Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#541

Повідомлення Arianna » 23 вересня 2009, 23:20

[B]wart[/B] - повністю підтримую!
Arianna

Номер повідомлення:#542

Повідомлення оксана84 » 23 вересня 2009, 23:21

Це до задачі пост 262, там вказується дружина спадкодавця відмовилась від обовязкової частки на користь, але обовязкова частка - це особистісне право, воно існує для захисту інтересів саме такої непрацездатної чи неповнолітньої особи, як можна його передавати
оксана84

Номер повідомлення:#543

Повідомлення оксана84 » 23 вересня 2009, 23:27

Arianna Дякую, що поснили власне для цього я питання і розмістила, тепер все ясно
оксана84

Номер повідомлення:#544

Повідомлення оксана84 » 23 вересня 2009, 23:29

wart малось на увазі під оформленням спадщини - отримання свідоцтва, що у разі з нерухомим майном - є обовязком
оксана84

Номер повідомлення:#545

Повідомлення Arianna » 23 вересня 2009, 23:31

До задачі п. 262 - якщо дружина відмовляється від об. частки - то значить відмовляється від всього. На користь іншої особи не можна відмовлятися - на практиці нотаріус запитав би у неї чи розуміє вона, правові наслідки відмови, і якби вона не хотіла відмовитися на користь ін. особи - то чи відмовлялася би вона взагалі? Але в умові задачі про це не йдеться тому приймаємо її відмову як [qoute]взагалі[qoute].
Arianna

Номер повідомлення:#546

Повідомлення оксана84 » 23 вересня 2009, 23:39

Громадянин Німеччини Фрідріх Міллер, який постійно проживає на території України та перебуває у фактичних шлюбних відносинах з гр. України Катериною Пономаренко, усиновив її дитину, брав участь в утриманні та забезпеченні дитини. 15.12.2004 р. гр. Ф. Міллер помер. Після його смерті на території України залишилося спадкове майно, що складається з нерухомого майна (житловий будинок, квартира), предметів домашньої обстановки та вжитку, а також грошових вкладів на депозитних рахунках у швейцарських банках. Заповіт гр. Ф. Міллер не складав, спадкоємцями за законом у померлого є: на території України усиновлена дитина та на території Німеччини і його батьки. Яке право має бути застосовано до спадкових правовідносин щодо майна померлого? Які права має усиновлена гр. Міллером дитина на спадкове майно? Яке майно увійде до загальної спадкової маси, спадкоємцем якого виступатиме усиновлена дитина? Не розумію чому у розвязках не враховували як спадкоємців 1 черги батьків, спадкування здійснюється за законодавством України, так сюди треба включити батьків
оксана84

Номер повідомлення:#547

Повідомлення ТаШ » 24 вересня 2009, 00:04

Оксана84,я теж вважаю, що в розвязанні задачі забули про батьків.Нерухоме майно на тер. України буде спадкуватись по нашим законам.1/3 син та батьки. Вклади - по місцю проживання.
ТаШ

Номер повідомлення:#548

Повідомлення TiGra » 24 вересня 2009, 01:16

НЕНУАШО, я Вам дякую, дійсно перехвилювалась, тому що все було проти мене,навіть мій керівник практики зробив висновок,що такий документ фактично не має право на існування,а думку цієї людини я дуже поважаю. Щодо питання переходу права на об частку, на сайті УНП є розяснення,за яким, якщо особа з правом на об частку помирає протягом терміну для прйняття спадщини і не відмовляється від неї, то вважається,що вона її прийняла,а от її спадкоємці спадкують вже не право на об частку,а майно, яке вважається прийнятим
TiGra

Номер повідомлення:#549

Повідомлення оксана84 » 24 вересня 2009, 01:39

TiGra а Ви не підкажете де саме це розяснення, зайшла на сайт УНП і нічого про обовязкову частку не можу знайти
оксана84

Номер повідомлення:#550

Повідомлення TiGra » 24 вересня 2009, 01:48

У розділі ПИТАННЯ_ВІДПОВІДІ подивіться за весну 2009 року, до речі,там є багато практично цікавих розяснень
TiGra

Номер повідомлення:#551

Повідомлення оксана84 » 24 вересня 2009, 02:09

TiGra Дякую, знайшла,знаєте мене зацікавило наступне:[B]Запитання: Скажіть будь ласка, якщо спадкодавець склав заповіт на 3-х осіб, одна особі померає до відкриття спадщини, заповіт не змінювався, як буде спадкуватись частка померлого [qoute]спадкоємця[qoute]: як неохоплена спадщина заповітом,тоді спадкоємці за законом зможуть ії успадкувати або між двома іншими спадкоємцями за заповітом вона роздподіляється?Ми відповідаємо: Частка померлого спадкоємця за заповітом буде спадкуватися відповідно до вимог статті 1245 Цивільного кодексу України.[/B] Отже, офіційна позиція: неохоплена частка ділиться між спадкоємцями за законом
оксана84

Номер повідомлення:#552

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 03:19

Добрий вечір усім, хто ще не спить! Я сьогодні спілкувалась з членом КК і вона підтвердила, що вирішення задач на іспиті виходить з того, що, якщо особа, щодо якої складено заповіт помирає до відкриття спадщини, то її частка залишається неохоплена заповітом.А ще (може когось розчарую, а може ні) у питаннях про момент укладення договору не копати далеко, а там де договір відчуження нерухомого майна - писати:- [B]нотаріальне посвідчення і держреєстрація.[/B] І взагалі все тупо з ЦК (загальні положення). Наскільки інформація достовірна можна тільки здогадуватись. Так, що кожен для себе приймає рішення.Але я думаю як потім доводити свою правоту на ВКК, якщо так відповідати???
ртл

Номер повідомлення:#553

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 03:21

На старих темах знайшла задачу. Може покопаємось?Громадянин К.склав заповіт на все майно на ім[qoute]я свого племінника у 1999 році у Сільскій раді, у 2002 році громадянин К. склав заповіт у приватного нотаріуса на ім[qoute]я громадянинки Д. на квартиру, у 2003 році громадянин К. померає, у громадянки Д. є рішення суду про те що вона із громадянином К.-спадкодавцем,проживала однією сімьєю,також у спадкодавця ще є рідний син який також претендує на спадщину і :)))))) в цього сина є рішення суду про те що його батько з 2001 року був недієздатним!!!! Визначте коло спадкоемців та їх частки у спадщині.
ртл

Номер повідомлення:#554

Повідомлення оксана84 » 24 вересня 2009, 03:31

Мені дивно одне,що нотаріуси якось видають спадщину і якусь практику виробили щодо частини померлого спадкоємця за заповітом, чому до сих пір немає єдиної позиції.
оксана84

Номер повідомлення:#555

Повідомлення оксана84 » 24 вересня 2009, 04:03

Заповіт від 2002 - недійсний, а заповіт від 1999 року діє, за виключенням положення про квартиру.На момент проживання з гр.Д діяв Кодекс про шлюб та сімю, де право спільної сумісної власності за нереєстрованими особами не визнавалось.На мою думку, спадкувати все буде племінник, крім квартири.Квартира належить за законом сину спадкодавця
оксана84

Номер повідомлення:#556

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 04:31

Я, взагалі-то, теж схиляюсь до такої думки, але на форумі писали, що у відповіді всі повинні отримати спадщину.Як??
ртл

Номер повідомлення:#557

Повідомлення оксана84 » 24 вересня 2009, 13:02

На мою думку спадкувати гр.Д не буде в жодному разі, у ст.531 ЦК від 1963 року до утриманців, які можуть спадкувати разом з 1 та 2 чергами, належать непрацездатні особи, що перебували на утриманні спадкодавця не менше 1 року до його смерті, в умові задачі про це нічого не сказано.А більше підстав для спадкування гр.Д не бачу.Можливо хтось думає інакше, давайте обговоримо
оксана84

Номер повідомлення:#558

Повідомлення wart » 24 вересня 2009, 13:17

Доброго ранку.відповідь на задачу 553 пост.все майно отримує племінник, адже на нього складений заповіт , де є слова: [B]все майно.[/Bдругий втрачає свою силу ст. 225.За умовою задачі претендентів на обов. частку немає.
wart

Номер повідомлення:#559

Повідомлення vesta » 24 вересня 2009, 13:40

Доброго ранку всім!wart, до вас питання: чому попередній заповіт був відновлений, а як же ч. 4 ст. 1254 ЦК???Допоможить розібратися.
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#560

Повідомлення vesta » 24 вересня 2009, 14:23

на пост.553, задача, дуже цікаво ознайомитись з іншими думками:http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=10297
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#561

Повідомлення wart » 24 вересня 2009, 14:45

vestaЧитайте далі: крім випадків встановлених ст.ст. 225 та 231, тобто дії, що не відповідали дійсній волі спадкодавця.
wart

Номер повідомлення:#562

Повідомлення оксана84 » 24 вересня 2009, 14:55

wart: по-перше, чому ви керуєтесь діючим нині ЦК, для цього немає підстав (вказуючи ст. 225 та 231),подивіться вказується про 2003 рік і нічого про прийняття спадщини у 2004по-друге, все майно=квартира+інше майно належне спадкодавцю, положення по квартирі змінювалось новим заповітом, який врешті був визнаний недійсним, але це не означає, що квартира спадкується за старим заповітом.Законодавець розділяє заповіт на частини, взяти хоча б положення: недійсність одінієї частини заповіту не скасовує дію інших частин. Тому вважаю, що племінник отриає оте інше майно, а квартира успадковується єдиним спадкоємцем по закону-сином
оксана84

Номер повідомлення:#563

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 15:38

доброе утро. Может немного не в тему, но все же. давайте разберемся с ссылками на правила.748. На справи тимчасового та постійного зберігання складаються:а) окремі описи у 2-х примірникахб) окремі описи у 4-х примірникахв) окремі акти у 4-х примірниках. Акт опису справ постійного зберігання складаеться:а) у двох примірникахб) у чотрьох примірниках.Мне кажется - 2 тупейших вопроса. Может во втором случае имеется ввиду акт для знищення? Но он в 3 примірниках и уж точно не на постійного зберігання.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#564

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 15:42

и еще,648. Застава рухомого майна реєструється в:а) [B]Державному реєстрі застав рухомого майна[/B]б) Державному реєстрі обтяжень рухомого майнав) Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майнаг) Державному реєстрі іпотек.Кто-то на сайте написал, что в этом вопросе правильный ответ такой, и что есть такой реестр. Реестр, может и есть, но в ГК Написано ч.3 ст.577 ЦКУ Застава рухомого майна може бути зареєстрована на підставі заяви заставодержателя або заставодавця з внесенням запису до Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#565

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 15:50

777. Предмет застави залишається у заставодавця, якщо інше не встановлено:а) договоромб) закономв) договором або законом. Дайте, пожалуйста, ссылочку на статью.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#566

Повідомлення elen-rug » 24 вересня 2009, 15:58

Busechka :)ч. 6 ст. 576 ЦКУ
elen-rug

Повідомлення: 216
Дякував (ла): 40 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#567

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 16:05

762. Нотаріуси та інші посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії, виявивши при вчиненні нотаріальних дій порушення закону громадянами або окремими посадовими особами, повідомляють про це для вжиття необхідних заходів:а) відповідні підприємства, установи, організації або прокуратуруб) обласне управління юстиціїв) районний відділ міліції. И этот - из разряда волнующих :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#568

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 16:06

elen-rug, спасибо, я так и думала! Какие мысли по остальным вопросам?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#569

Повідомлення wart » 24 вересня 2009, 16:13

оксана84Якщо за старим кодексом, Ви праві. Не звернув уваги на цифри. Сорі.
wart

Номер повідомлення:#570

Повідомлення Arianna » 24 вересня 2009, 16:37

Hello форумчани! на п. 567 - питаннячко дійсно ще те... Але із наданих варіантів найбільш підходить в). Тест №748 просто шедевр - він ні по новому, ні по старому законодвству,а на справи тимчасового зберігання (менше 10 років) описи навіть не складаються. Тест №648 тупо старий - ДР застав рухомого майна давно не діє. Тест №777 крім ЦК ст. 9 Закону [qoute]Про іпотеку[qoute].
Arianna

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів