Форум

Інформаційний ресурс

Браття, Сестри - Львівяни.!!! Хто не пише в довіреність брєд - "на строк дії транзитних номерів"???

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Оля » 08 жовтня 2009, 01:04

1. Як каже один мій знайомий, про Верховенство Права в Україні згадують, коли інших аргументів не залишається. Згідна, що в правовій державі мало б бути інакше, ніж у нас. Наприклад, почав би нарешті діяти принцип невідворотності покарання за порушення закону. Може тоді б окремі колеги почали уважніше і відповідальніше читати, що там написано.Проте, цей форум для професіоналів. То ж я і розраховую, що спілкуюся як рівна серед рівних. Обговорювати тонкощі невідповідностей законів одне одному - це не практично, бо ризиковано. Хіба б з Кумом та ще одним другом чи братом про це балакати. Поза форумом...2. Щодо п. 49 то я його навела дослівно. І нічого немає там про те, що двомісячний строк діє лише на випадки продажу за кордон. Може ще раз почитати?3. ЦК України - не є єдиний акт цивільного законодавства. У п. 4 ст. 4 ЦК передбачено, що актами цивільного законодавства є також постанови Кабінету Міністрів України. Інструкцію МВС я як раз і не застосовую. Якщо Ви помітили...Подальше листування з цього приводу припиняю. Це ж Форум для професіоналів... А професійні аргументи, бачу, вже вичерпалися.З святом Вас, шановні професіонали)) Вітання від Львова! Хай щастить!
Оля

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Зав.господарством » 08 жовтня 2009, 01:44

Оля!Низкий уклін. Вибачте, шо я [qoute]засмічую[qoute] [qoute]Ваш[qoute] професійний форум. Буду з Кумом балакать на одинці.Я просто хотів Вам сказати, що п. 43 та п. 49 Постанови КМУ від 7 вересня 1998 р. N 1388, це пункти які РЕГУЛЮЮТЬ [B][U]РІЗНІ[/U][/B] ПРАВОВІДОСИНИ. Але якщо, Ви вважаєте, шо мої брєдові роздуми нікчемні, то заради Вашого спокою припиняю всі розмови.Ще раз вибачте шо потурбував патріархальний спокій міста Лева! Бережи Вас Бог!
Зав.господарством

Номер повідомлення:#33

Повідомлення V » 08 жовтня 2009, 13:38

Оля, напружено слідкував за думкою, було занадто, втомився, недочитав, багато зайвого.Накази, укази … нормативні вказівки водіям із уст МВС сприймаю не тільки, як правовий нігілізм.Чому? Тому, що перш за все існує банальне право власності за ЦК, потім розпорядження нею, далі можливості ДАІ. Що це, поміркуймо самі.В посиланнях Ваших про ДАІ, як на щось зверхпослане неодноразово згадується, що дії власника авто повинні бути правомірними, конкретними та здійсненними, а знятий з обліку ТЗ спонукає покупця до переоформлення авто за 2 міс.. Так - якби не так. Одна проста завада. Не можна зобов’язати водія провести реєстрацію ТЗ негайно і конкретно тому, що є нарешті об’єктивність (гроші, стан здоров’я, смерть…). Безпричинне, в реальності, продовження ДАІ терміну права на реалізацію (постановку на облік), само тому підтвердження. Звідси і конкретність у дайців, визначається чинністю транзитних номерів. Не складно?Саме ця неконкретність і перечить здійсненню спонукань, які насамперед повинні передбачати адмінштраф, конфіскацію ТЗ, арешт особи чи інші покарання, що скоєні за умислу і вини особи та наявності спричиненої шкоди. Тому й немаємо протиправності проступку, а звідси нема й неправомірності для спонукання. Знову пропоную мертві з погляду ДАІ аргументи - дії власника авто повинні бути правомірними, конкретними та здійсненними.Далі для себе і для Вас, Оля, для душі і для порядку. Перш за все потрібно розділити право громадянина на своє майно від права ДАІ на регулювання порядку реєстрації ТЗ. ДАІ багато чого хочеться, але не багато чого можетьсяВ представництві за довіреністю застосовується право особи на наділення повноваженнями навіть не бачачи документа про власність на ТЗ (професійний приклад - довр. на нерухомість або див. посвідчувальну форму довр.). Довіреність за ЦК може для дайців зберігати силу на набуття, відчуження, зміну свідоцтва реєстрації, на час застави ТЗ, наступної застави. Інакша справа практика. Це страх нотаріуса побачити відмітку соцзабезу, співвласника, обмеження банку…, але особистий ризик ніким не врегульовано. І як висновок, що протилежний Вашому. Не можна обмежувати власника майна у праві встановлювати термін на власний розсуд, навіть на знятий з обліку автомобіль. А як можна скористатися таким правом і чи можна взагалі та кому це потрібно, наступне питання. Яке включає в себе можливо й елементи бізнесу професії.
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Ток » 08 жовтня 2009, 15:44

V, как хорошо, что есть люди, которые так подробно могут объясниться с Олей. Вы-молодец. С праздником всех.
Ток

Повідомлення: 801
Дякував (ла): 746 раз.
Подякували: 545 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Dali » 08 жовтня 2009, 16:21

V- підписуюсь під кожним словом!!!
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#36

Повідомлення ВІК » 08 жовтня 2009, 16:47

Ув. Оля! Как по мне, то Вы не правы! Да, действительно согласно ст. 238 ЦК України представник може бути уповноважений на вчинення лише [U]тих правочинів, право на вчинення яких має особа, яку він представляє[/U].И собственник транспортного средства, в том случае, если не успел продать снятый с учета автомобиль за 2 месяца, имеет полное право обратиться в органы ГАИ и продлить данный срок. Да, действительно в настоящее время органы МРЕО руководствуются [U]только Правилами регистрации (а в них данній вопрос совершенно не отрегулирован), других нормативок у них нет[/U] (их законопроект по регистрации ТЗ шпуляют с 2006 года), но и отказать собственнику в продлении транзиток они не могут, т.к. собственник желает распорядиться своим имуществом. Так почему Вы считаете, что он не имеет права передать свои полномочия по представительству в органах МРЕО поверенному лицу. Я имею ввиду удостоверить доверенность, например, на 4 месяца, а в доверенности указать [qoute]представник має право звертатися у підрозділи ДАІ з питань, які виникають при реалізации належного мені транспортного засобу, у тому числі подавати заяви щодо продовження строку дії транзитних нормерних знаків[qoute]. И убедите меня, что здесь нарушение закона.[B]P.S.[/B] По поводу того, что Наказ N 335 от 10.04.2002 давно не действует обсуждалось года полтора тому назад, когда «боролись с гаишниками» по поводу их талонов (статьи кажется в НДВ или МЕНе).
ВІК

Повідомлення: 891
Дякував (ла): 1543 раз.
Подякували: 452 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Зав.господарством » 08 жовтня 2009, 17:30

Дякую, Браття та Сестри, за підтримку.І ще трошки додам.Нормотворець - Кабмін чітко, однозначно та коректно формулює норми права: Правила реєстрації ТЗ пункт 43. [B][U]Якщо транспортні засоби знімаються з обліку у зв'язку з їх відчуженням, у свідоцтві про реєстрацію (технічному паспорті) робиться відмітка [qoute]Транспортний засіб знято з обліку для реалізації в межах України[qoute], номерні знаки здаються, а видаються номерні знаки [qoute]Транзит[qoute]. [/U][/B]У разі зміни власником транспортного засобу місця проживання з вибуттям за межі відповідно Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя в свідоцтві про реєстрацію (технічному паспорті) робиться відмітка про місце вибуття транспортного засобу.Пункт 49. На транспортні засоби, що доставляються своїм ходом до місця реєстрації з підприємств-виробників, авторемонтних підприємств, торгівельних організацій, з-за кордону, [B]а також на зняті з обліку [U]у зв'язку з вибуттям до іншої області[/U],[/B] торгівельної організації видаються номерні знаки [qoute]Транзит[qoute] терміном на два місяці.Все чітко і зрозуміло. Для номерних знаків [qoute]Транзит[qoute] які видаються згідно п. 43 у звязку з їх відчуженням, пунктом 49 - ТЕРМІН ДІЇ НЕ ВСТАНОВЛЕНИЙ.Кабмін чітко та зрозуміло НЕ ОБМЕЖИВ нічим строк (термін) реалізації ТЗ.
Зав.господарством

Номер повідомлення:#38

Повідомлення ВІК » 08 жовтня 2009, 19:28

№37 Поддерживаю!
ВІК

Повідомлення: 891
Дякував (ла): 1543 раз.
Подякували: 452 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів