Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 02.10.09)

Номер повідомлення:#511

Повідомлення Viski » 19 жовтня 2009, 13:25

1. Конвенція що скасовує вимогу легалізації не поширюється:[B]a) на документи, складені дипломатичними або консульськими агентамиб) на адміністративні документи, що мають пряме відношення до комерційних або митних операцій.[/B]2. Хто здійснює консульську легалізацію документів:[B]а) дипломатичні та консульські представництва[/B]б) Мін'юств) дипломатичні та консульські представництва та Мін'юст.3. Хто здійснює консульську легалізацію:А) Міністерство охорони здоров’я[B]Б) Міністерство освіти та науки [/B]В) Міністерство внутрішніх справ4. Ким легалізуються документи, видані органами іноземних держав:[B]а) МЮУ та консульськими представництвами,[/B]Б) тільки МЮУ,В) тільки консульськими представництва 56. Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними спадкового реєстру здійснюється :а/. за датою смерті спадкодавця[B]б/. за ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та/або/призвіщем ім’ям по батькові (за наявності) спадкодавця[/B]в/. за прізвіщем ім’я по батькові спадкоємцяЧтото туго у меня с легализацией, исправте меня пожалуйста...
Viski

Повідомлення: 91
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#512

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 13:32

1. Конвенція що скасовує вимогу легалізації не поширюється:[U]a) на документи, складені дипломатичними або консульськими агентамиб) на адміністративні документи, що мають пряме відношення до комерційних або митних операцій.[/U]это в одном ответе 2. Хто здійснює консульську легалізацію документів:[U]а) дипломатичні та консульські представництва[/U]б) Мін'юств) дипломатичні та консульські представництва та Мін'юст.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#513

Повідомлення Viski » 19 жовтня 2009, 13:44

Busechka :), спасибо. А остальные правильно?
Viski

Номер повідомлення:#514

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 13:46

я думаю, да.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#515

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 14:09

4. Ким легалізуються документи, видані органами іноземних держав:а) МЮУ та консульськими представництвами,Б) тільки МЮУ,В) тільки консульськими представництва Цей тест некоректний, бо легалізація здійснюється дипломатичними та консульськими представництвами, а МЮУ лише здійснює підготовку документів для легалізації 56. Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними спадкового реєстру здійснюється :а/. за датою смерті спадкодавцяб/. за ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та/або/призвіщем ім’ям по батькові (за наявності) спадкодавцяв/. за прізвіщем ім’я по батькові спадкоємцяА тут відповідь Б, тільки якщо не буде змін у цей тест, бо згідно п.3.3 Положення про Спадковий реєстр Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними Спадкового реєстру здійснюється за прізвищем, ім'ям, за наявності по батькові спадкодавця, ідентифікаційним номером у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів [B](за наявності) [/B]та [B]датою смерті спадкодавця[/B]. { Пункт 3.3 глави 3 в редакції Наказу Міністерства юстиції N 1263/5 від 15.07.2009 }
devjuli

Номер повідомлення:#516

Повідомлення Platon » 19 жовтня 2009, 14:53

401-4571 2 3 4 5 6 7 8 9 10в а б а б а а в - ав б - а в б в а б бб в в б в а б б в вв б а а б в а б а ба б б в в б в б а бСверился вот такие ответы
Platon

Номер повідомлення:#517

Повідомлення Viski » 19 жовтня 2009, 15:03

149. Заходи до охорони спадкового майна державний нотаріус вживає:а) в день одержання заяви про наявність спадкового майна[B]б) не пізніше наступного дня з дати надходження доручення або заяви про наявність спадкового майна, яке потребує охорони.[/B]в) протягом шести місяців з дня відкриття спадщини191. У разі витрачання коштів на відшкодування заподіяної шкоди приватний нотаріус зобов’язаний поповнити страхову суму до встановленого розміру:а) протягом одного року[B]б) протягом одного місяця???????[/B]в) до кінця року, в якому було здійснено витрачання коштів194.У разі коли приватний нотаріус не зміг домовитися з іншим нотаріусом про своє заміщення, він зобов'язаний повідомити про це відповідне управління юстиціїа)за тиждень до дати припинення своїх повноваженьб)не менш як за три дня до дати припинення своїх повноваженьв) не менш як за три тижні до дати припинення своїх повноважень310. Угоди про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з:а) моменту отримання державного актуб) дня їх державної реєстрації в органах державного земельного кадаструв) дня їх нотаріального посвідчення.так все таки в) или б)407. Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:а) лише до відкриття спадщини[B]б) лише після відкриття спадщини[/B]в) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини(ст.1289в), може подаватися окремою заявою при посвідченні заповіту(секретного)420. Оскарження ухвали про забезпечення позову набирає чинності:а) з моменту ухвалення[B]б) через 5 днів після винесення[/B]???????????????????????в) з дати відмови у задоволенні оскарження.510. Чи може нотаріус робити виконавчі написи на договорі позики, укладеного в простій письмовій формі?а) виконавчий напис щодо правовідносин, що випливало з авторського права.[B]б) договір позики, ув’язнений у письмовій простій формі:[/B]в) відшкодування шкоди здоров’югде-то на форуме читала, что все таки б), кто как думает?526. В якому випадку робиться нормативна грошова оцінка земельної ділянки:[B]а) для визначення розміру земельного податку[/B]б) втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництвав) економічного стимулювання раціонального використання та охорони земельг) при визначенні державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянокд) при визначені орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.530. Вчинення нотаріальних дій в Україні покладається на:[B]а) нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах, або займаються приватною нотаріальною діяльністю у населених пунктах, де немає нотаріусів, нотаріальні дії вчиняються уповноваженими на це посадовими особами виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів за кордоном вчинення нотаріальних дій покладається на консульські установи України або дипломатичні представництва України[/B]б) нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах, або займаються приватною нотаріальною діяльністюв) нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах або займаються приватною нотаріальною діяльністю617. При виконанні Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, компетентні установи юстиції Договірних Сторін зносяться одна з одною:[B]а) через свої центральні та територіальні органи[/B]б) шляхом надсилання відповідних запитів в компетентні органи держав СНДв) шляхом надання відповідних запитів зацікавленим особам680. Договір про припинення права на аліменти укладається:а) у письмовій форміб) у письмовій формі і нотаріально посвідчується[B]в) у письмовій формі, нотаріально посвідчується і підлягає державній реєстрації[/B]692. Право власності на земельну ділянку підтверджує:а) рішення органу виконавчої владиб) договір відчуженняв) державний акт про право власності на землюб или в?797. Справа про відмову у вчиненні нотаріальної дії розглядається судом у порядку:[B]а) позовного провадження[/B]б) окремого провадженняв) наказного провадження800. Особисті немайнові авторські права можуть належати:[B]а) тільки творцеві[/B]б) творцеві або особі, визначеної закономв) творцеві або особі, визначеної законом або авторським договором
Viski

Номер повідомлення:#518

Повідомлення Amper » 19 жовтня 2009, 15:28

692-в, 526 - все пункты - один правильный ответ, 510 - склоняюсь к б, 420-а, 310-в старый, на экзамене должен быть в другой редакции, 194 аналогично, 191-б, 149-б. остальное у меня так жевсем огромное спасибо за решение моих тестов, у меня аж настроение улучшилось! а то с утра проснулась - руки дрожат, все, думаю, вже почалось...Еще остались не обговоренными тесты:При відшкодуванні шкоди, заподіяної боржником при невиконанні основного зобов[qoute]язання, боржник: - не виплачує основне зобов[qoute]язання- часткового виплачує основне зобов[qoute]язання- виплачує основне зобов[qoute]язання в натуральній форміПраво застави або іпотеки припиняється:а). якщо заставодавець не замінив предмет застави, іпотеки б). заставодержатель передав предмет застави, іпотеки заставодавцюв). предмет застави було зіпсовано. Заклад при порушенні зобов*язання боржником - не могу найтии что насчет задачек? какие ответы?
Amper

Повідомлення: 50
Дякував (ла): 6 раз.

Номер повідомлення:#519

Повідомлення Viski » 19 жовтня 2009, 15:56

Amper, спасибоПри відшкодуванні шкоди, заподіяної боржником при невиконанні основного зобов[qoute]язання, боржник: - не виплачує основне зобов[qoute]язання- часткового виплачує основне зобов[qoute]язання[B]- виплачує основне зобов[qoute]язання в натуральній формі[/B]ст.622 ЦКУ, я думаю, что так..
Viski

Номер повідомлення:#520

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 16:52

149. Заходи до охорони спадкового майна державний нотаріус вживає:а) в день одержання заяви про наявність спадкового майнаб) не пізніше наступного дня з дати надходження доручення або заяви про наявність спадкового майна, яке потребує охорони.в) протягом шести місяців з дня відкриття спадщиниПункт інструкції, який врегульовував це питання (не пізніше наступного дня ) ВИКЛЮЧИЛИ ПОВТОРЮСЯ191. У разі витрачання коштів на відшкодування заподіяної шкоди приватний нотаріус зобов’язаний поповнити страхову суму до встановленого розміру:а) протягом одного рокуб) протягом 30 днів з дня виявлення цього порушенняв) до кінця року, в якому було здійснено витрачання коштівЦе старе, але якщо так, то на підставі [B]ДІЮЧОГО [/B]листа НБУ №12-111/435-1780 від 03.04.06 [qoute]Щодо відкриття рахунків приватними нотаріусами[qoute]510. Чи може нотаріус робити виконавчі написи на договорі позики, укладеного в простій письмовій формі?[B]а) виконавчий напис щодо правовідносин, що випливало з авторського права.[/B]б) договір позики, ув’язнений у письмовій простій формі:в) відшкодування шкоди здоров’юРозділ ІІ Переліку документів,за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів
devjuli

Номер повідомлення:#521

Повідомлення mosya » 19 жовтня 2009, 17:38

devjuli, [QUOTE]510. Чи може нотаріус робити виконавчі написи на договорі позики, укладеному в простій письмовій формі? вважаю, що так, 289 Інструкції[/QUOTE]Тут с Вами не соглашусь. Исполнительную надпись нотариус может совершить только на документе, предусмотренном [qoute]Переліком документів,за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів[qoute]. Договор позики в простой письменной форме к таким документам не относится. П. 289 Инструкции относится к случаю, когда договор позики удостоверен нотариально.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#522

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 17:42

natamax, Ви не зрозуміли мого повідомлення, це я процитувала Amper, це його думка, а не моя, я зазначила перед цим свої доводи і виклала тест з цього питання ... і ще потім написала у 520 пості теж, що і Ви у 521. В цьому плані хід наших думок збігається)))))
devjuli

Номер повідомлення:#523

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 17:58

natamax, а на рахунок Посвідчення факту, що неповнолітня дитина, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, перебуває в певному місці посвідчується:А) на прохання цих осібБ) на прохання законних представників цих осіб[B]В) на прохання цих осіб та за згодою на це їх законних представників.[/B]Я Вас переконала 268 постом?, бо Busechkу :) бачу, що ні))))))))
devjuli

Номер повідомлення:#524

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 18:00

natamax, devjuli, этот тест бъет рекорда по тупости составления, но посмотрите, что написано про него в старой ветке: [QUOTE]по поводу виконавчих написів на договорі позики. У меня был тест и три варианта: 1) вико напис щодо правовідносин, що випливають з авторського права. 2) договір позики ,укладений в письмовій простій формі: 3) відшкодування шкоди здоровью. Я выбрала безспірне стягнення заборгованості щодо відносин, що випливають з авторського права, методом исключения. Ошиблась. Правильный ответ - договори позики[/QUOTE].

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#525

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 18:03

Busechka :), може бути ця людина помилилася, або я не знаю вже що й думати, але на практиці жоден нотарь вам не вчинить виконавчий на простій письмовій формі..... але ж і на авторському не дуже захоче)))))))
devjuli

Номер повідомлення:#526

Повідомлення mosya » 19 жовтня 2009, 18:03

devjuli, в таком случае насчет исполнительных надписей я с Вами полностью согласен. Насчет последнего вопроса, если исходит из норм ГК в отношении дееспособности несовершенолетних, то действительно больше подходит в). Но с другой стороны есть прямая норма ЗУ [qoute]О нотариате[qoute].....Поэтому очень надеюсь, что этот вопрос мне не попадется )) Если же все же попадется, то решать буду непосредственно на экзамене. Пока для себя не решил )
mosya

Номер повідомлення:#527

Повідомлення mosya » 19 жовтня 2009, 18:06

Busechka :), мне тоже кажется, что человек что-то не то выбрал или не так написал.
mosya

Номер повідомлення:#528

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 18:06

да на практике вообще практически никто не хочет делать исполнительные надписи! Этоа архаизм. все в суд, как говорят нотариусы! Или в САД :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#529

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 18:08

я вирішила назвати тести - Кручу верчу, понять хочу....., но не могу))))))
devjuli

Номер повідомлення:#530

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 18:11

devjuli, ЗАВТРА мы ВСЕ поймем!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#531

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 18:16

кстати, к вопросу про расторжение договора пожизненного. Позвонила нескольким нотариусам и все сказали, что расторгается договор - только судом.А если стороны решили сами прекратить действие договора, то составляется новый договор о расторжении договора.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#532

Повідомлення mosya » 19 жовтня 2009, 18:33

Давайте обсудим такой вопрос. Может ли быть условием брачного договора следующее:[qoute]7.дорогоцінності подаровані чоловіком дружині після розірвання шлюбу продаються ними і виручені кошти діляться пополам[qoute].Один из сдавших писал, что может и этот ответ комиссия зачла как правильный, другой писал, что не может и этот ответ комиссия тоже зачла как правильный.С одной стороны, согласно ст. 97 СК - [qoute] 3. Сторони можуть домовитися про можливий порядок поділу майна, у тому числі і в разі розірвання шлюбу.[qoute]. С другой стороны, вещи, подаренные супруге, являются ее личной собственностью. Если бы драгоценности были бы приобретены в браке для супруги, тогда не вопрос. Но тут речь идет о дарении. Кто-что думает ибо голова соображает уже паршиво. )
mosya

Номер повідомлення:#533

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 18:55

Busechka :), дякую за інфу по довічному утриманню , це питання у мене під величезним знаком запитання булоnatamax, згідно статті 57 Особистою приватною власністю дружини та чоловіка є речі індивідуального користування, в тому числі [B]коштовності[/B], навіть тоді, коли вони були придбані за рахунок спільних коштів подружжя. А згідно статті 60 СКУ2. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя. Вважаю, коштовності в любому випадку -завжди особиста приватна власність, яка, як відомо, є непорушною
devjuli

Номер повідомлення:#534

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 18:57

а мне кажется, что брачный договор для того и есть, чтобы регулировать такие имущественные вопросы. Думаю, что можно такой пункт включить. Кстати, еще раз глянула в СК- там в ст. 97 ч.2 написано, что можно договорить в БК про нераспространение положений ст. 60 . Думаю, по аналогии и про 57

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#535

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 19:05

Згідно зі статтею 97 СКУ Сторони можуть домовитися про непоширення на майно, набуте ними за час шлюбу, положень статті 60 цього Кодексу і вважати його спільною частковою власністю або особистою приватною власністю кожного з них. Стаття 60 Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, [U]крім речей індивідуального користування[/U] (КОШТОВНОСТІ), є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя. Коштовності,за будь-яких умов - особиста приватна власність, то як мене можуть зобовязати до вчинення певних дій стосовно моєї приватної власності?
devjuli

Номер повідомлення:#536

Повідомлення mosya » 19 жовтня 2009, 19:07

devjuli, я тоже склоняюсь, что такой пункт включен быть не может. Но один из сдавших его включил и задача была решена верно (с его слов). Вот задача целиком из его поста:До нотаріуса звернулись особи, які подали заяву про реєстрацію шлюбу до орг. РАГС з прох. посвідч. шлюбний договір, в якому просили включити наступні умови:1.частки в майні придбаного в період зареєстрованого шлюбу2.надавати щомісячно 1000 гривень3.супроводжувати чоловіка у відрядженнях 4.не зраджувати один одному5.утримувати маму дружини6.діти вихов згідно християн. етики.7.дорогоцінності подаровані чоловіком дружині після розірвання шлюбу продаються ними і виручені кошти діляться пополамПравильна відповідь комісіЇ- потрібно включити пункти 1,2,5,7
mosya

Номер повідомлення:#537

Повідомлення devjuli » 19 жовтня 2009, 19:11

Це задача така була??????!!!!!!!! чи тест??????!!!!!!! КОШМАРІЩЕМожливо, комісія хотіла, щоб ми вибрали тільки майнові права?
devjuli

Номер повідомлення:#538

Повідомлення mosya » 19 жовтня 2009, 19:12

devjuli, задача.
mosya

Номер повідомлення:#539

Повідомлення Кет11 » 19 жовтня 2009, 19:29

Крым,Черниговская область желаю вам успешной здачи экзамена, легких билетов,отзывчивых и добрых членов комиссии,выдержки и удачи на экзамене.Постарайтесь не нервничать и не переживать,все у вас получится.Будем за вас болеть.УДАЧИ!!!!!!!!!!!!
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#540

Повідомлення Busechka :) » 19 жовтня 2009, 19:36

Кет, спасибо. Все что могли, мы уже выучили. Надеемся только на хороший билет!

Пока живые живут,

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]