Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#661

Повідомлення wart » 26 вересня 2009, 20:20

з приводу землі для іноз. держ.ст.ст.85, 129 ЗК. На цей час існує лише один прецедент продажу землі іноз держ., Київська міськ. адміністр. продала зем. діл. США.
wart

Номер повідомлення:#662

Повідомлення оксана84 » 26 вересня 2009, 21:54

Як вибрати, по тесту де говориться які договори можуть укладати між собою подружжя,тобто щодо якого майна, в Сімейному кодексі - це спільна сумісна власність та особиста приватна, а по Інструкції - тільки спільна сумісна
оксана84

Номер повідомлення:#663

Повідомлення Mileno4ka » 27 вересня 2009, 01:21

оксана84 Договора между супругами могут заключаться как в отношении имущества принадлежащего им на праве общей совместной собственности, так и на праве личной частной собственности. Это закреплено и в Гражданском и в Семейном кодексах. Как например:[B][I]Стаття 1306 ЦКУ Особливості спадкового договору з участю подружжя1. Предметом спадкового договору може бути майно, яке належить подружжю [U]на праві спільної сумісної власності[/U], а також майно, яке є [U]особистою власністю будь-кого з подружжя.[/U][/I][/B] Сімейний кодекс УкраїниN 2947-III, 10.01.2002, Кодекс України, Верховна Рада України Стаття 64. Право подружжя на укладення договорів між собою1. Дружина та чоловік мають право на укладення між собою усіх договорів, які не заборонені законом, як щодо майна, що[B][U] є їхньою особистою приватною власністю,[/U][/B] так і щодо майна, яке [B][U]є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.[/U][/B]2. Договір про відчуження одним із подружжя на користь другого з подружжя своєї частки у праві спільної сумісної власності подружжя може бути укладений без виділу цієї частки.
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#664

Повідомлення Mileno4ka » 27 вересня 2009, 03:45

0
Mileno4ka

Номер повідомлення:#665

Повідомлення jumeirah » 27 вересня 2009, 03:56

Уважаемый [B]НЕНУАШО[/B]! Огромная просьба: проясните все-таки чем же отличается целостный имущественный комплекс от единого, а также по-поводу документов, которые нужны иностранному государству, желающему купить землю. Заранее, большое спасибо
jumeirah

Номер повідомлення:#666

Повідомлення оксана84 » 27 вересня 2009, 04:15

DenZo ще раз пост.576[QUOTE]світлані 1/2 по заповіту,1/6 по законудружині Іванова К.Л. 1/6 по законудітям померлого Дмитра за правом представлення 1/6:2=1/12[/QUOTE] схиляюсь, що це правильна відповідь, а серед варіантів такої не було, не памятаєте.Те що частка померлого сина буде спадкуватись за законом це так, бо вказано [qoute]заповів у рівних частках дочці і сину (тобто по 1/2), значить ми можемо бачити цю частку і поділити. А на рахунок відмови від обовязкової частки, вона недійсна, але вважається в мові задачі тоді, що взагалі відмовилась.
оксана84

Номер повідомлення:#667

Повідомлення Крісті 81 » 27 вересня 2009, 05:15

Привіт усім! Давно слідкую за форумом, однак ніколи не було часу взяти участь в обговореннях. Вражена запитаннями на ВКК 21 вересня. Може комусь стане в пригоді прикріплена мною інформація.
Крісті 81

Номер повідомлення:#668

Повідомлення jumeirah » 27 вересня 2009, 05:24

на задачу № 648, я думаю так: начальник тюрьмы не имеет права заверить подпись на заявлении, поэтому нотариус заводит наследтственное дело, но предлагает оформить заявление нотариально (пригласить нотариуса в тюрьму на свидание).
jumeirah

Номер повідомлення:#670

Повідомлення оксана84 » 27 вересня 2009, 16:30

[B]кому відомий порядок відчуження права оренди, чи потрібна згода орендодавця на таке відчуження, якщо так, то в якій формі має вона виражатись, бо в законі чітко про це не знайшла, підскажіть.думаю тест на таке питання може бути[/B]
оксана84

Номер повідомлення:#671

Повідомлення Amper » 28 вересня 2009, 03:18

для dENZO на №653. не думаю, что в задаче имеется ввиду фактическое принятие (он в местах лишения свободы находится).Помогите, пожалуйста, найти ссылку на НПА на следующий вопросЧасом відкриття спадщини після смерті реабілітованих у встановленому порядку громадян є: а) день смерті реабілітованогоб) день оголошення його померлимв) день прийняття рішення відповідною Комісією про повернення спадкоємцям першої черги майна реабілітованого.
Amper

Повідомлення: 50
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#672

Повідомлення Mileno4ka » 28 вересня 2009, 03:25

AmperПро затвердження Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами УкраїниN 20/5, 03.03.2004, Наказ, Міністерство юстиції України 213. Свідоцтво про право на спадщину після смерті реабілітованого може бути видане нотаріусом на підставі відповідного рішення Комісії з питань поновлення прав реабілітованих, яке має містити відомості про склад спадкового майна. За наявності такого рішення документи, які б стверджували належність успадкованого майна померлому, не вимагаються.[B][I]Часом відкриття спадщини після смерті реабілітованих у встановленому порядку громадян є день прийняття рішення відповідною Комісією з питань поновлення прав реабілітованих про повернення спадкоємцям першої черги майна реабілітованого (відшкодування його вартості).[/I][/B]
Mileno4ka

Номер повідомлення:#673

Повідомлення Mileno4ka » 28 вересня 2009, 03:34

На п.648 Інструкція п.231. Нотаріусом ведеться книга обліку спадкових справ та алфавітна книга спадкових справ. { Абзац перший пункту 231 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції N 1062/5 ( z0518-09 ) від 15.06.2009 } У книзі обліку спадкових справ реєструються: заяви про прийняття спадщини заява про відкликання заяви про прийняття спадщини заява [B][I]про видачу свідоцтв про право на спадщину[/I][/B], про відмову від спадщини заяви про відкликання заяви про відмову від спадщини заява спадкоємця на одержання частини вкладу спадкодавця у банку (фінансовій установі) претензії кредиторів, а також заяви про вжиття заходів до охорони спадкового майна, за якими були вжиті ці заходи заяви про відкриття спадщини та укладання договору на управління спадщиною заява про видачу свідоцтва виконавцю заповіту заява виконавця заповіту про відмову від здійснення своїх повноважень заява відказоодержувача про відмову від заповідального відказування тощо. [B][I]На підставі однієї із перерахованих заяв, зареєстрованої першою, заводиться спадкова справа на ім'я померлого.[/I][/B]Задачи в п.648 дубовые!!!!!!!!!!!!!!! интересно какие же варианты ответов нам предлагают по ним.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#674

Повідомлення ртл » 28 вересня 2009, 15:02

Привіт усім!!! Бачу на форумі куча народу, але всі - читачі. Стало зовсім нудно.[B]Milena[/B], у Вас післязавтра іспит. Бажаю успіху і витримки. Перед іспитом треба добре поспати, щоб голова була світла. У Вас точно все получиться!!!Я здаю на наступний день після Вас. Ви як доберетеся до комп'ютера (після іспиту), може напишете мені декілька питань для аналізу. А вдруг! Дякую наперед!А ще, я вже напевно завчилась. Скажіть мені хтось, чи [B]простий вексель підлягає акцепту[/B]? І, якщо він частково оплачений, чи вчиняє нотаріус виконавчий напис, і чи на всю суму???
ртл

Номер повідомлення:#675

Повідомлення Busechka :) » 28 вересня 2009, 15:20

ртл, добрый день! Точных ответов на эти вопросы нет. Но вроде все пришли к выводу, что простой вексаль - протест только про неоплату может быть совершен. А в случае с частичной оплатой - протест совершается на всю сумму.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#676

Повідомлення НЕНУАШО » 28 вересня 2009, 15:27

Milena, ртл та всі хто йде на іспит, я щиро Вам бажаю ПЕРЕМОГИ.Перечитайте дуже повільно ФОРУМ, всі наші теми. В обговореннях є багато повторів. ртл.Простий вексель акцепту не підлягає. В деяких випадках на простий вексель проставляється датована відмітка.[QUOTE]І, якщо він частково оплачений, чи вчиняє нотаріус виконавчий напис, і чи на всю суму???[/QUOTE]Протест векселя вчиняється із [U]зазначенням повної суми,[/U]. Тобто, особисто я вважаю, що частково оплачений вексель [qoute]опротестовується на всю суму[qoute], але на форумі є і інші думки.Виконавчий напис після протесту, це вже зовсім інша історія.Успіхів Вам.Відстороніться від всіх інших проблем. Перемоги Вам!
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#677

Повідомлення Busechka :) » 28 вересня 2009, 15:31

спасибо,НЕНУАШО! Рады снова видеть Вас здесь. Как ощущение непроходящего счастья?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#678

Повідомлення НЕНУАШО » 28 вересня 2009, 15:32

Busechka :)Приветствую Вас! Желаю успешной сдачи экзамена.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#679

Повідомлення ртл » 28 вересня 2009, 15:33

[B]НЕНУАШО[/B], [B]Busechka :)[/B], Дякую!На рахунок виконавчого напису я справді зморозила, навіть не задумуючись. Напевно треба робити перерву!
ртл

Номер повідомлення:#680

Повідомлення НЕНУАШО » 28 вересня 2009, 15:35

Busechka :).Ощущение счастья конечно есть и есть возможность отдохнуть, Слава Богу!. Желаю Вам того же в ближайшем будущем.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#681

Повідомлення Mileno4ka » 28 вересня 2009, 15:36

[B]ртл[/B] и [B]НЕНУАШО[/B], спасибо за пожелания и за поддержку. [B]ртл[/B], в свою очередь, хочу вам пожелать успеха на екзамене, уверенности в своих силах, терпения и здоровья это всё выдержать.По поводу векселей согласна с НЕНУАШО и с Busechka :)
Mileno4ka

Номер повідомлення:#682

Повідомлення Busechka :) » 28 вересня 2009, 15:41

НЕНУАШО, благодарствую! покой нам только снится! Но верю - скоро и на нашей улице перевернется КАМАЗ с пряниками! а лучше -со свидетельствами на право заниматься нотариальной деятельностью :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#683

Повідомлення Amper » 28 вересня 2009, 17:25

Milena, спасибо большое. Удачи и выдержки Вам на экзамене!
Amper

Повідомлення: 50
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#684

Повідомлення оксана84 » 28 вересня 2009, 18:49

привіт, давайте подумаємо над цею задачею:20 березня 2007 року для оформлення спадщини після смерті Тихомирова А.О., який помер 20 квітня 2005 року, до нотаріальної контори звернувся його син, Тихомиров В.А., який надав усі необхідні документи для видачі свідоцтва про право на спадщину за законом. Проте, при зверненні до нотаріуса за отриманням свідоцтва про право на спадщину, йому було відмовлено у видачі свідоцтва. Нотаріус пояснив, що 18 червня 2005 року заява про прийняття спадщини була також подана донькою спадкодавця – Світловою М.А., яка не змогла підтвердити факт родинних відносин зі спадкодавцем. Їй нотаріусом було рекомендовано встановити його в судовому порядку. Напередодні звернення до нотаріальної контори Тихомирова В.А. Світлова М.А. зателефонувала нотаріусу та повідомила, що з огляду на значне навантаження в суді та довгого строку розгляду судових справ рішення по її заяві судом ще не винесено. Тихомиров В.А. не погодився з поясненням нотаріуса, заявивши, що відсутнє рішення суду про призупинення видачі йому свідоцтва про право на спадщину, а також зажадав винесення постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії. Прокоментуйте дії нотаріуса. Чи правомірним буде відмова нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії?
оксана84

Номер повідомлення:#685

Повідомлення sergii » 28 вересня 2009, 18:51

374. Частка у спільній частковій власності спадкується:а) спадкоємцями, які є співвласникамиб) на загальних підставах, якщо не має спадкоємців - співвласниківв) на загальних підставах.Потрібна відповідь
sergii

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#686

Повідомлення оксана84 » 28 вересня 2009, 19:01

пост 684 мене цікавить наступне, нотаріус ніякого повідомлення від суду про отримання позовної заяви від Світлової не отримував, тому слід вважати, що вчинення даної нотаріальної дії не зупинялось (не було підстави), це значить, що на момент телефонного дзвінка Світлової та звернення сина шестимісячний строк пройшов. Тому син вважається таким, що не прийняв спадщину, діє положення про необхідність письмової згоди спадкоємців які прийняли спадщину (щодо Світлової це питання спірне, заяву подано, але для видачі свідоцтва немає підтверджуючих документів) або звернутись до суду для призначення додаткового строку. Чи вважати Світлову такою, що прийняла спадщину, але немає всіх документів для видачі свідоцтва???
оксана84

Номер повідомлення:#687

Повідомлення wart » 28 вересня 2009, 19:03

Привіт усім. на пост685.варіант [qoute]в[qoute] ст. 361 ЦК
wart

Номер повідомлення:#688

Повідомлення оксана84 » 28 вересня 2009, 19:05

sergii Відповідь в))
оксана84

Номер повідомлення:#689

Повідомлення Крісті 81 » 28 вересня 2009, 20:45

на пост 684 син - 1/2 1/2 - залишається відкритою для доньки+ див. п.212 Інструкції
Крісті 81

Номер повідомлення:#690

Повідомлення ртл » 28 вересня 2009, 22:11

Знову звертаюсь до Вас за допомогою!Скажіть, будь-ласка, як Ви будете відповідати на питання, що стосується посвідчення факту, що неповнолітня особа є живою (чи перебуває в певному місці). [B]На прохання його законних представників???[/B]І ще я не розумію. Нотаріус посвідчує [B]тотожність громадянина з особою зображеною на фотокартці[/B]???
ртл

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів