Форум

Інформаційний ресурс

Підкажіть

Номер повідомлення:#1

Повідомлення DRUNJA » 22 вересня 2009, 13:32

На форумі знайшов таку тезу, що стосується комунального майна, /[qoute]якщо Орендар здійснив ремонт (невід/[qoute]ємні поліпшення) за згодою орендодавця на суму понад 25% від експертної вартості об/[qoute]кта оренди, він має право викупу/[qoute]проте неможу знайти нормативний документ, яким це передбачено.Підкажіть, будь-ласка.
DRUNJA

Повідомлення: 60
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Миллиметровщица » 23 вересня 2009, 18:06

Закон України [qoute]Про малу приватизацію[qoute]
Миллиметровщица

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ірин@ » 23 вересня 2009, 18:16

Там такого не написано. Стаття 11. Продаж об'єкта приватизації шляхом викупу 1. Викуп застосовується щодо об'єктів малої приватизації: не проданих на аукціоні, за конкурсом включених до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу зданих в оренду, якщо право на викуп було передбачено договором оренди, укладеним до набрання чинності Законом України [qoute]Про оренду державного майна[qoute].
Ірин@

Повідомлення: 12588
Дякував (ла): 12458 раз.
Подякували: 16626 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Ірин@ » 23 вересня 2009, 18:26

В мене взагалі є провокаційне питання. Я вклала в ремонт комунального приміщення, яке орендую, більше 50 відсотків його вартості. У продажу мені відмовлено, шляхом включення мого приміщення до переліку обєктів приватизація якого зоборонена (хоча це занедбана донедавна буділя, яка не є соціальною інфраструктурою). Договором оренди передбачено згода на капітальний ремонт. Якщо я згідно ч. 3 ст. 778 ЦК подам позов про відшкодування моїх витрат, чи є в мене шанси отримати рішення суду про визнання права власності на орендоване майно або я можу тільки розраховувати на рішення суду про стягнення з орендодавця (місцева Рада) відповідної грошової суми і чекати відшкодування з бюджету?
Ірин@

Повідомлення: 12588
Дякував (ла): 12458 раз.
Подякували: 16626 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Миллиметровщица » 24 вересня 2009, 15:48

ВИПРАВЛЮСЬ ...ЗУ [qoute]Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)[qoute]ЗУ [qoute] Про Державну програму приватизації[qoute] , який був прийнятий 18.05.2000 року ( остання редакція 14.01.2006 р) в п.1. Затвердити Державну програму приватизації на 2000-2002 роки, яка [U]діє до затвердження чергової Державної програми приватизації [/U] ( з тих пір нова програма приватизації не принималась так що ця діє й досі) п. 51. Дердж програми приватизації говорить....[qoute] У разі прийняття рішення про приватизацію орендованого державного майна (будівлі, споруди, приміщення) орендар одержує право на викуп цього майна, якщо орендарем за згодою орендодавця здійснено за рахунок власних коштів поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об'єкта без завдання йому шкоди, вартістю не менш як 25 відсотків залишкової (відновної за вирахуванням зносу) вартості майна (будівлі, споруди, приміщення). Оцінка вартості об'єкта приватизації у цьому разі здійснюється із застосуванням експертної оцінки. Таке ж право одержує орендар у разі прийняття рішення про приватизацію відповідно до законодавства України[qoute].
Миллиметровщица

Номер повідомлення:#6

Повідомлення dusya » 25 вересня 2009, 03:40

[QUOTE]стягнення з орендодавця (місцева Рада) відповідної грошової суми і чекати відшкодування з бюджету[/QUOTE]Очень сомневаюсь, что в настоящее время можно что-то ждать с бюджета.Как показывает практика, нужно посмотреть на целесообразность войны,если да, то договариваться с судьей...
dusya

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів