Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 02.10.09)

Номер повідомлення:#421

Повідомлення Platon » 16 жовтня 2009, 23:45

Если так [qoute]Нотаріус при засвідченні вірності перекладу перекладачем[qoute] тогда однозначно
Platon

Номер повідомлення:#422

Повідомлення mosya » 16 жовтня 2009, 23:51

Graal, так он и стоит четко - [qoute]Нотаріус при засвідченні вірності перекладу перекладачем[qoute] и далее по тексту. Во всяком случае у всех сдававших он звучал именно так (посмотрите в старых ветках). Но если вдруг попадется в вопросе без перекладача, то я буду отвечать [qoute]засвідчує вірність перекладу[qoute] (вероятность такой формулировки вопроса крайне мала).
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#423

Повідомлення Platon » 16 жовтня 2009, 23:54

natamax, какие у Вас ответы с 401 по 457 ?У Вас видно практики намного больше
Platon

Номер повідомлення:#424

Повідомлення mosya » 17 жовтня 2009, 00:06

Platon, только начал сверять (ну на самом деле проще файлы цеплять с ответами) дошел до вопроса № 404. Суб’єктами права спільної власності на землю можуть бути:а) громадяни та юридичні особиб) громадяни, юридичні особи, на землі територіальних громад районні та обласні радив) громадяни, юридичні особи, держава, на землі територіальних громад районні та обласні ради.У вас я так понял а) ? Но, ч. 3 ст. 86 ЗК - [qoute] 3. Суб'єктами права спільної власності на земельні ділянки територіальних громад можуть бути районні та обласні ради.[qoute]. Поэтому б).
mosya

Номер повідомлення:#425

Повідомлення mosya » 17 жовтня 2009, 00:13

Есть еще один [qoute]вечный[qoute] вопрос.Якщо наймачем житла є юридична особа, вона може використовувати житло лише:а) для проживання у ньому будь-яких фізичних осібб) для проживання у ньому фізичних осіб, що пов’язані з юридичною особою-наймачем трудовими відносинамив) для проживання у ньому фізичних осіб, прізвища, ім'я, по батькові яких повинні бути зазначені в тексті договору.Согласно ст. 813 ЦК - юр. лицо может использовать жилье для проживания в нем только физ. лиц. И точка. В Инструкции рассширили норму ЦК и в п. 112 дописали, что ФИО физ. лиц должны быть указаны в договоре. Теперь к вопросу. Ответ в) дословно соответствует Инструкции, а ответ а) не дословен норме ЦК. Но! На форуме была информация от сдававших, что в ключе правильный а). А теперь можно подискутировать ))
mosya

Номер повідомлення:#426

Повідомлення Натик » 17 жовтня 2009, 01:16

Добрій вечір підскажіть , де прочитати на це запитання відповідь. Дякую301. Застава рухомого майна реєструється в:а) Державному реєстрі застав рухомого майнаб) Державному реєстрі обтяжень рухомого майнав) Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майнаг) Державному реєстрі іпотек.
Натик

Повідомлення: 90
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#427

Повідомлення Енисей » 17 жовтня 2009, 01:20

ст 577 ЦКУСтаття 577. Нотаріальне посвідчення договору застави та реєстрація застави1. Якщо предметом застави є нерухоме майно, а також в іншихвипадках, встановлених законом, договір застави підлягає нотаріальному посвідченню.2. Застава нерухомого майна підлягає державній реєстрації увипадках та в порядку, встановлених законом.3. Застава рухомого майна може бути зареєстрована на підставізаяви заставодержателя або заставодавця з внесенням запису до [B]Державного реєстру обтяжень рухомого майна.[/B]4. Моментом реєстрації застави є дата та час внесеннявідповідного запису до Державного реєстру обтяжень рухомого майна. (Стаття 577 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1255-IV від 18.11.2003)
Енисей

Номер повідомлення:#428

Повідомлення Натик » 17 жовтня 2009, 01:53

Спасибо Вам большое, знаю где-то читала, а где уже не могу найти.
Натик

Номер повідомлення:#429

Повідомлення Platon » 17 жовтня 2009, 10:46

Всім привіт, підскажіть будь-ласка , де прочитати на це запитання відповідь. ДякуюЯкий повинен бути резервний фонд підприємства ?
Platon

Номер повідомлення:#430

Повідомлення Енисей » 17 жовтня 2009, 12:55

ст. 87 ГКУ п.4 ---- 15 %, щорічні відрахування не меше 5%ст 14 ЗУ [qoute]Про господарські товариства[qoute]---25%[qoute]думайте сами, решайте сами, иметь или не иметь[qoute] ))))))
Енисей

Номер повідомлення:#431

Повідомлення Platon » 17 жовтня 2009, 14:58

nosfic, спасибо за ответ. Вот и у меня собнения были как отвечать 15% или 25% ?Может кому на екзамене попадался такой вопрос, интересно как правильно ответить?
Platon

Номер повідомлення:#432

Повідомлення Busechka :) » 17 жовтня 2009, 18:16

[B]natamax[/B], на пост 425 я бы отвечала А. И по логике ГК, и по ключу :) P.S. а по перекладу у меня есть такой тест6При посвідченні перекладу з однієї мови на іншу нотаріус посвідчує:[U]а). вірність перекладу[/U]б). підпис перекладачав). підпис перекладача та його кваліфікацію.И ответ А здесь точно правильный.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#433

Повідомлення Busechka :) » 17 жовтня 2009, 18:57

308. Угоди про перехід права власності на земельні ділянки укладаються:а) в письмовій формі та підлягають реєстрації в органах державного земельного кадаструб) в письмовій формі та нотаріально посвідчуються в) в письмовій формі та підлягають реєстрації в державному реєстрі правочинів. Как отвечать в духе изменений в ст. 132 ЗК ? Раньше ведь был праивльным ответ Б.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#434

Повідомлення Busechka :) » 17 жовтня 2009, 19:03

Еще был когда-то вопрос про то, кто может изменить текст векселя. Только трассант, полагаю, или кто-то знает правильный ответ? :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#435

Повідомлення Busechka :) » 17 жовтня 2009, 20:10

Ауу, кто есть! Мне одной страашно.... 138. Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил ведення нот.діловодства:а) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевіркиб) за весь час, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки, але не рідше ніж 2 рокив) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки згідно з Графіком проведення планових комплесних перевірок погоджених з Мінюстом, затверджени начальником Головного управління юстиції на рік Копия графика-то просто отсылается в МЮУ, значит В не подходит? Правильно А?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#436

Повідомлення devjuli » 17 жовтня 2009, 20:33

Стаття 13 ЗУ [qoute]Про обіг векселів в Україні[qoute]. Зміни до тексту векселя можуть вноситися за ініціативою його держателя [B]виключно векселедавцем (трасантом) [/B]шляхом закреслення старого реквізиту та написання нового із зазначенням дати внесення змін та підписанням відповідно до цього Закону. 308. Угоди про перехід права власності на земельні ділянки укладаються:а) в письмовій формі та підлягають реєстрації в органах державного земельного кадастру[B]б) в письмовій формі та нотаріально посвідчуються [/B]в) в письмовій формі та підлягають реєстрації в державному реєстрі правочинів.Бачиться мені, що тут від нас хотять почути саме частину 1 статті 132Стаття 132 ЗКУ. Зміст угод про перехід права власності на земельні ділянки 1. Угоди про перехід права власності на земельні ділянки укладаються в письмовій формі та нотаріально посвідчуються.Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил ведення нот.діловодства:[B]а) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки[/B]б) за весь час, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки, але не рідше ніж 2 рокив) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки згідно з Графіком проведення планових комплесних перевірок погоджених з Мінюстом, затверджени начальником Головного управління юстиції на рікП.2.5. Порядку про перевірки Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил ведення нотаріального діловодства за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки контори, архіву, нотаріуса.
devjuli

Номер повідомлення:#437

Повідомлення devjuli » 17 жовтня 2009, 20:35

Договір про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя укладається:а) у письмовій форміб) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідченийв) має бути нотаріально посвідчений.Тут варіант В?????????? на підставі статті 69 СКУ. Право подружжя на поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя 1. Дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу. 2. Дружина і чоловік мають право розділити майно за взаємною згодою. Договір про поділ житлового будинку, квартири, іншого нерухомого майна, а також про виділ нерухомого майна дружині, чоловікові зі складу усього майна подружжя має бути нотаріально посвідчений.
devjuli

Номер повідомлення:#438

Повідомлення Busechka :) » 17 жовтня 2009, 20:43

devjuli, добрый вечер! Спасибо за ответы! На Ваш вопрос - в, точно.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#439

Повідомлення Busechka :) » 17 жовтня 2009, 20:52

Объясните мне, пожалуйста, почему в этой задаче такой ответ? [QUOTE]Спадкодавець залишив своє майно за заповітом племінниці. Спадкоємціями за законом є син-інвалід, дочка та непрацездатна дружина. Син написав заяву про відмову від обов`язкової частки на користь матері. Хто і яку долю отримує?Варіанти:а) дружина - 1/6, племінниця - 5/6 частин.[U]б) оскільки законом не допускається відмова від обов`язкової частки у спадщини на користь інших осіб, то син отримує 1/6, дружина - 1/6, племінниця - 2/3 частки.[/U]Інші варіанти несущественны.[/QUOTE]Я считаю, что если отказался в пользу кого-то, то отказался вообще и надо первый вариант считать правильным.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#440

Повідомлення devjuli » 17 жовтня 2009, 21:30

Busechka :), щось хтось наплутав точно точно)))) Ось ця задача в [qoute]оригіналі[qoute] з вірною відповіддю12.12.2007 року помер громадянин Довгань, який склав заповіт на все майно на користь племінника Олега. 17.04.2008 року до нотаріуса звернулись спадкоємець за заповітом із заявою про прийняття спадщини та непрацездатний син спадкодавця Микола (інв. 2 групи) і дочка Олена (26 років), які своїми заявами відмовилися від своїх часток у спадщині на користь непрацездатної матері, дружини померлого, яка також подала заяву про прийняття спадщини.Дружина померлого Довгань одержує свідоцтво про право на спадщину за законом, на підставі статті 1241 Цивільного кодексу України, на 1/6 частку спадкового майна. Племінник померлого одержує свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/6 частки спадкового майна.
devjuli

Номер повідомлення:#441

Повідомлення nnnikkk » 17 жовтня 2009, 23:01

Верховний суд вважає, що якщо відмовився на користь когось - це не відмовився взагалі... цю заяву просто вважаємо недійсною... але враховуємо те положення, що він не подав заяву про прийнятття і таким чином не прийняв спадщину
nnnikkk

Номер повідомлення:#442

Повідомлення Натик » 18 жовтня 2009, 12:06

Доброе утро, помогите найти правильный ответ, я наверное уже переучилась...приватний нотаріус сплачує податок зі свого доходу1. щоквартально2[B] один раз після закінчення звітного року[/B]3. один раз після закінчен. звітного року та подачі декларації, але щоквартально сплачує авансові платежі. Дякую.
Натик

Номер повідомлення:#443

Повідомлення Busechka :) » 18 жовтня 2009, 15:19

Натик, раньше было В, а теперь Б. У Вас отмечено верно.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#444

Повідомлення Busechka :) » 18 жовтня 2009, 17:59

natamax, dosent! Где вы? Я уже просто не знаю, что повторять... может поспрашиваем друг друга?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#445

Повідомлення Viski » 18 жовтня 2009, 18:07

186. Какой документ не являеться правоустанавливающим:1. Договор купли-продажи[B]2. Инвестиционный договор[/B]3. Договор про подилПодскажите пожалуйста ссылку на НПА. Что-то уже совсе голова не варит...
Viski

Повідомлення: 91
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#446

Повідомлення mosya » 18 жовтня 2009, 18:07

Busechka :) да уже практически все спорные вопросы обсудили. Новой информации по ним не будет. Все ждут как пройдет экзамен и тогда обсуждение возобновится с новой силой. Я сегодня почитал Инструкцию, Закон позже пробегусь о тестам. Завтра тоже тесты, задача, документ и спать по-раньше ))
mosya

Номер повідомлення:#447

Повідомлення mosya » 18 жовтня 2009, 18:09

Viski, п. 62 Инструкции, методом исключения.
mosya

Номер повідомлення:#448

Повідомлення Busechka :) » 18 жовтня 2009, 18:23

natamax, слава богу, Вы здесь :) Есть вопрос! Про зміну адреси робочого місця (контори) приватний нотаріус зобов'язаний протягом трьох робочих днів повідомити: а)Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, державну податкову інспекцію за місцезнаходженням робочого місця (контори) приватного нотаріусаб) Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, містах Києві та Севастополі. ПОЛОЖЕННЯ про порядок реєстрації приватної нотаріальної діяльності 8. Про зміну адреси розташування робочого місця (контори) приватний нотаріус зобов'язаний протягом трьох робочих днів повідомити управління юстиції для внесення відповідних відомостей у реєстраційне посвідчення. 10. Про видане реєстраційне посвідчення, а також про зміни адреси розташування робочого місця (контори) приватного нотаріуса управління юстиції кожного разу повідомляє [B]державну податкову[/B] інспекцію за місцезнаходженням робочого місця (контори) приватного нотаріуса. Так налоговую в 3 дня надо уведомить? Или правильно А?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#449

Повідомлення Viski » 18 жовтня 2009, 18:29

natamax, спасибо
Viski