Форум

Інформаційний ресурс

1/2 житлового будинку на 1/3 землі- таке може бути?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Kat » 14 січня 2010, 16:24

Допоможіть розібратись будь- ласка. Цікаввить думка колег ц такого приводу:Дід отримав у 2002 році свідоцтво про право власності на житловий будинок, земля (0,18 га) була не приватизована. Потім в 2003 році продав 1/2 частину будинку бабці, яка з ним живе не в шлюбі давно і по цей день. землю приватизував та отримав Акт в 2005 році на себе любимого одного. Сьогодні приносить документи - хоче подарувати бабці землю- два акти- на 0,12 га та на 0,06 га і ці 0,06 га він дарує під 1/2 частину житлового будинку. для чого він виділив ці 6 соток і чому саме стільки сказати не може.по плану зд будинок стоїть взагалі на 0,12 га. от я і не розумію, що з цим робити.
Сто раз помоги- забудут. Один раз откажи- запомнят на всю жизнь!
Kat

Повідомлення: 565
Дякував (ла): 139 раз.
Подякували: 122 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення tam » 14 січня 2010, 18:01

У нас все буває.Дарувати. Земля по ДЗК числиться за дідом.
tam

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ані Ло » 14 січня 2010, 18:14

з того, що Ви написали, у мене складається таке враження, точніше думка:здається на те, що бабулька хоче свої документи привести до [qoute]ума[qoute], раз у неї є половина будинку, то їй положено хоча б частина земельної ділянки на якій ця половина будинку розміщена та для обслуговування цієї частини будинку. Будинок займає 0.12 га, от дідульці хтось і відміряв частину земельної ділянки на якій знаходиться половина будинку і виготовив на неї ДА - тому і два ДА, думаю, його з тими змінами до земельного законодавства, мабуть, заставили так зробити. А тепер саме цікаве: що з усім цим дурдомом робити. Я не претендую на істину, але мені в таких випадках починають не подобатися документи, ще з того моменту, коли я бачу, що на момент приватизації земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, на якій вже розміщено будинок, у цього будинку вже є кілька співвласників, а приватизують і видають ДА на одного. Я все дуже добре розумію: рішення про приватизацію було прийняте, ще коли власник був один, земельники не зобов[qoute]язані перевіряти при видачі ДА через кілька років після прийняття рішення чи змінилися власники на будівлю і все таке інше, бо це їх не стосується, але все добре до тих пір, доки добре. Зрештою, можна сказати, що у нас немає підстав вважати такі документи незаконими чи ще щось в тому дусі і можна їх прийняти. Друге питання - дідусь і бабуся провели реальний поділ належного їм будинку ? чи у них є хоча б договір конкретного користування ? як можна робити виділ частини земельної ділянки, якщо невідомо хто з якої сторони до будинку підходить і де чиї кімнати. І крім того , я так розумію, що це частина землі на якій РОЗМІЩЕНО половину будинку, а для обслуговування ? - підходити до того будинку як ? а якщо мені до будинку належиться частина надвірних будівель ? на них ДА де ? а якщо я захочу добудуватися або збудувати гараж, сарай ще щось ? Виправляла помилки
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Kat » 14 січня 2010, 18:50

вони будинок не ділили, вхід у них один, ніякого конкретного користування- вони живуть разом більше 10 років. я не розумію як зазначати в договору дарування наявність 1/2 частини будинку на цій ділянці, бо в плані (техдокументації) його не має.
Сто раз помоги- забудут. Один раз откажи- запомнят на всю жизнь!
Kat

Повідомлення: 565
Дякував (ла): 139 раз.
Подякували: 122 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Stonehenge » 14 січня 2010, 23:17

[QUOTE]в 2003 році продав 1/2 частину будинку бабці, яка з ним живе не в шлюбі давно і по цей день. землю приватизував та отримав Акт в 2005 році на себе любимого одного.[/QUOTE] Kat!Вы ж видите, что приватизация земли была проведена незаконно :)[QUOTE]от я і не розумію, що з цим робити.[/QUOTE]Да всё Вы понимаете.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів