Номер повідомлення:#17
Per se
» 25 червня 2007, 22:48
"Эта тема уже обговаривалась не раз, но.. Знаю, что возможно будут бить и возможно даже ногами, но я одна из тех кто не делет доверенность по передоверию, если поверенный уже сделал передоверие( т.е. передал свое право ).Вот почему: начну с конца. Не секрет, что доверенность выдается на основании договора поручения (доручення), «Договір доручення є таким, що ґрунтується на особливій довірі сторін. Насамперед це стосується довірителя, який наділяє повіреного правом діяти у правовідношенні від його імені та набувати прав та обов’язків. Довірчий характер відносин доручення знаходить свій прояв передусім у тому, що по-перше, цей договір має бути виконано особисто повіреним (ст1005 ЦК), по друге, договір доручення може припинитися при відмові від нього довірителя або повіреного ( ч.1 ст. 1008 ЦК) … І за договором доручення повірений має право у деяких випадках передавати виконання доручення іншій особі (заступникові). Зміна повіреного може не влаштовувати довірителя, тому він має право у будь-який час відхилити замісника, якого обрав повірений. Передоручення - особливий випадок зміни осіб у зобов’язанні, в силу якого представником стає інша особа, яка набуває усіх прав та обов’язків попереднього представника ( ст.. 512,520 ЦК).При передорученні має місце передача представником своїх повноважень третій особі (заміснику), тобто відбувається заміна осіб у внутрішніх відносинах представництва із збереженням останніх, то це не впливає на існування самих відносин представництва. Тому правочин, вчинений після передоручення замісником «первісного» головного представника, так само створює , змінює, припиняє цивільні права та обов’язки особи, яку він представляє, як це було б при діях первісного представника» («цивільний кодекс України, науково-практичний коментар ( за ред.. розробників проекту ЦК , вид.«істина 2004 рік) Выходя из Всего вышеизложенного:1. Доверенность выдается на основании договора поручения (либо устного, либо письменного) ,2. Поверенный обязан сам исполнять поручение,3. если все таки передоверие необходимо, то поверенный обязан сообщить о лице, которому он передоверил свои полномочия, доверителю. 4. И если передоверие состоялось, т.е. нотариус удостоверил доверенность в порядке передоверия, то этот первый поверенный ПЕРЕДАЛ свои полномочия другому и не имеет НИКАКОГО отношения к доверенности.А делать передоверие, пока есть место на бланке или потому что делают ВСЕ, считаю не стоит, мотивировка слабовата. Делают все, но отвечать за ваши действия ВАМ, а не всем. Чаще всего передоверие ведь делают на продажу машин (так называемые гениралки), а потом не могут найти ни конца ни края, Думаю, что не многие из вас рискнут сделать договор купли-продажи недвижимости, если будет видно, что по доверенности, с которой вам пришли, уже сделали сто пятнадцатое передоверие ( сто шестнадцатое просто не вместилось). И еще если все-таки человеку необходимо сделать передоверие своих полномочий, если он уже их передал, могу сделать в случае: 1. если отменят предыдущую доверенность,2 а отменить они ее могут, если в основной доверенности написано (скасовувати видані довіреності в порядку передоручення) "