Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#571

Повідомлення wart » 24 вересня 2009, 16:55

Busechka :)тест 762. Відповідь [qoute]а[qoute], згідно старого законодав. ст. 51 ЗУ [qoute]Про нотар.[qoute]Відповідно до нових змін: нотаріус повідомляє правоохор. органи.... також ст. 51.
wart

Номер повідомлення:#572

Повідомлення nata-m » 24 вересня 2009, 17:20

nata-m

Номер повідомлення:#573

Повідомлення Mileno4ka » 24 вересня 2009, 19:05

[B]wart[/B], я в шоке от ответа данного вами на тест 762!!!Вы вообще читали ст. 51 ЗУ [qoute]О нотариате[qoute] (на которую вы сами ссылаетесь)?В этой статье чётко сказано [qoute]...негайно повідомляє про це відповідні [B]правоохоронні органи[/B]..[qoute]Вы считаете, что к правоохранительным органам можно отнести предприятия, учереждения, организации?Почитайте понятие правоохранительных органов.[B][I]Правоохоронні органи - органи прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, підрозділи податкової міліції органів державної податкової служби.[/I][/B]И советую, почитайте понятие предприятия, учереждения, организации.В этом тесте однозначно можно ответить только в), т.к. райотдел милиции - это подразделение правоохранительных органов, а все остальные ответы просто .......
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#574

Повідомлення wart » 24 вересня 2009, 19:16

MilenaЯ відповідав з розрахунку на точну відповідність статті закону.Цей тест є просто морально застарілим!Я нікого не хочу шокувати!
wart

Номер повідомлення:#575

Повідомлення dENZO » 24 вересня 2009, 19:21

повністю погоджуюсь з відповіддю Milena!відповідь на тест 762 в) районний відділ міліції, оскільки це підрозділ правоохорон. органів!
dENZO

Номер повідомлення:#576

Повідомлення dENZO » 24 вересня 2009, 19:22

20.07.05 р. громадянин Іванов К.Л. заповів усе належне собі майно на праві особистої власності своїм дітям: дочці Світлані та сину Дмитру у рівних частках.14.08.07 р. Іванов К.Л. помер, його син Дмитро помер раніше за батька 05.06.06 р.Після смерті Іванова К.Л. до нотаріальної контори прийшли: дочка Світлана, дружина Дмитра, та його двоє синів. Дружина померлого Іванова К.Л. (57 років) відмовилась від своєї обов’язкової частки на користь двох синів Дмитра.Як вирішити справу?Які свідоцтва про право на спадщину повинен видати нотаріус.відмовитися від обовязкової частки не можна на користь іншої особи-це мені зрозуміло, але зовсім можу розібрати, таким чином ця заява вважається такою, що дружина відмовляється від своєї обовязкової частки, чи можливо, ми вважаємо що ця заява нікчемна і повинні видавати обовязкову частку?? поясніть мені будь ласка, як спадкується 1/2 померлого Дмитра? якщо вона спадкується за законом, тоді діти померлого Дмитра можуть спадкувати після свого батька за правом представлення? якщо так тоді, моє вирішення задачі:світлані 1/2 по заповіту,1/6 по законудружині Іванова К.Л. 1/6 по законудітям померлого Дмитра за правом представлення 1/6:2=1/12........
dENZO

Номер повідомлення:#577

Повідомлення Mileno4ka » 24 вересня 2009, 19:31

[B]wart[/B], извените, что может быть резко отреагировала на ваше сообщение, но сейчас хотелось бы всё подводить к действующему законодательству. Все морально устаревшие тесты сейчас нужно рассматривать с точки зрения действующего законодательства. Ответы в тестах возможно изменятся, а вопросы остануться теми же. Нужно быть готовыми отвечать на них ни по старой редакции, а по новой. Согласна, что Стаття 51. (в старой редакции) имела дословный ответ на этот тест: Нотаріуси та інші посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії, виявивши при вчиненні нотаріальних дій порушення закону громадянами або окремими посадовими особами, повідомляють про це для вжиття необхідних заходів [B]відповідні підприємства, установи, організації або прокуратуру. [/B] Но мы будем сдавать екзамен сейчас по действующему на сегодняшний день законодательству, поэтому не путайте ни себя, ни других. Не факт, что этот устаревший тест, в этой же редакции не будет и у нас на экзамене.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#578

Повідомлення Arianna » 24 вересня 2009, 19:37

0
Arianna

Номер повідомлення:#579

Повідомлення wart » 24 вересня 2009, 19:39

Хай екзамен нас розсудить! Можливо у кось буде цей тест.Подивіться ще на умову тесту, вона дослівно повторює перший абзац 51 статті в старій редакції.
wart

Номер повідомлення:#580

Повідомлення dENZO » 24 вересня 2009, 19:54

ПРОПОНУЮ РОЗІБРАТИ ЗАДАЧУ, №576!!!ДОПОМОЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА РОЗІБРАТИСЯ, ЯК ПРАВИЛЬНО ВИРІШИТИ!!!
dENZO

Номер повідомлення:#581

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 19:57

Arianna, не знаю, чем отличается приведенный мною тест от Вашего :) по-моему, все то же самое... Да я Вас ни о чем и не просила. Это nata-m, в посте 373 написала, что правильный ответ а. А... Вы уже и стерли свое сообщение. Ошиблись номером :) ?
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#582

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 20:03

dENZO, Вы рассуждаете в правильном направлении, но неточно. Жена умершего отказалась от обязательной доли. В ползу кого-то нельзя, считаем, что отказалась от нее вообще. При этом она не отказывалась и может наследовать по закону долю сына. Трасмиссии здесь нет, т.к. при трансмиссии сын должен был умереть послеть ПОСЛЕ отца, а не до, как в условии. Получается: 1/2 дочке по завещанию, а 1/2 сына делится по закону между наследниками Иванова К.Л. Это - дочка и мать. Им по 1/4 по закону.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#583

Повідомлення dENZO » 24 вересня 2009, 20:04

АБО Я ЩОСЬ ПРОПУСТИЛА,АБО МЕНЕ ЧОМУСЬ ІГНОРУЮТЬ!!!ЛЮДИ ДОБРІ, ЯКЩО Я ПІДІЙМАЮ ЦЕ ПИТАННЯ НЕ ВПЕРШЕ НА ЦЬОМУ ФОРУМІ, ДУЖЕ ПРОШУ МЕНЕ ВИБАЧИТИ, АЛЕ Я НЕ ЩОДНЯ ЗАХОДЖУ НА ФОРУМ, ТА І РАНІШЕ НІКОЛИ НЕ БРАЛА УЧАСТЬ У ДИСКУССІЯХ!!!ЯКЩО ЗНАЙДЕТЬСЯ НЕ БАЙДУЖА ЛЮДИНА НА ЦЬОМУ САЙТІ, БУДУ ДУЖЕ ВДЯЧНА ЗА ВІДПОВІДЬ!!!
dENZO

Номер повідомлення:#584

Повідомлення dENZO » 24 вересня 2009, 20:15

НУ СЛАВА ТОБІ БОЖЕ!Я ВЖЕ ДУМАЛА ЩО НІХТО НЕ ВІДРЕАГУЄ НА МОЄ ЗАПИТАННЯ, ВЕЛИКЕ СПАСИБІ ВАМ, Busechka :)...я розумію, що згідно задачі тут не буде спадкової трансміссіі, тому що Дмитро помер до відкриття спадщини, але після його смерті заповідана йому 1/2 частина випадає автоматично у закон, тому я хочу зрозуміти, тут не може бути право представлення відносно дітей Дмитра?
dENZO

Номер повідомлення:#585

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 20:26

дочка Світлана - 1/2 за заповітома 1/2 (яка неохоплена заповітом) ділиться на: 1/6 - дружині спадкодавця1/6 - дочці Світлані1/6 (по 1/12) - дітям померлого сина Дмитра за правом представлення
ртл

Номер повідомлення:#586

Повідомлення vesta » 24 вересня 2009, 20:35

ртл, згодна з вами по задачі!!!
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#587

Повідомлення Mileno4ka » 24 вересня 2009, 20:37

Busechka :), вы имели ввиду наверно жену наследодателя, когда распределяли долю умершего, потому-что у вас написано, что делится на дочку и мать по 1/4?
Mileno4ka

Номер повідомлення:#588

Повідомлення vesta » 24 вересня 2009, 20:37

Busechka :), правильна відповідь б) 648. Застава рухомого майна реєструється в:а) Державному реєстрі застав рухомого майна[B]б) Державному реєстрі обтяжень рухомого майна[/B]в) Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майнаг) Державному реєстрі іпотек.
vesta

Номер повідомлення:#589

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 20:47

думаю, в этой задаче вопрос только в том, будут ли дети Дмитрия наследовать часть по праву представления если считать, что открытая часть завещания делится по закону. Не знаю,как посчитает юстиция. 2 варианта: Или так как я сначал написала. или так как РТЛ. Других вариантов быть не может. точно

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#590

Повідомлення Mileno4ka » 24 вересня 2009, 20:49

[B]ртл[/B], извините, я была невнимательна, недочитала про [qoute]рівні частки[qoute], при таком условии согласна с вашим решением в п. 585.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#591

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 20:54

В умові задачі:[QUOTE]20.07.05 р. громадянин Іванов К.Л. заповів усе належне собі майно на праві особистої власності своїм дітям: дочці Світлані та сину Дмитру [B]у рівних частках[/B].[/QUOTE]Власне тому я так поділила.
ртл

Номер повідомлення:#592

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 20:56

ртл, тогда будем придерживаться Вашего варианта. Мне кажется, он и будет правильным.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#593

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 21:02

[B]Milena[/B], [B]Busechka :)[/B] , [B]vesta[/B]А що ви думаєте на рахунок задачі викладеної на пості 553?
ртл

Номер повідомлення:#594

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 21:12

у меня есть правильный ответ - попался человеку на экзамене. Засчитан как праивльный. У зв'язку з тим, що на підставі рішення суду, померлого К. було визнано недієздатним, заповіт, посвідчений ним у 2002 році, вважається недійсним. Нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за заповітом, посвідченим сільською Радою на ім'я племінника померлого на все спадкове майно.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#595

Повідомлення Mileno4ka » 24 вересня 2009, 21:15

[B]ртл[/B], моё мнение, что в этой задаче всё будет наследоваться племянником по завещанию 1999 года.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#596

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 21:16

Скажите, пожалуйста, а то у меня от компьютера к вечеру уже мозг пищит. Где написан ответ правильный? Посадова особа виконавчого  комітету сільської, селищної,  міської  Ради  народних  депутатівА)може виносити постанову про відмову у вчиненні нот.дійБ)не може виносити постанову про відмову у вчиненні нот.дій

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#597

Повідомлення vesta » 24 вересня 2009, 21:17

ртл, щодо задачі в пості 553, моя думка така:заповіт, який був складений у 2002 році, був складений недієздатною особою, тому є [B]нікчемним[/B]. Тобто залишається діючим заповіт , складений у 1999 році. Тому все майно отримує племінник.
vesta

Номер повідомлення:#598

Повідомлення Arianna » 24 вересня 2009, 21:17

Я, Busechka :), не номером ошиблась :)..., а просто не увидела, то Вы рядом с ответом а) написали б) - именно букву б я не увидела и это легко объяснить - круглые сутки за законами и кодексами, уже кругом голова. Не хотела Вас обидеть! Ответ а) действительно глупость, правильниый [B]б) Державному реєстрі обтяжень рухомого майна[/B].
Arianna

Номер повідомлення:#599

Повідомлення Mileno4ka » 24 вересня 2009, 21:21

Busechka :)[B][I]Про затвердження Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів УкраїниN 22/5, 25.08.1994, Наказ, Міністерство юстиції України [/I][/B]Из п. 25 .....Посадова особа виконавчого комітету, що вчиняє нотаріальні дії, на прохання особи, якій відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, [B]повинна викласти причини відмови у письмовій формі[/B] і роз'яснити, що заінтересована особа, яка вважає неправильною вчинену дію або відмову у вчиненні нотаріальної дії, вправі подати про це скаргу до суду за місцем знаходження виконавчого комітету сільської, селищної, міської Ради народних депутатів. Ця скарга розглядається в порядку, передбаченому статтями 285-288 Цивільного процесуального кодексу.[B]У постанові про відмову вказуються[/B]:- дата винесення постанови- прізвище, ініціали, займана посада- прізвище, ім'я, по батькові громадянина, який звернувся за вчиненням нотаріальної дії, місце його проживання або найменування і місцезнаходження юридичної особи- про вчинення якої нотаріальної дії просила особа, що звернулася до посадової особи виконавчого комітету (короткий зміст прохання)- мотиви, з яких відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, з посиланням на чинне законодавство- порядок і строки оскарження відмови з посиланням на цивільне процесуальне законодавство.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#600

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 21:23

Напевно погоджуся з вами, так як в старому ЦК не було норм передбачених ч.4 ст.1254 ЦК України.А ще така задача:Гр. М. был на отдыхе у дочери в Сумах. Умер. Постоянно проживал в России (там же у него есть квартира и денежные вклады). В Ив-Франковске жилой дом. В Сумах – денежные вклады. Кто будет выдавать свидетельство о праве на наследство?
ртл

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів