Форум

Інформаційний ресурс

Іспити (25.11.2009)

Номер повідомлення:#181

Повідомлення Только вперед » 30 листопада 2009, 14:53

0
Только вперед

Номер повідомлення:#182

Повідомлення Только вперед » 30 листопада 2009, 14:53

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИП О С Т А Н О В АN 671 від 26 травня 2004 р.м. КиївПро затвердження Тимчасового порядку державної реєстрації правочинівПодскажите вносились ли в нее изменения касательно стоимости правочину?
Только вперед

Номер повідомлення:#183

Повідомлення Ксана » 30 листопада 2009, 15:03

Я в законодательстве изменений не нашла.
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#184

Повідомлення Только вперед » 30 листопада 2009, 16:37

я тоже, просто где-то писали что увеличилась сума с 17 грн, а на сайте рада без изменений
Только вперед

Номер повідомлення:#185

Повідомлення анансик » 30 листопада 2009, 17:00

По поводу векселей, есть очень хорошие Методические рекомендации о порядке опротестования векселей от 1995 года.
анансик

Номер повідомлення:#186

Повідомлення анансик » 30 листопада 2009, 17:05

0
анансик

Номер повідомлення:#187

Повідомлення При*НЦ » 30 листопада 2009, 17:42

Может ли быть договор довічного утримання от бабушки внуку? Если живы дети, если нет?
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#188

Повідомлення lyuda » 30 листопада 2009, 18:00

Чинним законодавством не передбачено будь-яких обмежень щодо кола фізичних осіб - відчужувачів (будь-якого віку), тільки умови для набувача - повнолітня фізична особа, юридична особа.
lyuda

Повідомлення: 115
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#189

Повідомлення lora25 » 30 листопада 2009, 19:00

Только вперед На пост 182 - проверила по [qoute]Лиге[qoute]на сегодня редакция 2004г. первая и последняя. и плата -17 грн.
lora25

Номер повідомлення:#190

Повідомлення И так бывает » 30 листопада 2009, 19:14

VESTA [B][/B] скажите а почему вы ответили на эти вопросы так, чем вы [qoute]керувалися[qoute]:35. Передача в іпотеку об’єктів незавершеного будівництва здійснюється: зверніть увагу!!!а) майнових прав на ОНБб) прав на земельну ділянку ,на якій розташован ОНБв) прав на земельну ділянку, на якій розташован ОБН ,а також майнових прав на ОБН.42. Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження: зверніть увагу!!!а) не більш як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб) незалежно від строку зверненняв) у межах 3-х років з дня виникнення права на касаційне оскарження.Лично я не могу понять почему это правильные ответы, а что думает форум по этому вопросу ????????????[B][/B]
И так бывает

Номер повідомлення:#191

Повідомлення И так бывает » 30 листопада 2009, 19:17

До приватного нотаріуса звернулося подружжя Грицай. Вони перебувають у похилому віці і бажають укласти договір довічного утримання, в якому ставлять питання про умову надання утримання одночасно обом з подружжя. До сумісної власності подружжя належить автомобіль, дачний будинок, двокімнатна квартира та грошовий вклад в Ощадбанку.Чи може нотаріус посвідчити такий договір?Яке майно може бути предметом договору довічного утримання?Складіть проект цього договору? Я думаю, что гроші не можуть бути предметом договору довічного отримання, все інше може, але у мене виникає питання, тут буде один договір чи 3??????? У кого які думки?
И так бывает

Номер повідомлення:#192

Повідомлення При*НЦ » 30 листопада 2009, 19:32

42. Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження: зверніть увагу!!!а) не більш як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб[B]) незалежно від строку звернення[/B]в) у межах 3-х років з дня виникнення права на касаційне оскарження.325 ЦПК35. Передача в іпотеку об’єктів незавершеного будівництва здійснюється: зверніть увагу!!!а) майнових прав на ОНБб) прав на земельну ділянку ,на якій розташован ОНБ[B]в) прав на земельну ділянку, на якій розташован ОБН ,а також майнових прав на ОБН.[/B] ст.16 Закону Про іпотеку Передача в іпотеку об'єктів незавершеного будівництва здійснюється шляхом передачі в іпотеку прав на земельну ділянку, на якій розташований об'єкт незавершеного будівництва, об'єктів незавершеного будівництва та майнових прав на нихДо приватного нотаріуса звернулося подружжя Грицай. Вони перебувають у похилому віці і бажають укласти договір довічного утримання, в якому ставлять питання про умову надання утримання одночасно обом з подружжя. До сумісної власності подружжя належить автомобіль, дачний будинок, двокімнатна квартира та грошовий вклад в Ощадбанку.[B]Один договір. Вклад не може[/B]
При*НЦ

Номер повідомлення:#193

Повідомлення При*НЦ » 30 листопада 2009, 19:53

[B]638. Спадкоємцями за законом можуть бути:[/B]б) держава[B]в) особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщин[/B]?Які думки? В Кодексі ДІТИ, а не особи, з іншого боку держава зовсім не фходить до числа спадкоємців за законом.[B]612. Форма договору лізингу:[/B]а) обов’язково нотаріально посвідчений[B]б) укладається у простій письмовій формі[/B]в) форму договору обирають сторони.Які думки?[B]Завчився.[/B] [B]ВККН 5. До складу Комісії входять 4 нотаріуси, 4 представники Мін'юсту та 2 представники легалізованих в установленому порядку об'єднань нотаріусів із всеукраїнським статусом. [/B]Голова МІністр. Всього 10? Чи міністр входить в число представників Мін`юсту?
При*НЦ

Номер повідомлення:#194

Повідомлення Ксана » 30 листопада 2009, 19:56

А який варіант А???? Я думаю,що В.
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#195

Повідомлення анансик » 30 листопада 2009, 20:18

на 193 полностью согласна с [B]Оксашка[/B], може бути и держава, але тількі при отсутвтвіі спадкоемців
анансик

Номер повідомлення:#196

Повідомлення анансик » 30 листопада 2009, 20:25

на п191 1. За договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов'язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно. Я больше склоняюсь к тому что деньги не могут являться предметом договора довічного утримання.
анансик

Номер повідомлення:#197

Повідомлення vesta » 30 листопада 2009, 22:19

И так бывает, При*НЦ, вы можете отвечать так как правильно, то есть 42 - б, но в ключе заложен ответ а, это неоднократно обговаривалось на предыдущих ветках форума, поэтому ваше право выбирать : или по ключу, или правильно (тогда возможно свою правоту вы будете доказывать на ВКК!). Так что :42. Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження: зверніть увагу!!![B]а) не більш як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарження[/B]б) незалежно від строку зверненняв) у межах 3-х років з дня виникнення права на касаційне оскарження. а вот по 35 вопросу , тут надо четко понимать, что майнові права на ОНБ передаються разом з самим ОНБ, а в варіанті В - інша формуліровка. в відповіді Б) - не повна відповідь, але.... 35. Передача в іпотеку об’єктів незавершеного будівництва здійснюється: зверніть увагу!!!а) майнових прав на ОНБ[B]б) прав на земельну ділянку ,на якій розташован ОНБ[/B]в) прав на земельну ділянку, на якій розташован ОБН ,а також майнових прав на ОБН.
vesta

Повідомлення: 147
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#198

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 01 грудня 2009, 00:24

vesta, извините за вопрос, но как Вы решились так отвечать, явно понимая, что вышеуказанные ответы не соответствуют действующему законодательству? Или Вам было наверняка известно то, что заложено в ключе?А вобще, у Вас был достойный билет! Поздравляю с победой![B]annwell[/B], что у Вас нового слышно о выдаче свидетельств?
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#199

Повідомлення vesta » 01 грудня 2009, 00:38

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, у меня было 2 спорных вопроса ,то есть я понимала ,что 48 вопросов у меня не вызывает сомнений. По поводу касаційної інстанції и ОНБ говорилось и обсуждалось на предыдущих ветках, что в ключе правильно то ,что я отметила, я рискнула и ответила именно так. конечно я не знала ключей. Удача мне сопутствовала, хотя если бы риск не оправдался, то я бы получила 48 баллов - тоже неплохой был бы результат. :)))))
vesta

Повідомлення: 147
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#200

Повідомлення И так бывает » 01 грудня 2009, 01:11

Я в шоке, учишь, учишь, а они в ключах дают не правильные ответы!!!!!!!!!!!!!! И как тут можна сдать своими знаниями!!!!!!!!!! Аж руки опускаются :(((((((((( С одной стороны форум, а с другой стороны, если не дай Бог пойдешь на комиссию, что сказать -так на форуме было написано !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И так бывает

Номер повідомлення:#201

Повідомлення И так бывает » 01 грудня 2009, 01:13

анансик я тоже так думаю, а кокое ваше мнение: будинок, квартира та машина можуть бути в одному договорі? Це виходить, що на договорі буде три заборони стояти?
И так бывает

Номер повідомлення:#202

Повідомлення анансик » 01 грудня 2009, 02:33

[B]И так бывает[B[/B][/B] я только что просматривала формы договоров, так вот там За договором довічного утримання а також за спадковим договором може бути кілько предметів договору, обозначени в общем як майно яке переходить за договором, але дальш иде расшифровка яке саме:- квартира................. - будинок..................- земельна дилянка...... Заборона одна, але в ній перераховуються все майно. наприклад:2 червня 2005 року мною,..........., нотаріусом........, на підставі ст......Закону Украині [qoute]Про нотаріат[qoute] та у звязку з посвідченням цього договору накладаеться заборона відчуження зазначених у договорі квартири,садового будинку,земельної ділянки, які належать....., до її смерті або розірвання договору.Зареєстровано в реєстрі за №.....Стягнуто........Нотаріус_____________печатка
анансик

Номер повідомлення:#203

Повідомлення анансик » 01 грудня 2009, 02:42

[B]И так бывает[/B] это пример Киевской городской палаты частных нотариусов, официально опубликованных, поэтому думаю что это будет правильно
анансик

Номер повідомлення:#204

Повідомлення анансик » 01 грудня 2009, 03:45

Скажите кто знает требуеться ли нотариальное удостоверение договора между наследниками и назначенным ими исполнителем завещания. Про нотариальное удостоверение я нигде не нашла, идет речь только о том что один экземпляр остается у нотариуса в Наследственном деле
анансик

Номер повідомлення:#205

Повідомлення lyuda » 01 грудня 2009, 11:45

ананасик, а чого ви рішили, що на призначення виконавця заповіту необхідний договір. Договір потрібен лише на управління спадщиною.Виконавець заповіту призначається заповідачем в заповіті або за згодою спадкоємців, кредиторів, відказоодкржувачів, ОПП. Повноваження виколнавця визначаються в свідоцтві, яке видає нотаріус, який повинен повністю дублювати волю заповідача.РОЗДІЛ 21ВИДАЧА СВІДОЦТВА ВИКОНАВЦЮ ЗАПОВІТУ200. За заявою особи, яка заповідачем або спадкоємцями заповідача призначена виконавцем заповіту, нотаріусом за місцем відкриття спадщини видається свідоцтво виконавця заповіту.Якщо заповідач не призначив виконавця заповіту або якщо виконавець заповіту відмовився від виконання заповіту чи був усунений від його виконання, нотаріус призначає виконавця заповіту та видає йому свідоцтво.Якщо заповіт складено на користь кількох осіб, виконання заповіту може бути доручено будь-кому з них. У цьому разі нотаріусу подається письмова згода цих осіб на призначення одного з них виконавцем заповіту.201. Особа може бути призначена нотаріусом виконавцем заповіту лише за її письмовою згодою.Така згода може бути викладена на тексті самого заповіту або додана до нього.202. У тексті свідоцтва виконавця заповіту нотаріус обов'язково зазначає всі повноваження виконавця заповіту, передбачені статтею 1290 Цивільного кодексу України.203. Якщо спадкоємцями є малолітні, неповнолітні, недієздатні особи або особи, цивільна дієздатність яких обмежена, про видачу свідоцтва виконавця заповіту нотаріус повідомляє відповідні органи опіки та піклування.204. Чинність повноважень виконавця заповіту припиняється нотаріусом за місцем відкриття спадщини за письмовою згодою спадкоємців, відказоодержувачів, а також осіб (органів), які мають право здійснювати контроль за виконанням заповіту.Після повернення виконавцем заповіту виданого йому свідоцтва нотаріус робить відмітку про припинення чинності повноважень виконавця на примірнику свідоцтва, що зберігається у справах нотаріуса, у державному нотаріальному архіві, на примірнику свідоцтва, повернутого виконавцем, та відмітку в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій, у книзі обліку спадкових справ.На всіх заявах зазначається час їх надходження та номер спадкової справи. Заяви та примірники свідоцтва підшиваються в спадкову справу. Який договір між спадкоємцями Ви мали на увазі?
lyuda

Номер повідомлення:#206

Повідомлення Spider » 01 грудня 2009, 12:22

Підскажіть, чи застосовуються норми закону до обов'язкових спадкоємців в разі складення спільного заповіту подружжя?
Spider

Номер повідомлення:#207

Повідомлення lyuda » 01 грудня 2009, 12:50

Цивільним кодексом не встановлено обмежень в отриманні обовязкової частки за заповітом подружжя як це передбачено в спадковому договорі. Просто при такому заповіті обовязкова частка буде визначатися лише після смерті двох з подружжя.
lyuda

Номер повідомлення:#208

Повідомлення Spider » 01 грудня 2009, 12:54

lyuda, дякую.
Spider

Номер повідомлення:#209

Повідомлення Spider » 01 грудня 2009, 13:53

Хто може поділитися вибраними задачами з форуму скиньте будь-ласка на : spider_not@mail.ru
Spider

Номер повідомлення:#210

Повідомлення При*НЦ » 01 грудня 2009, 14:09

Є таке питання.[B]724. При посвідченні заповіту при свідках обов’язкова присутність:[/B]а) одного свідка[B]б) не менш як двох свідків.[/B]/Все знайшов, по Кодексу два свідки тільки в окремих випадках, але інструкція 158 завжди.[B]612. Форма договору лізингу:[/B]а) обов’язково нотаріально посвідчений[B]б) укладається у простій письмовій формі[/B]в) форму договору обирають сторони.Але за згодою сторін може бути і нотаріальна форма? Які думки?
При*НЦ

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]