Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#601

Повідомлення Arianna » 24 вересня 2009, 21:28

[B]Milena, vesta [/B] повністю Вас підтримую і не розумію чому такі прості питання відповіді, на які можна знайти в ЦК викликають стільки сумнівів у деяким форумчан!?...
Arianna

Номер повідомлення:#602

Повідомлення Arianna » 24 вересня 2009, 21:32

На квартиру в России выдавать будет Россия, а также там выдадут свидетельства на все вклады, а на жилой дом - выдадут по Конвенции в Украине. Есть другие мнения?
Arianna

Номер повідомлення:#603

Повідомлення Mileno4ka » 24 вересня 2009, 21:35

Місце відкриття спадщини – Російська Федерація. Застосовуємо Конвенцію про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22.01.1993 р.В Україні беремо довідку, що спадкодавець не зареєстрований за місцем знаходження нерухомого майна.Нотаріус, в Ів.-Франківську, заводить спадкову справу. Цей нотаріус, що завів спадкову справу, видає свідоцтво про право на спадщину на житловий будинок в Ів.-Франківську. А нотаріуси Російської Федерації видають свідоцтво про право на спадщину для дії за кордоном на вклад у Сумах, а також оформлюють спадщину на квартиру і вклад, які знаходяться у Російській Федерації.
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#604

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 21:45

[B]Milena[/B], дякую. Я погоджуюсь.
ртл

Номер повідомлення:#605

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 21:53

Milena, спасибо, а то я про эту Инструкцию забыла уже. Редко к ней обращалась.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#606

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 22:19

а вот нашла вопрос и интересно стало, что может быть в ключе? Сервітут це:а) право користування чужим майном ст 401 ГК - дословно по первой части статьиб) право користування чужою земельною ділянкоюв) право користування чужим нерухомим майном - по логике и дальше в той же статье написано ... или иного недвижимого имущества...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#607

Повідомлення Busechka :) » 24 вересня 2009, 22:25

и еще вопрос на закуску Яким чином забезпечується збереженість рухомого майна набувача (не транспортних засобів) за договором довічного утримання?Заборона в реэстре обтяжень рухомого майна? И еще надо ли налоговую уведомлять? Кажется, надо. . Про зміну адреси робочого місця (контори) приватний нотаріус зобов'язаний протягом трьох робочих днів повідомити: а)Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, державну податкову інспекцію за місцезнаходженням робочого місця (контори) приватного нотаріусаб) Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#608

Повідомлення НЕНУАШО » 24 вересня 2009, 22:53

Busechka :). Вітаю Вас.На Ваше питання про сервітут даю відповідь [qoute]з життя[qoute].Три дні тому, стоїм біля Зали засідань МЮ. В залі сидить ВКК. Вийшов один з перших опитуваних, і каже - [qoute]спитали що таке сервітут[qoute]. Ми вдвадцятьох достаємо швидко ЦК і колегіально приходимо до висновку, що правильна відповідь, що сервітут - право користування чужим нерухомим майном. Вважаю, що ми не помилилися.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#609

Повідомлення Arianna » 24 вересня 2009, 23:00

На п. 607 - [B]б)[/B]Стаття 25. Робоче місце (контора) приватного нотаріуса ... Про зміну адреси робочого місця (контори) приватний нотаріус зобов'язаний протягом трьох робочих днів повідомити Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.( Стаття 25 в редакції Закону N 614-VI від 01.10.2008 )
Arianna

Номер повідомлення:#610

Повідомлення vesta » 24 вересня 2009, 23:09

Busechka :), по поводу сервитута, я никогда не задумывалась ,а отвачала, что а). А оказалось ,что в) :))))). Вам огромный плюс !!!
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#611

Повідомлення ртл » 24 вересня 2009, 23:17

[B]Busechka :)[/B] ПОЛОЖЕННЯ про порядок реєстрації приватної нотаріальної діяльності 8. Про зміну адреси розташування робочого місця (контори) приватний нотаріус зобов'язаний протягом трьох робочих днів повідомити управління юстиції для внесення відповідних відомостей у реєстраційне посвідчення. 10. Про видане реєстраційне посвідчення, а також про зміни адреси розташування робочого місця (контори) приватного нотаріуса [B]управління юстиції кожного разу повідомляє державну податкову інспекцію за місцезнаходженням робочого місця (контори) приватного нотаріуса. [/B]
ртл

Номер повідомлення:#612

Повідомлення sergii » 25 вересня 2009, 00:41

237.В державних нотаріальних конторах вчиняються нотаріальні діїа) у відповідності з переліком, передбаченим законом України „Про нотаріат” та деякі інші нотаріальні дії, вчинення яких може бути покладено на державних нотаріусів наказом Міністерства юстиції України.б) у відповідності з переліком, передбаченим законом України „Про нотаріат” та інші нотаріальні дії, вчинення яких може бути покладено на державних нотаріусів законодавством Українив) виключно у відповідності з переліком, передбаченим законом України „Про нотаріат” Потрібна відповідь
sergii

Повідомлення: 97

Номер повідомлення:#613

Повідомлення ртл » 25 вересня 2009, 00:58

0
ртл

Номер повідомлення:#614

Повідомлення Marta » 25 вересня 2009, 01:36

Привіт усім. Сьогодні приїхала з Києва, здавала 21 ВКК. Здала на співбесіді. Вітаю усіх хто здав, особливо 2 групу. Не вірю, що все позаду. У четверг надійшов лист, п’ять безсонних ночей і я здала. Велика подяка усім хто тут спілкується, бо сумісно вчити набагато легше. Порада, вчить усе з кодексів та питання з форуму, бувають питання перекрученні але норма закона не змінюється. В білетах були питання:1.правоздатність юр. особи, 2.чи має спадкоємець право на спадкування після правоволодільця комерційної концесії, (???тільки мені могло таке питання попастись???)а)даб)ні3.дружина та чоловік мають право на укладення договорів між собою щодо майна яке є, 4.Припинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса здійснюється Головним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головними управліннями юстиції в областях, містах Києві та Севастополі шляхом: а)направлення наказу про припинення нотаріальної діяльності протягом 3 рабочіх днів до Інформаційного центру та направлення наказу до приватного нотаріуса. б) направлення наказу про припинення нотаріальної діяльності протягом 3 рабочіх днів до приватного нотаріуса. в)…5.один з подружжя має право на укладання договорів відчуження щодо своєї частки в спільном майні, коли: А)визначена частка, Б) виділення та договору користування, В)дог. корист.Усі інші тести були справді з форуму, щодо Мінської конвенції про мову, визначення апостиля, сервітут- це, закладна, трансмісія. Завдання –заповіт подружжя. Задача: Громадянин В. помер в березні 2008 року, залишивши заповіт на все майно на сина та доньку, яка проживала разом з батьком. Син, не встигнувши прийняти спадщину, помер в червні 2008 року, залишивши дружину та двох неповнолітніх дітей. Хто буде спадкувати після сметрі К. та які частки вони отримають. Відповіді всі не пам`ятаю, але правильна: 1/2 частина - донька за заповітом, по 1/6 - дружина та діти померлого сина згідно ст.1276 ЦК України в порядку спадкової трансмісії.Бажаю усім успіху.
Marta

Повідомлення: 209
Дякував (ла): 48 раз.
Подякували: 67 раз.

Номер повідомлення:#615

Повідомлення sergii » 25 вересня 2009, 01:57

293. Дарунком можуть бутиа) тільки рухомі та нерухомі речіб) тільки нерухомі речі, гроші та цінні паперив) тільки рухомі та нерухомі речі, майнові права.Потрібна відповідь
sergii

Повідомлення: 97

Номер повідомлення:#616

Повідомлення Mileno4ka » 25 вересня 2009, 02:51

[B]sergii[/B], ст. 718 ЦК, ответ в)
Mileno4ka

Номер повідомлення:#617

Повідомлення оксана84 » 25 вересня 2009, 03:09

Busechka :), MilenaДо задачі 576. На жаль, ми не маємо права роздумувати, є певна офіційна позиція по вирішенню. І я хочу запитати, тих, хто вже здавав і кому подібна задача зустрічалась, яку відповідь шановна комісія зараховувала як правильну, чи можливо здавали інші з групи. Наша задача - здати, відповіднопроаналізуємо, що від нас хочуть почути.
оксана84

Номер повідомлення:#618

Повідомлення Mileno4ka » 25 вересня 2009, 03:39

Busechka :), на п. 606, я придерживаюсь точки зрения, что ответ а). С точки зрения ЦК определение сервитута: [qoute]сервітут - право користування чужим майном[qoute]А в последующем даётся определение в отношении какого имущества может быть установлен сервитут. Я согласна с вами, что по логике, да и в самой статье указано, что речь идёт именно о недвижимом имуществе. Но обратите внимание, что ни в ст. 401, ни в ст. 395 в определение сервитута не включена фраза [qoute]нерухомим майном[qoute].Мне кажется, что от нас требуется только чёткая формулировка определения сервитута, а не всё содержание 401 ст.Вообще, ребята, такого рода тесты - это издевательство над нашими нервами.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#619

Повідомлення Mileno4ka » 25 вересня 2009, 03:40

[B]Busechka :)[/B], вы откуда и когда сдаёте экзамен?
Mileno4ka

Номер повідомлення:#620

Повідомлення Busechka :) » 25 вересня 2009, 12:51

[B]Milena[/B], доброе утро. Я из Крыма, сдаю 20 октября на КК впервые. По сервитуту все еще не уверена. [B]НЕНУАШО[/B], спасибо. Мне тоже кажется, что правильно в. [B]ртл[/B], спасибо. Я помню, что где видела, что надо уведомлять налоговую, но не могла уже вспомнить :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#621

Повідомлення Busechka :) » 25 вересня 2009, 12:51

[B]Marta[/B], поздравляю!!! Спасибо за выложенные вопросы и задачу!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#622

Повідомлення Busechka :) » 25 вересня 2009, 13:08

Marta любезно написала нам свои тесты - огромное отдельное еще раз спасибо .Вот этот тест у меня вызвал вопрос: [QUOTE]Припинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса здійснюється Головним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головними управліннями юстиції в областях, містах Києві та Севастополі шляхом: а)направлення наказу про припинення нотаріальної діяльності протягом 3 рабочіх днів до Інформаційного центру та направлення наказу до приватного нотаріуса. б) направлення наказу про припинення нотаріальної діяльності протягом 3 рабочіх днів до приватного нотаріуса. в)[/QUOTE]Наверное, речь идет о ЗУпиненні а не ПРИпиненні діяльності. А то про 3 дня - только в ст. 29-2 ЗУ Про нотариат. Тогда, правильный ответ Б?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#623

Повідомлення Mileno4ka » 25 вересня 2009, 13:30

Marta, поздравляю вас с успешной сдачей екзамена! Желаю успехов в труде. Спасибо за задания.Busechka :)[QUOTE]Наверное, речь идет о ЗУпиненні а не ПРИпиненні діяльності. А то про 3 дня - только в ст. 29-2 ЗУ Про нотариат. Тогда, правильный ответ Б?[/QUOTE]Согласна с вами, в случае [qoute]припинення[qoute] ГУ обязаны передать копию приказа частному нотариусу [B][U]немедленно.[/U][/B]. Может быть ответ в), который Marta не написала и был правильным.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#624

Повідомлення Mileno4ka » 25 вересня 2009, 13:34

0
Mileno4ka

Номер повідомлення:#625

Повідомлення Busechka :) » 25 вересня 2009, 14:05

может и так. А Вы когда сдаете? Откуда?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#626

Повідомлення Mileno4ka » 25 вересня 2009, 14:14

Busechka :), я из Николаева, экзамен 30 сентября, сдаю впервые.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#627

Повідомлення dENZO » 25 вересня 2009, 14:24

Всем добрый день!оксана84, по поводу задачи на пост 576, которую я выложила, хочу сказать, что именно она попалась мне на экзамене)))терзаю себя потому что так и не знаю правильного ответа,т.к. все что мне сказали при объявлении результатов-это не сдала...но из 5 вариантов ответов, 3 из них содержали, то что мы выдаем часть принадлежавшую Дмитрию его 2 детям и его жене!, явно жена не пределе в данном случае...и я автоматически откинула эти варианты, засчитав их не правельными!!скажу честно 5 вариант не помню точно, но он так же не особо соответствовал действительности...я выбрала вариант ответа в котором, т.к. в пользу кого то от обязательной доли отказаться нельзя, мы считаем заяву жены в пользу внуков недействительной,и выдаем ей обязат. долю 1/6, а остальное получает Светлана - 5/6.....вот никак я и не могу успокоиться как должно быть.....:(((
dENZO

Номер повідомлення:#628

Повідомлення dENZO » 25 вересня 2009, 14:28

пост 606 ответ а) сервитут- это право пользования чужим имуществом!!!
dENZO

Номер повідомлення:#629

Повідомлення dENZO » 25 вересня 2009, 14:36

357. Примусовий розпуск(ліквідація) об’єднань громадян здійснюється за рішенням:а) Мін. юстиції Україниб) Головного управління юстиції Мінюсту в АРК,головних управлінь юстиції в областях, мм. Києві і Севастополів) суду.откуда взята эта норма?
dENZO

Номер повідомлення:#630

Повідомлення Viski » 25 вересня 2009, 15:19

dENZO, я думаю, что ЗУ [qoute]Об объединении граждан[qoute]: Стаття 32. Примусовий розпуск (ліквідація) об'єднання громадян За поданням легалізуючого органу або прокурора рішенням суду об'єднання громадян примусово розпускається (ліквідується) у випадках: 1) вчинення дій, передбачених статтею 4 цього Закону 2) систематичного або грубого порушення вимог статті 22 цього Закону 3) продовження протиправної діяльності після накладення стягнень, передбачених цим Законом 4) зменшення кількості членів політичної партії до числа, коли вона не визнається як така. Суд одночасно вирішує питання про припинення випуску друкованого засобу масової інформації об'єднання громадян, яке примусово розпускається. ( Статтю 32 доповнено частиною другою згідно із Законом N 3582-12 від 11.11.93 ) Про примусовий розпуск (ліквідацію) об'єднання громадян реєструючий орган протягом п'ятнадцяти днів після набрання рішенням суду законної сили повідомляє у засобах масової інформації. ( Статтю 32 доповнено частиною третьою згідно із Законом N 3582-12 від 11.11.93 ) Рішення про примусовий розпуск всеукраїнських та міжнародних громадських організацій на території України приймається судом. ( Частина четверта статті 32 в редакції Закону N 762-IV ( 762-15 ) від 15.05.2003 )
Viski

Повідомлення: 91
Подякували: 1 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів