Форум

Інформаційний ресурс

Іпотечний договір із застереженням

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ЧНС » 20 жовтня 2009, 18:22

Подскажите пожалуйста, удостоверила ипотечный договор, по кот. в случае не исполнения обязательств переходит право соб - ти на зем. участок. Обязательство исполнено не было, нужно ли еще дополнительно удостоверять /[qoute]договір про задоволення вимог іпотекодержателя/[qoute] или пусть идут с ипотечным в зем. ресурсы.
ЧНС

Повідомлення: 68
Дякував (ла): 29 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Marina C » 20 жовтня 2009, 20:38

Может я ошибаюсь, но зем. рес. не смогут зарегистрировать п.с. на основании договора ипотеки. А что с запретом?Правом исполнения обязательства?Правом преймущественной покупки? Согласна, что закон разрешает, договором предусмотрено, но на практике я бы сделала [qoute]договір про задоволення вимог іпотекодержателя[qoute]
Marina C

Повідомлення: 133
Дякував (ла): 201 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення ЧНС » 21 жовтня 2009, 01:14

Cпасибо.
ЧНС

Повідомлення: 68
Дякував (ла): 29 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення baba-galamaga » 21 жовтня 2009, 16:51

cт. 37 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute] зазначено, що правовою підставою для реєстрації права власності іпотекодержателя на нерухоме майно, яке є предметом іпотеки, є договір про задоволення вимог іпотекодержателя або [B]відповідне застереження в іпотечному договорі, яке прирівнюється до такого договору за своїми правовими наслідками[/B] та передбачає передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки в рахунок виконання основного зобов'язання. Що стосується накладеної заборони, то нотаріус знімає на підставі листа банку про виконання основного зобов'язання, а воно виконане шляхом передачі предмета іпотеки у власність іпотекодержателю. Інша справа, що я не можу зрозуміти як земельні ресурси будуть встановлювати, що зобов'язання невиконано? На практиці, мені здається, це неможливо, щоб зем ресурси на підставі цього застереження зареєстрували право власності.
baba-galamaga

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів