Форум

Інформаційний ресурс

Застава худоби (чи дотримуєтеся Ви Положення та Наказу "Про реєстрацію та ідентифікацію")

Номер повідомлення:#1

Повідомлення КОС » 06 березня 2006, 16:37

У звєязку з тим, що наша Інстр. передбачає, що ... майно, яке підлягає реєстрації, нотаріус вимагає док., які підтверджують право власнсоті та реєстрацію у відповідних органах (п.96), і у звязку з вказаними мною положеннями та наказами, чи хтось дотримується з нотаріусів цих положень?
КОС

Номер повідомлення:#2

Повідомлення ayu » 10 березня 2006, 02:06

Застава худоби не підлягає обовязковому нотаріальному посвідченню, але на вимогу сторін цей договір може бути нотаріально посвідчений. Ми робимо так в таких випадках: сторони між собою складають акт, в якому пишуть кількість ВРХ, та її ціну і в результаті загальну вартість худоби, яка передіється в заставу.
ayu

Повідомлення: 1411
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення КОС » 10 березня 2006, 19:47

"Я мала на увазі складніше питання: оскільки є З-н ""про ветеринарну медицину"", на виконання якого розроблено та затверджено Наказ Мін. аграрної політики ""Про запровадження ідент. та реєстрації великої рогатої худоби"" від 17.09.2003 № 342 і такий же наказ щодо свиней (від 31.12.2004 за № 497).Вони передбачають ідентифікацію та РЕЄСТРАЦІЮ ВРХ, свиней, тому співставляючи вимоги нашої Інстр., яка передбачає, що ... майно, яке підлягає РЕЄСТРАЦІЇ, нотаріус вимагає док., які підтверджують право власнсоті та РЕЄСТРАЦІЮ у відповідних органах (п.96), і відповідно при ЗАСТАВІ повинні вимагати документи, що підтверджують реєстрацію ВРХ.Чи ніхто не надав цьому значення?Я для пересвідчення телефонувала в Мінагрополітики, де мені підтвердили, що ці наказа дійсно виконуються (не всіма, звичайно господарствами) і їх представництва на місцях реєструють тварин. То чому ж не всі нотаріуси дотримуються цього?!"
КОС

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]