Форум

Інформаційний ресурс

Службова відмітка на договорі

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Итали » 29 вересня 2009, 17:02

Шановні колеги, підкажіть будь ласка, як ви робите на практиці, зараз же ми при посвідченнні договорів про відчуження земельної ділянки залишаємо собі копію державного акту, а не оригінал, то на самому договорі ви робите службову відмітку, /[qoute]Оригінал Державного акту...., мною нотаріусом оглянуто та передано за належністю/[qoute]? І також у випадку коли ми відчужуємо частину квартири, наприклад,то також пишемо таку відмітку щодо Свідоцтва про право власності чи Договір?
Итали

Повідомлення: 345
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Чайка » 29 вересня 2009, 17:18

Читайте Инструкцию (особенно последние изменения).
Чайка

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Итали » 29 вересня 2009, 17:47

Читала п. 28 Інструкції, але в мене все одно питання, навіщо робити ще й відмітку, якщо копія документа все одно залишається у справах?
Итали

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Чайка » 29 вересня 2009, 18:02

Этот вопрос тревожит всех, но МЮ говорит: [qoute]НАДА[qoute].
Чайка

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Veдьмо4ка » 29 вересня 2009, 18:02

ИталиВопрос: зачем снимать копию паспорта, если его данные записаны в реестре нотдействий?!... Ответ: это требование Инструкции..проведите аналогию...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Чайка » 29 вересня 2009, 18:08

Не ищите логику там где ее давно уже нет.
Чайка

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Итали » 29 вересня 2009, 18:21

да ужжж, отксерокопируй 300 документов, опиши их еще все раз по 10, веселуха...
Итали

Номер повідомлення:#8

Повідомлення risa » 30 вересня 2009, 14:37

Доброго дня! Ще одне запитання з приводу службових відміток.Я службові відмітки пишу безпосередньо на договорах. Інколи на договорах застави та іпотеки приходиться писати цілі твори на тему, що оглянуто і що де дивитись. А ось недавно отримала інформацію, що деякі нотаріуси практикують видруковувать відмітку на окремому аркуші і підкладать у справу безпосередньо до договору. На мою думку, це набагато зручніше. Чи можна так робити, у кого яка практика?Дякую!
risa

Повідомлення: 56
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення dordy » 30 вересня 2009, 14:41

risa якщо не поміщається на договорі відмітка, то на окремому аркуші
Ключ к открытию своего потенциала не в силе или интеллекте, а в постоянстве усилий» - Уинстон Черчилль
dordy

Повідомлення: 667
Дякував (ла): 159 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення ларис » 30 вересня 2009, 14:45

на договоре или на других документах, которые прилагаются к договору
ларис

Повідомлення: 268
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення ларис » 30 вересня 2009, 14:46

я лично распечатываю такие отметки на вытягах, на договорах делать отметки не практикую, а вдруг замнет принтер этот документ, а вытяг можно всегда распечатать новый
ларис

Повідомлення: 268
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення creep » 30 вересня 2009, 14:49

ч3. п.28 інструкції, постанова КМУ від 6 травня 2009 р. N 439 п.3.Нотаріус у разі посвідчення цивільно-правового договору про відчуження земельної ділянки, видачі свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку, а також вилучення державного акта у передбачених законом випадках із своїх справ за наявності витягу з державного реєстру земель проставляє на державному акті відмітку про перехід права власності на земельну ділянку такого змісту: [qoute]Мною, __________________________________________, (прізвище та ініціали) (державним або приватним) нотаріусом _____________ (найменування __________________________________________________ нотаріальної контори, назва нотаріального округу) ____________________ за реєстровим N _____________ (дата) посвідчено (видано) _____________________________, (назва документа) на підставі якого право власності на цю земельну ділянку переходить до ____________________________ (прізвище, ім'я, по батькові набувача) Нотаріус підпис (печатка)[qoute].в договорі прописуєм - Оригінал Державного Акту на право власності на земельну ділянку (всі реквізити) мною оглянуто і з відповідною відміткою про перехід права власності передано на руки Обдаровуваному, покупцю, набувачу ітд..
creep

Повідомлення: 214
Дякував (ла): 84 раз.
Подякували: 124 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення МиланаЯ » 30 вересня 2009, 16:43

[B][I]Тори[/I][/B]ставили..пока не приехала проверка и не сделала замечание..теперь на копиях паспортов ни штамп [qoute]Фотокопия[qoute], ни штамп [qoute]Згідно з оригіналом[qoute] [B]не ставим[/B]...
МиланаЯ

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Вика С » 30 вересня 2009, 17:35

Я особисто ставлю і [qoute]Фотокопия[qoute], і [qoute]Згідно з оригіналом[qoute] на паспортах в звязку з тим, що по архіву не завірені копії не мають права взагалі зберігатись.Раніше я теж вважала що фотокопію паспорта, що залишається в справах нотаріуса не можна завіряти, але потім на практиці нотаріусу які є головами та членами методради пояснили, що це службове завірення, і якщо ти не завіряєш то вважається, що оригінал паспорта нотаріус взагалі то і в очі не бачив.Мені прийшлось піднімати всі справи з архіву і завіряти, так як вони в мене всі лежали не завірені.
Вика С

Повідомлення: 179

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Сана » 01 жовтня 2009, 05:04

:-)Какие разные методсоветы бывают.:-)Наш методсовет как раз считает, что нотариус на таких фотокопиях ничего не должен писать: что исключительно сам клиент должен написать на фотокопии его паспорта, что это фотокопия, что она соответствует оригиналу, и расписаться.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення risa » 01 жовтня 2009, 18:01

Тори, я в перший договір підкладаю документи, наприклад по банку, а в наступних описую, що мною оглянуто і повернуто сторонам за належністю: статут..., свідоцтво... ліцензію..., а потім дописую, що копії документів долучено до такого-то договору, посвідченого мною 888 888 за р.номером 666, справа 02-07.А якщо підкладаю до документу копії правовстановлюючих юр особи, то відмітку на документі, який посвідчувався, не роблю, адже копії - ось вони, із даткою.А взагалі від нашого діловодства мене укачує. Раніше в папці до 20 договорів поміщалося, наразі ж 4-5. На кожний папірець - витяг, на договорах - твори, і кожного разу гребешся в них, чи все доклав, чи ще може цю бумажечку...
risa

Повідомлення: 56

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів