 октября. Экзамен 20го в 10:00. Сказали, важно, чтоб справка была на бланке и было указано, что действует на территории Украины, а не Крыма. [B]wart, [/B], поддерживаю!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#476

Повідомлення Busechka :) » 22 вересня 2009, 20:39

wart, но по поводу ценных бума г - не поленилась, открыла коммент к ГК Харьковский и ... у меня написано - ценные бумаги, оборот которых разрешен на территории Украины, могут выпускаться в документарной и бездокументарной формах .

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#477

Повідомлення mosya » 22 вересня 2009, 20:40

ртл, [QUOTE]А тепер Ви.[/QUOTE]ч.2 ст. 729 - дословный ответ на вопрос. Специальная норма закона, которая применяется к данному виду договоров. ч.2 ст.729 не содержит каких-либо исключений и просто проигнорировать ее нельзя.Я уже приводил аналогию - переход права собственности по договору дарения недв. имущества. Если руководствоваться ст. 334, то право собствнности переходит в момент нотариального удостоверения, а в соответствии со ч.1 ст.722 - с моменту прийняття подарунку. Во всех договорах дарения, которые я встречал, моментом перехода права собственности указан [qoute]принятие дара[qoute]. Кстати, такой тест есть в вопросах и сомнений по нему ни у кого нет - все применяют ст. 722.
mosya

Номер повідомлення:#478

Повідомлення mosya » 22 вересня 2009, 20:44

Busechka :), спасибо за информацию! Времени до 05.10. не так много...
mosya

Номер повідомлення:#479

Повідомлення firchik » 22 вересня 2009, 20:44

[B]wart[/B], Київський коментар за редакцією Дзери стор. 330. я читала там і зайшла посилання на ст. 4 ЗУ [qoute]Про Національну депозитарну систему та особливості електрон. обігу цін. паперів в Україні[qoute]. перевірила її зміст на сайті ВРУ, яки і виклала вище. Тому в мене і виникли сумніви, щодо відповіді на тест. Може я неуважно читаю коментар. Підскажіть, пліз.
firchik

Номер повідомлення:#480

Повідомлення ртл » 22 вересня 2009, 20:47

[B]firchik[/B] [B]Busechka :)[/B]Але є (спеціальний) закон [qoute]Про [B]цінні папери [/B]та фондовий ринок[qoute], де ст.3 [B]Цінні папери та їх класифікація [/B]говорить: 3. Цінні папери за [B]формою існування [/B]поділяються на документарні та бездокументарні. 4. Цінні папери за [B]формою випуску [/B]можуть бути на пред'явника, іменні або ордерні. А у нас питають форму випуску.
ртл

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]