Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 17.11.09)

Номер повідомлення:#31

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 15:10

Так стаття про право власності носить рекомендаційний характер, але як же цей тест1. Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту: а) нотаріального посвідченняб) підписанняв) держреєстрації[B]г) нотаріального посвідчення та держреєстрації. [/B]тут 100% вірна відповідь г), так кажуть ті кому попався цей тест.РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, попався цей тестДоговір дарування вважається укладеним - з моменту прийняття дарунку,а як щодо цього: Договір дарування нерухомої речі вважається укладеним
sem

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Ксана » 17 листопада 2009, 15:12

А кому то попадался именно этот тест на экзамене?
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення RISH » 17 листопада 2009, 15:17

[B][I]Якщо за пред'явленим для вчинення протесту про несплату векселем здійснено його часткова оплата, нотаріус: [/I[/B]]а) повертає вексель без вчинення протестуб) вчиняє протест векселя на суму, яка не була оплаченав) вчиняє протест векселя на суму, зазначену у векселіЯкі у кого думки? Це питання вже обговорювали, але чіткої відповіді я не бачив. Більшість схиляється до відповіді б), але форма 71 розрахована на відповідь в). В законодавстві я не знайшов нічого конкретного. Може хоть ще шукав?
RISH

Повідомлення: 6
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 15:22

договір купівлі продажу нерухомості право власності виникає: з моменту нот. посвідчення та держреєстраціїє укладеним: з моменту нот. посвідчення та держ. реєстраціїДоговір дарування та пожертви (не підлягають держ. реєстрації)право власності: з моменту нот. посвідчення та прийняття дарунку (думка міньюсту пост 20 - це їх розяснення)є укладеним: ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????можливо також з моменту нот. посвідчення та прийняття дарунку (пожертви)
sem

Номер повідомлення:#35

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 15:26

RISH, я хилюсь до в), а чіткої відповіді ніхто й не дасть, бо в законодавстві нічого конкретного й не має.
sem

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Ксана » 17 листопада 2009, 15:27

Я згодна з sem щодо договору купівлі-продажу. Однозначно цей договір є укладеним з моменту нотаріально посвідчення та держ.реєстрації. Не просто з моменту держ.реєстрації. А щодо договору пожертви, то тут потрібен ключ. Ми можено скільки завгодно обговорювати це питання, аможе вийти як із задачею по спадщині, де дочка Світлана отримала все майно.
Ксана

Номер повідомлення:#37

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 15:37

на № 30 — так, я добре знаю ст.13-1 ЗУ «Про нотаріат», але у ключі закладена відповідь «за заявою....відповідно до ....устрою...»А можливо це ключ до старого тесту, а новий все ж таки а) Чи був у когось такий тест після внесення змін до закону.
sem

Номер повідомлення:#38

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 17 листопада 2009, 15:51

sem, у мене був на ККН 22.09.09, я відповіла за ст. 13-1, але у ключі було за заявою нотаріуса...я була впевнена на 100% у правильності своєї відповіді, але потім знайшла у п.2 Положення про порядок реєстрації приватної нотаріальної діяльності таке: [qoute]Особа, яка має намір зареєструвати приватну нотаріальну діяльність, подає до відповідного управління юстиції заяву та акт про сертифікацію про відповідність робочого місця (контори) приватного нотаріуса встановленим Законом України «Про нотаріат» вимогам. [B]У заяві зазначається назва нотаріального округу, в якому особа буде займатися нотаріальною діяльністю[/B].[qoute]
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#39

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 15:56

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, дякую, питань з цього тесту вже не має!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!також хотів у Вас запитати про задачу, яка попалася Вам на іспитах, Ви її вірно розвьязали, і чи впевнені на всі 100%, що частка ділиться між спадкоємцями за законом, бо у lora25 попалась задача де визначено у рівних долях кожному і відповідь все за заповітом!
sem

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Ксана » 17 листопада 2009, 15:59

Щодо опротестування векселів. Враховуючи можливі зміни до Правил ведення нотаріального діловодства,,,,, [qoute]1.4. Пункт 5.5 доповнити новим абзацом такого змісту: [qoute]У разі відсутності у формах необхідних посвідчувальних написів чи встановлених форм, які б відповідали вчинюваній нотаріальній дії, нотаріус може застосовувати ту з форм, яка найбільше відповідає цій нотаріальній дії, за умови внесення до неї відповідних змін та доповнень, які не будуть протирічити як змісту вчинюваної нотаріальної дії так і діючому законодавству.[qoute] - одна з можливих змін. Можливо буде опротестування на суму, яка не була оплачена. Хоча моя думка, все ж вексель опротестовується на всю суму, вказану у векселі (за формою 71). Тому що більше в цьому питанні, з приводу суми неоплати, зачипитися немає за що.
Ксана

Номер повідомлення:#41

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 17 листопада 2009, 16:09

sem, у мене задача на ККН по спадщині була вирішена вірно - [qoute]у рівних частках[qoute] - частка ділилася за законом.На ВКК у кого б я не запитувала, задач по розподілу частки не попалося.Якщо [qoute]встрянете[qoute] таки у цю [qoute]багнюку[qoute] на екзамені - запрошуйте до себе члена комісії та наполягайте на тому, що питання однозначно в законодавстві не визначено, що у такому випадку спадкоємцям надасте право тлумачення заповіту, або за його тлумаченням відправите їх до суду.
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#42

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 16:15

Не дай боже, щоб такі задачі попалися, але я впевнений, що той член буде махати головою - думай сам. Що ж, якщо ж попадеться то буду тикати пальцем в небо, можливо й пройде!
sem

Номер повідомлення:#43

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 17 листопада 2009, 16:18

щодо векселя - на суму несплати!пізніше знайду аргументи...
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#44

Повідомлення lora25 » 17 листопада 2009, 16:56

SEM, на пост 39 - дякую, що пам`ятаєте про мою жахливу задачу. Я вважаю, що в моїй особливістю було те, що дружина сама відмовилась від своєї обов`язковоъ частки (що на користь онуків - то зараз не беремо до уваги) А в задачі, яку Ви обговорюєте, наскільки я пам`ятаю-усі звернулись до нотаріуса за спадщиною, в тому числі і чоловік 65 років. Він же не відмовлявся від своєї частки???? Я правильно зрозуміла?????
lora25

Номер повідомлення:#45

Повідомлення lora25 » 17 листопада 2009, 17:06

RISH, РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, вексель - на суму несплати. Згодна. В законі аргументів не знаходила - досить довго шукала. Але з векселями працюю майше постійно. Включаємо елементарну логіку Опротестовуємо вексель на суму несплати. Опротестований вексель є підставою для вчинення виконавчого напису, в якому вказується сума до стягнення. Так, ДВС стягувати буде суму з боржника (несплачену) та витрати за опротестування векселю. (Дивіться форму виконавчого напису) А повна сума по векселю може не тільки не співпадать а дуже відрізнятис.ь Наприклад, вексель на 5 000 000,00, Сплатили 4 999 000,00 Залишок 1000, 00гр. Так що, опротестовувати на 5млн???? Абсурд.
lora25

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Ксана » 17 листопада 2009, 17:08

lora25, а на практиці воно мабуть і так, а як відповідати на іспиті?
Ксана

Номер повідомлення:#47

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 17:15

знайшов на російському сайті http://www.yurpractika.com/article.php?id=10005360Протест векселя — нотариальное удостоверение фактов, с которыми вексельное законодательство связывает наступление определенных правовых последствий. — отказ от оплаты векселя или частичную его оплату (в последнем случае протест совершается в неуплаченной сумме) а як в Україні, ніде не має.
sem

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Вселенная » 17 листопада 2009, 17:41

Щодо векселя на суму несплати-вже десь читала, комусь траплялося це на іспитах.Але теж неможу знайти(коли потрібно).
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення lora25 » 17 листопада 2009, 17:45

Форма №71 -неповна Зверніть увагу- подається вимога -в ній вказується сума несплати, яку пропонується сплатити до певного часу. Далі, окрім протесту вкселю складається Акт про протест - також вказується сума несплати. Це якщо не вистачить сміливості додати в посвідчувальний напис Суму несплати в речення [qoute] опротестовую цей вексель про неоплату ____[qoute]найменування акцептанта,_______________________________________________ [B]вимоги[/B] про оплатувекселедержателя, доміціліанта)[qoute]___[qoute] ____________ ____ року.Векселедержатель платежу не отримав.При цьому заявлені такі мотиви відмови: ________________________.(зазначаються заявлені мотиви)У зв'язку з викладеним, керуючись ______________________________,(повна назва нормативного акта)опротестовую цей вексель про неоплату [B]на суму _)______[/B]проти акцептанта(векселедавця).Зареєстровано в реєстріза N _______Стягнуто ___________________(державного мита, плати)НотаріусПечаткаПідпиcяку суму нотаріус повинен вказати в виділеній графіОксашка, я відповіла на екзамені Б) мені зарахували як вірну відповідь
lora25

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Вселенная » 17 листопада 2009, 17:47

Ось у мене ще є запитання по набранні чинності договором.Договір набирає чинності з:а)моменту його укладенняб)моменту його підписанняв)моменту його нотаріального посідчення[U]г)моменту його нотаріального посвідчення та державної реєстрації[/U]Я так розумію знову ж ст.640 ЦКу кого які думки?
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення lora25 » 17 листопада 2009, 17:52

Стаття 51 У разі використання права регресу [B]після часткового акцепту[/B], особа, яка сплачує суму, на [B]яку вексель не був акцептований[/B], може вимагати, щоб відмітка про цей платіж була зроблена на векселі і щоб їй була видана про те розписка. Держатель повинен також вручити їй засвідчену копію векселя разом з протестом для того, щоб надати можливість використати в наступному право регресу. (Конвенція, Країни - учасниці, від 07.06.1930, [qoute]Конвенція, якою запроваджено Уніфікований закон про переказний та простий векселі[qoute])
lora25

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Ксана » 17 листопада 2009, 17:59

Вселенная, договір набирає чинності з моменту його укладення , якщо інше не передбачено законодавством. Знайду статтю, напишу.
Ксана

Номер повідомлення:#53

Повідомлення lora25 » 17 листопада 2009, 17:59

Вселенная, знаю що відповіді різні в залежності від формулювання питання :договір набирає чинності з моменту -___, або право власності виникає з _____ . Та який договір, (купівлі-продажу, дарування ) яке майно (нерухомість, ТЗ)????Питанб багато. А саме перше: дуже некоректно поставлене питання в тесті. Спочатку треба розібратись - дійсно воно так було сформульовано????
lora25

Номер повідомлення:#54

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 18:07

Вселенная, Договір набирає чинності з: ст.631 ч.2[B]а)моменту його укладення[/B]
sem

Номер повідомлення:#55

Повідомлення Ксана » 17 листопада 2009, 18:09

Так у мене теж є таке питання, звучить воно так само, як і у Вселенной. Про який договір йдеться не вказано.
Ксана

Номер повідомлення:#56

Повідомлення sem » 17 листопада 2009, 18:11

lora25, у Вас не білет, а бомба!!!!!!можливо Вам ще щось попалося з спірних питань???????????????????????????
sem

Номер повідомлення:#57

Повідомлення Ксана » 17 листопада 2009, 18:22

Скажіть хто-небудь, яка чітка відповідь на таке питання:У разі втрати уповноваженим представником нот.посвід.довіреності, йому за його заявоюа) видається дублікат цієї довіреностіб)видається копія довіреності зі справ нотаріусав)не видається нічого.Яка відповідь все ж таки правильна? А чи В??????????????
Ксана

Номер повідомлення:#58

Повідомлення Graal » 17 листопада 2009, 18:28

Знайшла в старенькому Інформаційному бюлетені нотаріату Київщини (журнал) № 3 за 2005 рік силку (О.Запісочного) на часткову оплату по векселю - ст. 39 гл. VІ розділ І Уніфікованого Закону про переказні векселі та прості векселі: [qoute]Трасат, здійснюючи платіж за переказним векселем, може вимагати, щоб він був вручений йому держателем разом з розпискою про отримання платежу. Держатель не може відмовитися від прийняття часткового платежу. У разі часткового платежу трасат може вимагати, щоб відмітка про такий платіж була вчинена на векселі і щоб йому була видана про це розписка.[qoute] Якщо за пред'явленим для вчинення протесту про несплату векселем здійснено його часткова оплата, нотаріус: а) повертає вексель без вчинення протестуб) вчиняє протест векселя на суму, яка не була оплаченав) вчиняє протест векселя на суму, зазначену у векселіМоже відповідь Б?
Graal

Номер повідомлення:#59

Повідомлення Graal » 17 листопада 2009, 18:32

Оксашка, дублікат документу видається тількі тій особі, яка його робила- довірителю, а не повіреному. В данному випадку відповідь В.
Graal

Номер повідомлення:#60

Повідомлення Graal » 17 листопада 2009, 18:41

Скажіть, свідкі треба коли заповідач може читати, але не може підписати заповіт і за нього підписується інша особа? Я прийшла до висновку що не треба.
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]