Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 02.10.09)

Номер повідомлення:#151

Повідомлення Крісті 81 » 08 жовтня 2009, 19:59

Всіх вітаю з днем юриста! бажаю прорватися на ВКК і на КК усім, хто цього прагне. Успіхів ВАМ!
Крісті 81

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Valeeri » 08 жовтня 2009, 20:06

НЕНУАШО действительно по разному читаем нормы закона. Ведь в ст. 249 четко написано что можно давать безвідкличну довіреність на певній час!А на каком основание вы будете отказывать человека так и не поняла?!
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#153

Повідомлення wart » 08 жовтня 2009, 20:07

Всім привіт. НЕНУАШО скільки часу Ви чекали на ВКК після здачі на КК.
wart

Номер повідомлення:#154

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 20:33

Valeeri.Відмовляти буду на підставі п. 1 ст. 249 ЦК, а також на підставі того, що жодним Законом НЕ ВСТАНОВЛЕНО ПРАВО фізичної особи видавати безвідкличну довіреність.Страшно собі уявити скількі б [qoute]безвідкличних[qoute] наробили б від наркоманів, боржників, п'яниць, ігроманів....., Ви про це не думали??? Ви практику прийому громадян у нотаріальному процесі маєте? Бомжів під проводом групи циган бачили?? чи про теорію питаєте???wart ВКК Я чекав два місяці.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#155

Повідомлення оксана84 » 08 жовтня 2009, 22:10

Завтра їду в Київ, але так і не знаю адреси, громадська приймальня-може Рильського 10, а не 12, чи все-таки на Городецького
оксана84

Номер повідомлення:#156

Повідомлення wart » 08 жовтня 2009, 22:25

оксана84 На Городецького знаходиться МЮУ, на Рильського - громад. приймальня. Сьогодні дивився карту: є Рильський провулок і вул. Максима Рильського. Куди їхати????
wart

Номер повідомлення:#157

Повідомлення оксана84 » 08 жовтня 2009, 22:50

А звідки інформація про Рильського зявилась,Напевно я завтра поїду МЮУ, а там мені підкажуть куди правильно
оксана84

Номер повідомлення:#158

Повідомлення dosent » 08 жовтня 2009, 23:05

Напомните, к какому выводу пришли:Охорона спадкового майна триваєА)до закінчення строку, встановленого для прийняття спадщини. ст.1283ЦКб) до прийняття спадщини всіма спадкоємцями,(ст.65ЗУ)в) строку встановленого нотаріусомЯ так понимаю, что специальной нормой будет ст. 65 ЗУ [qoute]О нотариате[qoute], и только в случае непринятия наследства всеми наследниками, охрана будет продолжаться до окончания срока, поэтому б)?
dosent

Повідомлення: 80
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#159

Повідомлення Valeeri » 08 жовтня 2009, 23:35

НЕНУАШОУ каждого есть свое субъективное мнение, нет повода ссылаться на ст. 249 п.1. А так вы пишите, что не одним законом не установлено право выдавать физ. лицу такую доверенность, но так же и Закон не запрещает это делать!! Я не про теорию спрашиваю и практику тоже имею...И могу сказать если рассуждать по такому принципу то вообще можно ничего не делать думать, что все наркоманы, пьяници, игроманы...А может кто-то еще имеет свое мнение по этому поводу????
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#160

Повідомлення mosya » 08 жовтня 2009, 23:46

Valeeri[QUOTE]Ведь в ст. 249 четко написано что можно давать безвідкличну довіреність на певній час![/QUOTE]В ст. 249 четко написано, что только Законом лицу может быть дано право выдать безотзывную доверенность. И на сегодняшний день только в одном Законе установлено это право.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#161

Повідомлення НЕНУАШО » 09 жовтня 2009, 00:42

ValeeriЯкщо Ви не сприймаєте мої доводи, уважно перечитайте пост №160, який написав natamax.У нас, у місті, в 2004 році, одна нотаріус, із загальним стажем на той час 20 років почала штампувати бкзвідкличні, потім все уважно перечитала и перелякалася........... Помилятися може кожний, важливо своєчасно ВИПРАВИТИСЯ.А на Вашу тезу [QUOTE] И могу сказать если рассуждать по такому принципу то вообще можно ничего не делать думать, что все наркоманы, пьяници, игроманы... [/QUOTE] скажу так, звісно, ЯКЩО ВИ побачили (а не подумали чи уявили :-)), що перед Вами наркоман чи ігроман - то ВИ ПРАВІ - НІЧОГО не треба робити від такої людини, згідно п. 4, ст. 49, ЗУ Про нотаріат.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#162

Повідомлення 01.10здаю » 09 жовтня 2009, 02:55

Вітаю всіх юристів, які ще святкують і тих, хто вже відсвяткував!!!!Сьогодні дзвонив у МЮ(80442711589). Сказали заяву нести на пров. Рильський 10.Витяг не обов[qoute]язково. крім цього нічого не потрібно. Коли засідання ніхто не знає.Чекаємо разом...
01.10здаю

Повідомлення: 45
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#163

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 09 жовтня 2009, 18:13

Щось усі [qoute]притихли[qoute]... мабуть професійне свято пройшло [qoute]НА УРА[qoute])))Є хто живий???давайте запропонуємо свої відповіді з 201 по 300 на тести, викладені у [B][U]пості 39[/U][/B]...[B]201-250:[/B]а б а а а а б в в ав а б а а в а б б бб б в в а в б а а аа б б б в а в а а бб в а б а а в а а б[B]251-300:[/B]а а в а в а в а в в а б а б в в а ні в аа а а в в а а б б аа а а а б б в б а ав в б а а б б в в в
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#164

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 09 жовтня 2009, 18:53

на пост 119[B]Які документи повинна надати іноземна держава для купівлі у власність зем. Ділянку та будівлю на ній для розміщення консульства[/B]Загальний порядок розміщення дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних та іноземних організацій в Україні передбачений ПОЛОЖЕННЯМ, затв. ПКМУ від 27 лютого 1995 р. N 146 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 28 червня 1997 р. N 670).До того ж, якщо міжнародним договором України встановлено інші правила, ніж ті, що містяться у цьому Положенні, застосовуються правила міжнародного договору України. За п.1З. Цього Положення визначено, що «Земельні ділянки для розміщення представництв і установ надаються відповідно до законодавства України». Отже, іноземна держава через свою консульську установу письмово сповіщає МЗС України про свій намір для свого розміщення самостійно придбати будівлю. МЗС нотою повідомляє консульську установу про рішення щодо можливості їх розміщення за конкретною адресою, після чого може бути здійснено набуття права власності на будівлю.Продаж земельної ділянки:Іноземна держава, зацікавлена у придбанні земельної діляноки у власність для розміщення консульства подає клопотання до КМУ. До клопотання додається документ, що посвідчує право власності на нерухоме майно.Якщо ЗД перебуває у власності держави, крім земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти, які підлягають приватизації, продаж здійснюється КМУ за погодженням з ВРУ.Якщо ЗД перебуває у власності територіальних громад, продаж здійснюється відповідними радами за погодженням з КМУ.При нотаріальному посвідченні угоди має бути перевірено, по-перше, чи є міжнародний договір з Україною, який передбачає спеціальний порядок придбання нерухомого майна іноземною державою на території України.Якщо немає, то мають перевірятися повноваження представинка, легітимність його знаходження на теріторії України (якщо він іноземець), засновницькі документи на консульство іноземної держави, а також нота МЗС (при купівлі будівлі) та погодження КМУ/ВРУ (при купівлі ЗД)[B]Хто думає інакше???Чи ще ніхто нічого не міркував та не вичитував стосовно цього питання...[/B]
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#165

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 09 жовтня 2009, 18:56

АУ.... ЛЮДИ......ЧИ НАЙРОЗУМНІШІ ВЖЕ ПООТРИМУВАЛИ СВІДОЦВА, А ІНШИМ НІЧОГО НЕ ПОТРІБНО?!???
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#166

Повідомлення nata-m » 09 жовтня 2009, 19:05

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, якщо я не помилилася поки з Вами звірялась, то в мене не співпадають такі питання:214 (а) 236 (а)265 (б) 271 (а)
nata-m

Номер повідомлення:#167

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 09 жовтня 2009, 19:34

на пост 158Охорона спадкового майна триваєА)до закінчення строку, встановленого для прийняття спадщини. ст.1283ЦКб) до прийняття спадщини всіма спадкоємцями,(ст.65ЗУ)в) строку встановленого нотаріусомА я думаю, що все ж-таки а)не зовсім розумію логіки відповіді б), оскільки [U]прийняття спадщини[/U] здійснюється або [U]за фактом проживання[/U] за однією адресою, або [U]через подачу заяви про прийняття спадщини[/U] протягом 6-ти міс., отже тільки після закінчення строку, встановленого для прийняття спадщини ми вже маємо коло осіб, що є спадкоємцями, яки прийняли спадщину. А якщо навіть 10 осіб напишуть заяви про прийняття спадщини протягом 1 міс. після її відкриття, це не можна вважати за прийняття спадщини [B]всіма[/B] спадкоємцями, оскільки у останній день шестимісячного строку може виявитися ще хтось, чиї права через припинення охорони спадкового майна можуть бути порушені.[B]Хто думає, що я не права??[/B]
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#168

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 09 жовтня 2009, 19:36

[B]nata-m[/B]214, 236, 271 - згодна з Вами на всі 100!))265 - мала сумнів але Ви прави...
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#169

Повідомлення dosent » 09 жовтня 2009, 21:19

РАМАМБА........ Вы мыслите вполне логично. Здесь я с Вами полностью согласен. Но давайте все-же оперировать положением Закона: охорона спадкового майна триває до прийняття спадщини всіма спадкоємцями, [B]а якщо її не прийнято [/B]- до закінчення строку, встановленого...То есть я понимаю так. Закон (и ЦК) устанавливают общее правило - до закінчення строку. Но из єтого правила есть исключение - прийняття спадщини всіма спадкоємцями. И только тогда, когда наследство не принято всеми - охрана длится до окончания срока.Кстати, в Инструкции указано тоже самое - редкий случай. Ведь на экзамене мы должны руководствоваться не логикой, а положениями Закона, даже если они не совсем верные - я так понимаю...
dosent

Номер повідомлення:#170

Повідомлення dosent » 09 жовтня 2009, 21:25

Кстати, только что общался с одним из ведущих цивилистов Украины по поводу вопроса о моменте заключения договора пожертвы недвижимости. Он однозначно сказал - з моменту прийняття пожертви.Хотя я считаю - з моменту нотаріального посвідчення
dosent

Номер повідомлення:#171

Повідомлення Busechka :) » 09 жовтня 2009, 21:41

dosent, согласна с Вами по охране. Спасибо, убедили, буду отвечать до прийняття всеми. А по пожертве, все таки думаю, с момента принятия. А Вы тоже будете сдавать экзамен? Когда?
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#172

Повідомлення dosent » 09 жовтня 2009, 21:53

С Вами - 20 октября. Кстати сегодня сообщили с управы, что экзамен во 2-м корпусе ЕвроУниверситета. Регистрация в 9.00. Я так понял - это где-то рядом
dosent

Номер повідомлення:#173

Повідомлення Busechka :) » 09 жовтня 2009, 22:17

да, мне тоже позвонили. Это - по адресу К.Либкнехта 38, дальше по той же улице. А регистрация в юстиции или в этом университете?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#174

Повідомлення dosent » 09 жовтня 2009, 22:26

Не уточнил. Я думаю в этом университете. На месте разберемся. Главное сказали - форма одежды парадная
dosent

Номер повідомлення:#175

Повідомлення Busechka :) » 09 жовтня 2009, 22:28

хм... а мне таких подробностей не сообщали.Оденемся соответствующе :) Скажите, а как Вы готовитесь? Вот особенно эти последние дни? А то у меня уже шарики за ролики.. Сколько учите?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#176

Повідомлення Busechka :) » 09 жовтня 2009, 22:29

Думаете у нас есть шанс сдать своими знаниями?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#177

Повідомлення mosya » 09 жовтня 2009, 22:32

Busechka :), добрый вечер! Шанс есть всегда, весь вопрос каков он )) А чего управа стала всех так рано обзванивать, вроде бы заседание КК по допуску будет только 13-го?
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#178

Повідомлення dosent » 09 жовтня 2009, 22:35

Если честно - сложно работу с учебой совмещать. Но все-равно стараюсь не меньше 8 часов в сутки на учебу. Стараюсь все по немногу: сначала тесты, потом немного нормативки, потом чуть-чуть по задачам. Хотя у самого скоро шарики за ролики... Выручает спорт, + ночью - кофе с коняком. Конечно удар по организму дикий. Будем надеяться, что оно того стоит
dosent

Номер повідомлення:#179

Повідомлення Busechka :) » 09 жовтня 2009, 22:35

Добрый вечер, natamax! Рада Вас здесь видеть. Вам так до сих пор и не сказали, будете ли Вы с нами сдавать? Плохие они люди... Да, сегодня всем позвонили и сообщили.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#180

Повідомлення dosent » 09 жовтня 2009, 22:37

Не думаю. Уверен на 100%, что есть. Иначе смысл какой тогда идти на этот экзамен
dosent

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів