Форум

Інформаційний ресурс

Нотариусы киева, зачем вы выдаете клиенту вытяги о регистрации доверенности?

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Арсен » 17 листопада 2009, 15:46

April, [QUOTE]Скоріше колеги повинні Вам робити зауваження, а не навпаки.[/QUOTE]Ну, во первых, я никому замечаний не делал и не собирался делать. Прочитайте мой вопрос [I][qoute]Может, я не правильно делаю. ?[qoute] [/I]Будьте внимательнее. Если в чем-то я делаю ошибки, буду рад замечаниям коллег. Вытяги выдаю по просьбе людей. Сам никогда не предлагаю, особенно, если это доверенности на регистрацию спд.
Арсен

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Арсен » 17 листопада 2009, 15:47

Греми, в том то и дело, что доверитель отдает поверенному доверенность и вытяг и все это или сшито, или степлером прицеплено.
Арсен

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Vолодимир » 17 листопада 2009, 15:49

[B] Цей витяг потрібен довірителю , а не повіреному і якщо хто видає , то хай це нормально пояснюють . Не повинно бути на руках у представника цього витягу , відповідно ні в якому разі його не потрібно приколювати , тим більше прошивати . З повагою[/B]
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Арсен » 17 листопада 2009, 15:49

Кабы я была царицей, о, здрастея не возмущаюсь, народ. Просто хочу понять. Так как половина выдает, а вторая не выдает. Люди теряются, путаются. Хочу делать, правильно. Буду теперь всех спрашивать [qoute]Вытяг надо?[qoute], [qoute]а вам?[qoute], [qoute]а вам?[qoute]. или насильно давать? Хочу услышать совет старших коллег
Арсен

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Арсен » 17 листопада 2009, 15:53

Хочу попросить нотариусов Киева[qoute]Уважаемые, выдавайте вытяги доверителю, а поверенному только доверку, не СШИВАЙТЕ, плиз, и степлером не скрепляйте[qoute]На практике каждый день встречаю у людей кучу вопросов по этому поводу. [B]Правильно говорит Клер. Не сбивайте людей с толку. Нам бы все остальные [qoute]постулаты[qoute] соблюдать так, как Положення проЄдиний реєстр.[/B]5+
Арсен

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Добрая фея с топором » 17 листопада 2009, 15:58

Я тоже считаю, что доверителю удобно иметь вытяг о выданной им доверенности (особенно на авто!), чтобы не к нотариусу бежать и мозги ему выворачивать, для получения копии доверенности или данных о поверенном (адрес проживания), а самому в вытяге их вычитать и искать нарушителя ПДД, когда на адрес владельца авто приходят большие штрафы! Но сама не выдаю, потому что регистрирую после того, как люди ушли, чтобы не задерживать клиентов.
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 80 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Sanex » 17 листопада 2009, 16:16

Выдаем всегда довереность с вытягом и почти всегда с завереной копией, все это отдаем в руки доверителю. Я категорически против того что бы регистрировать довереность потом, по свободе, потому-что мне несколько раз встречались доверености которые нотариус забывал регистрировать, вопрос конечно решался довольно быстро(поиск нотариуса по реестру, звонок, 15-20 минут и довереность уже есть), но были случаи когда нотариус прекратил свою деятельность, а если сразу отдал вытяг, то проблем никаких, тем более что он делается за 1 минуту. А по поводу степлера, то был комичный случай, пришел пенсионер которому была дана довереность и открыл ротик что ему должны были дать вытяг, а я ему показываю дырочки от степлера на доверености, которым вытяг был прикреплен, пофыркал и ушел.
Sanex

Повідомлення: 153
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 24 раз.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення S.Wetochka » 17 листопада 2009, 16:32

Sanexу мене теж був точно такий випадокСпочатку бризгав слюною, що я йому не дала витяг - а коли побачив дірочки, то почав по-спокійніше вести себеА витяги я видаю завжди, але тепер думаю, що теж буду видавати витяг довірителю, а довіренсть повіреному
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення N-22 » 17 листопада 2009, 16:42

Витяг не выдаю, и не выдавала никогда. Но недавно клиентка делала доверенность для Киева и сказала, что нотариус требует витяг обязательно. По требованию этой клиентки и был выдан витяг единственный раз.
N-22

Повідомлення: 1572
Дякував (ла): 170 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Доктор ZAZ » 17 листопада 2009, 17:14

У нотариата самые крепкие плечи (и другие места)
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення Vолодимир » 17 листопада 2009, 17:19

На повідомлення № 38 І довіреність і витяг потрібно віддавати виключно довірителю ! Але не прошивати і пояснювати , що витяг це виключно для довірителя . Нотаріус не має права віддати довіреність представнику , це виключне право довірителя , не підіймайте з підлоги собі строк . На повідомлення №39 Нотаріус не має права вимагати цього витягу .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Aura » 17 листопада 2009, 17:32

[QUOTE]Я тоже считаю, что доверителю удобно иметь вытяг о выданной им доверенности (особенно на авто!), чтобы не к нотариусу бежать и мозги ему выворачивать, для получения копии доверенности или данных о поверенном (адрес проживания), а самому в вытяге их вычитать и искать нарушителя ПДД, когда на адрес владельца авто приходят большие штрафы![/QUOTE] Согласна! Как раз недавно дедушка один приходил, который выдал доверенность на авто, а кому не помнит.. А протоколы о нарушении ПДД приходят дедушке:-)
Aura

Номер повідомлення:#43

Повідомлення СКІФ » 17 листопада 2009, 18:03

0
СКІФ

Повідомлення: 2049
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення S.Wetochka » 17 листопада 2009, 18:06

На повідомлення №41 - погоджуюсь з вами, я це і так розумію а в повідомленні №39 написала чомусь невірно. Дякую за спілкування
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення N » 17 листопада 2009, 18:28

Реєструю, роздруковую 2, потім віддаю в руки [U]довірителю [/U]і оригінал довіреності і витяг, і копії довіреності засвідчені (якщо просить) і пояснюю, ЩО він від мене отримує, а потім нехай сам вирішує чи давати витяг повіреному, чи в себе залишити.А відносно нотаріусів Київського міського нотаріального округу - не перебільшуйте і не рівняйте всіх по комусь одному. Нас вже здається більше 800 чоловік, є в Києві ПРОФЕСІОНАЛИ з величезним досвідом роботи, люди, які заслуговують на повагу, і дуже неприємно читати поливання брудом відносно київських колег, так як більшість з нас в роботі перш за все стараються вести себе толерантно і дотримуватись професійної етики. І якщо 1 нотаріус із Києва дозволив собі лайку по телефону у розмові з іншим колегою, то не треба всіх ображати лише тому, що в нашій країні різна практика в регіоні склалася.
N

Повідомлення: 509
Подякували: 73 раз.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення СКІФ » 17 листопада 2009, 18:51

N Якщо Ви уважно прочитали мій пост, то там написано : [qoute] деяких[qoute] та [qoute]з деякими з них[qoute]. Так що до [qoute]всіх[qoute] це не відноситься. Я не хочу, щоб Ви були на місці тієї 55-ти річної жінки,але ХАМСТВО -це не разове і не свинячий грип, який сам по собі проходить або лікується. Хамство - помирає з гомо сапієнс, адже назвати Людиною таке створіння важко.
СКІФ

Повідомлення: 2049
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#47

Повідомлення ۩ALC۩ » 17 листопада 2009, 18:55

Шановні! Ну навіщо ускладнювати собі (і не тільки собі) життя! Чітко прописано: [qoute]Реєстратор виготовляє витяг про внесення реєстраційного запису до Єдиного реєстру у двох примірниках, один з яких залишається у Реєстратора, а другий - надається (надсилається) особі, яка видала довіреність (за її бажанням), або нотаріусу, який надав (надіслав) заяву про внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру[qoute]. Крапка.
Зображення
۩ALC۩

Повідомлення: 702
Дякував (ла): 197 раз.
Подякували: 87 раз.

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Pink Floyd » 17 листопада 2009, 19:05

Нотариусы Киева, зачем вы выдаете клиенту вытяги о регистрации доверенности?[qoute]ПОЛОЖЕННЯ про Єдиний реєстр довіреностей [qoute]2.13. Для підтвердження факту внесення інформації до Єдиного реєстру Реєстратор виготовляє витяг про внесення реєстраційного запису до Єдиного реєстру у двох примірниках, один з яких залишається у Реєстратора, а другий - надається (надсилається) особі, яка видала довіреність (за її бажанням), або нотаріусу, який надав (надіслав) заяву про внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру. А если лень читать....есть курсы при информ центре...там расскажут....ЗАЧЕМ
Pink Floyd

Повідомлення: 82
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 26 раз.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення N » 17 листопада 2009, 19:27

Ялот, уважно прочитала Ваш пост, цілком погоджуюсь щодо деяких, стараюсь з такими деякими по телефону не спілкуватись, толку - як в стіну горохом. Дію відносно їх документів в межах закону.Але було в практиці - посвідчила довіреність і світло зникло - не встигла зареєструвати і витяг не змогла видати. Довірителю запропонувала зайти за витягом пізніше - зайшов і забрав. Висновок один, якщо довірителю пояснити - більшість з них хоче мати підтвердження, що довіреність зареєстрована відповідно до Положення і що при реалізації повноважень повіреним не виникне проблем при перевірці даної довіреності. Не вважаю, що треба робити конвеєр - ми не на базарі торгуємо, ми повинні людям все пояснювати, а якщо довіритель не захоче той витяг взяти - не треба, але ж беруть.Мені ніколи не було важко пояснити довірителю, що то за Витяг, чому і кому я його видаю. Тим більше зазначити що жоден нормативний акт не вимагає, щоб повірений подавав той витяг разом з довіреністю на підтвердження своїх повноважень.Але чим той витяг заважає (звичайно якщо його не пришивають, а лише окремо видають) нотаріусу, який взяв в руки довіреність? Важко клієнту розповісти що то за бумажка? А це наша робота -пояснити, а вже чи засвідчувати з нього копію чи ні - то клієнт вирішує.
N

Повідомлення: 509
Подякували: 73 раз.

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Таня » 18 листопада 2009, 13:53

видаю, коли просить клієнт
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення OLNIK » 18 листопада 2009, 14:03

Панове в Положенні про ЄРД, яким би воно незаконним не було, написано[QUOTE]виготовляє витяг про внесення реєстраційного запису до Єдиного реєстру у двох примірниках[/QUOTE]і це не залежить від бажання клієнта- виготовляємо в двох примірниках незалежно від бажання клієнта.Один долучаємо до свого примірника довіреності, а що робите з другим примірником, відгукніться ті, хто не видає- куди його скадуєте?Тому видати чи ні це зовсім не питання.А от вимагати іншому нотаріусу до довіреності ще й цей витяг- не розумію.Кожен нотаріус може зайти в ЄРД і перевірити стан цієї довіреності саме сьогодні.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Marysia. » 18 листопада 2009, 14:21

делаю всегда 2 - один отдаю сразу, очень удобно. Те коллеги,которые работают у авто базара, не делают и бывает запара,люди с одного конца города до другого доехали, уже перепродали машину, надо сделать передоверие,ищещь того коллегу, просишь внести в реестр свою, так иногда такое получишь в ответ! типа: а мы вносим все в конце дня! А человек тут при чем? Вам так удобно колеги? А остальные не при чем? Я понимаю, что мы все работаем за деньги, и что б не задерживать очередь и не потерять клиента, который каждый на вес золота сегодня, лучше не регистрировать сразу, но про остальных тоже думать надо- и про клиента и про коллегу.!
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#53

Повідомлення Муза » 18 листопада 2009, 15:42

у меня был случай - в Киеве в ВСУ у представителя недовольно спросили [qoute]почему нет вытяга про регистрацию[qoute]... поэтому для судебных дел всегда настойчиво уточняю нужен вытяг или нет. В большинстве же случаев - не делаем.
Муза

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Арсен » 23 листопада 2009, 19:56

только что опять пришел клиент с вытягом,делал передоверие и заставлял меня этот вытяг себе забрать. :)))[B]Не сбивайте людей с толку. Нам бы все остальные [qoute]постулаты[qoute] соблюдать так, как Положення проЄдиний реєстр.[/B]
Арсен

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів