Форум

Інформаційний ресурс

Затверджено порядок проведення огляду водіїв на предмет сп’яніння

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Admin-Юкон » 20 січня 2009, 14:17

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 17 грудня 2008 р. N 1103 Київ Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду Відповідно до статті 266 Кодексу України про адміністративні правопорушення Кабінет Міністрів України постановляє: 1. Затвердити Порядок направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду (додається). 2. Міністерству охорони здоров'я вжити заходів для розширення мережі закладів охорони здоров'я, яким надається право на проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. 3. Міністерству внутрішніх справ забезпечити у тримісячний строк підрозділи Державної автомобільної інспекції необхідною кількістю спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. 4. Міністерству внутрішніх справ і Міністерству охорони здоров'я привести у тримісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою. Прем'єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО Інд. 31 ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів Українивід 17 грудня 2008 р. N 1103 ПОРЯДОКнаправлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду 1. Цей Порядок визначає процедуру направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі - огляд), і проведення такого огляду. 2. Огляду підлягають водії транспортних засобів, щодо яких в уповноваженої особи Державтоінспекції є підстави вважати, що вони перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі - стан сп'яніння), згідно з ознаками такого стану, установленими МОЗ і МВС. 3. Огляд проводиться: уповноваженою особою Державтоінспекції на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ і Держспоживстандартом лікарем закладу охорони здоров'я (в сільській місцевості за відсутності лікаря - фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку). 4. Огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться у присутності двох свідків. Не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або особи, щодо неупередженості яких є сумніви. 5. Результати огляду, проведеного уповноваженою особою Державтоінспекції, зазначаються у протоколі про адміністративне правопорушення. Підтвердження стану сп'яніння в результаті огляду та згода водія транспортного засобу з результатами такого огляду є підставою для його притягнення згідно із законом до відповідальності. 6. Водій транспортного засобу, що відмовився від проведення огляду на місці зупинки транспортного засобу або висловив незгоду з його результатами, направляється уповноваженою особою Державтоінспекції для проведення огляду до відповідного закладу охорони здоров'я. Огляд може також проводитися в спеціально обладнаних пересувних пунктах (автомобілях), що належать закладам охорони здоров'я і відповідають установленим МОЗ вимогам. 7. Уповноважена особа Державтоінспекції забезпечує проведення огляду водія транспортного засобу в закладі охорони здоров'я не пізніше ніж протягом двох годин з моменту виявлення відповідних підстав. 8. У разі відмови водія транспортного засобу від проведення огляду в закладі охорони здоров'я уповноважена особа Державтоінспекції в присутності двох свідків складає протокол про адміністративне правопорушення, у якому зазначає ознаки сп'яніння і дії водія щодо ухилення від огляду. 9. Проведення огляду водіїв транспортних засобів - учасників дорожньо-транспортної пригоди, унаслідок якої є постраждалі, - обов'язкове. 10. Огляд водія транспортного засобу в закладі охорони здоров'я проводиться в будь-який час доби за методикою та із застосуванням приладів, дозволених для використання МОЗ. 11. Лікар, що проводить огляд, повинен ознайомитися з документами, які посвідчують особу водія (паспорт, посвідчення водія та інші документи). Відсутність документів не може бути причиною для відмови в проведенні огляду. 12. У разі коли в результаті дорожньо-транспортної пригоди водія доставлено у лікувальний заклад, в обов'язковому порядку проводиться дослідження з метою виявлення в його організмі алкоголю, наркотичних чи інших речовин, що знижують увагу та швидкість реакції. 13. Лікар, що проводив у закладі охорони здоров'я огляд водія транспортного засобу, складає за його результатами висновок за формою, яка затверджується МОЗ. Висновок складається в трьох примірниках: по одному - для уповноваженої особи Державтоінспекції та водія транспортного засобу, а третій залишається в закладі охорони здоров'я. 14. Висновок може бути оскаржений водієм транспортного засобу у встановленому законодавством порядку. ____________ © Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2009© ТОВ «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2009
Admin-Юкон

Повідомлення: 1311
Дякував (ла): 42 раз.
Подякували: 1207 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Vatson » 20 січня 2009, 14:39

прикольно, а где они свидетелей искать будут?
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Stella Artois » 20 січня 2009, 14:53

А в селе фельдшера со [B]специальной подготовкой?[/B]
Все наши сетования по поводу того, чего мы лишены, проистекают от недостатка благодарности за то, что мы имеем. (Даниель Дефо)
Stella Artois

Повідомлення: 762
Дякував (ла): 322 раз.
Подякували: 530 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Nonna » 16 жовтня 2009, 17:03

люди,коллеги и сочуствующие!!!!!!!!!у зятя такая ситуация - выехал с завода на мопедике - остановили дайцы - протокол о том что не в шлеме ,штраф 85 грн. - за то ,что слышен алкоголь -предлоижи освидетельствоваться ,он отказался - дайцы сели на мопед и уехали ...... звоню - говорят в суд , лишение прав либо платить штраф... лишение прав - но на это мопед не нужны права.... и вообще считается ли мопед тем транспортным средством по кот. админ взыскания? я ничего не нашла ...может не там ищу? подскажите.....
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Доктор ZAZ » 16 жовтня 2009, 17:13

Мопед считается ТЗ (только не подлежит регистрации) со всеми вытекающими.Искать в ЗУ О дорожном движении, ПДД. Там определения всего есть, вплоть до гужевой повозки.А что из из бумаг-протоколов на руки безлошадному мопедисту оставили?
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Льолік » 16 жовтня 2009, 17:15

nonna, считается. Пусть просит исправительные работы. За 100 рублей в ЖЭКе справку купит и ку-ку.ЗЫ: Жизненная тема. Особенно для пятницы. Я как раз собрался сегодня пьяным позажигать по городу:))))
Льолік

Повідомлення: 13872
Дякував (ла): 3688 раз.
Подякували: 13263 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Доктор ZAZ » 16 жовтня 2009, 17:25

[QUOTE]Я как раз собрался сегодня пьяным позажигать по городу:))))[/QUOTE]на мопеде?
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Льолік » 16 жовтня 2009, 17:27

На самакате. На мопеде нынче небюджетно.777, кстати. Всё асилил. Спасибо. :)
Льолік

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Доктор ZAZ » 16 жовтня 2009, 17:29

А то б не справился!Вот из сежачка может пригодитсяІнструкціяпро виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакціїЗареєстрованов Міністерстві юстиції України6 жовтня 2009 р. за N 931/16947
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#10

Повідомлення MG » 16 жовтня 2009, 17:54

Порядок, як і Інструкція -старі, і раніше аналогічні їм діяли, і ссилаючись на встановлений Порядок (хто знав) , оскаржити можна було протокол... аж гай шумів (Ваша фантазія).[B]nonna, [/B]йому треба було в 10-денний строк оскаржити постанову працівника ДАІ в суд, д/мита немає, чого спав ? Хай, якщо є можливість, на розгляд адмін справи іде з адвокатом - і те саме....А мопед, це -ТЗ згідно до Правил дор.руху -п.1.10. Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами п.3 ЗУ «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів» –Ст.2. УСПІХУ !
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Nonna » 16 жовтня 2009, 18:09

фух ,приехала ....была у начальника ГАИ....добрейший человек - есть еще старая гвардия ... сказал , что если коллегам не помагать , то кто ж тогда .....85 штраф по шлему заплатили , протокол по алг......куда-то вдруг исчез))))))))))))))) всем большое спосибо.... а случилось это вчера вечером.....так что я по горячим следам....
Nonna

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Nonna » 16 жовтня 2009, 18:10

а тема у меня так и остается в обраном... мало ли чего......может и мне позажигать захочеться...... я сделала вывод ,главное на чужих дайцев не нарваться....
Nonna

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Льолік » 16 жовтня 2009, 18:15

Никогда у нас в стране порядка не будет. Я почему-то не позволяю себе садиться за руль даже выпив бутылку пива.[QUOTE]я сделала вывод ,главное на чужих дайцев не нарваться....[/QUOTE]неправильные Вы выводы сделали...
Льолік

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Nonna » 16 жовтня 2009, 18:44

Льолік , у Вас к концу дня ушло чувство юмора? я то же не позволяю себе садиться за руль даже выпив 0,5 бутылки пива.......
Nonna

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Milla » 16 жовтня 2009, 18:56

а я б тих хто сідає за кермо в нетверезому стані відправляла б Китай там за таке розстрілюють))))))))
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Оленка Справедлива » 16 жовтня 2009, 21:14

Мені розповідали панове міліціянти, шо один ти п у нетверезому стані власну дитину збив.Дитини жива лишилась, але по лікарням ще їй микатись довго, чолов'яга ж попав до псих лікарні.Отакої.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів