Форум

Інформаційний ресурс

видача спадщини приватними нотаріусами

Номер повідомлення:#1

Повідомлення да » 16 червня 2007, 23:21

"Що там чутно з приводу екзамену для приватних нотаріусів на видачу спадщини? Які думки? Я КАТЕГОРИЧНО проти екзамену і категорично проти того, що приватні видавали спадщину без якикось обмежень наприклад щоб стаж роботи був 10 років (я колишній державний).Це тільки одне в чому я КАТЕГОРИЧНО проти. ну там одночасно купівлю продаж та іпотеку, купівля продаж по ст. 55, ще туди сюди, 50/50, а це ні.Я думаю, що при такій ""неразберихе"" у законодавстві без практичного досвіду саме по спадщині не можна!!!!!!!! "
да

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Риба-Рак » 17 червня 2007, 01:07

а шо вже будем скоро видавати а чула це тільки в планах
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Во как... » 17 червня 2007, 13:54

да, а що Ви так проти, Ви що думаєте, що приватні - дегенерати, іпотеку і виконавчі роблять, а спадщину не осилять??? Приватним Ваша спадщина і за великі гроші не потрібна, але якщо змусять, то і ми її подолаємо, ми вже навчилися під будь-які переміни підлаштовуватися, які дирки вже нами тільки не затикали.
Во как...

Повідомлення: 2007
Дякував (ла): 44 раз.
Подякували: 161 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Passer » 17 червня 2007, 14:21

"да""Неразбериха, говорите - КХЕ""А что сейчас начнется ? Вы хоть в курсе какой процент гос. нотариусов подали заявление на увольнение? А набирать то будут молодеж в госы (интересно кто захочет) со стажем работы - ноль В лучшем случае ""работники управлений юстиции - чья деятельность непосредственно связана с нотариатом"" (хрен - редьки не слаще). И вы думаете , что сам факт того что их назовут ""гос нотариусом"" - им сразу опыт и знания даст? Так что подумайте ПРОТИВ ЧЕГО ВЫ?А вообщето ничего страшного, ну завалят суды спорами по наследству, ну наламают по молодоси дров. Так ни такое переживали. Лет за 50 суды это все разгребут - и все опять будет хорошо (правда боюсь мне уже этого счастья увидеть не придется или будет уже все по барабану.) "
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Passer » 17 червня 2007, 14:32

"даК стати по поводу стажа работы - Вы оглянитесь вокруг - сколько нотариусов со стажем работы 10 и более - сидят исключительно на ипотеках? Они так уже зациклились, что элементарный договор ""поділу майна подружжя"" или ""выдел майна в натуре"" - вызывает шок и панику. Я это хорошо знаю так как сам имею стаж более 10 лет и круг общения (приемущественно) составляют коллеги с таким же стиажем. К стати не меньший шок подобные договора вызывают и у некоторых гос. нотариусов (по причине доминирования в их практике наследства.)Так что сначала оглянитесь вокруг, проанализируйте а уж потом будьте такой ""категоричной"""
Passer

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Деметра » 17 червня 2007, 15:26

Да. А как Вам такая ситуация- частный перешел в госы и выдавал свидетельства о праве на наследство. Мог. Потом он же вернулся в частные и все , уже ничего не знает и ему нельзя доверять?Правильно говорят коллеги, нам наследство и даром не надо, одни проблемы, но это не значит, что мы этого не сможем. Что за крик души, не понятно.
Деметра

Повідомлення: 369
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення sello » 17 червня 2007, 18:01

"Жах, нещодавно спілкувався з державним колегою. Не міг навіть уявити, у якому скрутному становищі вони зараз перебувають!!! Наміри залишити державний нотаріат і навіть взагалі піти з нього, адже неможливо виконати усі вимоги по робочому місцю, виношуюють багато наших колег. А працювати за мізерному посадовому окладі з принижуючими людську гідність надбавками, без статусу держслужбовця, вислуховувати всі проклятття клієнтів, додому повертатися об 22-й годині!!! Кожного дня отримувати на робочому місці психологічний стрес, не маючи реального захисту держави??!! Лавринович, ""копати"" треба тут!"
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27440 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення да » 17 червня 2007, 18:01

"Ребята, що с Вами? Зачем и откуда такая агрессия и експрессия! Какие ""дегенараты"", какой ""крик души""? Я просто хотела спросить! Чего я высунулась? Больше не буду, честное слово!Я знаю, що:Немає єдиної практики (немає такої книжки, де буде все розписано по крокам, навіть наприклад у якому кутку проставляти якийсь штамп ) навіть по перекладам, копіям (див повідомлення на форумі), а зі спадщиною буде ще гірше.Маріні Ну навіщо вже зразу - дегенерати, помітьте це не я сказала, а Ви.На нашому куточку - між трьому світлофорами- чотири нотаруси і кожен по своєму все робить, починаючи від заяв, службових відміток и копий і т д . і кожен по своєму правий."
да

Номер повідомлення:#9

Повідомлення sello » 17 червня 2007, 18:09

Да!!! В кожного з нас бувають якісь незрозумілі моменти.... Все минеться. Впевнений, ніхто не мав за мету принизити/образити Вас. Якщо так випадково сталося, прийміть мої вибачення. Жара... Емоції...Несмачний чай/кофе...В житті все бува. Не обіжайтеся!
sello

Номер повідомлення:#10

Повідомлення да » 17 червня 2007, 18:36

Та я необразилася Просто страшно уже щось питати, так разложать по полочкам що уже і не знаеш. Бувають різні державні, з однією працювала - стара відьма, як її тільки земля носить, зараз вона приватний! Понавидавала у 1980 роках спадщину на будинок, а потім коли вже і ті спадкоємці повмирали, прийшли спадкоємці спадкоємців до мене, а в них, якщо разом скласти всі долі -- 180/100 частин будинку, ну я і розгрібала . Знала я одного приватного, ну та що на своїх розписках печатку ставить. Ну так я цього не хочу, що вона почне спадщину видавати, ми ж потім не відмиємося ніколи.
да

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Passer » 17 червня 2007, 18:46

"да Присоединяюсь к извинениям sello.Если мой ответ получился резким - извиняюсь. С этими новыми приказами - все такие заведенные (отмазка)Надеюсь вы передумаете по поводу : ""Чего я высунулась? Больше не буду...."" "
Passer

Номер повідомлення:#12

Повідомлення да » 17 червня 2007, 19:21

selloPasserКрепко жму Вашу честную руку!!!!!Я думаю, что все эти вопросы без 100 грамм не решить!Может пусть Л. нальют, он в себя прийдет ---)))))).
да

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Бриз » 18 червня 2007, 15:05

А я за экзамены (только не бейте). Я тоже бывший гос, и хочу вам сказать, что все надо повторять , а наследство тем более. Там очень много нюансов. Ну и потом пусть организовывают курсы, опять же пообщаемся, поспорим. Что плохого то?
Бриз

Повідомлення: 479
Дякував (ла): 50 раз.
Подякували: 460 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення notaOV » 18 червня 2007, 15:53

Бить будут, и возможно даже ногами...Я против экзаменов. А вот курсы повышения - очень даже хорошо. Они сейчас действуют в Киеве, платные. Правда их результативность мне неизвестна. Кто был на курсах по наследственному праву - отзовитесь. Стоит туда ехать? Судя по Форосу, спорные вопросы там тоже не обсуждаются, всё или строго по кодексу(т.е. простые вопросы типа места открытия наследства), или из пальца - новая тема, которую пока никто не делает(типа опись имущества гр-на, признаного судом умершим).
notaOV

Повідомлення: 1378
Дякував (ла): 596 раз.
Подякували: 502 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Vatson » 18 червня 2007, 16:34

За курсы- это в принципе хорошая помощь, т.к. преподают практики, а экзамен- это лишнее, экзамены мы все сдавали, в том числе там было и наследственое право, так начнуть по всем вопросам частников заставлять экзамены сдавать...это лишнее...
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення наивная дура » 18 червня 2007, 16:50

Я тоже против экзаменов. Была в Днепропетровске на семинаре по наследственному праву. На один вопрос - три мнения из разных регионов. Курсы повышения нужны, но знаете я не жлоб но за 900 гривен в Киев ехать не хочется. Да и коллеги остались не очень довольны.Проше и дешевле попробовать организовать их на местах: и частным удобно и можно заплатить непосредственно гос. нотариусам и практика по региону будет складываться.
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення sello » 18 червня 2007, 17:01

Та хто ж проти додаткового навчання? Але хай МЮ дасть перспективу. Встановить перехідний період, вирішить питання з архівами держ.контор. Але ж поередньо треба провести інвентаризацю держархивів. А що робити з відкритими спадковими справами але невиданою спадщиною, їх кому передавати? До держ.архіву? Ох, одні питання.
sello

Номер повідомлення:#18

Повідомлення V » 18 червня 2007, 18:07

OL ena в Киеве курсы 1500 грн. за неделю, плюс проживание, плюс экзамены можно не сдать, плюс ..., да и читают муру не практики, в основном, вроде о векселе.
V

Повідомлення: 4119
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Vолодимир » 18 червня 2007, 19:34

Для того щоб проводити курси а не заробляти гроші потрібно з початку розробити та затвердити єдині рекомендації по спадщині з врахуванням позицій науковців , судової практики та обєднаної нотаріальної практики Непогано б булоб запропонувати по найбільш часто зустрічающим діям зразки І все це освятити в МЮ А так я прийшов говорю одне а Ви прийшли інше Все це відноситься до курсів підвищення Вот тоді і 900 буде не жаль !!!!! А вот проводити додаткові іспити це додаткова корупція і зачистка небажаних Коли наприклад змінюють правила дорожного руху вас же не женуть отримувати нові водійські посвідчення Або коли змінилися всі кодекси Вас же не принудили по новому отримувати Ваші дипломи
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів