Форум

Інформаційний ресурс

Оподаткування при посвідченні спадкового договору

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Шиншила » 18 грудня 2009, 16:03

Підкажіть, будь ласка при посвідченні спадкового договору відчужувач чи набувач повинні сплачувати податки? В законі нічого не можу найти щодо такого договору, може по аналогії з договором довічного утримання? зовсім не можу розібратися, дякую.
Шиншила

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Шиншила » 18 грудня 2009, 16:03

0
Шиншила

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Олена » 18 грудня 2009, 16:06

[QUOTE]В законі нічого не можу найти щодо такого договору[/QUOTE] Згідно з законодавством про оподаткування нові податки та збори можуть встановлюватися лише законом, а незрозумілості в законі повинні трактуватися на користь платника податків
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення користувач » 18 грудня 2009, 22:16

Набувач - післяґ смерті відчужувача - 5% від вартості майна, що перейшло у власність.
користувач

Номер повідомлення:#5

Повідомлення користувач » 18 грудня 2009, 22:17

Тобто Оподатковується як спадщина
користувач

Номер повідомлення:#6

Повідомлення проводник » 19 грудня 2009, 11:58

Оце новина, Набувач майна , утримує Відчужувача майна, згідно умов договору, а потім ще й сплачує 5% податку, де це написано? У мене у батька була така ситуація по Договору Довічного утримання, теж хотіли , щоб податок заплатили, так відбилися, довели їм, що платити не треба.
проводник

Номер повідомлення:#7

Повідомлення OLNIK » 19 грудня 2009, 12:07

На сообщ.4А почему 5%?, почему не 15%- как общая ставка налогообложения.Это не продажа, не наследство, это доход в натуральной форме, который имеет стоимость, значит- иной доход.А все доходы облагаются налогами, только отдельные из них по ставкам определенным в отдельных статьях Закона ОНДФЛ. (последняя часть ст.7 этого закона)Если законом отдельная ставка для такого дохода не определена, значит общая ставка.Точно так же и договор пожизненного содержания, при чем и одна и другая сторона договора получает доход, приобретатель имущества- разово, а отчуждатель- ежегодно.На сообщ.6Поделитесь, как Вы доказали, что не надо, чем аргументировали, это многим может пригодится.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Риф » 19 грудня 2009, 13:01

Абсолютно согласен с №7, у налоговой такая позиция, под рукой нет, но на сколько помню именно так обосновал 15% по пожизненному содержанию пан Лекарь из ДПА Украины.Меня тоже возмутила его позиция по пожизненному содержанию, но, к сожалению его аргументация верна.Другое дело что кто- то заплатит, а кто- то как выше сказано непонятным путем [qoute]отобъется[qoute].
Риф

Повідомлення: 62
Дякував (ла): 22 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Zagadka » 19 грудня 2009, 18:26

Згодна з №7 та №8. В ДПА теж так відповіли на моє запитання ще 6 міс. тому.
Zagadka

Повідомлення: 29
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 12 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення irsipa » 19 грудня 2009, 23:20

Согласна с №3. Законом о налогооблажении физ. лиц облагаются не все доходы, а только им установленные. И нет там [qoute]иных[qoute] доходов-перечень налогооблагаемых доходов исчерпывающий и расширеному толкованию не подлежит. Статья 8 ГК про аналогию закона в налогооблажении не применяеться, т.к. в соответствии со статьей 1 ГК к налоговым отношениям гражданское законодательство не применяеться. С уважением, но это мой Сталинград. Жаль, что вездесущие письма Лекаря наполовину подменяют законодательство.
irsipa

Повідомлення: 5259
Дякував (ла): 4116 раз.
Подякували: 5593 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення OLNIK » 20 грудня 2009, 16:07

На сообщ.10Спасибо Вам за мысль. Я вот тоже не могу с 2004 года найти в этом законе о налогообложении нотариусов.Почему применяется аналогия, ума не приложу?Нет там среди перечня такого дохода, может давайте, не будем его платить.
OLNIK

Номер повідомлення:#12

Повідомлення наивная дура » 21 грудня 2009, 17:10

OLNIK, кстати на этом основании у нас один нотариус и не платит налоги! Сдает пустую декларацию! Я в свое время пыталась на основании [qoute]высудить[qoute] единый налог. Увы...
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Олена » 21 грудня 2009, 17:35

[QUOTE]Нет там среди перечня такого дохода, может давайте, не будем его платить.[/QUOTE]OLNIK, нашого податку там і справді немає, а платимо, бо розуміємо, що інакше неможна. До речі, якщо пам'ятаєте, до цього закону, ми висудили меньшу ставку оподаткування, ніж та, що була встановлена для доходів,отриманих за основним місцем роботи (бо наш статус не мав ознак, передбачених законом для основного місця роботи, а поняття [qoute]самозайнята особа[qoute] тоді не існувало), і платили як інші доходи. А зараз ситуація така, що нотаріус винен всім і завжди, якщо масово перестанемо платити податки - нам самим буде непереливки. А от роз'яснити громадянину, що він не повинен платити податки, які прямо не зазначені в законі - наш обов'язок. Повідомлення № 10 +100
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення OLNIK » 21 грудня 2009, 17:57

На пов.13Олена, я з Вами погоджуюсь, але чи маємо ми право роз[qoute]яснювати податкові зобов[qoute]язання громадян?Всі мають платити податки, абсолютно всі, в порядку встановленому законом, тому, що деякі вважають, що можуть жити за рахунок наших податків, при цьому щей і викручуватися, а для викручування від них до нас за консультацією бігати і т.ін.Роз[qoute]яснення щодо цього порядку сплати хай отримують в належному для цього органі.Наше завдання скерувати людину до цього органу, а не брати на себе відповідальність за податкові зобов[qoute]язання цієї людини і гарантувати йому право несплати.Це те, що я і хотіла сказати в своїх повідомленнях.До людей приходять письмові повідомлення продаткової через три роки після виданої ними довіреності, вони прибігають до нас з претензіями, - [qoute]А Ви нам казали..[qoute]А для чого нам це, нам що своїх колізій мало? Хай біжать туди, хто за це відповідальність (не)несе.Меншу ставку я особисто не висудила, мене чуть не в підриві обороноздатності країни прокурор звинувачував, а суд за законом рішення не прийняв, а лише керуючись [qoute]соціалістичною правосвідомістю[qoute], от і все.Тепер вирішила- те, що в моїй компетенції.- те роз[qoute]яснюю, що не в моїй - скеровую до того органу, у чиїй це компетенції. Все дуже просто, без всякого доброго пориву, бо -[qoute] благими намірами дорога в ад вимощена[qoute].
OLNIK

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів