Форум

Інформаційний ресурс

Іспити (25.11.2009)

Номер повідомлення:#61

Повідомлення ТаШ » 27 листопада 2009, 03:00

Вселенная, ПОЗДРАВЛЯЮ!!!
ТаШ

Номер повідомлення:#62

Повідомлення Вселенная » 27 листопада 2009, 03:31

ТаШ, щиро дякую....))))
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення Ксана » 27 листопада 2009, 10:27

Вселенная, вітаю Вас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#64

Повідомлення Натик » 27 листопада 2009, 11:18

[B]Вселенная, vesta[/B] от всей души [B]поздравляю[/B] Вас. [B]Удачи Вам[/B].[B]ТаШ, sem[/B] спасибо Вам.
Натик

Повідомлення: 90
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#65

Повідомлення ТаШ » 27 листопада 2009, 11:43

Девченки, не пропадайте!
ТаШ

Номер повідомлення:#66

Повідомлення lyuda » 27 листопада 2009, 12:17

Добрий день мй улюблений форум. Вчора здала іспит в Київській області. Набрала 46 балів. Білет був не дуже легкий, принаймі деякі питання я бачила перший раз, були питання по старим ключам (страхування приватної нотаріальної діяльності - 3 місяці, продовження строку для касаційного оскарження). Помилки були допущені по дурості через емоційну гіперчутливість. Задача попаляся легеою про відчуження частки в спільній частковій власності. Завдання - договір купівлі-продажу землі (помилки: земля товарного вироблицьва, належить на підставі рішення Ради, відчужується на підставі довіреності посвідченої головним ліфкарем, право власності переходить з моменту нотаріального посвідчення, договір є підставою для видачі дерєжавного акту, договір посвідчується без згоди другого з подружжя на покупку).Помилки в тесті допустила такі: через черезмірність інформації два питання перепутала страхування предмета іпотеки та права іпотекодавця написала відповідь по закону про заставу, не могла згадати поняття підприємства колективної власності, а четверта помилка - клімануло - написала, що до заповітів, що прирівнюються до нотаріально посвідчених відносяться заповіти органів місцевого самоврядування , а не начальників СІЗО.Дорогі друзі, після пережившого кілька порад, на власному досвіді.Не копайтеся в глубь нотаріальних процесів, бо вийде [qoute]горе от ума[qoute], коли складне знаєш, а елемнтарне не памятаєш.Не хвилюйтеся, заспокійтеся і не спішіть на іспиті.Не вичитуйте всі кодекси, а вирішуйте побільше тестів - з форуму позбирайте і щоденно перевіряйте себе по ним.А нотаріальні тонкощі будем читати при практичній роботі.Всім бажаю кспіхів. Спілкууйтеся, радьтеся, спорьте - в цьому Ваш успіх на іспиті.Не вірте нікому, що іспити здаються за гроші.Здаються тоді - коли ти щоденно вкладаєш в свою голівоньку потрібну інформацію.Бувають звичайно і щасливчики, яки попадуться чи легкі білети, чи добре розвинута інтуіція, але це мають треба чи попроще відноситися до життя і [qoute]притягувати[qoute] потрібну інформацію чи дуже заслужити у долі.Всім дякую. Спілкуємося.
lyuda

Повідомлення: 115
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#67

Повідомлення grenouille » 27 листопада 2009, 12:26

Доброго дня Всім!!![B]Натик[/B]Договори про відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів посвідчуються нотаріусами: а) [B]за місцем їх реєстрації[/B]б) незалежно від місця їх реєстраціїв) за місцем реєстрації фізичної особи-покупця.Інструкція п.137. Посвідчення договорів про відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів, які підлягають державній реєстрації, провадиться нотаріусами [U][B]за місцем їх державної реєстрації або за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін правочину.[/B][/U]Договір довічного утримання може бути розірванийа) за взаємною згодою сторінб) за заявою відчужувача[B]в) тільки рішенням суду[/B]ст 755 ЦКУ Припинення договору довічного утримання (догляду) 1. Договір довічного утримання (догляду) може бути розірваний за рішенням суду: 1) на вимогу відчужувача або третьої особи, на користь якої він був укладений, у разі невиконання або неналежного виконання набувачем своїх обов'язків, незалежно від його вини 2) на вимогу набувача. 2. Договір довічного утримання (догляду) припиняється зі смертю відчужувача.
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#68

Повідомлення sem » 27 листопада 2009, 12:33

Однажды очень тихим ясным днёмВдруг пронеслась комета во [B]Вселенной[/B],И небо озарилось в миг огнём.Ты родилась, прекрасная ………………… (имя)!В тебе - задор, энергия, запал,Ты горяча, как будто солнце летом.Наверное, в тебя тогда попалОсколок пролетевшей той кометы!И пусть твоя работа непроста,Ведь ты у нас - нотариус прекрасный,Ты успеваешь всюду и всегда,Огонь в тебе сияет не напрасно!Содрал с интернета, правда поздравления с днем рождения, но ведь можно сказать родился новый нотариус! Поздравляю Вас [B]Вселенная!!![/B]
sem

Номер повідомлення:#69

Повідомлення grenouille » 27 листопада 2009, 12:35

[B]lyuda[/B][B]Поздоровляю Вас, спасибі за настанову))) та щирі побажання. Вам також хай щастить в нотаріальному житті)))всіх благ Вам.[/B]
grenouille

Номер повідомлення:#70

Повідомлення sem » 27 листопада 2009, 12:40

Договори про відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів посвідчуються нотаріусами: [B]а) за місцем їх реєстрації[/B]б) незалежно від місця їх реєстрації[B]в) за місцем реєстрації фізичної особи-покупця.[/B],таке не може попастисьДоговір довічного утримання може бути розірванийа[B]) за взаємною згодою сторін[/B]б) за заявою відчужувачав) [[I]B][U]тільки[/U][/B] [/I]рішенням судуп.88 Інструкції - Розірвання договору довічного утримання за згодою сторін, у тому числі внесення змін до договору, оформлюється нотаріусом за правилами, викладеними в пункті 49 цієї Інструкції, а також загальні статті ЦК
sem

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Москв@ » 27 листопада 2009, 12:43

Добрый день! У меня два вопроса к тем, кто уже был на ВКК:1. Нужна ли марлевая повязка (маска)? (писали ранее, что без нее и справки о состоянии здоровья не допустят на іспит).2. Пустят ли в Министерство с сумкой с вещами? Или вы ее сдавали на вокзале в камеру хранения? (будет 40 минут, чтобы добраться от вокзала до МЮУ к 8-00, боюсь не успею найти камеру хранения и сдать вещи). Заранее благодарю за ответы.
Москв@

Номер повідомлення:#72

Повідомлення grenouille » 27 листопада 2009, 12:46

sem В інструкції написано [B]за місцем їх[/B] [B]державної реєстрації або за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін правочину[/B]. А, у відповіді за місцем реєстрації [B]фізичної особи-покупця[/B], [B]а не сторін[/B], тому вибираємо відповідь [B]А)[/B]Щодо договору довічного утримання то тільки [B]за рішенням суду[/B].
grenouille

Номер повідомлення:#73

Повідомлення sem » 27 листопада 2009, 12:56

фізічна особа покупець це і є одна із сторін правочину. Якщо автомобіль зареєстровано у Львові, продавець також зі Львова, а покупець з Києва, то посвідчити договір можна або у Львові, або у Києві.Щодо довічного утримання, то було багато спорів. В інструкції написано п.88, що такий договір може оформлюватись нотаріусом. Та й в ЦК що стосується договору довічного утримання не має категоричної вказівки, що тільки судом, а згіно загальних статей щодо договору, то він може бути розірваним за згодою. Нотаріуси посвідчують розірвання договорів довічного утримання за згодою сторін.
sem

Номер повідомлення:#74

Повідомлення grenouille » 27 листопада 2009, 13:12

semЩоб не путатися, наводжу приклад якби було написано у відповіді не за місцем реєстрації фізичної особи-покупця, а за місцем знаходження юридичної особи –продавця, як би тоді Ви відповіли…??? Ну це так риторичне питання… Почти, всі відповіді які у тестах, вони построєні у точному визначенні з нормативних актів не багато але е спірні, це до нього не відноситься бо знову наголошую, два випадки посвідчення 1 - за місцем їх реєстрації2 - за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін правочинуЯ розумію Ваш підхід, але у цьому питанні е лише одна вірна відповідь А).
grenouille

Номер повідомлення:#75

Повідомлення sem » 27 листопада 2009, 13:17

І тоді б була вірна відповідь за місце реєстрації авто - це одна, а друга за місцем реєстрації(місцем знаходження) продавця. Я впевнений на всі 100%, що цей тест не може попастися з такими відповідями, тому що вірна відповідь запрограмована по старим ключам - б).
sem

Номер повідомлення:#76

Повідомлення grenouille » 27 листопада 2009, 13:31

[QUOTE]що цей тест не може попастися з такими відповідями, тому що вірна відповідь запрограмована по старим ключам - б). [/QUOTE] Тоді про що розмова, якщо питання старе)))))))Р.S. ...хоч і старе але я притримуюся думки, що можливість відповісти є, відповідь підходить А)
grenouille

Номер повідомлення:#77

Повідомлення При*НЦ » 27 листопада 2009, 13:44

[B]Прохання до усіх, якщо ви змінюєте думку[/B], якщо є можливість заходьте в свої старі повідомлення та редагуйте їх.:-)
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#78

Повідомлення annwell » 27 листопада 2009, 14:00

Вселенная, lyuda, ВІТАЮ ВАС!!!! ВИ- МОЛОДЦІ!!!! ЦЕ СПРАВДІ ДОСТОЙНИЙ СТАРТ!!!Я аналізую успішність результату на форумі і помітила, що всім, хто був активний тут, вдалося так чи інакше (КК чи ВКК), але ДОВЕСТИ, ЩО ВОНИ ЗНАЮТЬ!!! ЗНАЧИТЬ ШАНСИ Є, І ВОНИ ДОСИТЬ ВЕЛИКІ.Я щаслива, що міф про 100-процентну корупцію при здачі іспиту на отримання свідоцтва потроху починає розвіюватись. І це, до речі, завдяки ВАМ - тим, хто своїми знаннями.... СТАЖИСТИ- [qoute]МОТАЙТЕ НА ВУС[qoute]!!!Москв@, не переживайте, усе встигнете. Моя порада. Зателефонуйте у своє ГУЮ і уточніть щодо маски і довідки. Там справді вимагали цих атрибутів))))))).Щодо часу, то у 8.00 починається тільки реєстрація і Ви всеодно ще годину після неї будете товктися в маленькому фойє і чекати, коли Вас заберуть на іспит. 12.11, наприклад, людей на іспит запросили приблизно о 9.20, тому час є.
annwell

Повідомлення: 171
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Москв@ » 27 листопада 2009, 14:16

[B]annwell[/B], спасибо! В нашем УЮ на счет этого не знают, я звонила. Вот поэтому и хотела уточнить у недавно сдававших: нужна ли справка, и пустят ли с сумкой? ))) Вдруг опоздает поезд и я не успею в камеру хранения.
Москв@

Номер повідомлення:#80

Повідомлення 01.10здаю » 27 листопада 2009, 14:52

Москв@, думаю, що за 40 хв можна встигнути попасти в МЮ і перед тим в камері схову залишити речі. камери схову знаходяться у підвальному приміщенні. щоб до них попасти потрібно вийти з вокзалу, повернути ліворуч (перед Вами буде вхід у метро), а тепер огляніться назад - там сходи в підвал. Підходите до віконечка, купуєте жетончик за 12 грн., знаходите вільну комірку і кладете в неї речі. код запишіть на тел. - після іспиту різне буває. а довідку про стан здоров[qoute]я я робив у довільній формі на листочку, який вже років надцять пролежав у поліклініці - пройшло.Удачі Вам. Головне не переживати.
01.10здаю

Повідомлення: 45

Номер повідомлення:#81

Повідомлення Бах » 27 листопада 2009, 14:54

“Іспит нотаріуса. cерія Нотаріат України.Диск містить 1000 тестів, більше 400 завдань, і приклади задач, які раніше зустрічалися на іспитах. На більшість питань і завдань дані відповіді, наведені приклади помилок, яка найбільш часто зустрічаються у складанні практичного документа. Друга частина призначена для підвищення рівня кваліфікації приватних нотаріусів, згідно з Порядком підвищення рівня кваліфікації приватних нотаріусів по спадковому правуwww.phillib.com
Бах

Номер повідомлення:#82

Повідомлення 01.10здаю » 27 листопада 2009, 15:05

Люди, а що це за нові тести, про які йшлось у № 19??????Я щось пропустив? в мене ще рік на підготовку після ВКК, але від вчорашнього дня знову вчуся. Є ще щось крім тих, що викладались на форумі до 12.11.09 і 800 тестів, які пачками по 50 вирішувались у попередніх темах?????
01.10здаю

Повідомлення: 45

Номер повідомлення:#83

Повідомлення Натик » 27 листопада 2009, 15:13

Москв@, коли я дзвонила до МЮУ щодо призначеної дати екзамену, мені повідомили, що ніяких справок не потрібно, а маску на ваш погляд., тільки паспорт.
Натик

Повідомлення: 90

Номер повідомлення:#84

Повідомлення grenouille » 27 листопада 2009, 15:13

В цій ссилкі також про нові тести йде мова?????http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=10072
grenouille

Номер повідомлення:#85

Повідомлення Вселенная » 27 листопада 2009, 15:26

ФОРУМЧАНИ я дуже вам дякую за привітання, дуже приємно, що ви можете оцінити нашу кропітливу працю.Sem, віршом так підняли найтрій.Дуже дякую.Відносно тестів, білет був легкий.Багато питань з форуму.Дуже аж перекручених штук три.Задача з тих, що є на форумі про Григорьєва.Документ шлюбний контракт.Будьте дуже уважними у нас трьом дівчатам попалась однакова задача, яку всі вирішили однаково і всі не здали.Нажаль умови їхньої задачі я не знаю.При підготовці дуже допомагає коли відповіді на тести шукаєш в законодавсті сам...не лінуйтесь...нотаріат-важкий труд, всі ми знаємо на що йдемо.Про списування хто зовсім наівний навіть не мрійте.І читайте форум, не буде відчуття, що ви самі.Я навіть шкодую, що раніше не почала дискутовати по тестових питаннях.Таки активістам щастить))))Питання й досі згадати не можу.Дайте ще пару днів.Щось я не вмію створювати теми.Створіть хтось тему: нотаріус-початківець.
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#86

Повідомлення annwell » 27 листопада 2009, 15:28

Москв@,щоб Вас остаточно заспокоїти і всіх , хто не з Києва, то скажу,що я зареєструвалась о 8.49, а о 8.00, я ще стояла у величезній пробці на Лівому березі))))), ну і нічого встигла до 9.00. Мені взагалі у ГУЮ сказали , щоб прийшла на 9.00, то добре , що я читаю форум.Камери схову - можна автоматичні, можна просто здати. Якщо потяг пізніше, то нащо Вам волочитись зі сумкою по Києву. Крім того, здасте успішно, то ще й вдасться відсвяткувати трохи, сумки точно будуть зайвими)))))))))Якщо будете їхати метро, а це найшвидше, бо 8.00 початок час -пік, сідаєте у м. Вокзальна, проїжджаєте ст. м. Університет, на ст. м. Театральна(тобто через одну) виходете і переходите на іншу гілку ст. м. Золоті Ворота(це приблизно 15хв). Виходите з метро Золоті Ворота і йдете в напрямку Софійського Собору по вул. Володимирська (доверху) , біля пам ятника Б.Хмельницькому питаєте (Софійська площа),де є МЮ або дивитись на булаву гетьмана і вона вказує на Схід майже на провулок Рильський,10))))).(це десь теж займе 10хв.). Писати більше , ані ж добератись)))))))))))))
annwell

Номер повідомлення:#87

Повідомлення Только вперед » 27 листопада 2009, 15:40

225. При посвідченні договору купівлі-продажу металевого переносного кіоску, нотаріуса) є податковим агентом та до посвідчення договору повинен нарахувати податок і перевірити його сплату +++++++++++++б) тільки роз’яснює продавцю наслідки вчинюваної нотаріальної дії, тобто про необхідність подання декларації до податкового органу та сплати податку з продажу кіску в) не є податковим агентом, але після посвідчення договору направляє інформацію податковому органу за встановленою формою
Только вперед

Номер повідомлення:#88

Повідомлення annwell » 27 листопада 2009, 15:46

А, і ще одне, раз, як кажуть, пішла жара, ніяких [qoute]вдруг опоздает[qoute], ніяких [qoute]але[qoute] - це негативні налаштування))).Хтось з форуму писав (мені дуже сподобалось, що про матеріалізацію знають) про таку пораду, як уявляти собі успішний для Вас результат- за кілька днів вранці і ввечері зробіть ось що. Розслабтесь, заплющіть очі і детально уявіть, як Ви вже ЗДАЛИ ІСПИТ І ВАМ СКАЗАЛИ [qoute]ДОПУЩЕНО[qoute]. Уявіть як Вас вітають рідні, друзі, як Ви радієте ВИПЛИВАЮЧИ з приміщення МЮУ, Як ви любите весь світ (відчуйте ці приємні емоції заздалегідь). А хто вірить у Бога,то ще й моліться, скільки маєте вільного часу. Така матеріалізація дуже дієва. Мені пішла так на користь, що перед іспитом приснилось, що я успішно здала)))), і таки так, я здала реально))))).
annwell

Номер повідомлення:#89

Повідомлення Москв@ » 27 листопада 2009, 15:52

Спасибо большое всем, что так быстро откликнулись!!! Спасибо за поддержку!!!
Москв@

Номер повідомлення:#90

Повідомлення Только вперед » 27 листопада 2009, 16:07

Скажите, сколько часов в день уделяете подготовке? До екзамена 2 недели, я работаю, получается не больше 4 часов в день, чувствую, что многое не успеваю просто прочитать хотя бы один раз, а то что читала 1 неделю назад забываю. Такое паническое состояние..(((
Только вперед

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів